60330
  • eurom
    egy mmo akkor kezdödik ha elérted a max szintet ez nem lehet vita tárgya az hogy storizgatva vagy grindelve engem nem igazán érdekel mert az csak 1honapig tart vagy 1 hétig meglátjuk majd,nekem end game re van szükségem ami leköt hónapokig erröl toljanak infokat a story mód parasztvakitás
  • BoneDragon
    Itt a meleg, ez vele jár. :)
  • t0xikus
    kezdődik újra a "mindenki tud már a játékról mindent" hullám?:DDD
  • Nephin
    Aha... egyedi volt a sztorialapúság is, meg a voiceover, de ahogy bejelentették, érdekes módon az összes konkurens ezzel kezdett kampányolni, lásd az általad említett GW2. Hülyék lennének benyomni mindent, mielőtt itt az ideje, hogy azt is lenyúlja a többi cég.
  • eurom
    a sztori alapuságról annyit ,hogy a guild wars2 nél 45perces videokban teljesen be tudták mutatni mit jelent ott a story alapuság meg a karakter saját története és ezek milyen hatással lesznek a világra vagy a karakter saját világára . nem értem mit kell itt szarakodni meg titkolozni ha büszkék lehetnének valami egyedire mutassák.
  • Nephin
    Nálam teljesen más a lényeg egy MMO-ban, de persze ízlések és pofonok... :D
  • Anthrax
    És ha már népekről beszélünk akik basznak angolul beszélni, akkor nézzetek meg bármelyik mmo-ba egy oroszok lakta servert. Annál rosszabbat nem láttál.
  • Chris
    Na ez az a tipikus semmitmondó marketing-duma, amiről nem hittem volna, hogy tényleg bejön embereknél. Azt mondom, hogy az ördög a részletekben van, tehát nézzünk egy picit mögé.

Nyilvánvalóan szándékosan eltúloztam a kijelentést, ámde a lényeg ugyanaz. Döntéseid hatására nem fog megváltozni a fix világ, néhány változás lehet belekerül, de az ilyen csak eye-candy. Mindegy hogy fehéren vagy feketén, de a bejárható út ugyanaz lesz.

Egy mmo-ban a lényeg: senki ne kerüljön bármilyen választás miatt előnybe vagy hátrányba a többiekkel szemben, könnyedén ki lehessen javítani az ilyen elkövetett hibákat és mindenki számára elérhetőek legyenek egyazon erősségű tárgyak. Pont.
  • Anthrax
    Egy valamivel egyet értek amit irt itt valaki,hogy szintezés véges és utána az max lvl a fontos,mint minden mmo-ba. Lehet,hogy történetet meghatározza mit válaszolsz,de a végén mindenki egy helyre jut, és nem lesz semmi különbség abban,hogy mit válaszoltál lvl10en egy küldetésre.
  • Nephin
    "Ezzel a sztori alapúsággal kapcsolatban meg értsük már meg, hogy ez nem lesz egy single-player Fallout szerű dolog, hogy a válaszok, döntések nagy jelentőséggel bírnak és befolyásolják a világot. Itt max a ruha szinére van hatással, hogy mit válszosz, jó vagy-e vagy rossz, semmi lényeges nem fog változni."

Ezzel nagyon mellélőttél, tényleg olvass utána. A saját karaktered történetét semmi más nem határozza meg, csak az, hogyan döntesz, és az eltérő választásoktól függően eltérő történetben és játékélményben lesz részed, amellett, hogy egyes cuccok valóban irányultságtól függően lesznek majd használhatók.
  • Zozzancs
    Nem lehet általánosítani... van aki tud van aki nem ugyan úgy ahogy itt is Magyarországon..
  • Kazagor
    Na ja. Valamelyik nap odajött hozzám egy francia túrista térképpel a kezében. Gondolom rohadtul nem talált valamit (meg kell jegyeznem, hogy számomra felfoghatatlan, hogy valaki térkép segitségével is eltévedhet, de biztos vannak ilyenek). Megkérdezte, hogy beszélek-e franciául. Mondtam nem, de angolul kicsit. Erre elhúzta a száját, és szó nélkül otthagyott. Jót röhögtem rajta.

Voltam Párizsban, szinte egyik sem volt hajlandó nekem válaszolni, mivel angolul kérdeztem és nem franciául. Meg vannak róla győződve, hogy Napóleon szarta a spanyol viaszt, és nem hajlandóak más nyelven megszólalni, más nyelvet megtanulni.

Szóval el tudom képzelni, hogy az átlag francia sem beszél angolul, bár a játéknak lesz francia lokalizációja.
  • t0xikus
    nekem meg az a tapasztalat,h 10ből 7olasz/francia vagy nem tud, vagy baszik megszólalni angolul. északi népek meg perfektül beszélik. meg németek is.
  • madmex
    Én voltam olaszországban kb 6 évvel ezelőtt és a 20-30 évesek akikkel találkoztam mindenki tudott angolul. Franciákat nemtudom de a németek is egész jól tudtak vagy akár a svédek belgák akiknél jártam pár hétig.
  • Zozzancs
    http://techline.hu/hirek/20110726_star_wars_old_republic.aspx ajánlom a figyelmedbe, beszélnek arról is hogy döntéseink milyen hatással lesznek
  • t0xikus
    egy átlagos francia nem tud angolul. ahogy egy olasz sem pl.
  • Chris
    Pont ezt tettem és pont ezért írtam.
  • Chris
    Ez csak vmi karikírozás ugye? Szerinted itt mindenki más mit csinál? Ugyanezt, csak éppen rózsaszín szemüvegen keresztül. Már leszámítva azt a párszáz hozzászólást, aki nem a havidíj, fizetési mód, megjelenési dátum, stb. miatt rimánkodik.

• Omlás
    Szerintem, ha kicsit jobban tájékozódsz, akkor rá jössz, hogy igen is hatása lesz sok mindenre az, hogy milyen döntéseket hozol a játékban... Nem csak a ruhák színét...
  • Zozzancs
    Szerintem.. nem kéne előre következtetéseket levonni amíg megnem jelenik.. így könnyű bármit is mondani hacsak nem vagy béta teszter :)
  • Chris
    Még azóta sincs semmilyen high-end pvp vagy konkrétabb pve bejelentés?
    Na ja, pont ez a fura, mintha a lényeges dolgok súlyozásával egy kicsit hadilábon állnának, nem tudom mi nem egyértelmű azon, hogy a szintezés véges, a max lvl meg végtelen egy mmo-ban.

Ezzel a sztori alapúsággal kapcsolatban meg értsük már meg, hogy ez nem lesz egy single-player Fallout szerű dolog, hogy a válaszok, döntések nagy jelentőséggel bírnak és befolyásolják a világot. Itt max a ruha szinére van hatással, hogy mit válszosz, jó vagy-e vagy rossz, semmi lényeges nem fog változni.

Kicsit már olyan "két szék közé ülnek" érzésem van a játékkal kapcsolatban. Mmo-nak túl single player központú lesz, single playernek meg túl mmo-s. Egyik fajta igényt sem látszik képesnek kielégíteni, és vhogy azok a várva-várt pozitív infók sem jönnek, pl. ebben a "nagy patch"-ben is főleg balanszolgatások meg egyszerűsítések vannak. De azért pre-order az volt... világ röheje.
  • madmex
    Tudtommal van rá keret mert a Lucasarts és bioware nem teljes keretet biztosít erre.
    Valószinüleg teljes gamera soksok pénzt szántak de régebben volt hír hogy réges rég túl lépték. Befejezni most nemfogják ahogy szerették volna. De ez sose baj ha kap supportot a havi díjakból mint wow.
  • Zozzancs
    Kíváncsi lennék a jelenlegi előrendelési adatokra, mennyi lehet most?
  • picket
    Túl régóta fejlesztik és EA meg BioWare... nem fog elfogyni a pénz, akkor sem ha azt mondják. Ráadásul a preorderrel már felmérték, hogy pár hónapon belül mekkora bevételük lesz...
  • DummyBoy
    Hááát, azért én ha belegondolok elég komoly SW-t kellene fejleszteni ahhoz, hogy a Lucasarts-nak elfogyjon a pénze :)

Max a projekt betervezett költségeit fogják meghaladni ...
  • madmex
    Nem csak as tory miatt fogják játszani hanem amiért kezdetben énis az aiont mert 2011-s mmo nem mérhető az elődökhöz. Éncsak örülök ha minden láma játszik vele mert akkor fog fejlődni.
    Az endgameről annyit hogy tuti nincs kész de idövel böviteni fogják. Tuti, hogy elfogy a pénz mire kijön hiszen mostanság minden mmora ez jellemző.
  • Zozzancs
    http://www.youtube.com/watch?v=F99K7JipDm8&f

interjú a béta hétvégéről
  • Zozzancs
    Szerintem aki a sztory miatt játszik azoknak a nagy része tud valamennyire angolul...
  • Braikingboss
    Szerintem ma egy Smuggler Character Progression várható :D
  • Omlás
    A párbeszédes storys beütés pont azért jó mert megszűri majd a játékosokat, így is lesz noob hadsereg de ami a wow ban megy az személy szerint engem igencsak irritált már.
  • DummyBoy
    Miért lenne az? A SWTOR elvileg pont a storiról szól ...

Ha valakit ez érdekel, akkor miért ne vehetné meg?

Lehet hogy majd megjön a kedve és kipróbálja majd az "igazi multis élményt" is ... De ha valaki csak maga, vagy közeli barátaival akar játszani, akkor megvan a lehetősége.

@angol nyelv: Nem a legtörvényszerűbb, hogy az emberek nem tudnak angolul ... Ráadásul nem bonyolult nyelv ... Én anno még az Eye of the Beholder nevű játék alatt kezdtem elővenni az angolszótárat ... És szépen lehet elkezdeni tanulni.

Szóval ettől a résztől nem félek annyira ...
  • Zeboo
    Azért azt sem hiszem, hogy olyan hatalmas lehet az a tábor a WoW-ban akiknek 0 angol nyelvtudása van. Max. a magyarok meg talán pár kelet európai, ami elég szomorú... A kínaiaknak van külön WoW
    Igaz a Blizz lefordította jó pár nyelvre, de nem hinném, hogy egy átlagos német, francia, stb ne tudna angolul...
    Aki kevésbé tud angolul annak meg szerintem nagyon jó gyakorlási lehetőség lesz az SWTOR, legalább anyunak / apunak be lehet adni, hogy ez a játék a tanuláshoz szükséges :)
  • Fpocok
    Aki a single story miatt veszi meg, az hülye. Ugyanúgy, ahogy aki béta miatt vett moh-ot.
  • Warden
    Ezen teljesen feleslegesen parázol.A videókból elég jól lejön hogy a válaszok nagyon egyértelműek és gondolom majd még szinnel is jelölik mint teszem azt a mass effectben, hogy a darthjózsikahun is élvezhesse a játékot mikor nem gankel.A wowban is azért nem ártott ha legalább a lényegét megértetted a quest leirásának, hogy menj el akárhová és hozz vissza 10 akármibármit.Az meg qrvára nem is baj hogy jópár véridiótát ez visszatart a játéktól.

Ami inkább aggasztó hogy az endgameről még mindíg nagyon kevés az információ.Az ok hogy egy egy karakterrel akár el lehet játszani 200 órát szintezéssel de mi lesz aztán.Ez itt a releváns kérdés mert egy mmo sem a szintezésen bukott hanem az endgame-n.
  • TDC Geronimo
    Pont emiatt viszont nyer is rengeteget. Iszonyat sok első MMOs lesz swtorba. Mindenhonnan hallani, hogy rengetegen veszik meg a "single story" miatt. Olyanok, akik életükben nem vettek még mmot.

Amúgy szintén meló... :d
  • Susarc77
    azon elmélkedek itt amelóhelyen,hogy igazából mekkora "baromság",hogy ekkora hangsúlyt fektetnek a párbeszédekbe a döntésekbe ami ugye mind-mind angolul megy....
    Ha vesszük a WOW-ot akkor egy nulla angol tudással rendelkező is jól elboldogul itt viszont zsákutcába fut,mert vagy hülyeségeket fog válaszolni vagy a sok párbeszéd miatt fogja magát és törli a játékot mivel kukkot sem ért majd az egészből.
    A wow-nak hatalmas játékostábora van és minden országban imádják mivel angol nélkül is jól elvannak. Szerintem borzasztó sok potenciális játékost fog veszíteni a bioware/ea és ez majd nemtesz jót nekünk akik játszunk.Hiszen ha nincs elég előfizető nincs elég lovetta sem a fejlesztésre.....
    Ez a videóbejátszós/párbeszédes/storyközpontú vesszőparipa lehet sok fejfájást fog még okozni a cégnek.....

ui: sajnos épp ezért nemlesz wow verő a SWTOR sem...:(
  • LaCz
    Az adná. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz az update. Remélem nem valami gagyi devblog.
  • j0nNyKa
    Kicsit nagyítani kell rajuk, hogy látszódjanak (AA implementálva van, csak a kép küldőjének nem támogatja a kártyája):

• j0nNyKa
    vajh kapunk ma consular updatet?
  • LaCz
    http://www.betacake.net/2011/08/star-wars-old-republic-rumored-patch.html

General
    Revan (the test server) is now a PvP server
    The login queue has been improved
    The maximum credit capacity for a character is now four billion
    Added AoE looting as an option in Preferences
    Taxi costs have been reduced by approximately 50%
    final inventory expansion now costs 225,000 credits
    Random notes about additional taxi routes added - new enviroment art... ambient NPCs...
    World Bosses have been added on Tatooine and Belsavis
    Speeder Bikes and Personal vehicles' speed has increased
    Players are bale to resurrect via the Medical Probe so long as they are not in Warzones, Raids, or Flashpoints.

Classes and Combat (good stuff here)
    The expertise stat (which increase character effectiveness when fighting other players) has been added, along with a dropdown for PvP damage and healing stats on the Character Pane.
    Each class no relies on ONE primary attribute to boost damage and healing with ALL ability types
    Attack power rating has been removed
    Power rating has been added. In increase damage dealt by all attacks
    Surge Rating has been added. It increase the magnitude of all critical damage and healing
    Shield rating has been added. It increase the chace to mitigate incoming damage with shield items.
    Training costs have been rebalanced across all classes
    Ability training costs have been reduced overall.
    The stun break ability now becomes available at level 9 (down from 18)
    Bounty Hunter
    Extensive changes have been made to the BH, its advanced classes and its skill trees
    The pvp balance of this class has been improved
    The variable heat system has been rebalance to provide maximum regeneration from 60% heat and upwards, increase capacity for burst damage and healing.
    The Firebug tree is no the shared tree between both AC's. the Advanced Prototype tree is now available only to powertechs.
    Imperial Agent
    Significant changes have been made to this class and it's skill trees to improve viability in pve and pvp
    Replaced group speeed increase ability with infiltrate, which provides a 15 second group stealth field
    Added a regeneration indicator with a tooltip that describes the Agent's resource regeneration

Jedi Consular
    Force now regenerates at 8 force per second
    Force of will: This ability is now trainable at level 9
    Force Valor: this ability no longer increases Presence

Sage
    Presence no longer increases force regeneration
    Restoration: This ability is now trainable at lvl 24
    Force Quake trainable at 34
    Mind Crush trainable at 14
    Revive trainable @ 50
    Telekinetics
    Mind's Eye: Skill has been added, increase range of disturbance, telekinetic wave, and turbulence.
    Seer
    Wisdom: this skill now located in the seer skill tree increase presence by 3% per rank and healing by 1% per rank.
    Shadow
    Martial Studies: removed
    Shield Proficience and Combat Technique: trainable @ 14
    Resilience @ lvl 36
    Force Pull: @ lvl 42
    Balance (shared tree)
    This tree's overall damage output potential has been improved and is more in line with other damage tree's
    Many skills in this tree have been moved and altered
    A double-bladed lightsaber is no longer required for some skills
    Force Strike: this skill no additionally clears the cooldown of mind crush
    Force Supression now works more like death field
    Will of the Jedi is no in this tree and increase willpower by 3%
    Psychic Absorption this skill has been moved to T6 and has 2 ranks
    Containment move to T5
    Assertion T4 3 ranks
    Twin Disciplines now has 2 ranks