60294
-
#7955 Az evidens hogy dps ként az ember pl mondjuk nem fog healer vagy tank spec talentekre pontokat elszúrni mert értelme nincs (láttam már ár mondjuk példát kismilliót :] ) de nem fog összedőlni a világ ha nem a végletekig kihegyezett spell rotát és talentbuildet használod. Mindenhol több járható út van van amelyik megoldással könynebb van amelyikkel nehezebb. Van amit a profibbak és a maximalisták használnak, an amit az átlag szórakozni vágyó játékosok. Nephin sem arra gondolt szerintem hogy hülyeség az egész hanem, hogy ő személy szerint nem igazán híve ezeknek a dolgoknak. Amúgy meg játékosa válogatja, és egy pro által kihegyezett build + spellrota egy másik játékosnál lehet hogy totál xart se ér mert nem olyan a játék stílusa vagy nem fexik neki az egész koncepció.
Épkézláb talent meg skillkiosztást meg szerintem össze tud ütni magának mindenki anyi a külömbség, hogy van aki többet utánna olvas próbálgat buildeket és van aki meg saját maga kezdi kitotózni a dolgokat.
A lényeg ugyanaz hogy jól szórakozzon az ember nem ? :] -
Kazagor #7954 5 pontonként van tier unlock, vagyis tier 7-es top skillt 31 ponttal kapod meg. -
#7953 Nekem is csak a szintenkénti 1 talentpont rémlik, illetve sem küldiért, sem egyébért nem járt újabb talentpont (a bétázók szerint), szóval a 41-re szavaznék én is. -
Boncmester #7952 Ott van pl ebben a talent builderben, hogy melyik képességhez hány pontnak kell kiosztva lenni az alatta levő tierekben. -
mgerihun #7951 Ha már talenteknél tartunk, hogy lehet tiert lépni? 5 pontonként mint a wow-ban, vagy lvl függő, vagy mi alapján enged tier egyről a kettőre? -
#7950 http://imgur.com/gallery/NAtTT -
arcosharcos #7949 A Béke Őrzői a Tythonon Ezt jelentem az állatvédőknek!
-
Boncmester #7948 Köszi! :) -
arcosharcos #7947 Mindenféle oldalakat átnéztem a skill pont témában és legtöbbször a 41 és 55-ös számokat említik amivel lvl 50-es szinten rendelkezünk,eloszthatunk.
Itt egy oldal a BH core és Powertech Advanced Class skillekről,viszonylag részletesen.
Már a Core képességei is tele vannak AOE skillekkel és van egy 20perc CD-vel rendelkező skillje is:)
-
Kazagor #7946 Ez igy van. A tier7-es képesség az 31 pont, de a skill tree összes skillje 39-41.
Riftben is az volt (ha jól emlékszem), hogy a skill tree összes skillje 51 pont, viszont volt 66 pontod összesen. Vagyis maradt bőven pontod másra még úgy is, hogy minden skillt maxoltál az adott tree-n. -
Boncmester #7945 Hát hogy kivedd a maxos képességet az egyes skill treeken, az 31 pont, úgy vettem észre. Tehát marad 10 pontod egy másikra. Persze többet is el tudsz költeni, mint 31 pont egy-egy fára.
Már elkezdtem összepakolászni fejben a DPS Juggernaut buildet, de mivel nem tudom, hogy pontosan mit csinálnak az alapképességek, csak úgy nagyjából, ezért még kicsit korai sajnos :) -
Kazagor #7944 Én 41-ről tudok. Pont ez szúrt nekem is szemet, hogy ha jól emlékszem akkor Jonnyka régebben azt mondta, hogy egy skill treet teljesen ki tudsz tolni, plusz marad kb 15 pontod másik tree-re. De mivel egy skill tree kb 39-41 pont, igy nem egészen értem én se, hogyan jutna másra.
Vagy nem fejlesztek ki egy tree-n mindent, vagy pedig másra már nem marad pont.
Szerintem az optimális pontmennyiség 50-55 lenne, ha egy tree kb. 40 pontos. -
Boncmester #7943 Jonnyka, te tudod, hány pontot lehet majd elosztani 50-en? A builderben 60-70-80-as level cap van, de elvileg úgy tudtam 10-től kezdve minden szinten kapsz egy pontot, és az úgy 41 pont lenne. -
Boncmester #7942 -
Nephin #7941 :D -
sanyiiiii #7940 Ó te butus az első tíz szinten nem tudod utána a self buffjaibból 1 másodrperc alatt megállapítod micsoda-kicsoda a playerek 99%áról. -
Boncmester #7939 Még egy ilyen hisztis tankot :D -
#7938 NYÍLT lapokkal játsszanak már az Istenit neki!:P:D -
#7937 kiadási dátumot! kell a francnak a sok szutyadék beetető infó meg fan friday és társai:D -
Tababo #7936 nekem meg pont ez tetszett a riftben hogy nem tudtad kivel állsz szemben.
retalent meg kell és kész -
Boncmester #7935 Hát a riftben már magukat a soulokat sokféleképpen tudtad kombózni, az magában sok lehetőséget adott, persze biztos voltak olyanok, amiket nem érte meg egymással összepakolni. Aztán minden ilyen 3-as kombónál el tudtál osztogatni hatvanvalahány pontot.
Itt meg el tudsz majd osztani 40-et AC-nként mindig ugyanarra a 3 fára. Amik közül biztos lesz olyan, amire nem érdemes túl sokat tenni, mert más szempontból sokkal többet vesztesz.
A riftben amúgy pont azt nem szerettem, ezért is nem vettem meg végül, hogy minden karakterből annyi fajtát ki lehetett hozni, hogy ha találkoztál valakivel, akkor nem tudhattad ránézésre (legalábbis ameddig én eljutottam), hogy kivel állsz szemben, így aztán nem lehetett ezzel taktikázni, hanem csak összecsaptatok, és próba-szerencse alapon vagy a te builded volt jobb az övé ellen, vagy fordítva.
Itt nem lesz ilyen, mert ha találkozol egy JK-val, Smugglerrel, Trooperrel, kb tudni fogod, mire számíts, és miket használj ellene, tehát sokkal jobban fog számítani a skill, kevésbé a szerencse. -
Nephin #7934 Nem kellett volna szóba hoznom a retalentet, azzal kevertem be. :)
Remélem azért nagyobb szabadság lesz a pontelosztás terén, mint amit leírtál.
Consulart péntekre! :)
-
Boncmester #7933 Plusz itt nézve az SW-t, nagyon hasonlóak lesznek itt is a buildek, nem lehet annyi felé menni, mint a Riftben. Pl tankolásra mondjuk a Juggernautnak lesz 1-2 értelmes buildje, a többi meg használhatatlan, és csak pár pont lesz a különbség az összes használható tank build között. Mert pl kell majd neki ez a képesség, meg az a spec mindenképp, és marad ezek után még 4 pontod, ha ezeket kiváltottad, oszd el valahogy. Nem lesz olyan személyre szabás, mint a riftben a soulok kombója. -
#7932 "Just to reassure all Jedi Consular fans, there's plenty of JC lurve coming down the line. In fact I was watching footage just this morning featuring a Jedi Consular... starring in their very own video.
Also as an FYI, we're planning to do Character Progression videos for all classes, ultimately, and given their new 'style' we decided to re-do the Bounty Hunter. (The game has improved graphically since the previous video was created, too, so that's a bonus.)
Anyway - the Consular has not been forgotten, far from it... and you'll see for yourself... soon (TM)."
"'Soon' is a well worn phrase, I realize that; but as schedules change and things shift for all sorts of reasons, I'm not going to promise a date or even a vague timescale for release of any asset.
If you prefer, you can substitute 'eventually' for soon, but I doubt it'll make much difference to those who get enraged by the original word.
Ultimately we have a choice in how we communicate about this stuff: we can just say absolutely nothing and let you vent with no response, or we can tell you that things are coming and (as I mentioned before) that they're actually in production. I choose the latter, because it lets you know our intentions.
Every class will get their moment in the sun, and that moment's coming (eventually/soon™) for the Consular.
Regarding Bounty Hunter armor choices: this video doesn't show you every set in the game. There are many, many looks to be had. Let's not forget, as The Empire Strikes Back showed, there are many different looks to Bounty Hunters in the Star Wars universe."
- StephenReid -
Boncmester #7931 Nem wowoztam, csak a triallal, de igazából ez mind1 is :)
De WAR-ban nem volt több build összepakolására lehetőség, amik között csak úgy váltogattál, de nyilván mindenkinek megvolt a maga pár kedvenc buildje fejben, azokat meg mindig összepakolta, ha ide vagy oda akart menni. Én pl úgy csináltam, hogy kitaláltam magamnak valamit, aztán azt tesztelgettem, majd beszéltem tapasztaltabb játékosokkal, kértem tőlük buildet, pár dolgot beleépítettem a sajátomba, párat meg nem, ahogy nekem jobban feküdt. Aztán a végére mindenkinek megvoltak a saját kis buildjei, amik azért alapvetően ugyanarra a célra nagyon hasonlóan néztek ki, csak pár pont elosztás volt általában a különbség, amiken természetesen folyamatosan ment a vita, melyik a jobb, de persze ez valójában mindenkinek az volt, ami jobban feküdt neki.
Aztán ezek között a kedvenc buildek között mindenki váltogatott, mint ti a riftben. Viszont akkor ez tényleg hozzátartozott a mondanivalódhoz, amit az elején nem mondtál, hogy ott több build van, amik között lehet válogatni, tehát nem úgy mész PvE-re, mint PvP-re. Ezen volt a fönnakadás, nem azon, hogy magadnak csinálod a buildeket, mert végülis mindenki, csak kérdés, ki hol olvas utána.
Másoktól tanulni nem szégyen. Ha azt mondják, próbáljam ki ezt meg azt, megpróbálom, aztán vagy bejön, vagy nem. -
Nephin #7930 Valószínűleg azért nem értjük meg egymást, mert te wowoztál, én meg nem. :) (Ha mégsem, akkor az egész eszmefuttatásom téves, elnézést. :D)
Vegyük a Riftet. Lehet 5 builded, tehát lehet egy mondjuk szólóra, pvpre, insta dps, tank, healerre. Ha ezeket jól megcsinálom magamnak, nem kell átpakolgatni, mert minden helyzetre megvan az összeállítás, csak buildet váltok. Fogalmam sincs, hogy megy ez a WoW-ban, de ha nincs több build, akkor megcsinálhatom magamnak ezeket ugyanígy, felírom és az alkalomhoz illően váltok (retalentelek). De ez mind nem zárja ki azt, hogy nem használok sem buildereket, sem kalkulátorokat, hanem magamtól jövök rá, hogy osszam el a pontokat.
Összefoglalva: builderek, kalkulátorok : nem, retalent: szükség esetén (ami lehet nagy elszúrás vagy csapatérdek) igen, de saját fejből összeszedett verzióban. -
Boncmester #7929 Ja, ha meg nem lenne retalentelés, akkor az elején akár egypár mázlis döntés meghatározza, jó vagy szar lesz-e a karid. De ha ezt ki akarnák küszöbölni, akkor úgy kéne, hogy talenttól függetlenül kb mind ugyanolyan a balance miatt, és akkor meg tényleg nem lennének egyedi karakterek. -
Boncmester #7928 Az előzőekből az jött le, hogy nem is retalentelsz. Az elég gáz lett volna. De amúgy még ha tanultál is, akkor is különböző szitukra különböző talent kell, ez alap, különben a többiek játékát rontod el. Nálunk is voltak olyanok a guildben régen, akik képtelenek voltak áttalentelni, mert csak, aztán egy idő után mégis kénytelenek voltak, amikor senki nem vitte őket instázni meg pvp-zni, mert rossz talenttel inkább hátráltatnak ezek, mint előre visznek.
Hogy a netről nem nézel le talentet, az teljesen ok, de ez a talent készítő pl arra is jó, hogy "munka" közben ezen filózz, aztán ha hazamész, csak beállítod, és kész :) -
Nephin #7927 Két külön dologról van szó :)
Az egyik a builderek, amiket nem szeretek és nem használok.
A másik a retalentezés, amit muszáj berakniuk a készítőknek minden játékba, különben menne a sírás. Nekem jobban tetszene, ha nem lenne, mert amúgy is meggondolom, mire rakjak pontot, de megértem, hogy ez manapság kell. Ettől még nem szeretem, viszont használom, ha szükséges (ritkán, ha nagyon elszúrom, de ebből tanulok). -
#7926 Hír ide, vagy oda, csak minden napra kijut itt valami vitáznivaló :)
Nagyon szépek a béta képek, remélem még nagyon sokat kapunk belőlük... -
Boncmester #7925 Nem értem, hogy specelsz újra, ha elszúrtad, és tanultál belőle? Indítasz egy új karaktert? -
#7924 Csak érdekesség miatt linkelem: http://tera.variance.hu/2011/07/04/napi-rovid-2011-07-04/
-
Nephin #7923 Mondtam, hogy ne menjünk bele lol
Nem használok buildereket, mert nem tetszik és nem akarok és szeretek magam rájönni a dolgokra, plusz ha elszúrtam, akkor abból is tanulok. Ennyi. Aki akarja, használja őket, nekem aztán tökmindegy.
eurom: igen, erről lehet szó, köszönöm, hogy felvilágosítottál :D -
#7922 pve nem kompetitív. -
Celern #7921 Aki játszott már MMO-val, az tudja, hogy az endgame rész kompetitív, mind PvP-ben, mind PvE-ben. Ahhoz hogy az ember "versenyben" maradhasson, mindig kísérletezni kell a talentekkel, ehhez pedig elengedhetetlen a retalent rendszer. -
arcosharcos #7920 Látom a talentolásban megoszlanak a vélemények akárcsak régebben az addon kérdésben.
A Talent kérdés gyakorlati részét nézve,egy guildben a Tanktól elvárom,hogy Tank talenten legyen.Nem odavaló talenten nem tudja megfelelően segíteni a csapattársait,mi több megnehezíti a csapattársai feladatát ezért nem visszük magunkal és kimarad a partyból.
A Healer,DPS,Support szerepkört ellátó játékosoktól ugyanez az elvárás.És ez nem feltétlen HC felfogás,mert ez minden guildben megkönnyíti a csapatjátékot.
------------------------------------------------------------------------
itlosz78:Nem tudom,hogy Nephin mennyire jó fejszámolásban,lehet hogy talent calculátor és buildek nélkül is felépíti a saját szerepvállalásának megfelelő skillpont elosztást.
Az is lehet,hogy a calculátor és buildek nélkül felépített skill rendszerével jobb játékos lesz mint aki sokadjára végez számításokat és retalentol huszadszor,de ha mégis használná ezeket a segítségeket+addonokat stb akkor már Király is lehetne.
Ne is értem miért hivatkozik itt RP élmény,régimódi vagyok,felfedezés öröme,megmaradt szokás...stb címszavakra.Saját magát korlátozza.
A játékélmény,RP..stb és a talentolás közzé ne tegyünk párhuzamot.A MOBok,World Bossok sem fogják megkérdezni,hogy te játék közben szerzet talenten vagy a Neten közzétett Buildet használtad ellene.A retalent kb.2perc,ne ebben keressünk nagy RP élményt.
picket realisztikus hozzászólásait még szoknom kell,de itt teljesen korrekt -
arcosharcos #7919 Nem,dehogy,csak átjárja őket az Erő ami ott van a padló és a cipőjük közt is,Yoda is megmondta:mindenhol ott van és körülvesz,ettől tűnik úgy mintha levitálnának xD -
arcosharcos #7918 Eddig nem tudták de mostmár tudják:) -
#7917 az van leirva, hogy nem terjesztheted oket
volt errol topic beta forumon, es ott azt irtak a keszitok, hogy magadnak csinalhatsz kepeket, es azzal ok nem tudnak mit csinalni, ha mondjuk egy baratodnak megmutatod a gepeden
lenyeg, hogy ha feltoltod barhova, azzal megszegted az nda-t -
#7916 biztos, hogy logoljak a print screent - mindent, tenyleg MINDENT logolnak, minden lepest, ugrast, tamadast, beszelgetest, mindent
viszont szerintem a frapsot nem tudjak