6292
-
#4645 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!már-már azt hittem hogy Helo rácáfol eddigi "karrierjére", és most az egyszer, nem szegül ellen a flottának. Eddig ő volt a szabályszegő, de most mennyire probálta védeni azt a rendszert, melyet oly számtalanszor megtaposott? No de a végén azért csak csak csatlakozott a lázadáshoz. :) Mehet a zsilipbe!
Baltar új énjével nagyon nem vagyok megbékélve, pedig ő volt a kedvencem.. de lassan túlzásba viszi ezt a vallás gyakorlást. No mindegy, csak egy sorozat.. de valahogy nem találom benne a régi érzést. -
#4644 [Spoiler]Ez egy teljesen logikus érvelés, nem is találok igazán kapaszkodót rajta.
A Galatica legjobb tisztjei ott vannak (Halo XO is volt, Gaetta régi motoros, a Viper pilótákról most nem beszélek), ezek alapján úgymond a régi csapatból csak Dualla maradt az Öreg és Tigh mellett a Galacticán. Bármi történjen, a legtapasztaltabb, legjobb tisztek hiányában a Galactica harci ereje csökkent le. Lehet, hogy fontos a Föld megtalálása, de nagyon nagy rizikót vállaltak vele. -
#4643 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végül is most e rész kapcsán (a fiatal srác kitörése, hogy a visszajött Kara az valójában nejlon) van benne logika, hogy ezek az emberek kerültek mellé. Egyrészt közvetlenül, személyesen ismerik, és ez azért fontos, mert bíznak benne (legalábbis egy szintig, ahogy láthattuk). Ez azért fontos, mert Starbuckot mindenki ismeri a flottában (elvégre a megmaradt emberiség sztárja volt, olyannyira, hogy újbóli eltűnéséből ugye politikai kérdés is lett), így tudnak a haláláról, és a hirtelen megkerüléséről is, aminek ugye csak egy magyarázata lehet azok számára, akik nincsenek vele közelebbi kapcsolatban (ergo még ennyi ideig se követték volna a parancsait). Másrészt ilyen kvalitású emberekben azért ott van az, hogy irdatlan nagy marhaság esetén azért nem ugranak a kútba Kara után, sőt várhatóan még vissza is rántják belőle. Szóval ezek fényében nem logikátlannak, inkább felelőtlenségnek mondanám az öreg döntését. -
#4642 úgy látom már, hogy vmi történik és mégis a cylon hajóhoz fognak elugrani, azér van ott kb mindenki aki számít -
#4641 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, nyilvánvaló, hogy azért lettek bepakolva a prominens személyek a Demetriusra, mert később nagy szerepük lesz, rögtön ott van két Cylon is közöttük, ami majd jó kis téma lehet a Demetrius - Lázadó Cylon összefogásban...
Engem csak az zavar, hogy reálisan nézve nincs logika a mögött, hogy a Demetriusra került a Galactica tiszti karának a krémje. -
#4640 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Minden bizonnyal azért lettek olyan ismert szereplők beválogatva a Demetriusra, mert még érdekes és fontos dolgok fognak történni ott, szóval nem lehet ott csak Starbuck meg egy rakat ismeretlen -
#4639 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Agree. Nem tudom, hogy az Öreg Adamát Starbuck iránti tisztelete, vagy más vezette rá, de sose adtam volna naki a parancsnoki posztot. Thrace kezelhetettlen, ez már a visszatérte után nyilvánvaló lett, inkább a szokáshoz híven a cellába kellett volna küldeni, nem hajót adni alá. Azt meg végképpen nem értem, hogy került a Galatica legénységének krémje a Demetriusra. Azon csodálkozom, hogy a Chief és Tigh nem került oda. Bár Tigh valószínűleg rövid úton kidobatta volna Karát a zsilipen át (ezennel megalakítom a "Zsilipen Kivágni Starbuckot Mozgalmat" (ZsiKiStaM) ^^), úgy a második, parancsnoki tevékenység helyett végzett falifestménye környékén... -
#4638 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ZsiKiHeSz nevében nyilatkozva Helo tényleg szépített valamelyest, bár azért ez még nagyon kevés az üdvösséghez :)
Bár így, hogy a Galactica személyzetének krémje lett melléválogatva, még az is erőltetettnek tűnt, hogy Kara idáig húzta. Névtelenebb, alacsonyabb kvalitású emberek kellettek volna mellé, mivel alapból egy öngyilkos küldetés ez az egész, és úgy egy ilyen kockázatos lépést is véghez tudott volna vinni. De azt nem várhatta el, hogy a volt galactica XO-t "jesször"-özzenek neki minden halucinálásra a végtelenségig. -
gabr #4637 Ja, remélem aztán majd William "nőitáska" Adama kivégeztet mindenkit lázadás miatt... -
#4636 zsikihesz LÓL :DDD -
#4635 A kimenetek erősen láthatóak voltak előre.
Alakul a molekula azt kell mondanom::) -
#4634 4x05:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végre valami érdemleges fejlemény a Demetrius vonalon. Leoben feltűnése érdekes fejlemény, van rá egy tippem, hogy a végén tényleg lesz egy Ember-Lázadó Cylon összefogás, ami elég érdekes jelenség lesz. Leginkább az tetszett, hogy végre leléptették Karát, ezt a jelenetet még a "Zsilipen Kivágni Helot Szövetség" (ZsiKiHeSz) is élvezte szerintem ^^. -
#4633 überlol, észre se vettem és tényleg... hahahahaha -
gabr #4632 Nagyon szép látvány volt a 4x04 részben amint a hős, az emberiség egyetlen admirálisa, az alfaomegabétagamma vezér William Adama amint cipeli a női táskát... -
#4631 4x04
[spoiler]Azt kell mondjam, hogy ez a rész abból a szempontból "unalmas", hogy nem annyira a effektekre és a látványra ment rá, hanem a karakterekre. Galen és Tigh is küzd a cylon lét megemésztésével, Fosters a jelek szerint már nem csak feldolgozta ezt, hanem egy fokkal tovább lépett, és célokat keres új létének. Galen egyértelműen meghasonlott, megtört, nagyon nehezen tud mit kezdeni magával, és a szituációval, ahova végülis a Cylonsága juttata. Tigh egy másik véglet, ő megpróbál arra rájönni, hogy mit is jelent egyáltalán Cylonnak lenni, és ehhez a fogva tartott Six számára a kulcs. Számomra az a meglepő, hogy a Six kvázi segít is neki ebben. Talán a Six-ek feladata lenne a Cylon modellek között az, hogy megteremtsék a minél jobb kapcsolatot az emberek és a Cylonok között?
Gaius helyzete más tészta. A készítők a vallásosságot helyezték előtérbe, mint olyan eszközt, ami átlendítheti az embert a nehéz szituációkon. Nagyszerűen mutatják be, milyen problémákat jelent a vallálosság (történelmi tanulság), és hogy mennyire fanatikussá is képes tenni az embereket. Maga Baltar, mint messiás mégis fenyegető, érthető, hogy az elnöknő nem rajong érte, és talán látja is, hogy milyen komoly problémát jelent a Baltar-kultusz. Viszont nem képes azt kezelni, hogy a betegsége, vagy alapból gyenge vezetői képességei miatt, az persze érdekes kérdés. -
zorden #4630 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azert boven nem toltelek resz volt. Nagyon sokminden tortent az emberekben/najlonokban. A vegen Chief tekintete, ahogy a gyerekere nezett, na az nem volt semmi. Teljes meghasonulas. Gauis lassan messias...
PS: Hiretelen nem jutna eszembe jobb, de ez a "bőrgép"... nagyot nevettem :-))) -
mermalior #4629 Nekem tetszett ez a rész. Baltar egy csoda. :-) -
#4628 4x04
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát azért Chief meghasonulása és az "indiai" csaj egyre inkább cylonként való viselkedése és Thigh bekattanása nagyon jó dolgok alapját adja. nem beszélve Caprica 6 rohamáról mikor bucira veri Thigh-t.:) -
mindero #4627 404
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a rész volt eddig a legunalmasabb, nem történt benne szinte semmi. Tölteléknek azonban nem nevezném. Az eddigi részek mindig fönntartották az érdeklődésemet a következő szombatig, de ezt most nem érzem. Valószinüleg kicsit belassul majd a sorozat. Eddig úgyis nagyon el voltunk kényeztetve:) -
#4626 Pontosítok: a színésznő kanadai és Kanadában született. A távolabbi felmenői voltak indiaiak akik brit megszállás után letelepedtek a Fiji szigeten. A színésznő szülei a születése előtt vándoroltak be Kanadába. -
#4625 pontosan.. Boomer meg sokkot kapott, cselekedni képtelen volt, csak egy pillanat erejéig indult be rajta a program..
de hát ez csak film :D bárhol lehet benne logikátlanságot találni, bárhova bármit bele lehet magyarázni -
r4pt0r #4624 Szerintem nem. Mert amikor Leobent elkapták azt mondta hogy bármikor el tudná szakítani a lánoct amikor akarja. És meg is tette. Csak nem akart elszökni. Leoben ott akart maradani, mert nem tudott meghalni. -
#4623 Ezért mondom, hogy itt csak egy írói következetlenség tanúi vagyunk. ^^ -
#4622 Na, de Boomer a lövések után minek rejtegetné már az erejét? Vagy Leoben? Hiszen akkor már tudták, hogy cylon mert a pilotban a rejtett fegyverraktárban már egyet megölt Adama, mondanom sem kell, hogy puszta kézzel bár akkor az elektromágneses mező miatti gyengeség ráfogahtó volt erre. -
#4621 Szerintem ez csak egy következetlenség a sorozat íróitól. Ha emberek között vannak, az aránytalanul nagy testi erő hamar elárulná őket, és rejtegetni sem nagyon tudnák.
Jól néz ki néhány szituációban, hogy supermenek, de következetesen nem vezették ezt végig a sorozaton. -
#4620 De pl amikor Adamát lelőtte Boomer akkor simán lefogták. Amikor Leoben lebukott a Galacticán akkor is simán elfogták. Jah és Leoben utána NC-n sem verte péppé Starbuckot miután a papásmamás után szökni próbált :) -
#4619 Az a 6-os a Razorban aki lebuktatta a beépített hatost a Cylon támadáskor ugyanilyen dúrván erős volt. Sőt amikor Capricán Starbuckal verekednek akkor is igen dúrván dobálta Starbuckot a múzeumban. -
#4618 te eddig mit néztél? korábbi részekben is előjött, nekem nagyon úgy rémlik. -
#4617 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De érdekes, hogy mekkora maflást adott Callynek és utána mekkorát repült. Eddig nem volt soha utalás rá, hogy a bőrösöknek ekkora fizikai erejük lett volna, még azoknak sem akik végig cylonok voltak. A csillagködben az aktiválódásuk hozta ezt az erőt vajon? -
#4616 Hogy hiányzott magasröptű okfejtésed, de komolyan...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Miért is lenne terrorista? Mert konkrétan megmentette Chief fiát, és hogy elvarja a szálakat, megölte Cally-t. A motivációi még messze nincsenek megmagyarázva, de a legvalószínűbb, hogy egyszerűen biztosra akar menni, hogy senkinek se beszélhessen Cally arról, hogy rájött Galen és Tigh Cylon mivoltára. Cally öngyilkos akart lenni, magával rántva ebbe gyermekét is, Fosters csak annyit tett, hogy megmentette a gyermekét, legalábbis ebben a kontexusban... -
#4615 És tényleg. :)
Mondjuk nekem sem tűnt fel elsőre, gondoltam valami mesztic lehet. :) -
gabr #4614 Lehet, hogy indiai, de tökéletesen mutatja, az amerikaiak hozzáállásat a dologhoz; terrorista! -
Seten #4613
Háát, nem a te eseted. Nekem bejön. :)
-
#4612 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó rész volt, de az viszont nem tetszett, hogy megölték a számomra szimpatikus szereplőt :(
Aszittem majd rohan Adamahoz meg mindenkinek elmondja, de nem hisznek neki... :D
A Starbuck rész meg nagyon nem tetszett....kezd már nagyon irritálni a csaj...... :D
-
#4611 Amúgy a "néger" nő nem néger hanem indiai. Rekha Shanti Sharma az igazi neve. -
#4610 Én inkább durvának nevezném. Azt szeretem a sorozatban, hogy nem szaroznak. -
#4609 mekkora frak egy rész volt :o Annyira nem tetszett. Tiszta negatív -
#4608 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Engem az izgat nagyon a a Razor filmbe mondott az első hibrid. Hogy Starbuck a halál elhozója, és ha őt követik, mindenki elpusztul. Ennek fényében szerintem akik követik Starbuckot, sose fogják megtalálni a Földet, max lesz pár túlélő mer beugranak vmi fekete lyukba...
Nem hinném, hogy Starbuck-os hajó el fog jutni a Földre, szerintem csapda, még az is lehet mindenki meghal, vagy eltűnik, Starbuck meg visszamegy, hogy hát megvan a Föld, a többiek kiugrottak, srry. Nagyon várom már, mikor esik le mindenkinek, hogy ez a Starbuck nem az a Starbuck. -
#4607 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A Demetria tényleg érdekes húzás volt. Amúgy mondták, hogy csak néhány jelentkeztek önkéntesen, a többieket kijelölték. Szerintem néhány részen belül rátalálnak a Földre, de a visszajutás lesz a nehezebb.
Az azonos cylon-modelleknek azonos tudatuk van, de nem úgy ahogy te gondolod. Két six nem tudja mi jár a másik fejében, csak ha meghalnak és letöltődnek, akkor "osztódik" meg a közös tudat. Legalábbis ahogyan én levettem a korábbi évadok magyarázataiból.
-
#4606 4x03
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lee vs. Roslin párviadal érdekes volt, én továbbra is azt mondom, hogy ilyen szituációban demokratikus elveket vallani öngyilkossággal ér fel, de mindegy. ^^
Demetria vonal: tetszik a "szükség-Viper-anyajó", jó poén. De egyfelől nem értem, hogy engedtethették el a BSG tisztjeinek a krémjét (Halo, Gaeta), miközben Lee is ugye eltávozott az aktív állományból. Másfelől meg Starbuck mint parancsnok, egy idegbaj, nem igazán értem, hogy is dönthetett bárki úgy, hogy önként követi.
Cylon vonal: A Cylonok polgárháborúja csak most kezdődik szerintem, jó látni az egymással vitatkozó modelleket. Viszont nem értem, hogy lehet az, hogy a "lázadó" vonal nem érzett meg semmit a csapdából. Hiszen elvileg van valamiféle közös tudatuk az azonos modelleknek...
BSG vonal: Hát igen, egyfelől Chief nem figyelt az asszonykára, az meg begőzölt, és ez lett a vége. Figyelemre méltó, hogy a gyerekre mennyire figyelt a fekete némber. Úgytünik egy Ember-Cylon hibrid fontossági sorrendben a csúcson van még mindig...