870
Eszmecsere a LEHETSÉGES harmadik világháborúról, mely lehet egyben atomháború is.
  • John McLane
    A kubai rakétaválság idején volt az emberiség a legközelebb ahhoz, hogy gombafelhőkben porlassza szét magát. Tényleg nem kellett volna sok hozzá. Mégsem történt meg. Miért?Diplomácia?Fenét. A "barbár embertelen" szovjetek is ugyanúgy féltek kilőni azokat a rakéták mint az amcsik.
    Ebből kiindulva manapság elképzelhetetlen ilyesmi. Mindenki félti a saját seggét, és bármelyik nagyhatalomról is lenne szó, nem hinném, hogy bármelyik vezetője is ennyire felelőtlen lenne.
  • modellmaker
    De már medium-ban vagy mi?
  • Kalóz Pepi
    Szerintetek az emberiség képes lenne elpusztítani önmagát?
    Esetleg genetikailag kódolva vagyunk, hogyha elérünk egy bizonyos fejlettségi szintet akkor haljunk ki és kezdődjön előlről a móka?

*hangosan gondolkod*
  • traXion
    te megborultál
  • mesor
    1-2 éven belül várható hogy az amcsik megtámadnak egy országot, mert a lőszerek megint csak halmozódnak és jellenleg Irakban nem lőnek el annyit amennyi a fegyvergyártóknak elegendő profitot hozna.
  • Csirke4
    Nemisaz olaj miatt mentek oda!
    A tanárom mondta! :)
  • a_n_d_r_e_w
    Ja, és szerintem az atomfegyvereket sem vetnék be, legalábbis az elején - egyik félnek sem érdeke elpusztulni. Ha meg az elnök élve maradna, kormányozhatná a nagy semmit :)
    Inkább a háború végén, a vesztes, amikor már minden mindegy alapon használná.
  • a_n_d_r_e_w
    Én nem hinném, hogy olyan "kis" országok, mint pl. É-Korea miatt törne ki vh. Sokkal inkább valószínűnek tartom, hogy ha lesz, akkor a konfliktus fő oka az lesz, hogy az USA görcsösen ragaszkodna világvezető státuszához és rá akarná erőltetni akaratát mindenkire, és ez más feltörekvő nagyhatalmaknak, mint pl. Európa avagy Kína nem igazán fog tetszeni. Tipikusan ilyen példa az Iraki háború...
    Szerintem...
  • davos80
    "Ha Irak már nem jó, jöhet Irán vagy Észak-Korea."
    Hát ez az, É.Korea. Ezt írtam lehetséges oknak. Nyilvános megfenyegette usát. Ráadásul atomfegyverrel. Ez nem kis dolog. Mondom, usának ok se kell a háborúhoz. Szó nélkül, azonnal leatomozna bárkit. Főleg ha előtte ő is kapna egyet.
  • davos80
    Nem sajna.
  • davos80
    Nincs olyan szitu, de lehet később.
    Én inkább a lehetőségekről beszélnék, mi következhet be, mi nem.
  • Garfield
    Alapvetően kissé izzadságszagúnak tartom a témát, mert jelenleg sehol sem áll fent olyan szitu, hogy földrészek országai egymásnak essenek és világháború legyen belőle.

A biztonsági kockázatok nem keverendőek össze a világháborúval.
  • flashX
    [Nem tudja, hogy erre milyen szmájlit rakjon.]
  • joebacsi
    Nyócker
  • flashX
    Nagyon jó topik. Szerintem itt az USA lesz a főkolompos. Merülnek ki a kőolaj készletei, így hát megszerezte magának Irak olajmezőit. Melyik ország lesz a következő?
  • Punker
    ismered a CyberPunk2020 világát? elég erőssen arra tartunk, szerintem valószínűbb hogy a nagyhatalmak magukat tépik szét, mint a lufi mikor túl sok levegőt fújnak bele.
  • Taranov
    Ez érdekes topik lesz szerintem.
    Szerintem egyelőre nem várható a III. világháború, Amerika biztos hajlana rá, bár Európával nem hiszem, hogy szívesen háborúzna, tehát az USA sem viláháborúra játszik, hanem csak háborúra. Ha Irak már nem jó, jöhet Irán vagy Észak-Korea.
    Európa viszont nem gondolom, hogy háborúzna, és akkora hatalma talán van, hogy meg tudja akadályozi a háborút.
  • davos80
    Uccu neki!!
  • davos80
    Ja, biztos nem fáj az, ha rádbasznak egy atombombát...
  • davos80
    Pár posztapokaliptikus történet, a fallout ?alapján
  • Jimmyke
    Ilyen az élet. Vesszen a profitorientált világ!
  • davos80
    Az a szar, hogy nem a föld embermilliárjain múlik a föld sorsa, hanem pár multinacionális vállalaton, pár hülye ország, hülye vezetőjén.
  • davos80
    Arra is.
  • _Vegeta_
    Szerintem kinara kene odafigyelni.
  • Jimmyke
    Nemere szerint egy civilizációnak 10000 év kell ahhoz, hogy elpusztítsa önmagát. Már benne vagyunk...
  • davos80
    Milyen előtöténet?
  • Ron Ragm
    Ajánlom a Falloutot, főleg annak előtörténetét, akit érdekel ez a téme, egy igen érdekes, és esetlegesen nagy valószínűséggel megtörténhető jövőképpel foglalkozik. Egyébként fölösleges aggódni, 2077 október 23-ikáig még van sok időnk:)
  • ricsi1
    Ennek a világnak már mind1
  • davos80
    Jó gyorsan begépeltem, mi?
  • davos80
    Üdv!
    Lehet, hogy a tudományos fórumba kéne tenni, de nem történt meg még szerencsére, szóval szerintem jó ez itt. Amúgy is : ha valakinek nem tetszik átpakolja oda.
    Ja, és ilyen témát még nem találtamm rákerestem a 3.-ra, a 3. vh-ra, a világháborúra, a harmadik világháborúra, de semmi. Ezért nem belémkötni!

Szóval mostanában gondolkodtam arról lesz-e vajon harmadik világháború, ha igen, miért lesz, mik lehetnek a következményei, stb…

Álmodtam is szokszor háborúl, üldöznek, bomba csapódott be stb. Persze ennek ehhez nincs sok köze, de engem elrémisztett. Nagyon. Rossz belegondolni is.

Itt van pár dolog, ami kiváltotta belőlem azt, hogy ezzel a témával foglalkozzam :

-Amerika – egyértelmű- az agresszív politikája, gazdasági befolyása, más országoknak a tőle való fügősége, stb…

- Itt van ez az Észak-Koreai fenyegetés is. Persze nem valami kereskedelmi TV adás esti híradója, vagy netán az esti fókusz/aktív keltett bennem félelmet (2 éve nem nézek TV-t), hanem egyszerűen gondolkodtam. Ha már valamelyik ország kilőné a nukleáris töltetét, követné utána a többi. A többinek már lenne oka rá. Bár ok se kell, ezt már láthattuk nemrég valahol…

- Túlnépesedés – ez is lehet ok, erről nem írnék bővebben.

- Energiahordozók végleges kimerülése.

- Az atomfegyverek jelenléte. „Ha színdarabban/filmben van egy pisztoly, az el fog sülni” – ez alapján, miért ne?

Einstein szerint, ha az emberiség megvívja a harmadik VH-t, akkor a negyediket már kőbunkóval fogja véghezvinni. – van benn igazság.

A témához kapcsolódik egyik kedvenc játékom, a Fallout, és a Fallout 2.
    Igazi posztapokaliptikus hangulat.

Ennyi előszónak, lehet, hogy hülyén fogalnaztam, de ez van.
    Várom az értelmes hozzászólásokat.

Ui : persze nem egyértelmű, hogy atomháború lesz, de én ennek tartom valószínűségét.