6292
-
#4605 az "I just wanna frak!" résznél felnevettem :D -
gabr #4604 Gyenge rész volt! Egy perc Gaius Baltar sem vót! :( -
#4603 4.03
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bazdmeg ez de dúrva volt... Ez a néger nő már az eleje óta gyanús volt. Nem azért mert cylon esetleg, hanem mert számító és gonosz.. mindig úgy manőverezett, hogy manipuláljon másokat. Mint egy szociopata. Dúrva rész volt. Kíváncsi vagyok Chief mit fog csinálni mikor megtudja, hogy a csajszi nyírta ki a feleségét. (ha valaha is megtudja). Jahh meg Lee jól keresztbe tett Roslinnak. Szerintem ő lesz a következő elnök:) -
zorden #4602 Csak keveset alszik... ennyi. :-) -
Lysandus #4601 Lehet, hogy mindegy neki, csak a vér folyjon! -
#4600 őő, biztos, hogy jó évadot nézel? :) -
#4599 igyekszem :) -
zorden #4598 Valami nagyon kiesett nekem, mert az remlik, hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az oreg elmegy Starbuck-ert, majd az elindul valami viper fele :-) Lehet, hogy erdemes lenne ujranezni... -
#4597 Látom Joebácsi frissitette a bannert. ^^ -
Hoz_Hun #4596 Töltsd le a "bővített" változatot. -
#4595 Pedig legalább 2 perces az a dialóg :P -
zorden #4594 A manoba, elaludtam volna a veget??? Total nem emlekszem erre. Igy aztan az elozo mondoka is storno. -
Seten #4593
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- Helo személyesen válogatta
össze neked a legénységet.
- Kapsz egy hajót.
- Remélem, jól bírod a szagot.
- Felszabadítottuk a Demetriust.
- Az egy szennyvíztisztító hajó.
- A hivatalos álláspont szerint
felderítő útra megy, élelmet keres.
-
#4592 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egy nagy szennyvíztisztító hajóval megy :)
szpojler szabályra figyeljetek -
zorden #4591 Most mivel is kuldte? Komolyan kerdezem, mert lehet, hogy a vegere mar rosszul emlekszem, kutyafuttaban neztem meg, de nekem az jott le, hogy egy viperrel ment el. -
Seten #4590
Ha egyedül küldi, egy Viper-rel szart sem ért volna a csaj. Ott halt meg volna a nagy semmiben. :)
-
zorden #4589 Ez nem bizalom kerdese kellett volna legyen az elejen. Most a bizalommal jutott el oda, hogy elkuldte. Akkor bizva avagy bizalmatlanul azt mondhatta volna, hogy eredj es hozz bizonyitekot, valamit, ami utan bizhatunk Benned. Nem ment volna utana, nem adott volna melle embert, gyakorlatilag kiteszi az urbe es oldja meg. -
Seten #4588 Ill Helo gyereke. -
#4587 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ami a 4x02-őt illeti, én már vártam, hogy Cylonoknál belső vihar alakuljon ki. A jelek szerint tehát kettészakadt a teljes Cylon "model" bázis, az egyik fele tudomást sem akar venni az első 5. modellről, a másik fele viszont épp ellenkezőleg, szeretné megtudni, hogy kik ők, és mit akarnak. Egy kissé faramuci helyzet az, hogy a Raiderek és a Centurionok eddig gyakorlatilag rabszolgák voltak (ill. még most is azok) a Cylon társadalomban. Nekem kissé idegen az a gondolat, hogy gépeknél az engedelmességre gyakorlatilag kötelezni kell az "alsóbb" szintű típusokat. Talán a Cylon evolúció is partra vetődött hal lenne esetleg? Ezért igyekeztek Cylon-Ember hibrideket létrehozni? Ami ráadásul már létezik is hiszen ott van Chief gyermeke is. -
#4586 B: Ha egy évig az űrben maradnak, akkor nem 1000 ember hal meg. Csak az évadnyitóban meghalt 600 egy hajón. És ez csak 1 csata volt. Már rég nem lenne flotta. Baltar vitte le őket a bolygóra.
Tegyük szépen hozzá, hogy Új Capricán is sokan meghaltak, hogy a város felépítéséhez sok hajót kannibalizáltak, szétszereltek, sok hasznos eszközről lemondva a flotta részéről. Azt is, hogy nem tudjuk, mi történt volna, ha tovább mennek, milyen események történnek. Egyértelműen tehát erre nem lehet azt mondani, hogy pozítiv volt a kihatása az flottára. -
#4585 A Spoiler szabály marad, tehát a 4. évadot érintő dolgokról ezentúl is csak Spoiler taggal lehet értekezni. -
mermalior #4584 r4pt0r kár volt... -
r4pt0r #4583 A. Ilyet biztos nem tenne meg neki, bár nme ismerem. :D
B. Ha Baltar nem viszi le az embereket, még lenne a Pegasus.
De egyébként kár ezeken vitázni mert Baltar pont ilyen szerencsétlenül jó amilyen. :D -
mermalior #4582 A: majd kiváncsi leszek ha egy Six kaliberű nővel összeakadsz, akkor mi az amit nem teszel meg neki :-)
B: Ha egy évig az űrben maradnak, akkor nem 1000 ember hal meg. Csak az évadnyitóban meghalt 600 egy hajón. És ez csak 1 csata volt. Már rég nem lenne flotta. Baltar vitte le őket a bolygóra.
D: A Deus Ex az Isten Keze. Megmagyarázhatatlan véletlen, a manifesztálódott isteni csoda, ami jelen esetben egy emberen keresztül történik. Baltar, Kara és Roslin egyfajta transzcendes sugallatra cselekszik.
E.b. Gaius a látomásai, reakciói, és késztetései által válik "Instrument of God"-dá, Isten Eszközévé. A Deus Ex Machina egyfajta dramaturgiai megoldás a készítőktől, amivel a szerzők a cselekményt külső hatalom (istenek, a sors), ill. a cselekményen kívül álló esemény, erő váratlan megjelenítésével befolyásolják.
Mivel nem tudod, nem tudhatod hogy Gaius mi vagy ki valójában, mi a szerepe, és mennyire önállóak a döntései, ezért nem minősítheted abszolút értelemben.
Pl. Sixről ki gondolja, hogy egy patkány csak azért mert cylon? A támadáskor többmilliárd ember élete szárad többek közt az ő lelkén is, de mégsem rágódsz rajta, hogy mekkora egy büdös ringyó.
Szerintem szállj le Gaiusról... :-)
Amúgy nekem ő a kedvenc karakterem. Az emberi hibák és jellemgyengeségek megtestesítője. Ezernyi analógiát lehet általa felfedezni a való élettel. James Callis pedig egy zseni ahogy eljátsza... -
Lysandus #4581 A: Az a cylonok döntése volt, hogy Baltart keresték meg, de az már Baltar felelőssége volt, hogy őt meg lehet keresni. Magyarul: az, hogy egy kufircolásért cserébe bárkinek átad szigorúan titkos információkat. Az, hogy Baltar ilyen, senki más felelőssége csak az övé.
B: Mint mondtam, Baltar nem vitte biztonságba a vándorcirkuszt. Új Capricát teljesen véletlenül fedezték fel. És mivel tényleg biztonságban lettek volna, akkor Baltar kis kedvence felrobbantotta azt az atomot, amit Baltar adott neki. Elárulva ezzel a helyzetüket a cylonoknak, és nem mellékesen kinyírva még néhány ezer embert.
C: ez igaz. Csakhogy ez is azt bizonytja, hogy Baltar racionalitásmániája ellenére nem racionális döntéseket hoz. Az nem racionális döntés volt, hogy Lee hova lőjjön. Baltarnak valóban voltak jó döntései, de piszok rosszak, sőt bűnösek is (a bűnös most btk-ás értelembe véve).
D: Ebben az értelemben mindenki volt már Deus Ex Machina a sorozatban. A legtöbben többször is. Még Helo is, akinek cselekedetei szintén hatással vannak a cylonokra is. Amikor pl nem nyírta ki a vírussal vagy mivel a cylonokat akkor megmentette saját lányát pl. Akire hajtott mint "kiválasztottra" Baltar saját belső Caprica 6-e is.
E: Ja, kiválasztottból is van egy pár, most éppen Starbuck tépett magának sorszámot. Szal az, hogy valaki Deus Ex Machina vagy kiválasztott, önmagában nem elég a megítéléséhez.
F: a félelmeidet a sztori kifutásával kapcsolatban én is osztom, de talán nem így lesz. Pl. deklaráltan ez az utolsó évad. A legutóbbi fejlemények (ami a cylonok között történt) is arra utalnak, hogy a történet halad valamerre. Ettől függetlenül a végét még persze elcseszhetik - hogy Tigh kedvenc (minden második) szavát idézzem - ebben igazad van. -
#4580 -
mermalior #4579 1. Az hogy a cylonok Baltart keresték meg, nem Baltar döntése volt. Nem mutatkoztak be, hogy mi vagyunk a nylonok, és mondták neki, hogy adja ki a védelmi minisztérium adatait. De ezzel nem azt mondom, hogy nem Baltarnak kellett segítenie.
2. A cylonoknak nem is kellett volna keresniük az embereket, ha Baltar nem viszi biztonságba az egész vándortársulatot. Ha Roslin terve marad, akkor már alig lennének a flottában, hiszen a nyílt űrben a cylonok mindig megtalálták/megtalálják az embereket (hála a hajókon lévő ügynökeiknek). Azzal, hogy Baltar Új Capricára vitte a flottát, kvázi biztonságba helyezte őket.
3. Ha nincs Baltar, akkor az egész flottát kinyírták volna réges-rég, mikor kifogyott az üzemanyag. Rajta múlt, hogy Lee arra lőtt, amire.
Sorolhatnám... Baltar cselekedetei egyformán hatással vannak a cylonokra és az emberekre, és a legfontosabb, hogy ezek nem annyira tudatos döntések, hanem Deus Ex machina jellegűek. Mintha a sors vezetné a kezét, amivel a saját végzetét és az emberiség ill. a cylonok sorsát teljesíti be.
Szerintem rossz irányból közelíted meg az egészet. Mint ahogy Six is mondja neki: ő a kiválasztott. A cselekedetei nem az embereknek vagy a cylonoknak kedveznek, hanem az elkerülhetetlen véghez viszi a történetet. A végzet ebben az esetben olyan döntések és beavatkozások együttese, amire a sorozatban csodaként hivatkoznak (Roslin, Baltar, Kara), de voltaképp csak egy előre megírt forgatókönyv újrajátszása (minden megtörtént más, és újra meg fog). Minden "véletlen" egy olyan trigger, ami a vég eszkalálódását segíti elő.
Hogy őszinte legyek, ez nekem amúgy nem tetszik. Sokkal jobban bejönne, ha koherens és konzekvens szabályok mozgatnák az egészet, nem pedig a "Lost" effektus. Nem szeretném, ha ez is abba fulladna mint a szigetes sorozat, ahol az egész egy végtelenségig elnyújtott előjátékra emlékeztet, de a végén nem b*sznak meg senkit, sőt, amikor felkapcsolják a villanyt, rájössz, hogy guminőn feküdtél... -
Seten #4578
És az nem jött le neked, hogy miért nem bíznak benne azonnal, köztük az öreg is?
-
zorden #4577 Ezt tudta 4 ugrassal ezelott is, nem? Szoval, ha Adama akarja, rogvest visszamehetett volna az elso "jajj, egyre messzebb vagyunk" fejfajas utan. -
Seten #4576 A makrókban ott van a spoiler tag. -
Seten #4575
Miért logikatlan? Tudta korábban Starbuck azt amit most tud? :)
-
#4574 szögletes zárojelközé az elején beírod, hogy spoiler meg a végén is beírod, hogy spoiler csak teszel elé egy /-t.
Egyébként ott a Makrók gomb a szövegmező alatt és szépen le van írva az összes tagline használata... -
Lysandus #4573 Hát ja. Csak én egy raptorra gondoltam...
A szabályról: maradjon, csak valaki írja már meg, hogy kell spoilert írni. -
Lysandus #4572 De a cylonok nem bárki mást kerestek meg, hanem Baltart. És ő kiszolgáltatta nekik az embereket. B: a cylonok saját bevallásuk szerint nem tudták hol a flotta, a nukleáris robbanófej vezette öket a túlélők nyomára. Nézd, Baltart ugyan felmentette a bíróság, de két legfőbb bűne nem derült ki. Az egyik az árulás, hogy Caprica 6-nek kiszolgáltatta a védelmi terveket (jó arról nem tudott, hogy Caprica 6 cylon ügynök, de neki SENKINEK nem szabadott volna kiadnia a terveket), a másik, hogy atombombát adott egy köztudottan ellenséges ügynöknek. Azt még megértettem volna, hogy rejtegeti azt a hatos modellt, de azt semmivel nem lehet magyarázni, hogy atomot is adott neki.
C: a 12 törzset is elűzték a Kobolról, nem csak a 13-at. Ez is kiderült az első évadból. De arról nem tudunk, hogy miért.
D: Ízlés dolga. Nem hiszem, hogy fényes emberi jövő elé néztek volna a túlélük a cylon uralom alatt lévő Új Capricán. Nekem úgy tünt, hogy a kenyérpirítókat marhára nem érdekli az emberek sorsa, ők csak válaszokat kerestek általuk. Lásd Leoben és Starbuck. -
#4571 van magyar felirat, köszi cicmax! -
#4570 402:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem nagyon lesz polháború, mert a raiderek és immár a centúriók is (mondjuk ezek csak közvetve) az ember flotta elpusztítása ellen vannak. Sharon, Six meg Leoben a gépekkel az oldalukon valszeg lekapcsoltatja a maradék hármat.
Az meg azért az hatalmas parasztság volt, amikor Adama matt részegen beszólt az elnöknek:
- Félsz a magányos élettől...
- Te meg a magányos haláltól... Félsz, hogy mégsem te vagy az a haldokló vezető, amint azt gondoltad. És, hogy a halálod totál értelmetlen lesz.
-
zorden #4569 erdekes, de a vegen levo dolgot mar jo ideje megtehettek volna. neha tudnak nagyon logikatlanok lenni... -
#4568 4.02
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Asszem a cylonok elkövették ugyanazt a hibát amit az emberek is:) Lebecsülték a Centurionok és a Raiderek értelmezőképességét. Asszem számomra úgy tűnik, hogy elkezdödik egy jó kis Cylon Genocide vagy "civil" war megint:)
Six és Boomer jól megkavarta az egész bandát asszem:) Kérdés, hogy újra tudnak e születni az 1-es a 5-ös és 4-es modellek még? Vagy hatos az ő újraélesztésüket is leállítja mint anno 3-assal tették? (Lucy Lawless-Xena ugye) -
#4567 Ön nyert!
"Pegasus also had Viper Mark VII production facilities (Scar). This is a capability that would allow the ship to be self sufficient on extended deployments, so long as the battlestar has sufficient means to gather the raw materials necessary for construction." -
#4566 Galactica (BS 75)
Race - Colonial
Type - Military
FTL - Yes
Crew - Approximately 2,650
CO - William Adama
XO - Saul Tigh (resumed position as of "The Passage")
Role - Carrier / battleship hybrid
Weapons - As many as 506 point-defense dual Kinetic Energy Weapons, 24 primary dual Kinetic Energy Weapons, at least 12 missile tubes capable of firing conventional and nuclear missiles, Vipers, Raptors
Status - Active
Galactica (BS 75) is a veteran battlestar and the last of her kind still in service with the Colonial Fleet at the time of the destruction of the Twelve Colonies.
Pegasus (BS 62)
Race - Colonial
Type - Military
FTL - Yes
Crew - Approximately 1,750
CO - Lee Adama (At time of loss)
XO - Anastasia Dualla (At time of loss)
Role - Carrier / Battleship
Weapons - Primary and point-defense Kinetic Energy Weapons, conventional missiles, nuclear warheads, Vipers, Raptors
Status - Destroyed in Battle of New Caprica
Pegasus (BS 62) is a Mercury class battlestar, whose earliest-known commander was Rear Admiral Helena Cain.