1398

Miért nem fér öszze a Relativitás elmélete a Kvantum elmélettel?

• sz4bolcs
    Persze majd ezt is megcáfolják, mert ez sem tutti. :D

Tudjátok mi az igazi nihilizmus? Tudni, hogy nincs egyetlen biztos pont sem, és ezután ebbe a felfogásba kapaszkodni, mint biztos pontba...:D
  • sz4bolcs
    Ezt akár még érvnek is jó, mert eddig még nem cáfolták meg. :)
  • Tiberius B
    na olyan nincs
  • Tiberius B
    de jó m,ondás is ez!:-)
  • Tiberius B
    egyre jobb:-D
  • sz4bolcs
    Amúgy minden korban azt hitték az emberek, hogy ők a tutikirályak. :-) De a ma tudása a holnap tévedése.
  • sz4bolcs
    És ezt kiegészítem: se nem mindkettő, se nem egyik se.
  • physics
    Ettől féltem, már megint ez a kettősség.
    Mint a foton. Hullám is meg nemis, részecske is meg nemis...
  • sz4bolcs
    És mi a tudattalan? :)

Tiberius B #286
    : Miért, talán létezik valami abszolut? Erre a kedvencem: Mi az, ami osztásból áll elő, és tovább nem osztható?
  • Tiberius B
    mindkettő és egyik se
  • physics
    Magával a végtelen fogalmával van probléma, ugyanis nem tudsz olyan esetet mondani, ahol ne tudnád az időhöz kötni.
    Mi az hogy valami végtelenűl hosszú? Hogy definiálod? Elidulsz, és végtelen ideig mész.
    Hm. Ha zárt akkor sincs vége. A kettő ugyan az?
  • sz4bolcs
    Attól, hogy valaki hisz az önlényegűségében, még nem biztos, hogy van szabad akarata. :-) Vagy ha hisz determináltságban, az sem jelenti, hogy nincs szabad akarat.. :-)
    Én valahogy úgy gondolom, hogy se szükségszerűség, se szabad akarat. :-) És mi más van ezen kívül?
  • Tiberius B
    ergo nem abszolút
  • Tiberius B
    jaja
    egyetlen baj az, hogy mi vagy te, mert a hasonlat pszichológiára épül
  • Tiberius B
    semmi probléma nincs vele, csak nem szép
    egyébként meg minden jel arra utal, hogy véges, de határtalan (miért nem határos???), tágul meg hasonlók
  • physics
    Akiket nem hallasz, az a tudatalattid.
  • sz4bolcs
    És ha végtelen, akkor szerinted hogy néz ki? A végtelennel mi a probléma?
  • physics
    A gondolatok mindenképp az emlékeidből jönnek.
    Mintha minden agysejted mobilozna egymással, de te mindig csak egyet hallgathatnál, és véletlenszerűen váltakozna hogy épp kit hallgatsz le.
  • physics
    A szabad akaratba hinni kell, nincs más megoldás.
    Hogy tudnál azzal a tudattal élni, hogy mindegy amit csinálsz, az csak a körülményektől és a múltadtól függ és nem te döntöd el. Mint egy gép.
    Szerencsére nem eldönthető, erre nagyon vigyázott aki a mátrixunkat írta.
    :DDD
  • physics
    Ha véges, akkor önmagába záródik. Azt pedig csak úgy lehet elképzelni, hogy akármilyen irányban indulunk el az űrben, mindig az ellenkező irányból fogunk megérkezni. Valahogy úgy, mint a Földünkön, csak nem 2d felületen hanem 3d 'felületen' mozgunk.
    Akkor pedig nincs olyan irány, ami után még lehetne valami.
  • sz4bolcs
    Az egyik az, hogy mit neveztek véletlennek? Azt, aminek nem tudjátok az okát? Az, hogy véges lenne, vajon igazolt? Mi van utána? semmi? nagyszerű :)
    Szabad akarat akkor lehetséges, ha most másképp is cselekedhetnék, mint ahogy cselekszem, de ez nem bizonyítható. Marad a gondolatok és tettek szükségszerű felmerülése. Ti látjátok, honnan jön a gondolat? Mi előzi meg egy gondolat felmerülését, hogy most és ez jöjjön elő? :)

Na majd hogyha egyszer egy robotnak létszomja lesz...
    Én nem gondolom, hogy mi valamiféle termékek lennénk, mert ahogy írtam, ez mind minősítés és nem maga a minősítő.
  • Tiberius B
    hát ez az!(egyébként melyik rész?)
  • TommyC
    nem hinném, hogy ezt biztosra kimerném jelenteni...
  • Tiberius B
    az embert elképesztően nagy százalékban törvények szabályozzák, lehet 100%, de nem biztos, bár mindíg vannak szabályok, csak más-más szintűek
    jelenlegi állás szerint az ember egy bonyolult biokémiai-elektomágneses-mikro-makrofizikai alapokon működő gép
    mindössze a természet nagyságrendekkel jobbat alkot, mint mi
    a véletlen fölül áll a logikán (eredményességben, nagyon hosszú távon, röviden a logika a jobb)
  • Tiberius B
    igőben lehet végtelen, szerintem, én térben nem tekintem annak, mert van kiterjedése, csak nem látunk el odáig a fény sebességének"alacsonysága" miatt
  • TommyC
    a szabad akarat azt jelenti, h van akarat...tehát vannak gondolatok
    és mivan ha nincsenek?...mivan ha csak azért teszünk mindent úgy ahogy tesszük, mert másképp nem lehetne?
  • sz4bolcs
    Szerintetek miért nem lehetséges, hogy a világ végtelen, nem keletkezett és nem múló?
  • sz4bolcs
    Hát nem tudom, neked az írásomból hol jött le az, hogy a világ tud, meg gondolkodik. :-)
    "és másképp nem lehetett volna, mot pedig azért nincs is másképp." - szükségszerűen következik a kérdés, hogy akkor mi az a "szabad akarat", mi ez az önlétezésbe vetett hit?
  • physics

• Tiberius B
    egyébként is, mi az elektron belső tulajdonsága akkor?
    válasz: az, hogy elektron!
    tömege? töltése?
  • Tiberius B
    és honnan tudod, hogy az elektronok egymást közt nem-e Józsizzák meg Pistikézzék egymás???:-)
  • Tiberius B
    ja
  • physics
    Amikről te beszélsz, az mind az energiája. Az pedig a többihez képest van, nem az elektron belső tulajdonsága. Pl nem sajátmagához mozog, senem sajámagához képest van valamilyen energiaszinten.
    Senem sajátmagához áll a spinje valamilyen irányban.
  • TommyC
    nekem szimpatikusabb a felrobbanásos dolog....
    igaz, hogy a tükröződős elmélet meghökkentőbben hangzik=)
    lehet h ezért tetszik neked ;)
  • Tiberius B
    ".még nem tudom hovatenni egyelőre az omega molekuládat"
    a kérdésedre a válasz:
    az omega molekula erre: ".. akkor már két akarmi is lehetett .." volt egy felvetés
  • TommyC
    tudod mi a legfurabb bazz....
    O_O
    tudod mi?...
    vagy két órával ezelőtt én is PONT erre gondoltam!!!!!
    pont de pont!!!
    és az jutott eszembe, hogy milyen hülyeség az egész, mert biztos nem is azért ccsuklom, mert emlegetnek...
    de hogy pont a csuklásról gondolkodtam én is!!!...ez durwa....
  • physics
    Nem lehetetlen. Csak nekem szimpatikusabb az a gondolat, hogy nem szetrobbant egy pont, egy singularitás, hanem rohangál összevissza és saját tükörképeivel találkozik. :DD
  • Tiberius B
    mivel minden öszefügg mindennel, nem tudhatod:-)
  • Tiberius B
    nemtom én úgy hallottam nem egyformák
    más-más energiaszint, sebesség, spin, meg hasonlók
  • sz4bolcs
    Hogy valahol emleget engem valaki, és ettől én ezzel egyidőben csuklom. :-))
    Szóval az emlegetés közvetlen kapcsolatban van velem, amitől csuklom.