Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
A kimenetek erõsen láthatóak voltak elõre.

Alakul a molekula azt kell mondanom:😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
4x05:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Végre valami érdemleges fejlemény a Demetrius vonalon. Leoben feltûnése érdekes fejlemény, van rá egy tippem, hogy a végén tényleg lesz egy Ember-Lázadó Cylon összefogás, ami elég érdekes jelenség lesz. Leginkább az tetszett, hogy végre leléptették Karát, ezt a jelenetet még a "Zsilipen Kivágni Helot Szövetség" (ZsiKiHeSz) is élvezte szerintem ^^.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hixer
überlol, észre se vettem és tényleg... hahahahaha

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Nagyon szép látvány volt a 4x04 részben amint a hõs, az emberiség egyetlen admirálisa, az alfaomegabétagamma vezér William Adama amint cipeli a nõi táskát...

az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

[NST]Cifu
4x04
Azt kell mondjam, hogy ez a rész abból a szempontból "unalmas", hogy nem annyira a effektekre és a látványra ment rá, hanem a karakterekre. Galen és Tigh is küzd a cylon lét megemésztésével, Fosters a jelek szerint már nem csak feldolgozta ezt, hanem egy fokkal tovább lépett, és célokat keres új létének. Galen egyértelmûen meghasonlott, megtört, nagyon nehezen tud mit kezdeni magával, és a szituációval, ahova végülis a Cylonsága juttata. Tigh egy másik véglet, õ megpróbál arra rájönni, hogy mit is jelent egyáltalán Cylonnak lenni, és ehhez a fogva tartott Six számára a kulcs. Számomra az a meglepõ, hogy a Six kvázi segít is neki ebben. Talán a Six-ek feladata lenne a Cylon modellek között az, hogy megteremtsék a minél jobb kapcsolatot az emberek és a Cylonok között?

Gaius helyzete más tészta. A készítõk a vallásosságot helyezték elõtérbe, mint olyan eszközt, ami átlendítheti az embert a nehéz szituációkon. Nagyszerûen mutatják be, milyen problémákat jelent a vallálosság (történelmi tanulság), és hogy mennyire fanatikussá is képes tenni az embereket. Maga Baltar, mint messiás mégis fenyegetõ, érthetõ, hogy az elnöknõ nem rajong érte, és talán látja is, hogy milyen komoly problémát jelent a Baltar-kultusz. Viszont nem képes azt kezelni, hogy a betegsége, vagy alapból gyenge vezetõi képességei miatt, az persze érdekes kérdés.

Azert boven nem toltelek resz volt. Nagyon sokminden tortent az emberekben/najlonokban. A vegen Chief tekintete, ahogy a gyerekere nezett, na az nem volt semmi. Teljes meghasonulas. Gauis lassan messias...

PS: Hiretelen nem jutna eszembe jobb, de ez a "bõrgép"... nagyot nevettem :-)))

Nekem tetszett ez a rész. Baltar egy csoda. :-)
Bucser
4x04
Hát azért Chief meghasonulása és az "indiai" csaj egyre inkább cylonként való viselkedése és Thigh bekattanása nagyon jó dolgok alapját adja. nem beszélve Caprica 6 rohamáról mikor bucira veri Thigh-t.😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

404
Ez a rész volt eddig a legunalmasabb, nem történt benne szinte semmi. Tölteléknek azonban nem nevezném. Az eddigi részek mindig fönntartották az érdeklõdésemet a következõ szombatig, de ezt most nem érzem. Valószinüleg kicsit belassul majd a sorozat. Eddig úgyis nagyon el voltunk kényeztetve😊

Fenrir
Pontosítok: a színésznõ kanadai és Kanadában született. A távolabbi felmenõi voltak indiaiak akik brit megszállás után letelepedtek a Fiji szigeten. A színésznõ szülei a születése elõtt vándoroltak be Kanadába.

A halál csupán a kezdet...

Kmarha
pontosan.. Boomer meg sokkot kapott, cselekedni képtelen volt, csak egy pillanat erejéig indult be rajta a program..

de hát ez csak film 😄 bárhol lehet benne logikátlanságot találni, bárhova bármit bele lehet magyarázni

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Szerintem nem. Mert amikor Leobent elkapták azt mondta hogy bármikor el tudná szakítani a lánoct amikor akarja. És meg is tette. Csak nem akart elszökni. Leoben ott akart maradani, mert nem tudott meghalni.

[NST]Cifu
Ezért mondom, hogy itt csak egy írói következetlenség tanúi vagyunk. ^^

Fenrir
Na, de Boomer a lövések után minek rejtegetné már az erejét? Vagy Leoben? Hiszen akkor már tudták, hogy cylon mert a pilotban a rejtett fegyverraktárban már egyet megölt Adama, mondanom sem kell, hogy puszta kézzel bár akkor az elektromágneses mezõ miatti gyengeség ráfogahtó volt erre.

[NST]Cifu
Szerintem ez csak egy következetlenség a sorozat íróitól. Ha emberek között vannak, az aránytalanul nagy testi erõ hamar elárulná õket, és rejtegetni sem nagyon tudnák.

Jól néz ki néhány szituációban, hogy supermenek, de következetesen nem vezették ezt végig a sorozaton.

Fenrir
De pl amikor Adamát lelõtte Boomer akkor simán lefogták. Amikor Leoben lebukott a Galacticán akkor is simán elfogták. Jah és Leoben utána NC-n sem verte péppé Starbuckot miután a papásmamás után szökni próbált 😊

Bucser
Az a 6-os a Razorban aki lebuktatta a beépített hatost a Cylon támadáskor ugyanilyen dúrván erõs volt. Sõt amikor Capricán Starbuckal verekednek akkor is igen dúrván dobálta Starbuckot a múzeumban.

Kmarha
te eddig mit néztél? korábbi részekben is elõjött, nekem nagyon úgy rémlik.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Fenrir
De érdekes, hogy mekkora maflást adott Callynek és utána mekkorát repült. Eddig nem volt soha utalás rá, hogy a bõrösöknek ekkora fizikai erejük lett volna, még azoknak sem akik végig cylonok voltak. A csillagködben az aktiválódásuk hozta ezt az erõt vajon?

[NST]Cifu
Hogy hiányzott magasröptû okfejtésed, de komolyan... <#whatever>

Miért is lenne terrorista? Mert konkrétan megmentette Chief fiát, és hogy elvarja a szálakat, megölte Cally-t. A motivációi még messze nincsenek megmagyarázva, de a legvalószínûbb, hogy egyszerûen biztosra akar menni, hogy senkinek se beszélhessen Cally arról, hogy rájött Galen és Tigh Cylon mivoltára. Cally öngyilkos akart lenni, magával rántva ebbe gyermekét is, Fosters csak annyit tett, hogy megmentette a gyermekét, legalábbis ebben a kontexusban...

[NST]Cifu
És tényleg. 😊
Mondjuk nekem sem tûnt fel elsõre, gondoltam valami mesztic lehet. 😊

Lehet, hogy indiai, de tökéletesen mutatja, az amerikaiak hozzáállásat a dologhoz; terrorista! <#lookaround>

az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

Háát, nem a te eseted. Nekem bejön. 😊

LasDen
Jó rész volt, de az viszont nem tetszett, hogy megölték a számomra szimpatikus szereplõt 😞
Aszittem majd rohan Adamahoz meg mindenkinek elmondja, de nem hisznek neki... 😄
A Starbuck rész meg nagyon nem tetszett....kezd már nagyon irritálni a csaj...... 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Fenrir
Amúgy a "néger" nõ nem néger hanem indiai. Rekha Shanti Sharma az igazi neve.

Col Andrew
Én inkább durvának nevezném. Azt szeretem a sorozatban, hogy nem szaroznak.

|c2d:E6750|RadeonHD3870|Kingston:2x1Gb(1066)|GA-P35C-DS3R|CorsairVX550|

Teppik Amon
mekkora frak egy rész volt :o Annyira nem tetszett. Tiszta negatív <#shakehead>

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Hixer
Engem az izgat nagyon a a Razor filmbe mondott az elsõ hibrid. Hogy Starbuck a halál elhozója, és ha õt követik, mindenki elpusztul. Ennek fényében szerintem akik követik Starbuckot, sose fogják megtalálni a Földet, max lesz pár túlélõ mer beugranak vmi fekete lyukba...
Nem hinném, hogy Starbuck-os hajó el fog jutni a Földre, szerintem csapda, még az is lehet mindenki meghal, vagy eltûnik, Starbuck meg visszamegy, hogy hát megvan a Föld, a többiek kiugrottak, srry. Nagyon várom már, mikor esik le mindenkinek, hogy ez a Starbuck nem az a Starbuck.

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

BiG G

A Demetria tényleg érdekes húzás volt. Amúgy mondták, hogy csak néhány jelentkeztek önkéntesen, a többieket kijelölték. Szerintem néhány részen belül rátalálnak a Földre, de a visszajutás lesz a nehezebb.

Az azonos cylon-modelleknek azonos tudatuk van, de nem úgy ahogy te gondolod. Két six nem tudja mi jár a másik fejében, csak ha meghalnak és letöltõdnek, akkor "osztódik" meg a közös tudat. Legalábbis ahogyan én levettem a korábbi évadok magyarázataiból.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

[NST]Cifu
4x03

Lee vs. Roslin párviadal érdekes volt, én továbbra is azt mondom, hogy ilyen szituációban demokratikus elveket vallani öngyilkossággal ér fel, de mindegy. ^^

Demetria vonal: tetszik a "szükség-Viper-anyajó", jó poén. De egyfelõl nem értem, hogy engedtethették el a BSG tisztjeinek a krémjét (Halo, Gaeta), miközben Lee is ugye eltávozott az aktív állományból. Másfelõl meg Starbuck mint parancsnok, egy idegbaj, nem igazán értem, hogy is dönthetett bárki úgy, hogy önként követi.

Cylon vonal: A Cylonok polgárháborúja csak most kezdõdik szerintem, jó látni az egymással vitatkozó modelleket. Viszont nem értem, hogy lehet az, hogy a "lázadó" vonal nem érzett meg semmit a csapdából. Hiszen elvileg van valamiféle közös tudatuk az azonos modelleknek...

BSG vonal: Hát igen, egyfelõl Chief nem figyelt az asszonykára, az meg begõzölt, és ez lett a vége. Figyelemre méltó, hogy a gyerekre mennyire figyelt a fekete némber. Úgytünik egy Ember-Cylon hibrid fontossági sorrendben a csúcson van még mindig...

BiG G
az "I just wanna frak!" résznél felnevettem 😄

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Gyenge rész volt! Egy perc Gaius Baltar sem vót! 😞

Bucser
4.03

Bazdmeg ez de dúrva volt... Ez a néger nõ már az eleje óta gyanús volt. Nem azért mert cylon esetleg, hanem mert számító és gonosz.. mindig úgy manõverezett, hogy manipuláljon másokat. Mint egy szociopata. Dúrva rész volt. Kíváncsi vagyok Chief mit fog csinálni mikor megtudja, hogy a csajszi nyírta ki a feleségét. (ha valaha is megtudja). Jahh meg Lee jól keresztbe tett Roslinnak. Szerintem õ lesz a következõ elnök😊

Csak keveset alszik... ennyi. :-)

Lehet, hogy mindegy neki, csak a vér folyjon! <#bee1>
joebacsi
õõ, biztos, hogy jó évadot nézel? 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
igyekszem 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Valami nagyon kiesett nekem, mert az remlik, hogy
az oreg elmegy Starbuck-ert, majd az elindul valami viper fele :-) Lehet, hogy erdemes lenne ujranezni...

[NST]Cifu
Látom Joebácsi frissitette a bannert. ^^

Töltsd le a "bõvített" változatot. <#hehe>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Fenrir
Pedig legalább 2 perces az a dialóg 😛

A manoba, elaludtam volna a veget??? Total nem emlekszem erre. Igy aztan az elozo mondoka is storno.

- Helo személyesen válogatta
össze neked a legénységet.
- Kapsz egy hajót.
- Remélem, jól bírod a szagot.
- Felszabadítottuk a Demetriust.
- Az egy szennyvíztisztító hajó.
- A hivatalos álláspont szerint
felderítõ útra megy, élelmet keres.

joebacsi
egy nagy szennyvíztisztító hajóval megy 😊

szpojler szabályra figyeljetek

Most mivel is kuldte? Komolyan kerdezem, mert lehet, hogy a vegere mar rosszul emlekszem, kutyafuttaban neztem meg, de nekem az jott le, hogy egy viperrel ment el.

Ha egyedül küldi, egy Viper-rel szart sem ért volna a csaj. Ott halt meg volna a nagy semmiben. 😊

Ez nem bizalom kerdese kellett volna legyen az elejen. Most a bizalommal jutott el oda, hogy elkuldte. Akkor bizva avagy bizalmatlanul azt mondhatta volna, hogy eredj es hozz bizonyitekot, valamit, ami utan bizhatunk Benned. Nem ment volna utana, nem adott volna melle embert, gyakorlatilag kiteszi az urbe es oldja meg.

Ill Helo gyereke.

[NST]Cifu
Ami a 4x02-õt illeti, én már vártam, hogy Cylonoknál belsõ vihar alakuljon ki. A jelek szerint tehát kettészakadt a teljes Cylon "model" bázis, az egyik fele tudomást sem akar venni az elsõ 5. modellrõl, a másik fele viszont épp ellenkezõleg, szeretné megtudni, hogy kik õk, és mit akarnak. Egy kissé faramuci helyzet az, hogy a Raiderek és a Centurionok eddig gyakorlatilag rabszolgák voltak (ill. még most is azok) a Cylon társadalomban. Nekem kissé idegen az a gondolat, hogy gépeknél az engedelmességre gyakorlatilag kötelezni kell az "alsóbb" szintû típusokat. Talán a Cylon evolúció is partra vetõdött hal lenne esetleg? Ezért igyekeztek Cylon-Ember hibrideket létrehozni? Ami ráadásul már létezik is hiszen ott van Chief gyermeke is.

[NST]Cifu
B: Ha egy évig az ûrben maradnak, akkor nem 1000 ember hal meg. Csak az évadnyitóban meghalt 600 egy hajón. És ez csak 1 csata volt. Már rég nem lenne flotta. Baltar vitte le õket a bolygóra.

Tegyük szépen hozzá, hogy Új Capricán is sokan meghaltak, hogy a város felépítéséhez sok hajót kannibalizáltak, szétszereltek, sok hasznos eszközrõl lemondva a flotta részérõl. Azt is, hogy nem tudjuk, mi történt volna, ha tovább mennek, milyen események történnek. Egyértelmûen tehát erre nem lehet azt mondani, hogy pozítiv volt a kihatása az flottára.