Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Baltar a legjobban kitalált karakter aki folyamatosan vívódik amiatt, hogy õ a felelõs a Caprica-i majd az Új Capricai genocide-ért és megérdemli-e egyáltalán, hogy éljen? Valamint folyamatos kérdés a sorozatban, hogy Balthar emberi volta miatt (mert úgy cselekszik ahogy alegtöbb átlagember tenné az õ helyében) megérdemli-e a halált?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Majd felnõsz és érteni fogod az élet iróniáit...

ez a sorozat errõl szól, hogy mekkora az élet iróniája.

Az ember megkreálja a nylonokat, A nylonok fellázadnak mert az ember le akarja õket szerelni, majd elvonulnak. Majd az nylonok visszatérnek és kinyírják teremtõiket. Majd a legvégén teremtõjük képt felvéve emberré válnak.

Szerintem ez lesz a vége.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Én meg Tigh ezredest utálom 😊. Nem vagyunk egyformák, de ez is azt jelenti, hogy jól megformáltak a karakterek. Én sose kedveltem Tight, pár rész után az egyik leggyûlöltebb sorozatszereplõ lett a számomra. Részrõl-részre álmodoztam valami brutális halálról...
A cylonsága azért váratlanul ért bár ha belegondolok így még egy kicsit nagyobb is az elégtétel, kjahahaha

Másik akit nem bírok (bár nem is utálok) az a StarFuck...

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Nem az,szerintem is nagyon jó színész meg a sorozatban egy zseni.De valahogy én akkor is unom már õt.De ez egy sorozat és ez különbözteti meg a filmektõl,hogy itt több szereplõre ki tud térni.

Pedig õ az egyik favorit szereplõ. És a karakterét a legjobban alakító színész. Sztem.

A #4523-ra írtam mert annak idején sokat vitatkoztunk arról, hogy Helo áruló-e vagy sem. 😊

Az is igaz,hogy azok a hülye csajok,de a forgatókönyvírók írták meg.Õk találták ki a sztoryt.Szerintem Baltarnak adni kellett volna egy jó kis mellékszerepet.Nagyon utálom,és unom hogy folyamat túl él minden szarházi dolgát.

Mármint mit nem hangoztatnál?

"nem értem a forgatókönyvírókat,hogy Baltart miért kell még ennyire ajnározni?"

Miért, nem a forgatókönyvírók ajnározzák hanem azok a lökött tyúkok. 😊

Jah és elég sok kérdést vet fel Starbuck feltûnése is.Hogy a rákomba csináltak neki egy pontosan olyan viperát,ami elõtte volt és felrobbant?Néha nem olyan egyértelmûek a dolgok,meg vannak azért itt ebben a sorozatban is bajok,ha jól látom.Szegény Tigh ezredest sajnálom,hogy cylonná csinálták.Õ volt az egyik legnagyobb szerintem.Irtotta õket rendesen és most cylon.Röhej!Na mind1

Én meg ezt nem hangoztatnám. 😊

Na végre láttam az elsõ részt.Hát haljátok nem hiszem el,hogy Baltar mindig túl éli.Van egy-két baki a filmben,de élvezhetõ szerintem.Elég sokat fejlõdött az animáció is.Az elején hatalmas az ûrcsata.De én nem értem a forgatókönyvírókat,hogy Baltart miért kell még ennyire ajnározni???Na mind1,egyszer csak megdöglik😄

Kmarha
én nem hangoztatnám e forumon. vagyunk páran akik már az elsõ évad óta a halálát követeljük 😊

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

A legnagyobb poén az lenne, ha végén elérnék a földet és kiderülne hogy már csak cylonok lakják. Sõt a koloniákat kiírtó támadást is már onnan indulva kezdték és a föld volt az ahova az elsõ háború után visszavonultak.

"Jah és Helo-t még mindig nem dobták ki a zsilipen… 😄"
Még szerencse. Az egyik kedvencem. 😛

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Javitsatok ki ha tevednek, de mintha a nejlonok meggondoltak volna magukat az emberiseg elpusztitasat illetoen. Meg Six(?) is mondta, hogy hiba volt az embereket kiirtani. Ez is lehet a visszavonulas hattereben (+felismertek Samet, tehat rajottek hogy a negyek felebredtek)
Ez nem véletlen, hisz egyre jobban akarnak hasonlítani az emberekre. 😊

[NST]Cifu
A jelek szerint ugye a Cylonok belsõ politikája sem a tökéletes összhang jellemzi...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

És akkor most mit néznénk? 😊

joebacsi
az emberek is kiirthatták volna a nejlonokat egyszer és mindenkorra egy alkalommal, lehet a nejlonok is voltak annyira balf*szok, hogy õk se vágták ki a légzsilipen a felelõs(öke)t, aki(k) miatt nem zárták le az ügyet véglegesen 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
hmm õszintén szólva ilyen mélységekben nem gondoltam bele, de ezek alapján tényleg nem vesztett a hitelességébõl a karakter...elég nagy volt a kihagyás, így sztem túl felületesen néztem a premiert, ahhoz képest amit a bsg megkíván (fõleg baltarral kapcsolatban, róla eléggé leegyszerûsített kép élt az emlékezetemben, egy olyan személyiségé, aki elsõsorban nem akar meghalni, másodsorban szeret kufircolni, és ezek alapján igyekszik cselekedni...ugye itt az elsõ általam felállított "baltar törvény" kis csorbát szenvedett, és ez verte ki nálam a biztosítékot)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Bucser
Nekem is Baltar a kedvencem, mert abszolút jól hozza az esendõember figurát. Ahogy Lee mondta az elõzõ szezonban.

"Gaius Baltharnak azért kell meghalnia, mert nem állt fel és ölette meg magát a cylonokkal mikor lehetõsége volt rá."

(egyik kedvenc részem amikor az ügyvéd és Lee védi Baltart a bíróságon.)

Baltar annyira sajnálja magát, hogy akár meg is halna annak reményében, hogy a végletekig kiélvezhesse ezt az állapotot. Átéli. Nem az õszinte bûnhõdés miatt vágatná el a torkát, hanem mert rohadtul elhiszi, hogy õ az áldozat, és annyira imádja (sajnálni) magát hogy ez lenne az epikus csúcs ennek a kiélvezésében. Az élvezet a kulcsszó nála. Most is bizonyította :-) A teátrális, patetikus játékai. Könyörgök: lenne kedve egy bûnbánó, halálvágyó embernek meghúzni bármilyen kancá? :-)

Természetesen nem érti, hogy azért jutott idáig, mert leépített minden jót és mûködõt maga körül azzal, hogy az önzõséget transzcendens magasságokba emelte. Szentül hisz abban, hogy õ csak egy szerencsétlen áldozat, és errõl még azt az EgyIsten-t is meggyõzné, eljátszaná neki akár Jézust is a kereszten. Miközben - valjuk be - nem is hisz benne:-)))

Baltar mindent komolyan csinál. Ennyire nulla a morális tartása, és ennyire határtalan az egója. És persze továbbra is magát szórakoztatja. Az elnökséggel, a Jézus szereppel, a Marx dumával, mindennel. Egyszerûen szánalmas.
ÉS Isteni! :-)

...Mennyi ilyen ember van a való életben is :-)))
nothes
Meg is van a magyarázat: http://www.freevlog.hu/video/12336.html (Sharon - check out her lips😊

401: már nincs nagyon mit hozzáfûzni. Tetszett és kész😊

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Vissza akarnak terni a reg elfeledett najlon homvorldbe, ami Fold :-) Es ott csinaltak meg Starbuck gepet is, volt ra ket honapjuk.

Latva az evadnyitot meg jobban sajnalom a harmadik evad megbicsaklasait. Kar volt ertuk. Na de errol ennyit, mert az uj evad nagyon utosen kezdet. A visszavonulast az tette most nagyon hiteltelenne, hogy most masodszor (eloszor: pilot) latszott a vegleges elpusztitas szandeka a cylonok reszerol. Ugyanakkor mellette szol, ha nekem kicsit gyengenek is tunik, hogy a final five nekik is ismeretlen volt eddig, valoszinu, csak most aktivalodtak es kezdek el erezni (nekem eleve gyanus ez a teljesen biologiai felepites es megis letoltodik a tudat dolog, nem beszelve az optikai kabelt dugunk a csuklonkba jatekrol, de ezt most hagyjuk). Lehet, hogy utjelzonek kellenek az emberek, hisz nem ismerjuk a cylon egy-isten mitologia reszleteit (ami menet kozben teljesedik ki a genocidiumbol az egymas mellett elesig?).

Sok kerdes van, es nem mindent fognak lezarni, szerintem megnyugtatoan nem is lehetne, mert vannak kovetkezetlensegek boven. Ettol meg az evadnyito a regi szep emlekeket idezte fel, es egy kicsit ujra bizom a harmadik evados csalodottsag utan.

0Fritz0
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bizony, idõközben a pléhkasztnik is ráizgultak a Földre. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

0Fritz0

Új Capricán Six és Boomer összefogása miatt nem irtották ki az embereket, mivel felnéztek rájuk a kenyérpirítók.
A ténykedésüknek köszönhetõen már többször is kinyögték a Cylonok, hogy már nem az emberiség totális elsöprése a céljuk.
Ott vannak még ugye a Hibridek, akik bár sokat tudnak a dolgok miértjérõl, viszont nekik még a konzervek sem nagyon hisznek.
Mindenesetre ha csak a folyamatos támadások és az emberiség hajkurászása árán tudják „aktivizálni” az utolsó öt Cylont, nos akkor jó úton haladnak. 😊
(Már ha ez a céljuk, mert gyakran az jön le, hogy nem mindig a saját akaratukból cselekszenek)

Erre a Sam-es szemes dologra meg szerintem úgyis megkapjuk majd a magyarázatot.

Jah és Helo-t még mindig nem dobták ki a zsilipen… 😄

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Ez már rég kiderült, hogy nem akarják elpusztítani õket. Most már csak a miértre várunk, hogy kiderüljön.

Sõt, asszem (nem ártana átismételnem az évadokat) már volt is rá célzás, hogy tulképp a Földre igyekszik mindenki. 😊

[NST]Cifu
Ami Sam-et illeti, egy apróságot felvetnék - mi van, ha nem is scanelésrõl van szó, hanem Sam utasította tudat alatt a Raidert, hogy vonuljanak vissza?

A másik dolog, pedig hogy miért nem pusztították el a flottát. Namost, az elmúlt 3 évadban alapból legalább 3 olyan helyzet rémlik, amikor a Cylonok tökéletes fölényben voltak, gyõzhettek volna, elpusztíthatták volna a Galactica-vezette flottát, mégse tették különféle okokból. Egyszer pedig gyakorlatilag teljesen átvették az uralmat a túlélõk többsége felett Új Capricán. Akkor meg miért olyan hihetettlen, hogy most ismét elfutottak. Engem mondjuk ez a dolog egy kicsit már idegesít, de azzal nyugtattam le magam, hogy biztos valami megmagyarázható, logikus érv vezeti a Cylonokat ilyenkor.

Baltar mindig egy sunyi disznó volt. Hozta a formát. 😊

joebacsi
a maradék 5 elvileg nem tud újjászületni...nem volt rossz ez a nyitó rész, de azért tényleg sántít pár dolog 😞
nekem a leginkább ellenszenves az volt, hogy baltarból hirtelen mekkora önfeláldozó, önzetlen, megbánó forma lett (az a verzió is erõltetett lenne, hogy csak átmenetileg játszotta meg, mert kiokoskodta, hogy perpillanat ez volt a legjobb neki)
az pedig, hogy a nejlon hárem után betalált magának mégeggyet poén sztem 😊
Baltastar Galactica ugye 😄

Szerintem így sincs sok értelme, Adamáék mondták hogy a cylon flotta olyan erõs volt hogy ott helyben pontot tehetet volna a történet végére és mégis visszavonultak de miért? Mert Sam-et cylonnak ismerték fel, és? Ha az emberi faj elpusztítása a céljuk ezt akkor és ott megtehették volna. Kit érdekel pár ügynök akik úgy is "újászületnek"?
btw még az is ott van lehetõségnek hogy a raider nem is Samet szkennelte hanem pont akkor kapta meg a visszavonulási parancsot amikor visszafordult Samre és az egész piros villogás csak errõl szólt, az meg külön meglepõ lenne ha ennyi idõ után csak most tudták volna meg a cylonok hogy vannak még ügynökeik a menekülõk között, már egy csomószor voltak olyan közel a flottához hogy "megérezhessék" õket.

Szerintem a cylonok már rég nem a menekülõket akarják kinyírni hanem csak ütik õket hogy gyorsabban meneküljenek a Föld felé és közben követik õket mivel önmaguktól a cylonok nem találnának oda, az meg hogy minek akarnak a Földre eljutni egy másik sztori.

"Six" az nem 6-os? 😊

Fenrir

1. Igy kezdõdik: "One will be revealed" - "Egy kilétét felfedik". A "majd" szócskát képzeld hozzá és rögtön érthetõbb lesz 😊

2. Leszkennelte a Raider Sam-et (késõbb beszéltek is róla) és felfedte a cylon-mivoltát, lehet hogy utána a Basestaron a cylon vezetõk döntöttek úgy, hogy nem kockáztatják, hogy megöljenek egy cylon ügynököt és inkább félreálltak. Amúgy lehet, hogy az az 1 akit még nem ismerünk nagyon is tudatában van a cylon eredetének és folyamatosan adott le jeleket az üldözõ cylon flottának.

3. Ez jó kérdés, van még 19 rész, majd kiderül.

4. Ez is jó kérdés, lásd #3.

A halál csupán a kezdet...

Bucser
"ahogy a 7-es is megérzi a jelenlétüket"

Mármint Caprica Six.

Bucser
"De mi az, hogy egyet felfedtek?"

One will be revealed. - Egyet fel fognak fedni.

"Másik: oké, hogy Sam egy "szemvillanással" megfutamítja a túlerõben lévõ cylon flottát, de mivel érte ezt el?"

Nem megfutamította õket. Gondolom miután a 4 aktiválódott a Cylonok már megérzik, hogy bent vannak a flottában. (ahogy a 7-es is megérzi a jelenlétüket, habár nemtudja hogy kik azok)

Mivel még mi is csak az elsõ részt láttuk, ezért még mi se tudjuk a válaszokat. 😄

Nekem még van egy pár kérdésem. Kezdjük rögtön a fõcímmel. Hét cylon modellt ismerünk, ez oké. A négy rejtõzködõt is, ez is rendben van. De mi az, hogy egyet felfedtek? Azt csak egy cylon látta, akit lefagyasztottak a 3. évadban, nem?

Másik: oké, hogy Sam egy "szemvillanással" megfutamítja a túlerõben lévõ cylon flottát, de mivel érte ezt el? A földön az ellenállásban tudtommal nem volt ilyen szerencsés. És igaza van Roslinnak: hogy a fenébe találták meg a cylonok a flottát? És mi volt az a titokzatos energiaingadozás, ami kiütötte a hiperhajtómûveket?

És miben törik a fejüket a cylonok? Mármint a hét? Mert az elsõ részben csak a négyeket követhettük figyelemmel.

Ha jól emlékszem vmikor a harmadik évadban a készítõk letették a nagy esküt, hogy elveszett, majd megkerült báránykánk nem cylon. Most akkor mégis? Vagy a készítõk cylonok, és cylon szokás szerint hazudtak? :-)))
[NST]Cifu
Nem tudom mit akarnak Kara karakterébõl kihozni, de félek, hogy nagyon nagy sületlenség lesz belõle. Adja az ég, hogy ne legyen igazam, és van logikus magyarázat a vadonatújként elõkerült Viper Mk.II.-re, de kicsit félek. Tegyük fel, hogy nem Cylon, sõt, a Cylonok keze nincs is benne ebben. Akkor mi lehet? Valami isteni segítség? Egy harmadik, nagyhatalmú faj? Egyik sem hangzik túl hizelgõen...

Van viszont egy lehetõség. Eddig már láttunk kétszer olyat, hogy egy Cylon lelõ egy magas rangú tisztet, nevezetesen Adamát. Boomer-G ugye anno, majd az "álmában" az XO. Hihetõnek tûnik számomra, hogy Kara most hasonló szituációba került - amennyiben õ is Cylon. De õ nem Cylon, ugyebár... Vagy mégis?

A fene vigye el, tényleg értenek a cliffhangerekhez. ^^

Bulykin
én még csak most kezdtem el nézni a sorozatot, most járok az 1.évad 10.részénél, tök fazsa😄😄
Már olvastam a 4.évad nyitányáról, hogy mekkora királyságra sikeredett😄 alig várom😄😄

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi

A fejfájás még hagyján de az új géppel nem tudom mit akarnak. A cylon-beszivárgás elég elcsépelt magyarázat lenne.

Dehogy. Csak azt akarja, hogy arra menjenek amerre õ mondja.

Bucser
Tigh víziója kúrva jó volt a csata közepén szerintem😄 Meg ahogy Kara mondja a focista fiúnak, hogy "Itt helyben a szemed közé eresztenék egy golyót, ha kiderülne hogy Cylon vagy" az meg már nem is akarja annyira ölelgetni😄

Jó volt nagyon ez az évadnyitó😊

Viszont nem értem honnan az új gép és Kara feje miért fájt minden ugráskor?

Na, meghúzza a ravaszt? <#hehe>

Fenrir
Leálltam "kicsit" TF2-zni és elröppent 3 óra 😛

Btw semmit nem változtattam a logómon, ez ugyanaz mint ami elõtte volt.

A halál csupán a kezdet...

Bravó, így kell kezdeni egy évadot. Nagyon tetszett minden perce a résznek. Nagyon várom a következõt.

Ati

Teppik Amon
De mekkora LOL volt már mikor azthitték imátkozik pedig csak a képzelt nõjével beszélgetett. Tényleg tiszta Jézus volt 😄 Na ott erõsen kacagtam

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

[NST]Cifu
Na, nekem most sikerült végeznem, azt kell mondjam, hogy nem lesz rossz ez, bár Kara Thrace a sorozat elõre haladtával egyre ellenszenvesebb számomra. :S

Az elején az ûrharc csillagos ötös, utoljára a Babylon 5-ban láttam ilyen jó kis ûrcsatákat, még a BSG Pilotban lévõ csatát is felülmúlták.

Baltarból meg tiszta Jézust csináltak, kicsit túlzás ez már... :S

[NST]Cifu
Már csak te hiányoztál ide...

"Igaza van a gyereknek a sorozatjunkie oldalán aki cikket írt róla hogy tényleg jobbak az effektek mint a Star Warsban"

Az gyerek vak, vagy fogyatékos!

az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

Baltar lesz "Jézus" a földön, ez tuti, és õ az utcsó szájlon! Szerintem.

az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?