Gravitáció vs. Kvantummechanika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem az õsrobbanás is csak egy volt a sokközül,és akkor is két, vagy esetleg több hullám összecsapásának eredménye lett az általuk észlelt galaxishalmaz.
Walk the Talk.
Azt mondta az egyik prof.: Fiaim tudjátok ez úgy van, hogy én hülyébb vagyok mint ti. Miért? Azért mert, ha a tudást egy körnek vesszük, s minél jobban tágítjuk az átmérõjét, annál több lesz a még ismeretlennel érintkezõ része.
Természetesen mivel a tudósok a tudósok, kénytelen vagyok az õ igazukban hinni.
Olvastam, hogy a világegyetem /ez lehet többrétegû is / tulajdonképpen a végtelen nyugalom és a végtelen rezgés között egzisztál. Hogy most az általunk észlelt része hol helyezkedik el, ki tudja. Az un. kritikus tömegû csillagok, melyek önmagukba robbannak, hova teszik anyagukat? Nem-e egy magasabb energiaszintre jutnak, mely számunkra érthetetlen?
Végsõ elmélet nincs, és nem is lesz soha.
Walk the Talk.
Ki a rákot érdekel a gép konfigurációm?
Azonban nekem ezzel az elmélettel kapcsolatban vannak kételyeim.Ahoz , hogy a nagy semmiben húrok vagy más alakzatok jelentkezzenek, kell hogy legyen valami, ami úgymond formálódjon.Bár ez nagyszerû elgondolás az anyag és az energia közti kapcsolat leírására.Én igazából a végsõ elméletre lennék kíváncsi.Amivel a világban történõ bármilyen eseményt elõre megjósolhatunk,akármikor és akárhol is történik.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Walk the Talk.
És miben foglal helyet az az anyag, amit térbõl nyerünk?
Ezt pont az ellenkezõjével lehetett bizonyítani.Tömegdefektus.Na én az ilyesmikhez már piskóta vagyok, de olvastam egy könyvben , hogy bizonyos anyagátalakulásokkor a tömeg elvész véglegesen.A reakció után A kapott energia és a kapott anyag mennyiség nem stimmel.Vagyis az anyag egy része térré alakul.Még akkor is , ha az anyagmegmaradás törvénye nem ezt mondja.Aprapó!A napokban nézegettem a függvénytáblázatomat és furcsa dologra bukkantam.A világûrben ugye hogyha eldobunk valamit, akkor az a végtelenségig száll a kezdeti relatív sebességével.Na már most én azt találtam, hogyenergia kell az elektronnak kezdeti sebességének megtartásához.Akkor hogy is van ez?Azon pedig, hogy a testek egymáshoz képest relatív sebességgel rendelkeznek és a viszonyítási pontot tetszõlegesen vehetjük fel én megrökönyödtem.Ugyanis ha ez így lenne, akkor egy harmadik szemszögbõl nézve lehetséges lenne a fénynél gyorsabban utazni, hiszen az egyik test is repülhet mondjuk kétharmad fénysebességgel és a másik is egymással szembe.Ezt én valószerûtlennek tartom.
Inkább az logikus, hogy van egy fix tér és ahoz kell viszonyítani.
Olvastad Az elegáns univerzum címû könyvet?Sajnos én nemtudtam végigolvasni, mert csak kölcsön kaptam az egyik tanáromtól, aki már azóta nem a tanárom,hiszen elvégeztem az iskolát.
- Argentinean Football Maniac - Asociación del Fútbol Argentino www.afa.org.ar
Az elsõ mondattal egyetértek.
"Kicsiny porszemek vagyunk mindössze ezen a Világegyetem nevû tengerparton"(Én)
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Peldaul ha jol tudom a neutron csillagok, amelyek egy bolygo "halala" utan keletkezik altalaban olyan 10-20 km atmeroju mindossze, de a tomege valami irdatlan, akar tobb naptomeg is lehet. Ezt esszel felfogni sem lehet, hogy ez hogyan is lehetseges, mifele surusege lehet annak az anyagnak es valyon mifele anyag lehet..
Azon, hogy ha a térnek van sûrûsége az milyen hatású lehet, én is gondolkoztam.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Namármost ha eltudjuk érni, hogy egy elektromos áramkörben az egyik ágban mozgó elektronokat sûrûbb míg a visszajövõ ágban ritkább közegben mozogjanak,akkor úgy fognak viselkedni az elektronok akár egy hernyótalpas lánctalpának körmei.Ugyanis az egyik ágban megnõ az elektronok relatív tömege, míg a másikban csökkeni fog.Ezáltal nagyobb tömeget tudunk ellökni magunktól, mint amennyit visszahúzunk.Ehez persze rendkívül nagy áramerõsségekre és kicsi ellenállású vezetõkre van szükség.A Gravity Control Technologies is foglallozik a témával.Nemtudom hallotatok-e már errõl a vállalatról?Repülõ csészealjak tervezése és szupravezetõk fejlesztésével foglalkoznak.
Érdekel itt valakit?
"Con Storm válasz | megnéz | könyvjelzõ 2006.06.16 21:43:08 (19432)
mh... évekkel ezelõtt felvetettem ezt a dolgot! Nem kell cáfolni a relativitáselméletet, mert nem valós alapokon nyugszik, így nem is létezik! Ezen az oldalon a dimenzióknál le van írva gondolataim a témában! : http://www.pszichohistory.fw.hu/"
Aki nem olvas más fórumokat: Con Storm mind az sg, mind az index fórumokon löki a semmitmondó szövegeket, és a végén természetesen belinkeli a saját weboldalát.
Szóval csak komolyanvenni! :-)
na...szal a két elektronfelhõ negatív, igaz?..és azért taszítják egymást...
De akkor nem úgy kéne legyen, hogy nem egybõl taszítaná, nagyon, hanem mikor már közelíteném hozzá, elkezdené taszítani, és egyre nehezebb lenne közelebb vinni, hozzá?
Ha van két elektron, akkor az minél közelebb van egymáshoz, annál erõsebben próbálják eltávolodni egymástól...és ez az energiána a távolság négyzetével változik....
én így tudom...
tehát amikor a két kezem közelíteném egymáshoz egyre nehezzeb kéne legyen, hogy összeérjenek,mivel az energia folyamatosan nõ a távolság csökkenésével...és nem hirtelen kéne akkora taszítási energia létrejöjön a kettõ között, amely elbírná az egész világegyetem súlyát, is, akkor sem taszítaná egybe a kettõt...
dixitque deus fiat lux
Azt hallottam valahol régen, hogy ha mondjuk tapsolok, akor azért nem megy át az egyik kezem a másikon,mert a két kezemben lévõ atomok elektronhélyai nem engedik, mert mind2en negatív töltésüek....ez igaz?...:S
...mert szerintem nem...
dixitque deus fiat lux
viszlát :DDDDDD
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Most én ezt olvastam vagy nem?
Lassan átmehetünk pszichológia topikba..
Feltárulnak az univerzum születése ...
Vagy nem ti vagytok az idõutazók, hanem én?
"Amennyiben sikerül létrehozni egy elég erõs mágneses mezõt, az ûrhajó egy másik dimenzióba csúszik át, ahol a fény sebessége gyorsabb, így a jármû egészen hihetetlen sebességeket érhet el. A mágneses mezõ kikapcsolásával a hajtómû visszatér jelenlegi dimenziónkba. "
Na most ha azt mondom hogy soha még hasonlót sem olvastam..
Ezek után ki hisz nekem? Mondhatok akármit...
<#fejvakaras>#fejvakaras>
De végül is ezt akartam, megérteni a QM-et. Miért várnám el hogy a világ is megértse... azt nem akartam.<#vigyor4>#vigyor4>
Úgy tünik mindenkinek magának kell végigjárni az utat... hát legyen
Szerinted hogy rezeg a foton?
De akkor vannak virtuális elektronok, meg virtuális atomok, meggg...vírtuális macskák??? <#nevetes1>#nevetes1>
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!