Gravitáció vs. Kvantummechanika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

(Még az is lehet , hogy a bibliai ÍTÉLETNAP nem más, mint egy újabb õsrobbanás, ami elõl csak közös erõvel és akarattal tudunk megmenekülni.A PARADICSOMOT pedig nekünk kell létrehozni és a BIBLIA nem más, mint egy emberi nyelvre lefordított útmutató a tökéletes világ megteremtéséhez.A történetek pedig csak szimbólikusak.
A kör sugarának a pontjait is megtudjuk határozni végtelen pontossággal.Miért ne alkothatnánk egy mindenre kiterjedõ elméletet, általánosítva az általunk ismert részeire?Amúgy meg szerintem az univerzum a phonix madárhoz hasonlatos.Mindig vannak elpusztuló részei és kialakuló részei.Az egész olyan mint egy végtelen háborgó tenger.Szerintem amikor ebben a háborgásban két hatalmas hullám összecsap, akkor keletkeznek új anyagok, univerzumok stb.Aztán meg jön a hullámvölgy, és az univerzum tágulni kezd.És mivel végtelen nagy térben és idõben egyaránt,végtelen ilyen hullám van.Gondolj csak bele!Az univerzumban csapongó szabad részecskék tömkelege csapódik ilyenkor egymásnak.
Szerintem az õsrobbanás is csak egy volt a sokközül,és akkor is két, vagy esetleg több hullám összecsapásának eredménye lett az általuk észlelt galaxishalmaz.
Hi.
Azt biztos tudod, hogy megmérték a világegyetem "súlyát". Ebbõl csak 5% az általunk is észlelhetõ, a többi sötét anyag mely itt van körülöttünk. Nem képzelhetõ el, hogy ez maga a rezgés?

Walk the Talk.

Az, hogy mi az igazság szerintem soha nem fogjuk megtudni. Véleményem szerint a világegyetembõl, s annak törvényeibõl, csak annyit tudunk meg amennyi megadatott. Mert vegyük csak az un. feketelyukat. Mindenféle elméletek születnek, amelyek soha nem lesznek bizonyíthatóak. Matematikával? Nos hát Párizsban tudósok MATEMATIKAILAG bebizonyították, hogy a repülés /nekünk/ fizikai képtelenség. És most? Kb. ez olyan mintha mi egy kétdimenziós világban élnénk. Ebbe a térbe egy háromdimenziós térben élõ lények bedobnak egy gömböt. Te mit fogsz látni belõle? Mindig csak egy-egy szeletet, s ha rettentõ okos vagy felállítasz egy elméletet, mely vagy helytálló, vagy sem. A húrelmélet szerintem többé-kevésbé érthetõ is. Ha igaz, hogy a Nagybumm elõtt minden egy matematikai pontban létezett /melynek nincs kiterjedése /, akkor a mostani fizikai anyag csak mint energia létezhetett, melyrõl elképzelhetõ az oly mértékû tömörödés. Csak hát mint minden elmélet, ez is megkérdõjelezhetõ.
Azt mondta az egyik prof.: Fiaim tudjátok ez úgy van, hogy én hülyébb vagyok mint ti. Miért? Azért mert, ha a tudást egy körnek vesszük, s minél jobban tágítjuk az átmérõjét, annál több lesz a még ismeretlennel érintkezõ része.
Természetesen mivel a tudósok a tudósok, kénytelen vagyok az õ igazukban hinni.
Olvastam, hogy a világegyetem /ez lehet többrétegû is / tulajdonképpen a végtelen nyugalom és a végtelen rezgés között egzisztál. Hogy most az általunk észlelt része hol helyezkedik el, ki tudja. Az un. kritikus tömegû csillagok, melyek önmagukba robbannak, hova teszik anyagukat? Nem-e egy magasabb energiaszintre jutnak, mely számunkra érthetetlen?
Végsõ elmélet nincs, és nem is lesz soha.

Walk the Talk.

laca103
nincs végsõ elmélet és ezt nem én hanem Hawking barátunk mondta.....

Ki a rákot érdekel a gép konfigurációm?

Ezekszerint patiang, te is olvastad Az elegáns univerzum címû könyvet?Igen igazad van.A relativitás elmélet csak egy része az egésznek.Ahogy a kvantummechanika is.Ha jól emlékszem , ezeket kapcsolja össze a húrelmélet.
Azonban nekem ezzel az elmélettel kapcsolatban vannak kételyeim.Ahoz , hogy a nagy semmiben húrok vagy más alakzatok jelentkezzenek, kell hogy legyen valami, ami úgymond formálódjon.Bár ez nagyszerû elgondolás az anyag és az energia közti kapcsolat leírására.Én igazából a végsõ elméletre lennék kíváncsi.Amivel a világban történõ bármilyen eseményt elõre megjósolhatunk,akármikor és akárhol is történik.
sz4bolcs
Ezt nekem írtad? Engem fõként a dolgok filozófiai része érdekel. Abból jöhet minden.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Minden törvény csak a maga szintjén igaz. A relativitás elmélet a kvantumrészecskéknél már elvesztik törvényüket. És itt jön a húr elmélet...

Walk the Talk.

Amúgy ha kinyitsz egy négyjegyû függvénytáblázatot akkor maz elektronoknál találnod kell egy sort a kvarkokról.Nevezetesen, hogy 1 elektron 3 kvarkból áll.
Hallottál már a kvarkokról?Mezonokról?Glüonokról?Ha valahonnan sikerül hozzájutnod a lentiekben ismertetett könyvhöz, akkor talán erre is találsz konkrét választ.Azt én sem tudom pontosan hogy a rengeteg , elektronnál is parányibb részecskeközül melyik lehet a leg (alapabb).A mai napig fedeznek fel új részecskéket a világon.Ezek egyre kisebb méretûek és egyre komolyabb mûszerekre van szükség érzékelésükhöz.Én csak szakközépiskolát végeztem és ez már nekem is egy kicsit magas.Amúgy más tudományos dolgokkal is foglalkozol?Scifi dolgokra gondolok mint a szkafanderek, fegyverek,jármûvek,civilizációk stb.
sz4bolcs
Érdekes. Milyen anyagot kapunk, ha összenyomjuk a teret?
És miben foglal helyet az az anyag, amit térbõl nyerünk?

Ha a teret kellõképpen összesûríted akkor anyagot nyersz.
Ezt pont az ellenkezõjével lehetett bizonyítani.Tömegdefektus.Na én az ilyesmikhez már piskóta vagyok, de olvastam egy könyvben , hogy bizonyos anyagátalakulásokkor a tömeg elvész véglegesen.A reakció után A kapott energia és a kapott anyag mennyiség nem stimmel.Vagyis az anyag egy része térré alakul.Még akkor is , ha az anyagmegmaradás törvénye nem ezt mondja.Aprapó!A napokban nézegettem a függvénytáblázatomat és furcsa dologra bukkantam.A világûrben ugye hogyha eldobunk valamit, akkor az a végtelenségig száll a kezdeti relatív sebességével.Na már most én azt találtam, hogyenergia kell az elektronnak kezdeti sebességének megtartásához.Akkor hogy is van ez?Azon pedig, hogy a testek egymáshoz képest relatív sebességgel rendelkeznek és a viszonyítási pontot tetszõlegesen vehetjük fel én megrökönyödtem.Ugyanis ha ez így lenne, akkor egy harmadik szemszögbõl nézve lehetséges lenne a fénynél gyorsabban utazni, hiszen az egyik test is repülhet mondjuk kétharmad fénysebességgel és a másik is egymással szembe.Ezt én valószerûtlennek tartom.
Inkább az logikus, hogy van egy fix tér és ahoz kell viszonyítani.
Olvastad Az elegáns univerzum címû könyvet?Sajnos én nemtudtam végigolvasni, mert csak kölcsön kaptam az egyik tanáromtól, aki már azóta nem a tanárom,hiszen elvégeztem az iskolát.
tormy
Hm de igazad van azt hiszem csillag halala utan keletkeznek.

- Argentinean Football Maniac - Asociación del Fútbol Argentino www.afa.org.ar

sz4bolcs
Az hogy az anyag összesûrûsödik az oké, de a térnek amiben az anyag helyet foglal, miért kéne ehhez összesûrûsödni?

Nem csillag halála után keletkeznek?:-)<#nezze>
Az elsõ mondattal egyetértek.
"Kicsiny porszemek vagyunk mindössze ezen a Világegyetem nevû tengerparton"(Én)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

tormy
*vajon. Javitas. :)

tormy
Ami itt a foldon van az edes keves ahhoz hogy megertsuk a dolgokat teljesen.
Peldaul ha jol tudom a neutron csillagok, amelyek egy bolygo "halala" utan keletkezik altalaban olyan 10-20 km atmeroju mindossze, de a tomege valami irdatlan, akar tobb naptomeg is lehet. Ezt esszel felfogni sem lehet, hogy ez hogyan is lehetseges, mifele surusege lehet annak az anyagnak es valyon mifele anyag lehet..

Na errõl sem hallottam még, érdekes ám elég khm. fura ez a fajta magyarázat, fene tudja. Esetleg bõvebb információ?
Azon, hogy ha a térnek van sûrûsége az milyen hatású lehet, én is gondolkoztam.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Nos szerintem a teret össze lehet nyomni.Ezzel együtt meg lehet változtatni a sûrûségét is.Pl: Két áramátjárta vezeték vonzza vagy taszítja egymást a bennük áramló áram irányától függõen.Szerintem a köztük levõ tér sûrûségének megváltozása szükségszerû.
Namármost ha eltudjuk érni, hogy egy elektromos áramkörben az egyik ágban mozgó elektronokat sûrûbb míg a visszajövõ ágban ritkább közegben mozogjanak,akkor úgy fognak viselkedni az elektronok akár egy hernyótalpas lánctalpának körmei.Ugyanis az egyik ágban megnõ az elektronok relatív tömege, míg a másikban csökkeni fog.Ezáltal nagyobb tömeget tudunk ellökni magunktól, mint amennyit visszahúzunk.Ehez persze rendkívül nagy áramerõsségekre és kicsi ellenállású vezetõkre van szükség.A Gravity Control Technologies is foglallozik a témával.Nemtudom hallotatok-e már errõl a vállalatról?Repülõ csészealjak tervezése és szupravezetõk fejlesztésével foglalkoznak.
Igen, engem speciel érdekel.

sz4bolcs
Egyre kevésbé hat rád a gravitáció? :P

Látom másokat is foglalkoztat a gravitáció.Én magam egyre kevesebbet foglalkozok vele, de lenne egy elméletem az antigravitációs meghajtásról.
Érdekel itt valakit?
sz4bolcs
Jön a tekintélyelv ;] Persze nem Einstein elmélete után... neeem, mert az csak kitaláció, nem is létezik.

Szobolcs? mh nekem legalább van egy publikációm, igaz nem fizikából! A tied holisvan hogy komolyan vegyelek?!
sz4bolcs
Egy gyöngyszem Con Stormtól:
"Con Storm válasz | megnéz | könyvjelzõ 2006.06.16 21:43:08 (19432)
mh... évekkel ezelõtt felvetettem ezt a dolgot! Nem kell cáfolni a relativitáselméletet, mert nem valós alapokon nyugszik, így nem is létezik! Ezen az oldalon a dimenzióknál le van írva gondolataim a témában! : http://www.pszichohistory.fw.hu/"

Aki nem olvas más fórumokat: Con Storm mind az sg, mind az index fórumokon löki a semmitmondó szövegeket, és a végén természetesen belinkeli a saját weboldalát.
Szóval csak komolyanvenni! :-)

Nos, igen pontosan így van ahogy leírtad! Csak minden atom elektronjainak töltése egységes, így gyakorlatilag mivel a másodfokû fügvény a töltés távolsága és általa kifejtett erõ a másik töltésre folyamatosan konvergál a nullával! Vagyis egy bizonyos távlságra az elektrontól az elektrontaszító hatása gyakorlatilag kicsit nagyobb csak mint nulla! És ez olyan kis távolság, hogy az érzékszerveiddel képtelen vagy érzékelni! http://pszichohistory.fw.hu ha elolvastad volna most ne kérdezted volna meg!
TommyC
kösz a linket, majd olvasgatok, csak most biosz táborba vagyok =)
na...szal a két elektronfelhõ negatív, igaz?..és azért taszítják egymást...
De akkor nem úgy kéne legyen, hogy nem egybõl taszítaná, nagyon, hanem mikor már közelíteném hozzá, elkezdené taszítani, és egyre nehezebb lenne közelebb vinni, hozzá?
Ha van két elektron, akkor az minél közelebb van egymáshoz, annál erõsebben próbálják eltávolodni egymástól...és ez az energiána a távolság négyzetével változik....
én így tudom...
tehát amikor a két kezem közelíteném egymáshoz egyre nehezzeb kéne legyen, hogy összeérjenek,mivel az energia folyamatosan nõ a távolság csökkenésével...és nem hirtelen kéne akkora taszítási energia létrejöjön a kettõ között, amely elbírná az egész világegyetem súlyát, is, akkor sem taszítaná egybe a kettõt...

dixitque deus fiat lux

Igen TommvC ez igaz!az elektronhéjak taszításai akadájozzák meg, hogy az anyag tömegénél fogv önmagába roskadna, és feketelyukká válna! De ha elakarod képzelni... van egy jó kis írásom a http://pszichohistory.fw.hu -n! Mellesleg szerintem mind a quantumfizika, mint az einsteini relativitás és a bólyai tértorzulási elmélet is hülyeség! Ha valaki megmagyarázza nekem, hogy miért nem úgy van ahogy én gondolom (leírtam az elõzõ honlapcímen a dimenziók c. írásban)megköszönném! Mert nem értem, hogy tudnak az emberek olyan dolgot elhinni, ami nem hasonlít a világunkra!
TommyC
Sziasztok!
Azt hallottam valahol régen, hogy ha mondjuk tapsolok, akor azért nem megy át az egyik kezem a másikon,mert a két kezemben lévõ atomok elektronhélyai nem engedik, mert mind2en negatív töltésüek....ez igaz?...:S
...mert szerintem nem...

dixitque deus fiat lux

Miért ne férne össze???

..ez se rossz mondás..<#vigyor3>

viszlát :DDDDDD

Ha el tudnam magyarazni mit nem ertek, akkor azt azt jelentene hogy ertem. De nem. :)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

"egy kvantum visszapattanás következett "

Most én ezt olvastam vagy nem?
Lassan átmehetünk pszichológia topikba..

Feltárulnak az univerzum születése ...

másnak = másnap

Õszintén kicsit kezd fárasztani, hogy ha kitalálok valamit, másnak találok róla egy cikket...ezt hogy csináljátok?
Vagy nem ti vagytok az idõutazók, hanem én?

Hipertér hajtómûvet ...

"Amennyiben sikerül létrehozni egy elég erõs mágneses mezõt, az ûrhajó egy másik dimenzióba csúszik át, ahol a fény sebessége gyorsabb, így a jármû egészen hihetetlen sebességeket érhet el. A mágneses mezõ kikapcsolásával a hajtómû visszatér jelenlegi dimenziónkba. "

Na most ha azt mondom hogy soha még hasonlót sem olvastam..
Ezek után ki hisz nekem? Mondhatok akármit...
<#fejvakaras>

Ha eljönne egy UFO, és elmondaná nektek hogy mûködik a világ, kb ugyan ennyit értenétek belõle. Azzem visszateleportálok oda, ahonnan jöttem..<#alien>

Ez meg az én álmom, és úgy tünik csak én értem... kár érte.

De végül is ezt akartam, megérteni a QM-et. Miért várnám el hogy a világ is megértse... azt nem akartam.<#vigyor4>

Úgy tünik mindenkinek magának kell végigjárni az utat... hát legyen

sz4bolcs
bzzz :) talán így.

Nem lenne rá okom..
Szerinted hogy rezeg a foton?

sz4bolcs
Menekülsz valaki elõl? Vagy minek? :))

álcázom magam :DDD

:DD

sz4bolcs
juj ritka szar lett a logod :D

Asszem újra felfedeztem a virtuális fotonokat. <#idiota>

De akkor vannak virtuális elektronok, meg virtuális atomok, meggg...vírtuális macskák??? <#nevetes1>

Ami zavar ebben az egészben az, hogy a foton még mindig rezeg. Az az érzésem hogy ez valahogy kiküszöbölhetõ, de nemtom hogy.

A Feynman féle történet-összegzésel kezdõdött az összes sokvilág-elmélet. Szerintem amit leírtam sokkal jobban illeszthetõ a mi 'valóságunkhoz', mit az a gondolat,hogy a történelem rengeteg univerzumra ágazik el.

Részletesebben? Mi az ami nehezen emészthetõ?

El kell mondanom nehezemre esik megerteni, de erdekes mindenesetre. :)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!