Gravitáció vs. Kvantummechanika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gönbszerû tehát véges, de ugyanakkor nincs is vége. Erre?
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Honnan veszik az emberek azt, hogy valaminek keletkeznie kell? ez már magában nonszensz.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
"Ha bárki azt mondja, hogy a végsõ oknak nem kellett keletkezni" - ez félreérthetõ.
Így értem: "Ha bárki azt mondja, hogy a végsõ ok létezik, de annak nem kellett keletkeznie"
Ha egészként vesszük a világot akkor nem mûködik okság, de ez lassan már 2600 éves "felfedezés" :-)
a vallások ilyen felfogásuak, és nem az a lényegük, hogy a dolgokat megmagyarázzák, hanem hogy hitet adjanak! Ha nem vagy hívõ akkor nem hiszel a vallásnak sem!Egy hívõnek elég ennyi:Isten van és mindörökké lesz és mindörökké volt!
...de én semm vagyok hívõ...egyáltalán..
dixitque deus fiat lux
Ha pedig Isten nem teremtett, akkor a világra miért nem lenne ugyanolyan helyes (Isten nélkül) az állítás, hogy nem teremtett, sõt -nem keletkezett?
Mi mond ennek ellent? Miért lenne olyan fontos a létesülés?
A világ nem keletkezett, nem múló, így teremteni sem kellett.
Látod az emberek a legújabb tudományos felfedezéseket úgy tudják magyarázni, mint egy szög beverését, magukat meg nem ismerik. Nem látjuk azt, aki lát...
A hívõk Istenre általában azt mondják, hogy nem keletkezõ, nem múló, és õ az egyetlen teremtõ, aki semmibõl létrehozta a világot.
Erre simán lehet mondani, hogy ennyi erõvel a világ nem keletkezett, nem múló, és így létrehozni sem kellett. -Isten tulajdonságai.
Logikátlan hogy lenne teremtés, vagy keletkezés, Isten. De ez nem baj, mert ugye a végtelent sem tudjuk felfogni (legalábbis megkülönböztetõ gondolkodással), mert amúgy lehetséges.
Amúgy a srác sem Isten mellett érvelt, csak az ok nélküli véletlen mellett.. bár nem érvelt, csak kinyilatkoztatta.
Amit írtál benne az elgondolkoztató, mármint a teremtés elõtt is volt valami, minimum Isten. Akkor pedig más is volt, így pedig van ok!
Úgy érzem, most kemény fába vágtuk a fejszét... :)
"Sziasztok! Szerintem sem magától, sem mástól egyetlen dolog sem létesül. Semmibõl nem lesz valami, és valamibõl nem lesz semmi. Valamibõl sem létesülhet mégtöbb valami. Ha így lenne, az minden logikának ellentmondana, tehát érvelés is elhagyandó lenne. A véletlen nem azt jelenti, hogy valami ok nélkül van, hanem azt, hogy nem ismerjük az okát. Az evolució, ha jól tudom nem mond ellent a teremtésnek, mi értelme rákontrázni? De a teremtésnek, -és ebbe bele tartozik a tudományos, és vallások által elfogadott keletkezés is- nincs logikai alapja, egyik sem magyarázhatja, hogy lesz semmibõl valami. Mi lehet végsõ ok, ami egyben nem okozat? Ha Isten már eleve létezõ, akkor ugyanez elmondható Isten nélkül a a világról is. Isten csak az x plusz egyedik ok. Ha Isten nem okozat, akkor a világ ugyanígy lehet nem okozat."
amit kaptam válaszként:
"ki kell ábrándítsalak, a véletlen tényleg azt jelenti, hogy nincs oka, tehát tényleg megjósolhatatlan, nem csak nehezen megjósolható. (igen, az idõjárás sem véletlen folyamat, hanem kaotikus)"
"a véletlen dolgok :D
kvantummechanikai kísérletek bõséggel akadnak. Ott nem az a helyzet, hogy valami még mélyebb dolog van, hanem tényleg véletlen. Olyannyira ismert terület ez, hogy a P4 meg az AMD64 procikban már igazi véletlengenerátor van, olyan, amit tényleg nem lehet megjósolni. Tehát nem az van, hogy megjósolható, csak nem tudjuk hogy hogyan, hanem valóban megjósolhatatlan.
Ami pedig megjósolhatatlan (ami ugye nem a nehezen megjósolható), annak mi lenne az oka? Semmi, mert minden ok-okozati viszony jósolhatóságot, reprodukálhatóságot jelent."
-nektek errõl mi a véleményetek?
physics?
itt a cikk
Ez most vegulis ugyan az az effektus, csak megbolonditottak egy kicsit.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
"Light Moving So Fast It Goes Backwards"
http://www.shoutwire.com/viewstory/12559/Light_Moving_So_Fast_It_Goes_Backwards
dixitque deus fiat lux
Mi okozza a gravitációt?
Hogyan írható le a gravitációs mezõ?
Van-e vmiféle egységes mezõ-dinamika (Tesla óta dolgozott-e rajta vki)?
Indítványozom, hogy adjunk teret néhány sci-fi-ben található elméleti résznek is, illetve akár sajáttal is.
Szerintem legközelebb pénteken leszek hosszabban fent.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
ha v felfele mutat, meghatároz egy jobb és egy bal oldalt, és a B és az F szépen beáll derékszögekbe (vagy oda képezzük õket trigonometriával)
hozzád képest
ha F balra mutat, B elõre
ha F hátrafele mutat, B balra
ha F jobbra mutat, B hátrafele
ha F elõre mutat, B jobbra
mindeközben v felfele mutat, ha v lefele mutat:
és F balra, akkor B hátrafele
és F hátrafele mutat, akkor B jobbra
és F jobbra mutat, akkor B elõre
és F elõre mutat, akkor B balra
kicsavartam a kezem rendesen:-)
ez mind megfelel az általad felvázolt ábráknak
asszem érthetõen leírtam, de nyugtasson meg annyi, hogy már értem, csak nem tom rendesen leírni:-(
Jól megtudod kavarni. Én lerajzoltam, jobban elmondani nemtom.
Szerintem még mindig kavarod. Többször leírtam, ha a v felfele mutat a B pedig elõre, akkor igen, az F balra. Nincs olyan, hogy a B neked hátrafele mutat. Ez világkoordinátába lehet, de te akkor megfordulsz, emiatt neked az eredo F mindig balra lesz.
x jobbra
y magad felé
z felfele
koordináták sorrendje: (x;y;z)
Q>0
B ill. v koordinátái (x;y;0), F-é pedig (0;0;z)
ezen feltételek mellett:
ha B x-koordinátája <0, függetlenül v koordinátáitól, F z-koordinátája mindíg>0
F pedig=Q*B*v*sin(B és v egyenesei által bezárt szög)
a képletben Q, B, v, és a szinuszos-tag is >0, mivel függetlenek az iránytól?
az irányt nem határozza meg, csak Q és a jobbkézszabály, melyben a hüvelyk azt az irányt jelöli, mikor Q>0, és a mutatóujj elõrefele mutat, a középsõ ujj helyzete viszont mindegy
A piros a sebesség a kék a B a zöld az eredmény.
Az alsó három képen megfordul a zöld, de te is...
meg a koordinátarendszerbeli végtelen lehetõség:-)
Szerintem pihenj mert ez most nem fog menni, tudom mi kavar meg.
hogy van a vektorok nemskaláris szorzata?
mindíg csak az egyik ujjam állásán változtatok, a nem megemlített állandó.
1. ha a középsõ ujjam nem befele mutat, hanem kitekerem, akkor is a hüvelykem mutatja meg az F irányát?
2. ha a mutatóujjam hátrafele állna, F mínuszba menne át?
3. ha Q<0, akkor a hüvelykem fordítva állna, igaz?