6292
-
Seten #4565
Arra gondoltam, hogy egyik sem romboló hanem csatahajó.
-
r4pt0r #4564 Ha jól tudom az új Battlestarokon pl mint a Pegasus már tud gyártani saját hajókat, vagy valami ilyesmire emlékeszem. -
#4563 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Meg lehet, de felteszem azért a Chief-nek feltünt volna, ha csak simán egy átfeliratozott példányról lenne szó. -
#4562 Nem, a Galactica a saját hajóosztályának utolsó rendszerben lévő példánya, ezt a Pilot elején mondják is. A Pegasus a sokkal újabb Mercury-osztály képviselője. -
#4561 de azt meglehet hamisítani nem???
-
#4560 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Chief megemlítette, hogy a farokszáma megegyezik azzal a gépével, amivel a "halálba" ment Starbuck, plusz olvasható rajta a Galactica felirat, tehát nem származhat más hajóról. -
Seten #4559
A Pegasus sztem ugyanolyan osztályú mint a Galactica.
De értem mire gondolsz. Jó irány, tetszik az ötlet! :)
-
Seten #4558
Ha tegyük fel megtalálják, valószínűleg nem fognak azonnal az összes hajóval dokkolni hanem felderítőt küldenek. :)
-
#4557 jó persze nem csak ennyit szeretnék a végére......csak legyen :D
lényeg, hogya vége olyan durva legyen hogy csak na :D -
#4556 Én azért egy kicsit komplikáltabb dologra gondolok, de egy rohadt nagy űrcsata alap benne kell, hogy legyen.
Starbuck brand new vadászával kapcsolatban meg, nem lehet, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az egyik olyan pegazus szerű rombolóról való? Egy múltkori trailerben lehetett látni asszem. -
#4555 nincsenek valami nagy igényeid.
remélem nem ilyen lesz a vége -
#4554 én az utolsó pár részben azt várom, hogy megtalálják a Földet és a végén egy bazinagy űrcsata, amiben durván megverik a cylonokat és azok meg lelépnek.... .D -
mermalior #4553 Lysandus
"Baltarnak melyik volt az észszerű döntése? Amikor atombombát adott egy cylonnak?... A cylon támadás azért ütötte ki az embereket, mert azt meg Baltar barátunk qrta el. Ő tette lehetővé, hogy Caprica 6 minden védelmi tervhez hozzáférjen, és így lehetett teljesen meglepetésszerű a támadás, így tudták elvágni a kommuninkációt, megbénítani az ellenfelet, stb. Ha ez nincs, akkor legalábbis egyenlő erők küzdöttek volna egymással."
1. Nem értem mi bajod Baltarral. Ha nem Baltart keresik meg a nylonok, akkor bárki mást. Baltar csak egy választás volt. A döntései ezerszer jobbak voltak mint bárki másé. Ki jobb nála a flottában? Ha Adama elkezd harcolni az elején, akkor már rég nincs emberiség, ha Roslin tovább viszi a flottát, és nem telepszenek le, akkor nem kellett volna bombarobbanás, hogy tudják hol a flotta, mert amíg az űrben vannak, addig folyamatosan rájuk találnak a beépített ügynököknek hála...
"Felkészülve egy Battlestar félelmetes ellenfél, mint az kiderült a sorozatból. Szal lehet, hogy Adama arra készül, hogy megérkezik és riadóztat."
2. Jelen pillanatban halvány fogalmunk sincs arról, hogy milyen kultúra, technológia van a Földön, és ha egyáltalán van, akkor milyen szinten áll. Honnan tudod, hogy egyenlő erők fognak küzdeni, hogyha megtalálják a Földet? Viszont az 100%ig BIZTOS, hogy kockáztatják azokat akik esetleg a Földön élnek, kockáztatják azokat a civileket akik az Adama vándorcirkusszal utaznak. Nem csak azért mert itt egy pukk az a legkisebb civil traszportnál is többszáz, többezer életet jelent (tízezrek haltak meg így), hanem mert nem tudni hogy lesz-e üzemanyaguk, élelmük, vizük, stb. Erre értem a felelőséget.
Mindezek mellett az élet megnyomorítása az egész. Ha belegondolsz, te sem akarnál egy civil buszon élni Irakban, amiről nem szállhatsz soha le, miközben egy kiselejtezett tank megy előtted, ami próbálja a másik 30 busz seggét megvédeni. Te ezt tennéd hasonló helyzetben? Nonszensz.
Seten:
Az elbújtak volna valaholra egy bolygót értettem. Az általad mondott "Akkor meg már a Föld, ahol nagyobb esély lehet túlélni a cylonokat." pedig jogos. Egyet is értek veled, de nem viszek oda senkit
1. Amíg nem tudom hol van
2. Nem tudom mit szabadítok rá
3. Nem tudom mit szabadítok magamra.
Mint ahogy azt sem tudjuk, hogy mi van ott, és mit szabadítunk rájuk, azt sem tudhatjuk hogy mi történhet velünk, és ők mit szabadíthatnak ránk.
A 13. törzset elűzték. Ki tudja miért. Mi űztük el őket, a másik 12. És most ezekhez megyünk.
-
#4552 A Raptorok hatótávolsága ehhez kevés, hatalmas távolságokról van szó. -
#4551 Nem szoktam annyira belemászni, de raptorokkal pölö(?) -
#4550 Az eredeti sorozatban a BSG 1980 szólt erről (aféle második évad), a flotta a "mai" (1979-ben készült a sorozat, 1980 januárjában mutatták be) időben talál rá a Földre, mintegy 30 évvel az eredeti sorozat után. Eredetileg arra számítottak, hogy a Föld a kolóniák technológiai színvonalán lesz, és meg tudja védeni magát a Cylonoktól, a valóság azonban nem ez volt. Hogy megvédjék a Földet, inkognitóban beépültek a tudósok közé (a segítségükre egy újságírónő volt), hogy minél gyorsabban felfejlesszék a Föld technológiai szintjét az egykor volt Kolóniák szintjére. Eközben egy csapat a flottából a történelembe próbál beleszólni egy, a II.Vh-ba tett időutazással.
Az 1980-as sorozat bukás lett, eredetileg sem igazán akarták, a forgatókönyv író és a színészek nagy része is új volt, mivel a régi gárda már más sorozatokban dolgozott. A történetek klisések és gyengék voltak, meglátszott rajtuk, hogy nagyon rövid idő alatt kellett leforgatni őket. 10 rész után az utolsó évad véget is ért, valós lezárás nélkül. -
Seten #4549
S04
"Nem az lenne a logikus, hogy nem a Földet keresik, hanem elbújnak valahol"
Ebben mi a logika? Az emberiség nem élhet hajókon, muszáj találni egy bolygót. Akkor meg már a Föld, ahol nagyobb esély lehet túlélni a cylonokat.
-
#4548 1 szavazat a szabály fenntartása mellett. -
#4547 Egy hadihajó és pár tucat civil hajóról beszélünk. A felderítők között lenne a Galactica ugye, de akkor a civil flotta nagy része védtelen maradna. Többször is bebizonyosodott, hogy a Cylonok képesek megtalálni őket, tehát arra nem építhetnek, hogy csak úgy elbújnak előlük - egyszer már megpróbálták, létrehozták Új-Capricát, aztán jól be is buktak vele. -
#4546 Anno volt egy döntés, hogy az aktuális évadról spoiler tag-el menjen a diskurzus. Ez elég jól be is volt tartva, jót is mulattunk azon, hogy "láthatattlan" topic lettünk. Ahogy látom, most is látogatját a topicot olyanok, akik még nem a 4. évadnál járnak, tehát ilyen téren nem látom értelmét a spoiler tag eltörlésének, nem egy nagy munka egy tagot beírni a hsz. elejére és végére, kivéve persze annak, aki egymás után 4 hsz.-ben tudja csak kifejteni magát ^^.
Amennyiben nincs igény arra, hogy spoiler-ezve legyen a 4. évad, akkor eltöröljük a spoiler szabályt. Szóval hogy ezt felmérjük, egy szavazás lesz mostantól jövő keddig, hogy legyen-e spoiler tag a 4. évadra vonatkozólag, avagy sem. Aki nem akar fedetlen spoilerbe ütközni, az most teheti szóvá. Ha jövő keddig nem lesz igény erre, akkor a spoiler tag szabályt eltöröljük.
Addig viszont tartsa csak mindenki magát a régi szabályzathoz. -
Prof William #4545 Lol lenne a tuti. Lenne egy kis SG + BSG rész mint ahog 3 műszak és vészhelyzet közös rész is volt egyszer. :)
Vagy ha földiek már olyan fejlettek lennének hogy egy csettintéssel söpörnék el a Cylonokat. :)
-
r4pt0r #4544 Csakhogy még azt nem tudjuk hogy a Födlön milyen évet írnak. Szóval ez a riadóztatás sem biztos. -
sorrow #4543 Azt lehet tudni, hogy az eredeti sorozatban, hogy történt a kapcsolatfelvétel a Földdel, vagy egyáltalán mi lett a vége??
(remélem nem az lessz, hogy a csillagkapu parancsnokság ad ADAMA-éknak egy nakvada generátort és pajzsot húznak a battlestar köré.:)) -
Lysandus #4542 Sőt, lehet hogy Adama arra gondol, hogy a cylonok is meg tudják találni a Földet. Rendelkeznek azokkal az infókkal, amivel ők (vagy talán még többel is). Így aztán már csak az a kérdés, ki ér oda előbb. Ekkor pedig jobb ha ők, mert legalább nem hidrogénbombával intézik a firt kontaktot. Tehát tudnak tájékoztatni a cylon veszélyről. -
Lysandus #4541 Baltarnak melyik volt az észszerű döntése? Amikor atombombát adott egy cylonnak? Emiatt találtak rájuk Új Capricán. Adama azt remélte, hogy a cylonok már elvesztették őket. Erre volt esély a furcsa kór után, ami megtámadta a kenyérpirítókat és adott egy lehetőséget, amit Helo sikeresen elqrt. Persze akkor vége lett volna a sorozatnak. :-)
Másrészt: ne felejtsd el, hogy a cylon támadás azért ütötte ki az embereket, mert azt meg Baltar barátunk qrta el. Ő tette lehetővé, hogy Caprica 6 minden védelmi tervhez hozzáférjen, és így lehetett teljesen meglepetésszerű a támadás, így tudták elvágni a kommuninkációt, megbénítani az ellenfelet, stb. Ha ez nincs, akkor legalábbis egyenlő erők küzdöttek volna egymással. Felkészülve egy Battlestar félelmetes ellenfél, mint az kiderült a sorozatból. Szal lehet, hogy Adama arra készül, hogy megérkezik és riadóztat. Mondjuk ettől függetlenül abban igazad van, hogy így is házhoz visz egy háborút a Földnek. -
haxoror #4540 Ha ésszerű döntéseket hoznának akkor hamar vége lenne a sorozatnak ;) -
mermalior #4539 A második évad óta hihetelen következetlen az egész
Hmmm, egyáltalán a fő motíváció: megtalálni a Földet. Ugyebár ez Roslinék álma.
Na de hogy???? Mennek mint a vándorcigányok, állandó támadásnak kitéve, azt sem tudják merre, csak élik fel a forrásaikat. Ha meg neadjisten odaérnének, akkor még a Földre is rászabadítanák a cylonokat.
Próbáljátok követni a Adamáék gondolkozását! Mert nekem nem mindíg megy. Ez a logikus? Mi értelme van odavinni a cylonokat a Földre? Mitől lesz jobb a 13. kolóniának, hogy még őket is kicsinálják, mikor a 12-vel kb. 1 nap alatt végeztek. Ezt nevezik értelmes, felelős és lelkiismeretes vezetésnek? Ha kinyírják a családomat, és véres bárdokkal rohannak a nyomomban, akkor rohanok a rokonokhoz? :-)
Nem az lenne a logikus, hogy nem a Földet keresik, hanem elbújnak valahol, (amit Baltar is tett), és nem a forrásaikat felélve, a civileket veszélyeztetve kóborolnak, hanem csak pár embert, hajót, pilótát küldenek megtalálni a Földet? -
#4538 Minek a spoiler tag? 1 hete lement a rész, aki akarta az már rég megézte. -
#4537 Thomy87:
Ajánlom figyelmedbe a SPOILER tag használatát, legalábbis ha a 4x01 dolgairól beszélünk. -
zorden #4536 Ne már... az egész sorozatnak egyik legjelentősebb alakja, nárcisztikus lángelme, ugyanakkor, vagy éppen ezért megtestesítője szinte minden emberi gyengeségnek. Nagyon sokkal lenne szegényebb a történet nélküle. Az, hogy idegesítő, néha legszívesebben lelőné az ember (kidobná a légzsilipen) azt mutatja, hogy sikerült jó színészt találni a feladathoz. -
#4535 Baltar a legjobban kitalált karakter aki folyamatosan vívódik amiatt, hogy ő a felelős a Caprica-i majd az Új Capricai genocide-ért és megérdemli-e egyáltalán, hogy éljen? Valamint folyamatos kérdés a sorozatban, hogy Balthar emberi volta miatt (mert úgy cselekszik ahogy alegtöbb átlagember tenné az ő helyében) megérdemli-e a halált? -
#4534 Majd felnősz és érteni fogod az élet iróniáit...
ez a sorozat erről szól, hogy mekkora az élet iróniája.
Az ember megkreálja a nylonokat, A nylonok fellázadnak mert az ember le akarja őket szerelni, majd elvonulnak. Majd az nylonok visszatérnek és kinyírják teremtőiket. Majd a legvégén teremtőjük képt felvéve emberré válnak.
Szerintem ez lesz a vége. -
Hoz_Hun #4533 Én meg Tigh ezredest utálom :). Nem vagyunk egyformák, de ez is azt jelenti, hogy jól megformáltak a karakterek. Én sose kedveltem Tight, pár rész után az egyik leggyűlöltebb sorozatszereplő lett a számomra. Részről-részre álmodoztam valami brutális halálról...
A cylonsága azért váratlanul ért bár ha belegondolok így még egy kicsit nagyobb is az elégtétel, kjahahaha
Másik akit nem bírok (bár nem is utálok) az a StarFuck... -
Thomy87 #4532 Nem az,szerintem is nagyon jó színész meg a sorozatban egy zseni.De valahogy én akkor is unom már őt.De ez egy sorozat és ez különbözteti meg a filmektől,hogy itt több szereplőre ki tud térni. -
Seten #4531
Pedig ő az egyik favorit szereplő. És a karakterét a legjobban alakító színész. Sztem.
-
Seten #4530
A #4523-ra írtam mert annak idején sokat vitatkoztunk arról, hogy Helo áruló-e vagy sem. :)
-
Thomy87 #4529 Az is igaz,hogy azok a hülye csajok,de a forgatókönyvírók írták meg.Ők találták ki a sztoryt.Szerintem Baltarnak adni kellett volna egy jó kis mellékszerepet.Nagyon utálom,és unom hogy folyamat túl él minden szarházi dolgát. -
Thomy87 #4528 Mármint mit nem hangoztatnál? -
Seten #4527
"nem értem a forgatókönyvírókat,hogy Baltart miért kell még ennyire ajnározni?"
Miért, nem a forgatókönyvírók ajnározzák hanem azok a lökött tyúkok. :)
-
Thomy87 #4526 Jah és elég sok kérdést vet fel Starbuck feltűnése is.Hogy a rákomba csináltak neki egy pontosan olyan viperát,ami előtte volt és felrobbant?Néha nem olyan egyértelműek a dolgok,meg vannak azért itt ebben a sorozatban is bajok,ha jól látom.Szegény Tigh ezredest sajnálom,hogy cylonná csinálták.Ő volt az egyik legnagyobb szerintem.Irtotta őket rendesen és most cylon.Röhej!Na mind1