Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul
Aki meg nem létezõ jogaira hivatkozva, ingyenélõ stílusban toporzékolva reklamált és megpróbálta elrontani mások szórakozását... Az szégyellje magát."
Köszönjük Cicus <#worship>#worship>
A halál csupán a kezdet...
Razor english sub.
Ezzel én is így vagyok. Bár találtam hozzá feliratot de az három darabban van (nem tudom miért), most fûzzem egybe õket?!
(Tuti elrontanám az idõzítést.) 😊
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Shawnak kicsit gázos hangja van, érthetõ, de amikor elharapja a mondat végét, akkor borulás😊
Starbuck: Amikor 20:07 és 20:31 Showboattal beszélget rádión, na az kész.
Odáig vágom, hogy azt mondja Showboatnak, énekeljen valamit, hogy tudja, van mellette valaki. Aztán asszem egy számcímet mond, de a recsegés miatt nagyon rosszul hallható. Mondjuk ez egy huszadrangú mondat, de ha nem fordítod le, megy a reklamálás😊
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Amatõr kérdés:
Van egy BSG Razor filmem, eddig oké (még nem láttam, leszedtem).
De találtam BSG Razor Flashback-bõl 6 részt, ezek a folytatások?
(tudom tudom, olvassak vissza pár oldalt)
Amugy stástusz riport:
Átdolgoztam a tegnapi napot is, ma is tárgyalok még 4 órakor... talán este már lesz idõm, folytatni szegény filmet.
\"We are a very curious race\"
Elismerésem a fordító hölgyeménynek, mert próbaképpen nekiestem SWvel, de a 27. perc környékén meguntam, mert már vagy 4 mondat volt olyan, amire csak ráfogtam, hogy az😊
hang: Boomer könnyû, Starbuck könnyû, Apolló könnyû, Adama közepes, Cain közepes, Shaw nehéz(imho). De ha recsegnek mindegyik egy szinttel feljebb lép😊
valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a bsg 1-2-3 évadát?(lehet angol is de akkor kéne felirat is😄) nézelõdtem a neten de nemigen találtam rá:/
\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Én csak azért nem fordítok filmeket mert nem értek az idõzítéshez és a feliratkészítéshez.
És nem is hiányzik a Vér Istvánok (akik egy babszemet nem tesznek keresztbe a dologért) lent elemzett vartyogása, meg szarszórása ha nem vagyok készen "idõben" a fordítással. Mintha bárki is megmondhatná, hogy mikorra készüljek el egy jó minõségû fordítással.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Igazából nem magyarázkodni akartam, csak szeretném, ha látnátok, mi a helyzet. Sokan pedzegetik, hogy mivel van magánéletem, és merem az SGAt elõbb megcsinálni (mivel az MENETREND szerint érkezett, elsõbbsége van), szóval le kéne adnom a BSG fordítását, és megmondom õszintén, ami mocsok rám áradt az elmult 3 napban, komoylan hajlok rá. Egyenlõre az tartja bennem a lelket, hogy ez csak egy pár hõbörgõ, és a legtöbben kedvesen, megérõen várnak... Ez a mese nekik szólt, hogy lássák a helyzetet.
Bocs, egy kicsit hosszura sikeredett.
Az embereknek meg csak homályos utalásaik vannak arról, hogy mi okozta a kivándorlást. Attól sem vagyunk okosabbak. Most pl az sem ugrik be, hogy mikor hagyta ott a 12 törzs illetve 13 törzs a Kobolt.
Na most az ember ösztönei azt súgják, hogy ami ott történt, annak máig tartó következményei vannak. Illetve nemcsak az ösztönök, hiszen a cylonoknak elég komoly Kobol mániáuk van, elég komoly fontosságot tulajdonítanak az ügynek.
Az elsõ két évadban ez a - nevezzük misztikusnak - vonal nagy szerepet kapott. A harmadikban tényleg nem sokkal jutottunk közelebb a rejtély kulcsához. Kíváncsi vagyok, hogy a negyedikbõl mit hoznak ki.
Egyébként ettõl függetlenül a szereplõk apró-cseprõ napi ügyei is lekötöttek, nem éreztem soha hiteltelennek ahogy a szereplõk hétköznapi ügyeiket intézték. Mondjuk ettõl függetlenül, a "misztikus" vonalban is haladhattak volna elõre.
Azt is mondhatnám, hogy számomra a fáradtság sem hiteltelen, hiszen a karakterek is eléggé elfáradtak a több éves állandó menekülés közepette. :-)
A lényeg a "szerintemen" van, mint ahogy én is írtam. Ne minõsítgessük egymás véleményét én sem tettem a Te véleményeddel. A "baromság" nem túl hízelgõ rám nézve, tartsuk tiszteletben egymás írásait.
Thanx
Egyébként valóban volt egy rész, ahol KT ellaposodott. De szerintem ez teljesen hiteles volt. KT tényleg ilyen lenne háztartásbelinek. Hogy miért ment bele mégis? Amikorra a csapat New Capricára érkezett már mindenki teljesen kivolt. Azt hiszem akkor már több mint egy éve éltek lehetetlen körülmények között. Állandó menekülésben, zsúfoltan egy fémkaszniban. Magánéletre, magánszférára esély sem volt. Állandó életveszélyben. Óriási pszichikai nyomás alatt.
Egyetlen olyan szelep volt, amelyen KT leereszthette a gõzt, a harc. A végére viszont ebbe is belefáradt. Ez teljesen hiteles karaktert ad, gondolom mindenki számára ismerõs az a csajszi, aki végigbulizza a koleszban az egyetemi éveket, amikor viszont már megunja, akkor gyorsan egy házasságba menekül, ami viszont menthetetlenül tönkremegy, mert nem elégíti ki.
KT esetében többrõl van szó. Amikor megkísérelték a letelepedést, alapvetõen megváltoztak a viszonyok a kis közösségben. KT addig mint a legjobb pilóta a társadalmi elit tagja volt. New Capricán viszont ezekre a képességeire nem volt már szükség, Valakibõl csak egy valaki lett. A veszélyre, mint drogra kiegyensúlyozatlan személyisége miatt viszont szüksége volt. A sorozatból világosan kiderült, hogy nem azért kavart Apollóval, mert õszintén és olthatatlanul bele volt esve. :-) Unatkozott! :-)
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Egyébként szerintem minden jó sorozat ilyen. Azok közül, amelyeknek van valamilyen határozott sztorivonala. Legutóbbi személyes példám erre a Lost Room, ami aztán a totál félbehagyott nagyon jó orális szex, és igen, én meg eszemet vesztve kötvetelem a folytatást! :-)))
Azoknál a sorozatoknál ahol nem részek vannak, hanem epizódok (a magyar szakzsargonban az epizód olyan rész, amely szabadon felcserélhetõ más részekkel) vannak egy kicsit más a helyzet. Gondolok itt pl a Helyszínelõkre, vagy a Criminal Mindsra. De szerintem a Start Trekek is inkább ide tartoznak. Ott van ugyan valamilyen halvány sztorivonal, néhány kulcspontnak minõsülõ résszel, de mondjuk a Voyager epizódjai ettõl még teljes értékû darabok önállóan is. Általában egy epizódban két szál van, egy külsõ esemény (találkoznak valakivel vagy valamivel) és egy hajón belüli konfliktus (Neelix vagy valaki más bánatos). De az epizód végére minden nyitott kérdést lezárnak, minden szál elvarródik.
A BSG viszont inkább olyan mint egy nagyon nagyon sok részes film. Markánsan megjelenik az idõrendiség. Na most egy ilyen sorozat vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz. Szerintem az elõbbi. Az epizódok sorából álló sorozatban sokkal könnyebb ugyanat a minõséget produkálni minden részben.
Egyébként ízlések és pofonok. Értve és tiszteletben tartva azt amit írtál, nekem szuper a sorozat, abszolut kedvenc, és örülök, hogy Te is jó sorozatnak tartod.
Nem értem miért csináltak megint egy másfajta, a többi közül kilógó karaktert, mikor a többi húsz sincs megfejtve. Most épp itt van nekünk a legendás "elsõ" hibrid, a God, aki megmondja, hogy KT majd a vesztükbe vezeti az embereket. Eddig egy szó sem esett errõl a szmötyis Godról (természetesen õ nem bio-cylon - mert akkor nem lenne meg a létszám), meg arról hogy Six hogy a fenébe van/volt vele napi kapcsolatban, és miért nyomja az észt rajta keresztül a pojáca strigónknak. És hogy minek. Hogy miért a 40 éve elavult teknolódzsiban rohad, gyakorlag védtelenül, és miért lehet szájbaküldeni nyúkkal, ha õ a mindenttudó cylonok által imádott és követett brutál Gád. Ha Õ. Ha nem, abba bele sem akarok gondolni...
A miértek helyett csak agyhúzás van, értelem nem sok. A KT lett az emberiség sorsának záloga, lol... KT aki már volt sajnálni, utálni és imádnivaló is, ámbár egy komplexusos õrültnél nem több. Egy olyan karaktert vettek elõ, aki kifejezetten UNALMAS volt a végére a szerelmi sokszögben felmutatott teljesítménye miatt. De most visszakapaszkodott. Nem baj ha elb*szták az írók, most felpörgetik.
Kíváncsi leszek hogy legközelebb mit találnak majd ki Baltar-ra (hogy miért lát meg dolgokat, miért van Six a "fejében"), a cylon 4-esre (akik totál értelmetlenül aludtak eddig, hiszen SEMMIT nem tettek a cylonok hasznára), Athenára (mi a francért segít az embereknek), az öregre (akirõl ok-okozati összefüggéseket tekintve tökéletes bizonyossággal elmondhatjuk hogy cylon, és azt is hogy nem), az elnökasszonyra (aki volt már pátoszos igazságbajnok és mózesné is), mert láthatóan mindenki qrvára fontos, és baromira jelentõs szerepe van a történetben, de senki sincs úgy kidolgozva, behelyezve a sztoriba, hogy értelme is legyen a "fenenagy" jelentõségüknek. Egyszerûen csak dobálóznak velük az írók, elõveszik a kalapból, és eltüntetik, ha nem hozzák az ingerküszöböt a napi nézettségben.
Elkavarodtak az Moore-ék. Rengeteg megválaszolatlan történetszilánk (ala Lost), Six elsõ megjelenése a minisorozat elején, mikor beszélget a franctudja kivel, Adama sorozateleji infója a cylonok számáról, az elnökasszony próféciái, Leoben Adamázása, a cobol-i történések, nem sorolom... Mindenféle katyvaszt belenyomnak jelentés nélkül csak hogy találgassanak az emberek, de sehogy nem áll össze az egész, mert aminek értelme lenne, ahelyett beraknak egy közhelyes új fordulatot. A rák eltûnik és visszajön, a kegyetlenül fontos Halo-Athena gyerek, akit jajjde bujtatni kell (hogy a technikailag ugyanaz, de végig teljesen jelentéktelen Tyrol-Cally gyerekrõl már ne is beszéljünk) már senkit sem érdekel, a gonosz politikai szabadságharcosunk valahol a második évadban lehelte ki a jelentõségét... De persze Adama 40 éve már ott volt Isten hajóján, mert az mennyire cool.
Annyi maszlagot összehordtak már, hogyha az írók normálisan meg akarnák válaszolgatni õket (ja persze ha egyáltalán képesek lennének rá) akkor nem lenne elég egy teljes évad sem! A hiányzó (fel nem fedett) cylonok, meg a furcsa történések, képességek + egybeesések számát tekintve elérnénk az ötvenet is, ha adnánk minden apró jelre, ha értelmezni akarnánk az összefüggéseket.
Nincsenek összefüggések.
Cliffhanger-ek vannak, meg adhoc megoldások.
A végén majd kiderül, hogy Lajkakutya az utolsó cylon, és hogy hiába ette meg a Pedigrét tegnap mert ma is meg fogja majd enni, mert mindez egyszer már megtörtént és újra meg fog. Ez valahogy a "Neo és az Építész" jelenetben jobban jött ki a Mátrixban.
Amolyan mindíg félbehagyott orális szex az egész, de majd jól megnézed a következõ részt, hátha kiderül valami... Na de könyörgök: ez nem a nyolcvanas évek, itt már nem nyelik félre az emberek a pattogatott kukoricát a "Luke, én vagyok az apád" mondat után.
A szerepjáték jó volt a Razor-ban, de az egész cyloncirkusz már kicsit túlhúzott mexikói szappanopera nekem, kiprovokált cliffhangerekkel. Cain tetszett, Six is, az effektek is, de ez kevés.
Sajnos elqrták a végére a dolgot, a második évad után tömény kapkodás és következetlenség jellemzi számomra az egészet.
Ettõl még a BG egy jó sorozat, de közel sem annyira tartom "tökéletesnek" mint az elsõ 2 évad után.
That's it. Egyéni vélemény, mindenki máshogy fogja fel.
Hát...ha Starbuck nem AZ akkor elég érdekesen jött vissza a halálból... tehát õ az ötödik...elvileg.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Hát nem tudom,... hacsak nem cylonként születtek, akkor valamikor (talán az elsõ cylon háború idején) de le kellett, hogy másolják õket egy humanoidrõl, akiket mondjuk elraboltak "beszkenneltek" és a végtermék amit hazaküldtek egy alvó cylon... (hiszen néhányuknak ismerjük a múltját: Tigh ezredes, Chief, Athena)
SPOILER
Sajnos nem sokat tudni a cylonokról és valamiért õk sem akarnak tudni saját maguk eredetérõl vagy hogy pl. ki a maradék öt ...D'anna aki feszegette a kérdést "jegelve" lett. (Tigh ezredesen lepõdött meg??)
Vajon mind az ötöt új capricán másolták le?? ...tudom chief azt mondta, hogy a kezdetektõl, de hát az csak egy jól hangzó frázis.
No majd kiderül.