6292
  • Seten

Én nem azt mondtam, hogy ezek hihetetlen dolgok, csak pl nem emlékszem, hogy említették volna, hogy lézeres célmegjelölő van a Viper-eken.

• BiG G
    szvsz nem kellene ezeken fennakadni, ezt alkotói szabadságként illik felfogni. az már elég nagy baj, ha ezeket figyeli az ember, és nem a cselekményt. hagyni kell némi mozgásteret ilyen téren a készítőknek, és elfogadni ahogy azt ők kitalálják. ha ez megvolt akkor tudja valaki 100%-osan élvezni a show-t.
  • QuippeR
    mit kell ezen vitázni? már Boomer és a virgonc adatkábel esetéből leeshetett mindenkinek, hogy a nagy sci-fi érából a tudományos pontosságot nem, csak a jövőképbe burkolt társadalomkritikát vette át a sorozat.
  • zerosdfd
    Szerintem igenis fontos szempont, hogy milyen technológia kérdéseket vet föl egy sci-fi és milyen válaszokat ad rá. A "sci" az ugye, nem véletlenül a "tudományt" jelenti.
    Namármost:
    A BSG esetében bizony elég sok megválaszolatlan technológiai kérdés merült fel, ami aztán a levegőben maradt.
    Ha pl ebből a szempontból összehasonlítjuk a Star Wars-al akkor látni lehet, h ott ugyan meg se próbálták "realisztikussá" tenni a technológiát, de ez nem is érdekelt senkit. Fénysebesség, lézerkard, halálcsillag stb. teljesen jól működtek a filmen belül.
    A BSG-ban pont azért lett problémás ez a terület, mert általában visszafogták a modern-nem földi(?) technológia bemutatását. Ha ez következetes lenne akkor rendben is lenne.
    De.
    Ott vannak a cylonok, az ember alkotta androidok, akik filozófiai értelemben tulajdonképpen emberek, annyira h ki se tudják mutatni a különbséget, tehát inkább egy új fajként kell nézni őket, mint robotnak. Tudatuk van és újjászületnek, ja persze.
    Hát, egy ilyen kitaláció viszont még a Star Wars fantasztikumainál is meredekebb ötlet.
    Szóval van itt probléma bőven.
    Na, lehet vitázni....
  • Arnold Layne
    Egy Battlestar se tudunk összerakni, ezt kihagytad:). Egy sci-fi sorozatnál nem azt kell nézni, hogy milyen technika van benne. Akkor azt is rá vehetnénk a listára, hogy hogyan terjedhetnek az űrben a hangok, hogyan képes több évig életben maradni egy ekkora flotta, hogyan van élelmük, vizük, energiájuk(tudom, hogy van ezekről rész, de akkor se hiszem, hogy a valóságban életben maradna egy ekkora flotta ennyi ideig) nem tudom, volt-e szó arról, hogy a 12 kolónia egy vagy több nap körül kering, mert ha egy körül, akkor ez is hatalmas kitaláció, honnan van folyton elég viper-ük, hisz folyton szedik le őket a cylonok, mégis a egyre többet tudnak harcba küldeni, és sorolhatnánk az ilyeneket.

Tudom, hogy ez csak egy kitaláció, szóval nem is érdemes vitatkozni arról, hogy hogyan tudnak ilyen meg olyan dolgokat csinálni.
  • Fenrir
    No igen, a Galactican még a zárka is olyan mint a csillagban :D
  • [NST]Cifu
    Egen, nekem nagy kedvencem a Miniseries nyitó jelenete, ahogy a kis pozicionáló hajtóművekkel dokkol a transzporter. Hát igen, ilyet egy ST-ben vagy SW-ben nem láthatunk. :S
  • joebacsi
    egy védőpajzsos, plazmaágyús űrszekerek féle scifiben valóban, de bsgnek épp az az egyik erénye, hogy nem ilyen

a hiperhajtóművön, a mesterséges gravitáción, a vipereken (kis méretük ellenére önmagukban képesek legyőzni egy bolygó gravitációs erejét, illetve az anyaguk ellenáll a légköri súrlódás által keltett hőnek), és természetesen a nejlon technológián kívül kis túlzással talán az összes műszaki dolog kivitelezhető az emberiség jelenkori fejlettségi szintjén
  • Arnold Layne
    Nem, nemcsak a csaták miatt nézem. Minden részét élvezem, de a kedvencem az, amikor csatáznak. Gondolom, Neked is van kedvenc jeleneteid. És mivel mostanában nincsenek csaták, és az egész sorozatban sincs sok harc, és HA csakis emiatt nézném, akkor végig kiszúrtam magammal, ami nem igaz, mert mert minden percét élvezem a bsg-nek.
  • Kmarha
    elkeserítő lenne. Lehet hgoy te csak azért nézed a sorozatot, de remélem a nagytöbbség nem. És nekünk annyi bizony nem elég. Sőt.
  • Arnold Layne
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az lenne a legjobb, ha egy hatalmas csatával végződne, mert, szerintem, a csatákat csinálták meg a legjobban...
  • zerosdfd
    A hsz-edből az "úgy néz ki, hogy"-ban vagyok a legbiztosabb..:-)))
  • Seten

Úgy néz ki, hogy az elnöknőnek kampó? És Tigh az öregre fogja a pisztolyt?

• zerosdfd
    Hm:

• Seten

És gondolod, hogy ez később nem lesz megmagyarázva?! :)

• Arnold Layne
    de...eléggé értelmetlen lett. De kijavítottam.
  • mindero
    Annyira azért nem rontottad el
  • Arnold Layne
    Bocs, az előbbit nagyon elrontottam...
    tulajdonképpen Starbuck hogyan menekült meg? Vagy mi történt vele? mert azt nem magyarázták meg, még csak nem is utaltak rá, és szót sem ejtettek arról, hogy mi történt vele azután, hogy felrobbant a gépe. Pedig, szerintem, ez egy kicsit bonyolultabb dolog, mint az, hogy a basestar hogyan lőtte volna le a civileket:)
  • Arnold Layne
    tulajdonképpen Starbuck hogyan menekült meg? vagy mi történt vele? mert az nem magyarázták meg, még csak nem is utaltak, és szót sem ejtettek. Pedig, szerintem, ez egy kicsit bonyolultabb dolog, mint az, hogy a basestar hogyan lőtte volna le a civileket:)
  • Seten

Sztem elég nagy dőreség egy sci-fi-ben - konkrétan ebben - technikai/műszaki magyarázatokat keresgélni arra a technológiára ami eleve kitalált dolog. :)

• joebacsi
    starshatteres tapasztalat, mi? :)
  • Bucser
    Ha a repülőkön van lézeres célmegjelölő akkor miért használnak covert csapatokat a lézeres megjelölésre?

A viperek a nehéz csapatszállítók árnyékábankikapcsolt rendszerekkel elég közel tudtak jutni, hogy ledobják az atomokat anélkül, hogy az AAA gunoknak lenne ideje mindet megsemmisíteni. Míg a hub- basestar távolságból elég sokat leszedtek volna a gunok.
  • Arnold Layne
    tudom, aztán meg is csináltam, csak elfelejtettem, de már tudom, hogy kell, bocs, ha eddig nem tettem spoilerbe a hozzászólásaimat...

Amúgy a negyedik évad felének mikortől lehet hozzájutni a zenéjéhez? nem tudjátok?
  • Bucser
    A végére is tegyél egy lezáró taget.
  • Arnold Layne
    [spoiler]nem nagyon értek az atomfegyverekhez, de úgy gondolom, hogy annál nagyobb az esély a találatnak, ha minnél közelebbről lövik ki, hisz annál később veszik észre. Habár nem értem, egy radaron hogyan tudják észlelni a sugárzást...[/spoilerG
  • r4pt0r
    Elmondták. Nagyon lassú, és mint te is mondtad az AAA ütegek leszedik mint ahogy ez volt a a hubnál is cgiben.
  • [NST]Cifu
    Ha a Basestaron atomok vannak, akkor miért Viperekről lőttek atomot a Resurrection Ship-re? Újabb következettlenség.
  • r4pt0r
    A basestaron atomok vanak. Ha elkezdtek volna szaladni a Battlestar mögé azonal byebye.
  • Arnold Layne
    eredetileg a cylonok és az emberek halálos ellenségek voltak...
  • Arnold Layne
    [spoiler[eredetileg a cylonok és az emberek halálos ellenségek voltak, és a végén meg összebarátkoztak...[/spoiler]
  • BladeW
    Nem ugy volt, hogy az elnok mar NEM fogja meglatni a Foldet? Ahhoz kepest eleg jo szinben van :)
  • [NST]Cifu
    A hsz. szerkesztő ablak alsó részén van öt kék és egy narancs gomb. A narancs "mehet" gombbal küldöd el az üzenetet. A balról a második gomb, a "makrók" alatt találod milyen tag-ek (kódok) engedélyezettek a fórumon. Ott van benne a Spoiler tag alkalmazása is. Szögletes zárójelben spoiler a nyitó, és /spoiler (shift+6 vagyis / van a Spoiler előtt) a záró tag. A közötte lévő szöveget csak az tudja elolvasni, aki előtte kijelöli az spoileres szöveget, így csak az fogja látni, aki akarja. ^^
  • Kmarha
    beirod . nélkül hogy: [.B][/B]
    a B-s tagok közé pedig beraksz szöveget. Ez arra jó, hogy van pl a sorozat utolsó része. Ezt nem látta mindenkit. Ha olyan reagot irsz, amivel lelösz poént, melyet a részt még nem látó emberkének fontos lenne, akkor ilyen spoiler tagok közé szúrod. Ekkor csak úgy fog látszodni, ha kijelölöd.

Ergo jelzi, hogy a reagot mindenki csak saját felelőségére nézze meg, mert fontos részeket árul el.
  • Arnold Layne
    Mitől lesz valaki spoiler tag, és mit fed ez?
  • [NST]Cifu
    Én meg erre mondom, hogy gyenge érv. Korábban is volt erre példa, a Galactica AAA ütegei pedig képesek voltak a rakéták nagy részét semlegesíteni. A Basestar ráadául sérült, tehát valószínűleg messze nem 100%-osan harcképes.

A flottának csak a Galactica mögé kellett volna helyezkedniük. Ez azért nem olyan nagy kunszt.
  • Fenrir
    Volt róla említés, hogy nem tudnák a civil hajók FTL-jeit azelőtt felpörgetni, hogy a Basestar kilőjön pár atomot, ezért nem mentek sehova sem.
  • [NST]Cifu
    Csak kettő volt a Galacticán, Chief Tyrol és Col. Tigh. Samuel Anders-t a Capricáról kaparták össze, Tory Foster pedig eredendően a Colonial One-on található meg inkább. Ettől függetlenül igen, matematikai esélye lenne annak csak, hogy a 4 Cylon pont túlélje a Cylon támadást, és pont a flottában jöjjön össze, tehát ez tényleg egy elég kritikus rész. :S

A költségcsökkentés a fő oka, hogy kevesebb a CGI. Kár érte, én is nagyon hiányolom a Miniseries és az első két évad nagy csatáit... :S
  • [NST]Cifu
    Arnold Layne előbbi két hsz.-e helyesen berakva:

Meg az se túl reális, hogy a ki-tudja-mennyi hajó közt, pont a galactica-n van a négy Cylon. Van másik 40 000ember, ott egy cylon sincs, csakis a galacticán. Meg az se kizárt, hogy D'Anna tévedett, vagy hazudott, és az utolsó cylon mégis a flottában van. Nem lepődnék meg, ha Adama admirális, vagy Laura Roslin lenne az. 10 részben bőven belefér jó sok szarkvarás, és nem hinném, hogy a végén békében élnének az emberek a cylonokkal a földön. Biztos lesz még egy hatalmas csata.

Úgy gondoltam, hogy nem történik semmi lényeges. Habár utólag pontosítok, hogy főleg a közepén van ez. Kb. arról szól az a rész, hogy a négy cylon beszélget, Starbuck próbál valamit csinálni a Demitriuson, Adama meg Roslin a kezeléseken meg az admirális beszélget. Ennel, szerintem, nincs túl sok köze ahhoz, amit az első két évedban megszoktunk. Meg amit nagyon sajnálok, hogy marhakevés csata van benne.

A következőt már nem fogom helyetted [ Spoiler ] tagok közé foglalni.
  • [NST]Cifu
    Ezért mondtam, hogy erős. ^^

Ez csak egy felvetés, nyilván emberi jellegű az 5. cylon. Ki kire gyanakszik? :)

Én Romo Lampkin-re (Gaius ügyvédje :D)
  • joebacsi
    Asimov mellett lehet, hogy lesz egy kis transformers beütése is a történetnek :)