6292
  • [NST]Cifu
    Melyik angol felirat? Néha találkoztam olyannal, hogy volt angol felirat pl. a Dr. House release-ban, és beraktam mankónak, mert a betegségek elnevezésénél, szakmai szövegeknél néha jól jött. No, olyan látványos eltérések voltak a hallott szöveg és a felirat között, hogy csak na. Szóval ne hidd azt, hogy az angol felirat egyből hibátlan.
  • davidka003
    Tényként közöltem, semmi hátsó szándék nem volt benne.
    Mondjuk az hozzátartozik a dologhoz, hogy Kenny(Lost, Heroes) és Victorpictor (Prison Break) megcsinálja 5-6 óra alatt a feliratot pedig ők is dolgoznak. Cicmax-nak csak fordítani kellett, mert az angol felirat már be volt időzítve.
  • QuippeR
    "Cicmax jó esetben ezután 2 nappal megcsinálta. Volt mikor 4-5 napba telt."
    most ezt úgy mondod, mintha sok idő lenne. próbáltál már filmet fordítani, esetleg munka vagy vizsgára tanulás mellett? nagyon időigényes feladat, éppen ezért nem vállalják sokan.
  • davidka003
    "szinte mindig még jóval az angol felirat kikerülte előtt már megvolt tőle a színvonalas magyar feliratunk.."

Ez nem igaz. Angol felirat már a rész felrakása után 5-6 órával már mindig volt. Cicmax jó esetben ezután 2 nappal megcsinálta. Volt mikor 4-5 napba telt. Vannak külföldi oldalak is ahova hamar felkerül az angol felirat. Attól, hogy a hosszupuskára később kerül fel az nem jelenti azt, hogy akkor lett kész.
  • BladeW
    Hát igen ennek a resznek pedig pont szuksege lett volna egy jo forditora, sok igen mely tartalmu parbeszed volt benne, amivel a mostani forditoknak sajnos nem sikerult megbirkoznia.

Nembaj azert köszönnyük meg a munkajukat mert ugy illik.
  • WhiteRiC
    syntax hibától mentes verzió
    http://whiteric.uw.hu/RiC/bsg_s04e08_hdtv_bia2.rar
  • [NST]Cifu
    Ez sok mindent megmagyaráz...
  • 5w0rdf15h
    hát ezt túlzás feliratnak nevezni....inkább egy összecsapott vmi, ami még nem is működik
  • Hixer
    nehezen hiszem el, hogy 41 éves
  • joebacsi
    "ha néha lassú is volt"

lassú??
    szinte mindig még jóval az angol felirat kikerülte előtt már megvolt tőle a színvonalas magyar feliratunk...kevesen tudnak hallás után rögtön fordítani, gépelni, időzíteni egyszerre, és még kevesebben ilyen profin
  • joebacsi
    nem akarok politikát belevinni, személyeskedni, főleg nem általánosítani, de mikor ezt megpillantottam, akkor jót röhögtem :)
    Foglalkozás: államigazgatás
  • Teppik Amon
    Nagyonszépen köszönjük Cicmax eddigi munkáját és reméljük hogy meggondolja magát és folytatja az eddigi jóságot, mert több a csendes többség mint a hangos kissebbség. Mondom ezt sok BSG rajongó képviseletében (szerintem)
  • joebacsi
    így első ránézésre ez a drága gladia legalább akkora ribanc, mint az az asimov karakter, akitől a nevét kölcsönözte :)

nem nagyon tudom, hogy miért nem lehet megérteni, hogy a feliratfordítók iszonyat önzetlen munkát végeznek a saját szabadidejüket nem sajnálva, amiért max pár "köszi" emailt kapnak/remélhetnek

remélem azért, hogy cicmax nem veszi fel egy ilyen fröcsögőszájú kurva dühkitörését, és elkészíti a feliratot, amint lesz rá ideje, mert annak ellenére, hogy a bsg nyelvezete elég kemény dió, az eddigi általa készített feliratok kifogástalanok, és nagyon magas színvonalúak voltak
  • [NST]Cifu
    Miért van az, hogy sírni mindig tudnak, sokan, ok nélkül, csak mert azt hiszik, hogy azzal bármi is előrébb lendül?
  • BladeW
    Viszont lett magyar felirat...

Mar Göncz Árpi bácsi is megmondta a frankot: "Szeressetek egymast gyerekek!
  • Hixer
    mekkora monkii... meg is lehet tanulni angolul a sok nyávogás helyett, vagy spanyolul, csehül, bolgárul, németül, akárhogy ahogyan van felirat... namind1 felháborodni mindig is tudtak valamin az emberek
  • davidka003
    link
  • davidka003
    Majd fordítja más, nem nagy tragédia. Van csomó jó fordító.
    Nem fog összedőlni a világ. Köszönjük Cicmax eddigi munkáját, mert jól csinálta még ha néha lassú is volt.
  • Hixer
    hogyhogy, mi a sztori ezzel kapcsolatban, micsinált a blogozó hölgy?
  • 5w0rdf15h
    Nem lesz felirat hála egy kedves blogozó hölgyeménynek. Cicmax nem fordít többet sajnos :( pedig remek, minőségi munkát végzet. Teljesen mindegy hogy mennyi időbe telt.
  • joebacsi
    A 4x08 BSG feliratához még mindig nem tudtam hozzákezdeni. Dolgozom, egy szál magamban egy hatalmas projekten, nem tudok vizsgázni járni sem. A határidő meg csak csúszik... Talán holnap hozzáférek, de az sem biztos. Ha lesz egy szabad percem, megpróbálok vele foglalkozni. Nem tudok ígérni semmit azon túl, hogy a következő rész előtt még meglesz.
  • r4pt0r
    Eltolta a SkyOne 1 héttel a sugárzást úgy tudom.
  • Victor1103
    Én arra vagyok kíváncsi hogy most akkor holnap lesz 4x09?Mert multkor a SkyOne hamarabb adta a 8. részt...
  • BladeW
    Ki mit tud mikor lesz felirat 4x08-hoz?
  • Hoz_Hun
    Szerintem a második mondat is állítás. Azaz tudsz az utolsó öt létezéséről, de azt nem hogy egy vagy-e közülük.
  • markastor
    Jajj, de régi trükk. Most jöttem rá h. mi lesz.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tuti nem Roslin az 5., neki csak a reakcióját mutatják, amikor megmondja D'Anna az 5.-nek h. ő az. Jajj, de tudnak ezek. Lesz majd itt meglepetés. :D
  • markastor
    "You know about the final five.
    But you hadn't know that you one of them?"
  • Victor1103
    Én is gyanaxom rá hogy csak keverik itt a dolgokat már az előzetesben is:)Mást mondjuk nem igazán tudnék elképzeli hogy a 12. model legyen.Egy biztos szerintem ehéten mindenképp kiderül ki az utolsó.
  • lokko
    áááá azért ez így nem poén ... ilyen spojlert nem szokás előzetesben elejteni ....
    ... tényleg jól értem, azt mondja D'Anna hogy:
    "Did you know that you one of them" ?
  • Col Andrew
    Valószínüleg nem az volt ami látszott.
  • Kmarha
    azt hiszem innen el fog szabadulni a pokol :) Nem nézem meg a videót, nem akarom előre lelőni a poént :) Sőt asszem amig nem láttam az utolsó részt is magyarul, addig e forumba sem teszem be a lábam :D -fav :D
  • Victor1103
    OMG!Ez egy nagyon spoileres videó mert lényegébe elárulja ki az uccsó cylon.Az akire gyanakodtam lényegébe igaznak bizonyult...
    12. cylon -következő rész promo!
  • Hixer
    ez a csónak hasonlat nagyon találó volt, most is röhögök
  • Teppik Amon
    Opensubtitles-en már van angol felirat. Nekem ez a rész annyira nem jött be :\
  • Teppik Amon
    én még a feliratra várok. (angol is jó lenne) de még az sincs :\
  • mindero
    Ha ennyire utálod az egészet nem tudom miért nézed :)

A sorozat az elejétől fogva épít ilyen elemekből építkezik, semmi baromság nem történt ebbe a részbe - hogyha figyelemmel követted a jellemfejlődéseket, meg a történetet.

Minden meg van magyarázva benne, és logikus is.
  • BiG G
    Azóta is énekel.
  • [NST]Cifu
    [spoiler]Egy kicsit azért ez szélsőséges vélemény. :)

1.: Anno el lett döntve, hogy miért nem lesz a flottában tiszta katonai hatalomgyakorlás. Én sem vagyok annak a híve, hogy egy ilyen szituációban a politikai sz@rkeverésnek ekkora lehetőséget adjanak a kezükbe, de ezért nem ez a rész felelős. ^^
    2.: Egyszer már letelepedtek, Új Caprica, nem emlékszel? Az ott történtek miatt indultak el ismét a Föld felkutatására.
    3.: Ami a lelkizést illeti, azt meg is lehet érteni, meg nem. Az a szép a BSG karaktereiben, hogy esendő emberek. Mindig is esendőek voltak, elég Tigh alkohol problémáira, Chief családi gondjaira, vagy Roslin rákbetegségére gondolni. Baltarról már ne is szóljunk. ^^

Vajon mi lett amúgy Gaetával?
  • haxoror
    Akkora szar lett ez a sorozat hogy az nemigaz, Lee mint elnök? Tight mint katonai vezető? azt hittem elhányom magam...

"kicsit" sok lett a szappanopera meg a lelkizés, a 12 kolóniás balfasz ahogy megállás nélkül rinyál MINDENÉRT mert az öreg ahelyett hogy a tökükre lépne és szétzavarná őket mit csinál? Most hogy a tanárnő eltűnt ahelyett hogy a túlélők érdekét előrehelyezve átvenné végre a hatalmat AMIT MÁR A LEGELSŐ PILLANATBAN MEG KELLETT VOLNA TENNIE és keresne pár bolygót ahol leseggelhetnének végre na mit csinál?
    lemond és hátramarad egy csónakban, vicc...

Aztán ott a börtöntöltelék elnökhelyettes aki MEGINT elkezd(het)i keverni a szart mert még mindig nem lőtte agyon senki PEDIG MÁR ROHADTUL IDEJE LENNE, aztán ott vannak a meghülyült polgárháborúsdit játszó cylonok akik azt se tudják hogy mit is akarnak... elképzelni sem tudom hogy ki és miért adott anno ennyi hatalmat nekik mert hogy ezek a szerencsétlenek nem a cylon technológia csúcsai (pláne nem a megalkotói) az gondolom mindenki számára nyilvánvaló, ehh...

Írtam egy listát hogy kiket nem vágnék ki a zsilipen:
    1. Gaeta

ennyi.
  • [NST]Cifu
    4x08:
    Na ez igen. Szó mi szó, rendesen fejlődik a történet. Lee elnökként? Tigh parancsnokként megint? Nagyon komoly kis rész, ugyan sok akció nem volt, de a roncsmező is kellően látványos volt, hogy ezt felejtesse. Részemről 9/10.