870
Eszmecsere a LEHETSÉGES harmadik világháborúról, mely lehet egyben atomháború is.
-
BLACK METAL #710 "-Szerinted lesz mostanában nagyobb,globális háború?-Igen.Mivel a világgazdaság alapja a rablás-elvesszük a földtől azt,amit fel tudunk használni-,ezért a háború küszöbön áll.Mivel a természeti kincsek-kőolaj,földgáz,víz stb.-már el vannak osztva,ha valamelyik országnak elfogy,el fogja venni a másiktól.Nem tehet mást.Kína,Oroszország, az Egyesült Államok,a Közel-Kelet...mind-mind olyan gócpontok,amelyek robbanással fenyegetnek."
-
BLACK METAL #709 Eckhart Tolle: "Ha most nem történik változás az emberi tudatosságban, elpusztítjuk magunkat és talán a bolygót is. A kollektív egós elme őrültsége, megerősítve a tudománnyal és a technológiával, rohamosan viszi fajunkat a katasztrófa szélére. Fejlődni vagy meghalni: ez most az egyetlen választásunk. " Bizakodó vagyok az emberiség jövőjét illetően, most már sokkal inkább, mint mikor A most hatalmát írtam. Valójában ezért írtam ezt a könyvet. Tényleg nem voltam biztos benne, hogy az emberiség túléli. Most másképp érzek. Számos okot látok, hogy reménykedjek."
-
OKkultist #708 Bunkerek nagy választékban -
Fasiszta #707 Igen a fasiszták hatalomra kerülnek -
Wlakos #706 Dehogy szélsőségesek ezek, ezek csak tolvajok, és még őket sem lehet leváltani. -
Zenty #705 elöször gondold át mit írtam, de segítség képen: A mostani parlamenten belüli pártokra gondoltam :) -
qaíwsyedx #704 Mikor győzték le a szövetségesek a nácikat?Ja már 63 éve.De féljetek és rettegjetek mi lessz ha feltámad Hitler???
Hol?Lécci mondj többet is!!!Lehet odaköltözöm(ha nem "komcsik") -
Zenty #703 a szélsőségesek már kormányon vannak több éve. -
qaíwsyedx #702 Na és a sugárvédelmet is meg kell oldani, ami szintén nehéz anyagokat is igényel(ólom) -
YMan #701 Kovio4: a szélsőségek hatalomra jutásának egy komoly akadálya van. Az pedig az hogy a kissebbségek kezében van a hatalom és a pénz, valamint a semleges többség ésszel felfogja a leváltás eszközeinek felvállalhatatlanságát (remélem) -
kovi04 #700 A Gazdasági válság magával hordozza a szélsőségek erősödését és hatalomra jutását. És ha egyszer a fasiszták hatalomra kerülnek... Szerintetek ? -
BLACK METAL #699 -
#698 Offtopic, ezért ezzel a témával itt menjen tovább a vita, ott válaszolok. -
harcu #697 Atommeghajtású űrhajók esetében nem is a hagyományos tolóerős elven működő gépeknek lehet jövője, hanem az ún. "antigravitációs" hajtóműveknek, amikor faxomtudjamilyen elven, de lézersugárral képesek tárgyakat lebegtetni, és elemelni a földről. (Klasszikus csészealjforma, ami forog, és ha jól emlékszem, akkor a földről indított lézersugarak bombázzák a csészealj szélét, ami az emelőerőt képezi. Régen hallottam már róla, így lehet, hogy teljesen más elven működik.) Nagyon kisméretű (< 1kg) tárgyakkal ezt képesek megcsinálni. Bár ezzel csak az elemelés van megoldva, az űrben történő irányváltásokhoz, lassításhoz azért rengeteg energiát kell felhasználni a továbbiakban is. -
#696 ?? Mi az, hogy atommeghajtásút? A tengókon és hajókon áramot termelnek vele és gyakorlatilag elektromotrral megy a hajó. Szó szerint annyi energia van, hogy pazarolják. Atomrekotor önmagában kevés. Valami trükkel tolóerőt kell előállíani. Több gond is van.
1. Tolóerőt képes előállítani, de közel sem akkorát, hogy gravitáció ellen bármo esélyed legyen.
2. Egy atomreaktor nem éppen pillekönnyű, holott az űrjárművekek minden szabad pluszt felvihető hasznos kilogrammért vért izzadnak...
Mi következik ebből. Fent már jó lehet ESETLEG hosszú távon szondáknak, mert folyamatosan ad le tolóerőt, sokáig és nem kell hozzá oxidáló anyag, mint a rakétahajtóműhöz. A gond az, hogy ezt ugyanúgy fel kell vinni rakétával... -
#695 Amugy űrhajóból miért nem építenek atommeghajtásút?Azon kívül hogy veszélyes? -
#694 Sok amcsi:) -
#693 Hát a ebböl láccik ki a zsidó:) -
horthy #692 De annak a költségvetésnek 2/3-a amerikai támogatás ! -
#691 Zsidók:D Harmad annyi pénzből kétszer akkora haderő ne csodálkozz:D:D -
#690 1db Type 92 típusú (NATO: Xia) nukleáris meghajtású ballisztikus-rakétahordozó tengeralattjáró
5db Type 91 típusú (NATO: Han) nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjáró
Ezek az 1970-es évek eleji technológiai színvonalat képviselik.
Épülőben van a Type 93 (NATO: Shang)és Type 94 (NATO: Jin) osztály, ami a fentieket váltja, az évtized végén, a következő évtized elején állhatnak hadrendbe (2-2 van építés alatt).
A hagyományos meghajtású tengóik közül 9db Type 039 (NATO: Song), 2db Type 039A (NATO: Yuan) és 10+2db Kilo (orosz: 877EKM és 636) típusúak számítanak modernek. -
#689 Majd kiderül hiába osztjuk az észt van úgy hogy nem úgy sül el a dolog mint ahogy az ember várja...elöbb utobb megtudjuk mennyire félelmetesek ezek a tengók.... -
#688 Nekem azértnemtetszik ez a statisztika mert magyarország nincs az első helyen...XD -
Rundstedt17 #687 A másik az hogy nem értem miért mondod hogy kína annyira nagyon akar háborúzni,meg pusztítani rombolni?ez baromság -
Rundstedt17 #686 Az izraeli hadi költségvetés valóban nevetségesen lebecsült a statisztikán.Valóban ma talán az egyik legerősebb hadsereggel rendelkeznek minőségben is nemcsak számban fogalnak el előkelö helyet -
#685 "gyakorlatilag sebezhetetlennek tartott amerikai repülőgép-hordozók számára"
Ilyet meg ki mondott? Tömeges raktétatámadással van esély. MINDEN védelmi rendszer tulajdonsága, hogy túl lehet terhelni... Más kérdés, hogy EGYETLEN tengeralattjáró erre képtelen, szóval ez a kijelentés így önmagában NAGYON nem igaz.
Manapság asszem két AEGIS cirkáló kísér egy hordozót. Ehhez jön még 2-3 romboló és fregatt. Elég masszív mennyiségű SM-2 és SM-3-as rakéták vannak. Az összmennyiség olyan 500 körül van egy átlagos csoport esetén. És akkor ehhez jönnek még a hordozó védővadászai. Az F/A-18C/D/E/F verziókra 10 AIM-120 és 2 AIM-9M a max. légiharc rakéta javadalmazás. 4x12 gép van normál esetben a hordozón. Ha csak a negyede van fent az is elég szép tűzerő...
És akkor még ott van a CIWS minden hajón, legalább egy ilyen toronnyal, de hordozón négy darab van.
Szerintem a siker minimális esélyéhez kb. 150 bejövő cél kellhet de úgy, hogy ezek kb. 2 perces időintervallumban érzkezzenek több irányból és lehetőleg eltérő magasságból. Ez alatt elég esélytelen a valóságban próbálkozni.
Minden hordozó csoportot asszem két 688-as kísér. Szóval lehet próbálkozni... -
#684 420 8%-a az mennyi és 51 12%-a az mennyi? NAGYON sokáig nem lesz még annyi zsé beletolva, mint a csillagos sávos oldalon...
Ezek a számok honnan vannak? Mert az izraeli összeg nekem röhejesen kevésnek tűnik az az összeg. Több száz komoly harci gépe van neki, ezres nagyságrendben harckocsi és APC. Ennyiből nehogymá kijöjjön.
Az izrali fegyveres erős nagysága tudtommal meghaladja a németét is.. A beletolt zsé meg a harmada lenne? Nem kötekedni akakor, de ez egyszerűnen nekem nem stimmel. -
#683 "ryan Bender, az amerikai Stratfore információ-elemző szolgálat szakértője szerint a Nyugati már évek óta valósággal vadászik a két legújabb típusú kínai tengeralattjárókra. Ezek egyikébe gyakorlatilag zajtalanul működő (tehát igen nehezen észlelhető), dízelhajtóműves tengeralattjárók, a másikba a Kilo osztályú - hagyományos meghajtású - orosz tengeralattjárók kínai eszközökkel korszerűsített változatai tartoznak.
Ez utóbbiak víz alól is indítható szárnyas rakétákkal (manőverező robotrepülőgépekkel) vannak felszerelve; vízkiszorításuk meghaladja a 6000 tonnát. Műszaki tulajdonságaik és fegyverzetük - különösen a szárnyas rakéták - révén veszélyt jelenthetnek az eleddig gyakorlatilag sebezhetetlennek tartott amerikai repülőgép-hordozók számára is - idézte a szakértőt az ITAR-TASZSZ." -
#682 Itt kb-ra leirják.Az alsó szöveget netessék nézni,az rossz. -
#681 USA 420
Kína 51
Oroszország 50,8
Japán 41,4
Nagy Britannia 41,3
Franciaország 34,9
Németország 27,4
Olaszország 22,3
Szaúd-Arábia 22,2
India 16,2
Dél-Korea 14,8
Izrael 9,9
Ausztrália 9,9
Brazília 9,7
Törökország 9,2
Az USA 7,9 százalékkal, Oroszország 40 százalékkal, Kína 12 százalékkal, India 18 százalékkal emeli katonai kiadásait ahhoz, hogy a fenti listán közölt eredményt elérje. Ezek a növekedések jóval magasabbak, mint az utóbbi évtizedekben bármikor voltak. -
#680 NAGYON kevés olyan van neki, a tengói asszem a '70-es évek színvonalát ha képviselik. Miért becsülöd túl ennyire a kínaiakat. Leírtam, hogy mennyit költöttek és költenek fegyverkezésre. 10-ed annyit sem, mint az USA. -
#679 kínának 69tengója van ebböl aligha 6 db csak atom -
#678 6-ot nehéz lenne, mert kínai nuki tengóból nincs annyi. Nézz körül angol, USA, francia, német, norvég és egyéb országok és támaszpontjai környékén. RENGETED hadi eszközt lehet találni... -
#677 Nos lehet hogy szerinted nem nagy szám,de akkor pattanj rá a google earth-ra és keress nekem még 6 ilyen tengeralatjárót,és akkor télleg uncsi lessz ez a dolog,elsősorban a műholdak se szoktak látni minden. -
Rundstedt17 #676 az a bush nem semmi -
#675 Mivel kikötőben volt ebben nem értem mi a nagy szám. Érdekesnek érdekes. Sok ilyen útközben elkapott fura járgányt lehet kiszúrni. -
#674 Én többnyire a rakétákról beszéltem,amugy egyszer kiszúrtak egy kínai atomtengeralatjárót a google earth al:) -
#673 Váratlanul? Hogyan? Az USA KH-11 (és egyéb be nem vallott) műholdjai serperc alatt kiszúrnak egy ilyen mértékű mozgósítást. Egy inváziót előkészíteni nem 2 perc, ilyen dolgok nem a "semmiből" jönnek. Rémlik, hogy a D napra mennyit készültek?
A hajók kifutása is órákkal előre megjósolható. A kikötők felé tartó behajózásra váró erőket játszi könnyedésggel szúrná ki a felderítés. Az oda csoportosított partraszálló erők mozgása gondolod nem lenne feltűnő?
A fokozott aktivitás a légierőnél? Megszokott dolog, hogy ha az ellenfél emel a készültségi szinten akkor én is azt teszem. Ma váratlanul támadni ekkora léptékben lehetetlen. -
#672 Hát a repülőgépek odaérnek gyorsan ez tény,de a rakéták gyorsabbak,maximum 6 nap de ez lehet kevesebb is ha példiául váratlanul támadja meg kína:) -
#671 Japánból (Okinawa szigetén van az egyik legnagyobb bázisuk és kikötőjük) mintegy egy nap alatt oda lehet érni hajóval, hangsebesség alatt 3 óra repülőgéppel, egy F-22A-nak elég cirka két óra.