Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát igen a BSG napi szexadagját fent kell tartani. Sajna mivel itt még nincs Baltar valami mást kelett kitalálni.
"Mi több, a Razorban végre teljesül a rajongók egy részének nagy vágya is, és szó fog esni a homoszexualitásról is"
Ennek nagyon örülök. Éjszakák során át feküdtem álmatlanul az ágyamban és nem tudtam elaludni mert arra gondoltam... miért? Miért nincsenk homokosok BSG ben? 😊 Ez nem igazság! Miért nem kezdte még egyszer sem Cain Adama férfias arcélét simogatni? Miért nem látahattunk eddig vagy orgiákat a legéynség férftagjai között? 😊
Hogy a perverz jelenet Gina kínzásához vagy a homoszexualitáshoz, esetleg mindkettõhöz köthetõ-e, azt csak találgatni lehet.
Látom a Sado-Mazo Bondage is bekerül atársadalmi problémák bemutatás közé. 😊
Persze ha homoszexualitás helyett leszbikusság lessz akkor nem szólam. 😊Az jöhet. 😊
\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul
Betekintés a Razorba
A múlt héten zajlott le az All Access elnevezésû rendezvény Los Angelesben, amelyet a Battlestar Galactica utolsó évadjának apropójából hozott fedél alá a a Sci Fi Channel. Mielõtt kivesézném, mi minden történt a rendezvényen, ez a rövidke postot a Razorral kapcsolatos spoilereknek szánom.
Már tudjuk, hogy novemberben kerül képernyõre a film, és hogy a Pegasus lesz a középpontjában. Ami az All Accessen kiderült az interjúkból, az az, hogy a forgatást pár hete fejezték be, így már be is tudtak mutatni egy kis klipet a jelenetekbõl. Most már pontosan lehet tudni, hogy a szereplõgárda közül nem mindenki jut ugyanakkora szerephez, többek közt Laura Roslin csak egy egészen nyúlfarknyi cameót tesz majd Razorban, míg Jamie Bamber központi karakter lesz, mint a Pegasus késõbbi parancsnoka. Ha jól értettem Moore szavait, akkor a történet visszafelé fog folyni, és Apollóval fog kezdõdni, ahogy átveszi a parancsnokságot, és az elsõ küldetését teljesíti ("Load a nuclear ship to ship missile into launch tube three"). Ezután fokozatosan térünk vissza Cainhez és a korábbi eseményekhez.
Várhatóan látni fogjuk a második évadban említett incidenst a Pegasus hídján, melynek Cain admirális és a szomorú sorsú elsõ tisztje voltak a részesei. Látni fogjuk Ginát, azaz Number Six egyik inkarnációját, amikor még embernek adta ki magát a Pegasuson, és kiderül majd, hogy hogyan bukott le ("She's a spy. She's a Cylon, they look human now").
Látni fogunk egy meglehetõsen perverz szexuális szituációt is a hajón - hogy kiknek a közremûködésével, azt nem tudjuk. Mi több, a Razorban végre teljesül a rajongók egy részének nagy vágya is, és szó fog esni a homoszexualitásról is (ami a sok-sok társadalmi probléma közül az egyik, amivel még nem foglalkoztak a készítõk, pedig mindenki örülne mondjuk egy Number Six-Sharon jelenetnek, de ne rugaszkodjunk el a témától). Hogy a perverz jelenet Gina kínzásához vagy a homoszexualitáshoz, esetleg mindkettõhöz köthetõ-e, azt csak találgatni lehet.
A Collider riportjaiból arra is fény derül, hogy remélhetõleg a filmben látni fogunk egy kis visszautalást a negyven évvel ezelõtti, elsõ cylon háborúra. Ebben várhatóan megjelennek majd az eredeti sorozatból ismert gép-cylonok is, akik anno még beszélni is tudtak, amolyan dártvéderesen. És a kedvenc kifejezésük a "By Your Command" volt, amit Baltar minden parancsára válaszoltak. Egyszer ezt viszonthallottuk a minisorozat végén, de hogy a Razorban tesznek-e ilyen homage-t, azt nem tudjuk.
A klip tele volt ûrjelenetekkel, robbanásokkal, mindennel, igazi nyálcsorgató lesz a rajongóknak, ha végre kikerül a scifi.com-ra, onnan meg a youtube-ra.
További hírek az All Accessrõl
Az All Access rendezvényrõl írtam az imént, most kulcsszavakban összefoglalnám a legfontosabb elhangzottakat és tudnivalókat.
-Bemutattak néhány részletet a Pegasusról szóló Razorból, valamint a negyedik évadból is. A "Four of the Five" - ahogy most már a négy új cylonunkat emlegeti a rajongói zsargon - elõtörténetébe is biztosan betekintést nyerhetünk az elsõ részekben.
-Lucy Lawless szívesen részt venne a negyedik évadban, és Ron Moore is efelé hajlik, de még egyáltalán nem biztos, hogy belefér a történetbe. --Nem fogják beleerõltetni a karakterét, de "ha D'Anna vissza akar térni, akkor vissza fog".
-Katee Sackhoff nem tudja, mennyit fog szerepelni a Bionic Womanben, de mivel egy stúdióban forgatják a BSG-vel, nem lesz gond átjárkálnia ide-oda, legfeljebb baromi fáradt lesz.
-Moore-ék új rendszert találtak ki. Elõbb kidolgozták, kõbe vésték az évad elsõ felét, és második felének majd csak ezek után állnak neki. Most nem járhatnak úgy, hogy bizonyos utólag született új ötletek miatt át kell írni korábbi epizódokat is (vö. a harmadik évad fináléja, ahol egy utolsó utáni változtatás miatt egy komplett sztoriszálat vágtak ki a korábbi epizódokból).
-Ennélfogva a finálénak még nem is körvonalazódott, így Ron Moore, ha akarta volna, se tudta volna elárulni, milyen Földet fogunk látni, melyik évben fogunk megérkezni. Annyit mondott el, hogy már jó régen kitalálta, kábé mit akar befejezésnek. Az írók viszont nemrég elõálltak a saját elképzelésükkel, és az annyira tetszett neki, hogy most lehet, hogy borul az egész.
A történet a fináléval biztosan kerek lesz és lezárt, de David Eick nagyon pozitívan áll hozzá egy egészestés filmes folytatáshoz. Ehhez a jogokat Glen A. Larson birtokolja, de Eick szerint a lehetõség mindig ott lesz a számukra.
-Ron Moore projektjei a BSG utánra a már említett The Thing feldolgozása lesz, valamint az Én, a robot folytatása, amelyrõl csak annyit árult el, hogy lesz. Ez is épp elég nagy hír.
-A Caprica sorozat továbbra sincs lehúzva a vécén, a pilot forgatókönyve már készen van, csak a csatornának kéne rábólintania. Õk viszont egyelõre más projektekkel vannak elfoglalva.
-David Eick reméli, hogy minél több BSG-beli színészt tud majd alkalmazni a Bionic Womanben, mert szerinte nagyon tehetséges stáb dolgozik a sorozaton.
-Ron Moore nem nézi a Heroest, de nem akarja, hogy az õ sorozata "nagy durranás" nélkül fejezõdjön be. Már kalkulálnak, hogy hogy lehetne minél több pénzt félretenni a fináléra.
-Jamie Bamber (Apollo) kijelentette, hogy nem lesznek többé fillerek, õ pedig szeretne rendezni vagy írni egy epizódot. A karaktere az elsõ részekben egy jelentõs döntést fog meghozni, de a sorsát még õ sem tudja pontosan. Azon sem lepõdne meg, ha az évad elsõ felében megölnék. És ott van annak a lehetõsége is, hogy õ cylon.
-Arra a kérdésre, hogy "Hol van Bulldog?", Ron Moore azt felelte: "Hát igen, az írók néha mûvelnek olyan dolgokat, amelyeket hibáknak hívunk. Õ most valószínûleg a vöröslámpás hajón van, ahol Boxey (a kissrác a minisorozatból) férfiprostituált.
-Edward James Olmos köztudottan imádja a sorozatot. Szerinte az emberek majd húsz év múlva visszanéznek, és végre megértik, milyen tükröt állított Ron és David a világnak.
-Mary McDonnel szeretné, ha a karaktere túlélné a sorozatot. David Eick azt felelte erre, hogy "akkor nem fogsz örülni". Persze ez (egyelõre) csak vicc volt, de annyi tuti, hogy Roslin története nem lesz elvarratlan szál, ahogy Adamáé sem. "Laura sorsát mélyen és határozottan fogják vizsgálni".
-Több színészt is megkérdeztek, hogy hogyan tudják elképzelni a sorozat befejezését. Mary McDonnel egy tiszta levegõjû, nagyon zöld és tiszta vízû Földet szeretne látni. Jamie Bamber azt szeretné, ha Raquel Welchet találnák a bolygón egy szál ágyékkötõben, amint épp egy nagy szõrõs dinó elõl menekül, s ekkor Apollo közbelépne, megmentené, és õk ketten kéz a kézben tûnnének el egy barlangban. Lucy Lawless annak örülne, ha a cylonok megtalálnák a Földet, és boldogan, békességben benépesítenék azt.
-Egy utolsó szpojler Starbuckról: Katee Sackhoff nem tudja, hogy Starbuck valódi-e vagy szellem, de biztos nem egy újabb Number Six a fejben.
-Egy feltételezés eloszlatása az All Along the Watchtowerrõl: a zene nem a Földrõl jön valamilyen rádióhullámon.
Razor spoilerek
Újabb hírek láttak napvilágot a minap a Razor címû telefilmmel kapcsolatban, elõbb egy kevésbé megbízható forrásból, aztán Ron Moore is árulkodott kicsit, úgyhogy az alábbiak már-már tényként kezelhetõk.
Ro Laren hadnagy Helena Cain admirális, mint tudjuk, vissza fog térni a filmben, és most már az is világos, hogy a korábban említett homoszexuális téma hozzá fog kapcsolódni: Ginával, azaz Number Six egyik alteregójával volt igencsak bensõséges viszonya.
Negyven évvel ezelõtt Cain szemtanúja volt a szülei kivégzésének, amit a régi cylon modellek hajtottak végre, és kénytelen volt hátrahagyni a saját húgát is, hogy õ maga megmenekülhessen. Ez még inkább megmagyarázza azt az utálatot és undort, amit Gina iránt érzett a második évadban. Az ismeretlen belsõ forrás megnyugtatott mindenkit, hogy nem csak azért dobták be a leszbikus sztori ötletét, hogy ott legyen, hanem így jobban megértjük majd a cserbenhagyott, elárult Cain motivációit.
Az elsõ cylon háborút felidézõ flashbackekben a robotok valóban a '70-es évekbeli modellek lesznek, csak komputeranimációval megvlaósítva, de ugyanúgy beszélnek majd, mint az eredeti sorozatban.
A halál csupán a kezdet...
Valaki megtudna dobni egy felirattal vagy linkkel ahonnan letölthetem?
Köszi!
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Most hogy van egy kis pangás a sorozatokban, belekezdenék ebbe a sorozatba is.😊 Egy apró bibi van. Megvan az elsõ 13 rész dvdrip-ben... Na gondoltam, akkor álljunk neki. Indítom az elsõ részt, erre úgy kezdõdik, hogy "az elõzõ részben történtek.."
Valaki segítene, hogy én vagyok a béna, vagy a dvd-s verzióban ezt elépakolták? Mert leszedtem mégegyszer, és ugyanez volt a helyzet azzal is...
Köszi elõre is:
Morpheus
..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"
Velem is ez volt, mondom: "Ezt nem hiszem el.."
Jó Galactica nézést. <#smile>#smile>
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Habár sztem a " vívódást/örlõdést" pöppet tulzásba vitték....
Nálam tartja magát sztem jó csi-fi.Nekem bejön......
Bittos 1 jobb sci-fi sori is nem mondom h nincs, de nekem annyit pluszt hoz azon felül h lövünk, rejtõzünk, árulunk ......
kafa.....
lehet szapulni a hsz-em 😊
http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
UI.: Lehet, hogy nem fért volna bele a 2. évadba a vége, de akkor max egy 12 részes 3. évad kellett volna, és így bele fért volna nyugodtan a meglévõ szálak elvarrása, illetve egy-két olyan rész ami tölteléknek nevezhetõ (bár kérdés, hogy értelmezem ezt a töltelékdolgot, mert jó töltelékrészt is lehet csinálni, ami ugyan nem viszi valamelyik már felépített fõ, vagy mellékszálat, de mondjuk a flotta gazdasági/politikai/morális/stb. helyzetére koncentrál, tehát valami pluszt ad 1 részben, és azt le is zárja nem hagyja nyitva. Va gy meg lehet okosan oldani, mint pl. a Flight of the Phoenix, ami elsõre tölteléknek tûnt, de egy elég jó töltelék önmagában, viszont késõbb kiderült, hogy van valami jelentõsége a fõ vonal szempontjából (a phoenix ugyebár)
UI2: Uppsz most látom, hogy okoztam egy kis zavart, túl sokáig szerkezgettem a postot és külön hsznek vette, Cifu ha erre jársz pls. töröld az elõzõ postom.
Viccet felreteve nemnagyon tudok egyeterteni veled. Szo nem volt rola hogy az elnoknonek meg kell halnia, az persze mas kerdes hogy szimpi e vagy sem.
A visszatero rak meg valoban eleg hulyesnek hangzik! ha nem veszed figyelembe a sorozat fo temajat a vallasi utalasokat es az isteni beavatkozast.
A minisorozat pedig tenyleg vontatott volt, de bele kellene kalkulalni hogy azt nem 1be kell megnezni mert nem arra terveztek elsosorban. 😛
#4116: Nekem az jott le hogy megvan a vege es az irok csak probaljak nyujtani hogy kijojjon a berendelt epizod mennyiseg. Itt nem JMS dolgozik akinek elore megvolt 4evadnyi epizod a fejeben. 😄
LEntebb olvastam, hogy a film meg az elsõ évad pörgõseb volt. Hát nemtudom, szerintem a film kifejezetten vontatott (anno mikor elõször néztem majd elaludtam az 1. órán), az 1. évadban pedig megfelelõ az elosztás az akció, a sztorivitel és az elgondolkodtató részekben(egy részen belül, kicsit hülyén fejeztem ki magam).
Aztán a másodikban ez felborult és egy egy rész önmagában volt akciódús, elgondolkodtató, drámai, vagy éppen vitte a sztorit 😄. De nálam nem ez volt a probléma, hanem az hogy a kedves elnöknõ nem halt meg, ami egyértelmûen idõhúzást jelentett, nah ez kibaszta a biztosítékot. De nem hagyott nyugodni a kíváncsiság, hogy mi lesz a vége. Szal néztem tovább, de amit az elsõ évadban éreztem az már sehol sem volt.
De az igazi gáz az, hogy nem voltak képesek normálisan kitalálni mi legyen ha már húzzák a dolgot. Csak egy dologra térnék ki: Visszatért az elnöknõ rákja. Hát lol. Ezen akkorát röhögtem. Miután megkezelték egy fél cylon antitesteivel ami bármilyen emberi betegséget le tud gyõzni...
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A pilot király volt és az elsõ évad is, onnantól kezdve viszont egyre szarabb a sorozat de azért vannak néha jó részek. <#hehe>#hehe>
Egyébként nem akarok senkit bántani, de nekem a rémálmom egy Babylon 5 típusú befejezés. Nekem az nagyon nem tetszett. Ugyanez vonatkozik a DS9-ra is. Bár ott maga sorozat aranyos volt. Egyébként az ST-ben sokkal könnyebb volt a forgatókönyvíróknak, még a Voyagerben is, aminek szintén volt vége és eleje. Azt tudni lehetett, hogy elõbb utóbb hazaérnek, de abba bármennyi rész belefért. A szereplõk nem öregedtek, jó, némileg fejlõdtek egy kicsit, mindenkinek (pl Paris hadnagy) benõtt a feje lágya. De olyan nagyon nem fejlõdtek, nehogy zavaró legyen. Hetes maradt amilyen volt, hiszen a rajongói ezt szokták meg, de ezt a minõséget mindig meg is kapták. Kényelem, komfort loyalitás stb. Ehhez képest a Galactica? És még azon a legjobbak a körülmények.
Ki ne szeretne a Voyageren szolgálni? Még a gépház söprögetõnek is jobb dolga volt, mint a Galacticán a pilcsiknek. Janeway kapitány mindig türelmes, belátó, emberséges, csak akkor szigorú egy kicsit, ha nagyon indokolt. Veszteségük nincs, vagy ha van, akkor a hetedik statiszta (lásd ST paródia). Szal mindig mindenki a toppon van. Másrészt szerintem a ST-nek éppen a kulcsa az állandó minõség. Ezt megbízhatóan hozza. Szigorúan megkomponált, a cselekmény két szálon fut, egy "objektív" és egy "szubjektív" vonalon. Az elõbbi egy külsõ esemény: egy fura faj, fura anomália, vagy bármi ami a hajón kívül van. A másik pedig egy belsõ szál, a Doktor vagy Data hegedül, hogy közelebb kerüljön az emberré váláshoz, Torres és Paris hadnagy romáca, stb. És a végén mindkettõ megoldódik. A minõség állandó, a szereplõk hétköznapiak, abban az értelemben, hogy mind ilyen fõnököt munkatársat szeretnénk magunknak.
A BSG viszont nem ilyen.
ui: ST-sek kéretik nem megsértõdni, nagy Voyager fan vagyok. Annál jobban Archer kapitány sorozata tetszett, de az is más volt egy kicsit, rá is faragtak.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."
(Ne gyere azzal hogy a TVsek a hasraszam alapjan itelkeznek, mert nekik ez uzlet es nincs mas valasztasuk, nekik ez alapjan kell)
Bucser megint kezded a vadaskodast pedig nem is erted mit irtam. Inkabb nem is reagalok mert keptelenseg lesz ontopikon belul tartani a vitat.
A nézetségi adatok is azt mutatják, hogy a jelek szerint a pörgõsebb történetmenet jobban megfogja a nézõket azért, és akárhogy is nézzük, az elsõ évad sem szûkölködött gondolkodós-agyalós epizódokban. Csak akkor a kettõt még sikerült együtt megoldaniuk a készítõknek. 😉
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Szerintem a topiclakók többsége, így én is úgy van vele, hogy a Pilot és az elsõ évad határozta meg a sorozat iránti rajongást. Azt pedig lássuk be, hogy a minõség bizony hanyatlott az utóbbi idõben, ezen nincs mit szépíteni. Lehet, hogy más Sci-fi sorozatoknál még így is jobb, de ez nem ok arra, hogy derüsebb legyen a kedvem. Én a pilot és az elsõ évad színvonalát várnám el. Hogy van egy-két gyengébb töltelék rész, azt még el tudom fogadni, de itt már nem errõl van szó szerintem... 😞
El vagy kicsit kavarodva a fogalmakkal....
Termeszetes hogy erezheto a kulonbseg, miutan egeszen mashova tettek a hangsulyt. Az elso evad (csak 13! reszben) porgos akciodus reszei nyilvanvaloan sokkal izgalmasabbak, de mar az evad vegen tudni lehetett a folytatas inkabb szellemi, gondolkodos lesz ellenben az elso evad suspension of disbelief gondolkodasmodjaval. En szemely szerint aztan a masodik evad vegere nagyon megilyedtem hogy megin ilyen porgos marhasag lesz az uj caprican lazadas meg hasonlok, de szerencsemre hamar elhuztak onnan.
Bocs ez spoiler volt, de ugyis csak te olvasod el. 😉
A boxolos epizod valoban szerintem is borzaszto volt, de en elsosorban ott latom a problemat, hogy az irok nem ennyi resszel szamoltak, csak ugye a penz az ur es megduplaztak a legyartando reszek szamat. Vajh miert jelentik be a 4.evad elkeszulese elott/kozben hogy ez lesz az utolso..mert nem akarjak tovabb huzni. 😊
Az osszehasonlitas dolgot inkabb ne mondtad volna, nekem az a velemenyem hogy a b5 barmelyik resze erdekesebb, humorosabb, otletesebb mint barmelyik battlestar epizod. A b5 megprobalt a regi remek sf sorozatok (1resz 1tortenet) es az ujabban divatba jott agyonhypeolt 1torentetszal fut a sorozatban sorozatok kozott valami arany kozeputat megtalalni, a battlestar ezt meg se probalta. Szappanopera, intrikak, egy idiota fosztori, ennyi a battlestar az egyetlen ertelmes dolog a 2 uzenet, (mondanivalo) ami mar elhangzott.
Persze ez csak az en velemenyem, es tudom en vagyok a hulye. 😊
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
ha az évad szerinted legrosszabb részét összehasonlítod egy másik sorozat egyik évadjának szerinted legjobb részével, akkor mégis mire számítasz? én is mondhatnám, hogy mondjuk a Stargate bármely évadjának legjobb része szerintem jobb mint a BSG bármely évadjának legrosszabb része, de ez semmit nem változtat azon, hogy szerintem a BSG klasszisokkal jobb.
Pardon, de nézd újra az elsõ évadot, és utána a 3.-dikat. Nagyon érezhetõ a különbség, az elsõ fordulatos, agyalós, de mégis pörgõs és akciódús. A 3. évad (és a második jó része is) viszont sokszor vontatottá válik, szinte tapintható, hogy ötlettelenséggel küzdenek már, nem tudnak igazán jól kitörni a történetbõl. Mintapélda a boxolós epizód (Unfinished Business), hasonlítsuk össze ezt az amúgy gyenge B5 5. évad hasonló részével (A View from the Gallery, ami amúgy az 5. évadban az egyik kedvencem). Hát ég és föld a kettõ. A BSG tele van jó színészekkel, és az újabb évadokban több jó színész is csatlakozott hozzájuk, láttuk, bizonyították már elégszer. Ehhez képest sajnos tényleg ellaposodott. Ez pedig a forgatókönyvírók és rendezõk lelkén szárad.
"elõrehaladna a történet." - Szerintem rengeteget haladt a sztori az irok ugynezki pontosan tudjak mit akarnak es nem huzzak agyon az idot.
Sajnos én pont ennek ellenkezõjét érzem. Lásd a lent elsorolt példák a történetszálakra, amelyekre nincs válasz.
De ez már tényleg way off.
Szerintem rajtunk kívül senki sem kíváncsi erre😊
stben nemvolt. b5ben volt.
Akkor nem is lattal meg verbeli scifit. 😉 1990 elott is volt scifi sorozat. 😉
Mondom a B5bõl a polgárháborús szezon tetszett a legjobban mert az nem hülye messiásvárás.
BSG-ben sok szappanperaszerû jelenet: mert az ST-ben B5-ben nem volt ilyen?? ne már...
Szerintem meg sci-fi-k között ST egy 0 számomra és ez itt valóban off😊
A bsg marmar nem scifi mert rengeteg benne a nem fontos szappanoperaszeru jelenet. Termeszetesen a mufaja attol még sf ne akadj fenn ezen csak gunyosan mondtam amit mondtam. Ahogy a Starwars is sf, de sok koze nincs a sf-ekhez max annyi hogy az urben (is) jatszodik. Asszem erted mit akartam mondani.
A b5pedig pont hogy messiasvaras volt, sheridan kicsoda is valojaban? 😛
Annyira abszurd hogy 2szemely osszefogasra kenyszeriti az egesz galaxist. 😄
#4091: A gond az tudod hogy egy (jo ketto) problemakorrel foglalkozik az egesz sorozat, kozbe a startrek minden egyes epizodja mas-mas kerdeseket vet fel, mas problemakkal foglakozik. Ezert tartom még a mai napig is a tos,tng,ds9 vonalat az sf sorozatok legjobbjanak.
Nade ez mar off.
BSG-nek rengeteg üzenete van, csak oda kell rá figyelni. Igaz nem világmegváltó és egész emberiségre vonatkoztatott, de aki odafigyel kicsit az észreveheti az utalásokat.
BSG mármár nem is sci-fi? MIért ne lenne az? Tudományos fantasztikum nem? Kezdetben a sci-fi írók pont nem idegenek támadásáról, meg egyéb baromságokról írtak, hanem arról, hogy az emberek vagy saját teremtményei fogják kiírtani az emberiséget...Önnön hibáik folytán, mert tökéletlenek. Sokkal jobban szeretem azokat a sci-fiket ahol a jövõ világában emberek problémáival foglalkoznak és emberi köntösben. Nekem ezért tetszett sokkal jobban a B5-ben is a földi polgárháború. Nem pedig messiásvárás meg egyebek.
(pl Charlie Jade is ezért egyik kedvencem)
Bucser: Oriasi tevedes. JMS-nek a fejeben volt a tortenet a kezdetektol, de o csak 4szezonnal szamolt. Ezert is lett olyan so-so az utolso evad.
Amugy a babylon 5-nek szep szammal van uzenete, a bsgnek alig-alig szinte marmar nem is scifi.
Amugy b5 helyett mondhattal volna trekket is, mint az sf sorozatok nagyapjat. 😊
Cat: Valoban es lehet nekem is mas lenne a velemenyem ha hetrol hetre kovetem a sorozatot, de nekem a 2. evad zaroepizodja annyira nem tetszett hogy azon gondolkoztam kell-e ez nekem ezert nem is neztem. 😊
Igen a boxmeccs volt az a resz amirol beszeltem, 45percnyi dog unalom. 😊
A gyerekszoktetessel semmi bajom nem volt, szepen latni lehetett belole hogy Capricat is hogyan befolyasoljak valakik/valamik.
Szerintem igy atgondolva a harmadik evad inkabb a tortenet lelki reszere gyurt es nem pedig az akciora. Inkabb gondolkodos evad volt. 😊