Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
B. Ha Baltar nem viszi le az embereket, még lenne a Pegasus.
De egyébként kár ezeken vitázni mert Baltar pont ilyen szerencsétlenül jó amilyen. 😄
B: Ha egy évig az ûrben maradnak, akkor nem 1000 ember hal meg. Csak az évadnyitóban meghalt 600 egy hajón. És ez csak 1 csata volt. Már rég nem lenne flotta. Baltar vitte le õket a bolygóra.
D: A Deus Ex az Isten Keze. Megmagyarázhatatlan véletlen, a manifesztálódott isteni csoda, ami jelen esetben egy emberen keresztül történik. Baltar, Kara és Roslin egyfajta transzcendes sugallatra cselekszik.
E.b. Gaius a látomásai, reakciói, és késztetései által válik "Instrument of God"-dá, Isten Eszközévé. A Deus Ex Machina egyfajta dramaturgiai megoldás a készítõktõl, amivel a szerzõk a cselekményt külsõ hatalom (istenek, a sors), ill. a cselekményen kívül álló esemény, erõ váratlan megjelenítésével befolyásolják.
Mivel nem tudod, nem tudhatod hogy Gaius mi vagy ki valójában, mi a szerepe, és mennyire önállóak a döntései, ezért nem minõsítheted abszolút értelemben.
Pl. Sixrõl ki gondolja, hogy egy patkány csak azért mert cylon? A támadáskor többmilliárd ember élete szárad többek közt az õ lelkén is, de mégsem rágódsz rajta, hogy mekkora egy büdös ringyó.
Szerintem szállj le Gaiusról... :-)
Amúgy nekem õ a kedvenc karakterem. Az emberi hibák és jellemgyengeségek megtestesítõje. Ezernyi analógiát lehet általa felfedezni a való élettel. James Callis pedig egy zseni ahogy eljátsza...
B: Mint mondtam, Baltar nem vitte biztonságba a vándorcirkuszt. Új Capricát teljesen véletlenül fedezték fel. És mivel tényleg biztonságban lettek volna, akkor Baltar kis kedvence felrobbantotta azt az atomot, amit Baltar adott neki. Elárulva ezzel a helyzetüket a cylonoknak, és nem mellékesen kinyírva még néhány ezer embert.
C: ez igaz. Csakhogy ez is azt bizonytja, hogy Baltar racionalitásmániája ellenére nem racionális döntéseket hoz. Az nem racionális döntés volt, hogy Lee hova lõjjön. Baltarnak valóban voltak jó döntései, de piszok rosszak, sõt bûnösek is (a bûnös most btk-ás értelembe véve).
D: Ebben az értelemben mindenki volt már Deus Ex Machina a sorozatban. A legtöbben többször is. Még Helo is, akinek cselekedetei szintén hatással vannak a cylonokra is. Amikor pl nem nyírta ki a vírussal vagy mivel a cylonokat akkor megmentette saját lányát pl. Akire hajtott mint "kiválasztottra" Baltar saját belsõ Caprica 6-e is.
E: Ja, kiválasztottból is van egy pár, most éppen Starbuck tépett magának sorszámot. Szal az, hogy valaki Deus Ex Machina vagy kiválasztott, önmagában nem elég a megítéléséhez.
F: a félelmeidet a sztori kifutásával kapcsolatban én is osztom, de talán nem így lesz. Pl. deklaráltan ez az utolsó évad. A legutóbbi fejlemények (ami a cylonok között történt) is arra utalnak, hogy a történet halad valamerre. Ettõl függetlenül a végét még persze elcseszhetik - hogy Tigh kedvenc (minden második) szavát idézzem - ebben igazad van.
2. A cylonoknak nem is kellett volna keresniük az embereket, ha Baltar nem viszi biztonságba az egész vándortársulatot. Ha Roslin terve marad, akkor már alig lennének a flottában, hiszen a nyílt ûrben a cylonok mindig megtalálták/megtalálják az embereket (hála a hajókon lévõ ügynökeiknek). Azzal, hogy Baltar Új Capricára vitte a flottát, kvázi biztonságba helyezte õket.
3. Ha nincs Baltar, akkor az egész flottát kinyírták volna réges-rég, mikor kifogyott az üzemanyag. Rajta múlt, hogy Lee arra lõtt, amire.
Sorolhatnám... Baltar cselekedetei egyformán hatással vannak a cylonokra és az emberekre, és a legfontosabb, hogy ezek nem annyira tudatos döntések, hanem Deus Ex machina jellegûek. Mintha a sors vezetné a kezét, amivel a saját végzetét és az emberiség ill. a cylonok sorsát teljesíti be.
Szerintem rossz irányból közelíted meg az egészet. Mint ahogy Six is mondja neki: õ a kiválasztott. A cselekedetei nem az embereknek vagy a cylonoknak kedveznek, hanem az elkerülhetetlen véghez viszi a történetet. A végzet ebben az esetben olyan döntések és beavatkozások együttese, amire a sorozatban csodaként hivatkoznak (Roslin, Baltar, Kara), de voltaképp csak egy elõre megírt forgatókönyv újrajátszása (minden megtörtént más, és újra meg fog). Minden "véletlen" egy olyan trigger, ami a vég eszkalálódását segíti elõ.
Hogy õszinte legyek, ez nekem amúgy nem tetszik. Sokkal jobban bejönne, ha koherens és konzekvens szabályok mozgatnák az egészet, nem pedig a "Lost" effektus. Nem szeretném, ha ez is abba fulladna mint a szigetes sorozat, ahol az egész egy végtelenségig elnyújtott elõjátékra emlékeztet, de a végén nem b*sznak meg senkit, sõt, amikor felkapcsolják a villanyt, rájössz, hogy guminõn feküdtél...
És az nem jött le neked, hogy miért nem bíznak benne azonnal, köztük az öreg is?
Miért logikatlan? Tudta korábban Starbuck azt amit most tud? 😊
Egyébként ott a Makrók gomb a szövegmezõ alatt és szépen le van írva az összes tagline használata...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A szabályról: maradjon, csak valaki írja már meg, hogy kell spoilert írni.
C: a 12 törzset is elûzték a Kobolról, nem csak a 13-at. Ez is kiderült az elsõ évadból. De arról nem tudunk, hogy miért.
D: Ízlés dolga. Nem hiszem, hogy fényes emberi jövõ elé néztek volna a túlélük a cylon uralom alatt lévõ Új Capricán. Nekem úgy tünt, hogy a kenyérpirítókat marhára nem érdekli az emberek sorsa, õk csak válaszokat kerestek általuk. Lásd Leoben és Starbuck.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az meg azért az hatalmas parasztság volt, amikor Adama matt részegen beszólt az elnöknek:
- Félsz a magányos élettõl...
- Te meg a magányos haláltól... Félsz, hogy mégsem te vagy az a haldokló vezetõ, amint azt gondoltad. És, hogy a halálod totál értelmetlen lesz.
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Six és Boomer jól megkavarta az egész bandát asszem😊 Kérdés, hogy újra tudnak e születni az 1-es a 5-ös és 4-es modellek még? Vagy hatos az õ újraélesztésüket is leállítja mint anno 3-assal tették? (Lucy Lawless-Xena ugye)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Pegasus also had Viper Mark VII production facilities (Scar). This is a capability that would allow the ship to be self sufficient on extended deployments, so long as the battlestar has sufficient means to gather the raw materials necessary for construction."
A halál csupán a kezdet...
Race - Colonial
Type - Military
FTL - Yes
Crew - Approximately 2,650
CO - William Adama
XO - Saul Tigh (resumed position as of "The Passage")
Role - Carrier / battleship hybrid
Weapons - As many as 506 point-defense dual Kinetic Energy Weapons, 24 primary dual Kinetic Energy Weapons, at least 12 missile tubes capable of firing conventional and nuclear missiles, Vipers, Raptors
Status - Active
Galactica (BS 75) is a veteran battlestar and the last of her kind still in service with the Colonial Fleet at the time of the destruction of the Twelve Colonies.
Pegasus (BS 62)
Race - Colonial
Type - Military
FTL - Yes
Crew - Approximately 1,750
CO - Lee Adama (At time of loss)
XO - Anastasia Dualla (At time of loss)
Role - Carrier / Battleship
Weapons - Primary and point-defense Kinetic Energy Weapons, conventional missiles, nuclear warheads, Vipers, Raptors
Status - Destroyed in Battle of New Caprica
Pegasus (BS 62) is a Mercury class battlestar, whose earliest-known commander was Rear Admiral Helena Cain.
A halál csupán a kezdet...
Arra gondoltam, hogy egyik sem romboló hanem csatahajó.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A Pegasus sztem ugyanolyan osztályú mint a Galactica.
De értem mire gondolsz. Jó irány, tetszik az ötlet! 😊
Ha tegyük fel megtalálják, valószínûleg nem fognak azonnal az összes hajóval dokkolni hanem felderítõt küldenek. 😊
lényeg, hogya vége olyan durva legyen hogy csak na 😄
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Starbuck brand new vadászával kapcsolatban meg, nem lehet, hogy
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
remélem nem ilyen lesz a vége
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
"Baltarnak melyik volt az észszerû döntése? Amikor atombombát adott egy cylonnak?... A cylon támadás azért ütötte ki az embereket, mert azt meg Baltar barátunk qrta el. Õ tette lehetõvé, hogy Caprica 6 minden védelmi tervhez hozzáférjen, és így lehetett teljesen meglepetésszerû a támadás, így tudták elvágni a kommuninkációt, megbénítani az ellenfelet, stb. Ha ez nincs, akkor legalábbis egyenlõ erõk küzdöttek volna egymással."
1. Nem értem mi bajod Baltarral. Ha nem Baltart keresik meg a nylonok, akkor bárki mást. Baltar csak egy választás volt. A döntései ezerszer jobbak voltak mint bárki másé. Ki jobb nála a flottában? Ha Adama elkezd harcolni az elején, akkor már rég nincs emberiség, ha Roslin tovább viszi a flottát, és nem telepszenek le, akkor nem kellett volna bombarobbanás, hogy tudják hol a flotta, mert amíg az ûrben vannak, addig folyamatosan rájuk találnak a beépített ügynököknek hála...
"Felkészülve egy Battlestar félelmetes ellenfél, mint az kiderült a sorozatból. Szal lehet, hogy Adama arra készül, hogy megérkezik és riadóztat."
2. Jelen pillanatban halvány fogalmunk sincs arról, hogy milyen kultúra, technológia van a Földön, és ha egyáltalán van, akkor milyen szinten áll. Honnan tudod, hogy egyenlõ erõk fognak küzdeni, hogyha megtalálják a Földet? Viszont az 100%ig BIZTOS, hogy kockáztatják azokat akik esetleg a Földön élnek, kockáztatják azokat a civileket akik az Adama vándorcirkusszal utaznak. Nem csak azért mert itt egy pukk az a legkisebb civil traszportnál is többszáz, többezer életet jelent (tízezrek haltak meg így), hanem mert nem tudni hogy lesz-e üzemanyaguk, élelmük, vizük, stb. Erre értem a felelõséget.
Mindezek mellett az élet megnyomorítása az egész. Ha belegondolsz, te sem akarnál egy civil buszon élni Irakban, amirõl nem szállhatsz soha le, miközben egy kiselejtezett tank megy elõtted, ami próbálja a másik 30 busz seggét megvédeni. Te ezt tennéd hasonló helyzetben? Nonszensz.
Seten:
Az elbújtak volna valaholra egy bolygót értettem. Az általad mondott "Akkor meg már a Föld, ahol nagyobb esély lehet túlélni a cylonokat." pedig jogos. Egyet is értek veled, de nem viszek oda senkit
1. Amíg nem tudom hol van
2. Nem tudom mit szabadítok rá
3. Nem tudom mit szabadítok magamra.
Mint ahogy azt sem tudjuk, hogy mi van ott, és mit szabadítunk rájuk, azt sem tudhatjuk hogy mi történhet velünk, és õk mit szabadíthatnak ránk.
A 13. törzset elûzték. Ki tudja miért. Mi ûztük el õket, a másik 12. És most ezekhez megyünk.
Az 1980-as sorozat bukás lett, eredetileg sem igazán akarták, a forgatókönyv író és a színészek nagy része is új volt, mivel a régi gárda már más sorozatokban dolgozott. A történetek klisések és gyengék voltak, meglátszott rajtuk, hogy nagyon rövid idõ alatt kellett leforgatni õket. 10 rész után az utolsó évad véget is ért, valós lezárás nélkül.
S04
"Nem az lenne a logikus, hogy nem a Földet keresik, hanem elbújnak valahol"
Ebben mi a logika? Az emberiség nem élhet hajókon, muszáj találni egy bolygót. Akkor meg már a Föld, ahol nagyobb esély lehet túlélni a cylonokat.
Amennyiben nincs igény arra, hogy spoiler-ezve legyen a 4. évad, akkor eltöröljük a spoiler szabályt. Szóval hogy ezt felmérjük, egy szavazás lesz mostantól jövõ keddig, hogy legyen-e spoiler tag a 4. évadra vonatkozólag, avagy sem. Aki nem akar fedetlen spoilerbe ütközni, az most teheti szóvá. Ha jövõ keddig nem lesz igény erre, akkor a spoiler tag szabályt eltöröljük.
Addig viszont tartsa csak mindenki magát a régi szabályzathoz.
Vagy ha földiek már olyan fejlettek lennének hogy egy csettintéssel söpörnék el a Cylonokat. 😊
(remélem nem az lessz, hogy a csillagkapu parancsnokság ad ADAMA-éknak egy nakvada generátort és pajzsot húznak a battlestar köré.😊)
Másrészt: ne felejtsd el, hogy a cylon támadás azért ütötte ki az embereket, mert azt meg Baltar barátunk qrta el. Õ tette lehetõvé, hogy Caprica 6 minden védelmi tervhez hozzáférjen, és így lehetett teljesen meglepetésszerû a támadás, így tudták elvágni a kommuninkációt, megbénítani az ellenfelet, stb. Ha ez nincs, akkor legalábbis egyenlõ erõk küzdöttek volna egymással. Felkészülve egy Battlestar félelmetes ellenfél, mint az kiderült a sorozatból. Szal lehet, hogy Adama arra készül, hogy megérkezik és riadóztat. Mondjuk ettõl függetlenül abban igazad van, hogy így is házhoz visz egy háborút a Földnek.
Hmmm, egyáltalán a fõ motíváció: megtalálni a Földet. Ugyebár ez Roslinék álma.
Na de hogy???? Mennek mint a vándorcigányok, állandó támadásnak kitéve, azt sem tudják merre, csak élik fel a forrásaikat. Ha meg neadjisten odaérnének, akkor még a Földre is rászabadítanák a cylonokat.
Próbáljátok követni a Adamáék gondolkozását! Mert nekem nem mindíg megy. Ez a logikus? Mi értelme van odavinni a cylonokat a Földre? Mitõl lesz jobb a 13. kolóniának, hogy még õket is kicsinálják, mikor a 12-vel kb. 1 nap alatt végeztek. Ezt nevezik értelmes, felelõs és lelkiismeretes vezetésnek? Ha kinyírják a családomat, és véres bárdokkal rohannak a nyomomban, akkor rohanok a rokonokhoz? :-)
Nem az lenne a logikus, hogy nem a Földet keresik, hanem elbújnak valahol, (amit Baltar is tett), és nem a forrásaikat felélve, a civileket veszélyeztetve kóborolnak, hanem csak pár embert, hajót, pilótát küldenek megtalálni a Földet?
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Ajánlom figyelmedbe a SPOILER tag használatát, legalábbis ha a 4x01 dolgairól beszélünk.