1398
-
#338 Mármint hogy vanna olyan terek :D
-
#337 Elég baj az .. :D -
Tiberius B #336 M-elmélet szerint, ha jól emlékszem vannak a Calabi-Yau (vagy milyen) terek, és azok töltik ki az univerzumot, metszéspontjaik meg különböző tulajdonságokat határoznak meg, azokkal meg a részecskék határozhatók meg, bla...bla...bla
mondjuk már elég régóta csak a matekkal trükköznek, hogy megtalálják a mindenség elméletét:-) -
#335 Az csak játék a matematikával. Hogy rezegne valami ami egy? :D
Ha a húrelmélet igaz is lesz, nem azt jelenti, hogy a húrok a legkisebb egységek. Akkor nagy valószínűséggel lesznek kisebb valamik.
-
tomcat1 #334 Minden rezgést végez=kissebb egységekből áll, :)
szuperhúr elmélet, persze tudom nincs bebizonyítva de jól hangzik...:) -
#333 Múltkor írtam erre egy tök jó kis hasonlatot. :-)
Képzelj el egy tavat, ami végtelen mélységű, és Te a víztükröt nézed, ami a végesség benyomását kelti. Látod a víz felszínét, és nem tudod fölfogni, hogy a végtelennek az eleje, közepe és vége is végtelen, így a víz felszínének végessége csak káprázat. Amiről írtam, az a víztükör túlfelétől számíttatik, amiben nincs se kezdet, se közép, se vég. Ugyanilyen természetű a világ is. -
#332 Csakis azért nem, mert az öntudat viszonyítási alapként működik a világban. De ez nem szükségszerű. -
#331 Minden ami rezgést végez kisebb egységekből áll. -
Tiberius B #330 Miért kéne nekik kisebb egységekből állniuk?
Meg szerintem nem is sok az a 11 dimenzió, képzeld el szegénypontnak milyen sok már a mi négyünk is:-), huh -
#329 A bránokkal azonkívül, hogy túl sok dimenzió kell nekik még az a problémám, hogy valamilyen kisebb egységekből kell állniuk, amelyek ráadásul kötesben vannak egymással. Csak így lehetnek képesek rezgésre.
Ez se tetszik. -
#328 "és így a végtelenségig is mehetnénk, ami nekem speciel nem tetszik, mert a végtelent nem tudom elképzelni..."
Tényleg, majdnem. Te ilyenekre emléxel?
-
#327 HeJ!
Én is pont ezeket a szavakat haszáltam a tennap =)
te lopós ;) -
#326 Én speciel nem tudom elképzelni. :D -
#325 Ja a végtelenre visszatérve. még mindig nem értem mi probléma a végtelennel. -
Tiberius B #324 érdekes
vagy lehet az egész membránok játéka -
#323 Igazán a kvarkok az érdekesek, A többi vagy mezon és akkor két kvarkból áll, vagy barion akkor háromból, vagy lepton akkor meg olyan mint az elektron csak nehezebb.
Az elektron és a kvarkok is pontszerűnek látszanak nagyenergiájú ütközéseknél.
A lényegi külömbség, hogy a kvarkok töltése 1/3 vagy ennek többszöröse.
De szabad kvarkot még senki nem látott, úgyhogy lehetnek akár az elektron valamilyen különleges állapotai. -
Tiberius B #322 és mi van az elektronon ésa pozitronon kívüli részecskékkel? -
#321 Találtam egy jó képet a yahoon.
A bal felső képen jön egy gamma meg egy elektron balról. A gamma fotonból e+ e- keletkezik, majd a pozitron találkozik az elektronnal és szétsugárzódnak fotonná.
Na itt látszik, hogy olyan az egész, mitha egy elektron lett volna végig, csak közben visszafele ment az időben kicsit.
-
Tiberius B #320 amit leírtál már és számít ellentétben a c értékének állandóságával -
Tiberius B #319 Hol-Mi? -
#318 Mi?
:D -
Tiberius B #317 hol? -
#316 hanem amit már leírtam :) -
Tiberius B #315 hanem? -
#314 magára... -
#313 Maga a szám értékére mondhatod, de nem az a lényeg... -
Tiberius B #312 de bármihez képest méred, akár egyidőben, akkor is c
tehát abszolút, bármihez képest ugyanannyi, vagy ne mez az abszolút??? -
#311 Az is relativ, ahhoz képest megy c-vel amihez képest épp méred... -
Tiberius B #310 Gondolkodjatok, filozófia.
Relativitáselmélet:
Minden relatív, kivéve a fény sebességét (és a relativitáselméletet).
Miért pont ez legyen a kivétel, és miért is kivétel egyáltalán? -
#309 A másik ok az egyelektron-elmélet melett ép a relativitás. Mindig az a világ közepe, ahonnan nézzük. Másképpen, bárhonnan is nézzük a világot, bármilyen sebességgel is haladjunk vagy gyorsuljunk, mindig hozzánk képest fog a fény c-vel menni, és minden fizikai folyamat ugyan úgy fog lezajlani ugyan úgy írhatjuk azt le. -
#308 -
Tiberius B #307 :-DDDDDDDDD
ez qrva jó!!! -
#306 Bocs nem akarom szétbarmolni a topicot, de ez nagyon nagy :PP
-
#305 Látod, teljesen elfelejtik az ék feltalálójának a nevét.. :D Utólag is járna neki;] -
Tiberius B #304 még nem volt Nobel-díj, különben tényleg:-) -
Tiberius B #303 :-D -
#302 Hát ha eccer az ő fejére esett először az alma... -
#301 El tudom képzelni, hogy annak idején az ék feltalálóját jelölték nobel díjra :D -
#300 Ja, meg amikor előre megjósolta valaki, ha fölugrasz, akkor visszaesel...
Mint ha Newton találta volna föl a gravitációt, mint jelenséget.. :D -
#299 De hát tutikirályok voltak.. :DDD
Gondolj bele micsoda döbbenet lehetett az embereknek, mikor valaki előre megmondta hogy holnap elsötétül a Nap. Az tuti tutikirálycsávó volt akkor.