6292
  • Hixer
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Először én is azt hittem, hogy akkor most Baltar gyökeresen megváltozott, végre ő is képvisel majd valamit ami mellett kiáll, egyéb. De korántsem.
    Nemtudom láttad-e a kilencedik részt, mert eddig a nyolcadikról vitázunk. Na ott pontosan látszik, mikor megpróbálja megfűzni a Cylon katonát, hogy hát ő itt a rabszolga. Mondjuk egy robbanás véget vet a dolognak, de látszik, hogy Baltarban még mindig meg van a régi maga, és ez az megvilágosodott része nem teljes.
    Ezért is olyan valóságos.
    Visszatérve, szerintem az ucsó két pontot egybeérti a csávó, szóval tapasztalat, hogy mikor hoznak a rossz döntések halált és a jók mentenek életet, vagyis, hogy tudja, melyek azok a döntések, amelyeken emberéletek függnek és mik lehetnek a végkimenetelek. Eddig erősen kétlem, hogy Baltar annyira tapasztalt lenne ebben, mint egy volt CAG. Mégis, ott sokkal több döntés volt ami azt eredményezte, hogy valaki meghal, vagy megmenekül. Baltar fel se nagyon méri ezt, mi lehet a döntés hosszútávú kimenetele, ebben nincs akkora tapasztalata.
    Dehát végül is mindegy miért, Lee az elnök. Baltar egyébként is elment Cylon-t hajkurászni.
  • Lyan Kyj
    Én sem konkrétan róla beszélek, hanem a szálról, amit az ő új karakterével behoztak, de nem folytattak.
    És ugye az szorosan összefügg az eddigi proféciákkal és a Föld megtalálásával.
    Azzal, hogy ezt a vonalat és a népet most teljesen kihagyták a játékból (gyak. a szövetség jelenléte óta) //nem csak a katonai és egyéb műveletekről van szó, hanem a potenciális döntő faktorokról, amiket ők nyújthattak volna a történetben// eltolódtak a történet más pontjai is, értsd: teljesen máshogy alakulnának a dolgok, ha a fenti elemeket is megfelelő, első-második évados módon kidolgozzák).
  • Bucser
    A sorozat nem Gaius Baltharról szól, hanem a flottáról.

Azért Baltharról eléggé sokmindent elmondtak és eléggé kivesézték. Szerintem sokkal jobban mint bármely más karaktert. Szerintem ezért is volt ez a váltás a személyiségben, mert kezdett unalmas lenni a karakter. (mondjuk a Centurionnal való eszmefuttatás kicsit a régi Gaiusra emlékeztetett.)

De Lee Adama jól mondta anno a Balthar Perben:

Azért vagyunk mérgesek rád Balthar mert nem álltál fel akkor és öletted meg magad mikor megérkeztek a cylonok, hanem hagytad hogy lassan rohadjunk el.
  • Lyan Kyj
    Itt jön elő a probléma, hogy sajna nem vitték tovább a Baltar vonalat ilyen szempontból. Tudom, más a realitás és más az írói akarat, de ezért is böki a csőrömet, hogy nem úgy vezették a történteket, mint ahogy azt az ember (vagy legalábbis én) elvárná, ha komolyabban szimulálnánk a helyzetet.
    Én már ezer éve leültem volna Baltarral (és sok mással) beszélgetni és megvitatni a dolgokat, nem hiszem el, hogy ennyire érdektelenek a dolgok iránt. Hiszen ők is tapasztalják a dolgokat, foglalkoznak is velük, csak éppen nem erőltetik meg magukat annyira, hogy leüljenek és közösen végignézzék a történteket.

Ismét, írók keze munkája, természetesen azt csinálnak amit ők gondolnak, én jobb' szerettem volna, ha kicsit következetesebben építették volna a történetet és a karaktereket, de hát ez van. Ettől persze még nem állok le a nézésével, továbbra is kedves sorozat, csak ez a Lee dolog már igencsak sértette az ingereimet:)
  • Bucser
    A gond az, hogy te látsz egy új Balthart aki szerintem nem létezik.

Balthar továbbra is egy kis opportunista, önsajnáló majom, aki süketel a vakvilágba és néha azt sem tudja mit beszél. Persze a "látomásai" hiányoznak. Pláne az első szezonra jellemzőek Caprica Sixel:D

Szóval ex-elnökünk egy tipikus populista személyiség aki hajlamos arra, hogy megosszon egy olyan emberiséget amelynek éppen a legnagyobb szüksége van az egységre. (lásd amikor elkezd beszélni a centurionhoz. Ott is kavarja a szart...) Sajnos sok hasonló politikus sétál a világban manapság (majdnem mind a felvilágosult monarchiák uralkodóit kivéve)

Alapvetően korrupt, (lásd New capricán amikor szinte háremet tartott vagy épp most a szektája amely szintén egy hárem)

Ja és honesty... Na épp ebből nincs benne semmi. Egyedül Roslin, Caprica Six és ő tudja, hogy ki a felelős a kolóniák bombázásáért. És ezt is csak azért tudja Roslin, mert haldoklott és megváltást akart magának (azaz puszta önzésből mondta el. AZt hitte elpatkol a gyáva és nem akarta a pokol tüzén rohadni...)

• Bucser
    Miért te is felelős vagy valahol többmilliárd ember pusztulásáért?
  • Lyan Kyj
    Az a baj, hogy nem mutatták végig, hogyan és miként dolgozza fel a nép az 'egyesülést'. Mutattak pár káoszba torkollt quorum ülést, aztán kész. Szerintem ha normálisan végigzongorázták volna ezt az oldalt, eljutottunk volna oda, hogy a két vallási oldal nézetei összemosódnak, Baltar nagyobb figyelmet és több megértést kapna, elvégre a tanításaiban is benne volt az ember-cylon kapcsolat fontossága. Azzal, hogy hazahoztak egy cylon hajót és nyíltan elmondták, hogy szövetség van, szerintem többeknek felnyílna a szeme.

A tábláról:
    A következő tulajdonságokat írta fel:
    Honesty - Hittérítése óta nincs miért hazudnia
    Get the rest of them to recognize - Pipa
    If unpopular choice, what matters is courage, to see it through - Új Capricán bátorság az nem volt benne (itt azért lehet a felesleges mátírság kérdéskörét is felhozni), ám világosodása óta eléggé kiállt magáért és hitéért
    Experience - volt már elnök, pipa
    When the wrong choices cost lives and the right ones save - ismét, NC-n ígyis-úgyis az történt volna, ami, plusz már más emberrel van dolgunk.

Lee-t szimplán tapasztalatlansága miatt nem szabadott volna kinevezni. Népet vezetni? Ráadásul kihaló félben levőt?

Természetesen az íróktól függ minden, úgyis az lesz amit ők akarnak, nekem viszont egyszerűen nem tűnik reálisnak a döntés - mondjuk nem ez az első eset, hogy másképp döntöttem volna a karakterek helyében, de hát ez van. Emiatt már-már felháborodva csodálkoztam, hogy őrá gondoltak-nevezték ki.

Az új Baltar szerintem pontosan azt tette volna, amit tenni kell: elvezetni az emberiséget a Földre és feltárni előttük a tudást (amit bevallva-nem bevallva Roslinék is követtek, csak más oldalról megközelítve).

Elnézést, ha hosszú lett:)
  • Hixer
    Pedig felírta direkt a táblára, olyan ember kell aki becsületes, bölcs, bátor ahhoz, hogy végigkövessen egy emberek számára nem tetsző döntést, tapasztalt és Adama admirális, a tanács és Zarek is elfogadja elnöknek. Baltar itt nem jöhetett szóba, tudod mikor választják meg a tanácsban elnöknek, és erősen kétlem, hogy hozna olyan döntést ami a helyes, de csökken a popularitása. Ez nem Baltar. Tény, hogy New Caprica hiba volt és ő is tudja, de ott ezt lovagolta végig, hogy Roslin a helyes, de nehéz utat akarta követni, ami hosszú távon jó, Baltar meg ugye a tipikus emberi, "most legyen jó, kit érdekel két év múlva, nem is emlékszem már akkor" mentalitásra alapozta a dolgokat, mint manapság is a politikusok 99%-a.

Érdekes egyébként, nagyon tetszik Baltar, mert annyira emberi és közel sem magasabb szintre emelt, mint más szereplők, akik végig követnek, alakítanak egy értéket, eszmét.
    Baltar egyszerű ember, ott ahol tud megpróbál saját magának jót csinálni, tojva a többiekre, kialakul ez a sebezhetetlen vagyok érzése aztá néha vannak pillanatok, amikor rájön, hogy mennyire nem az, akkor meg annyira elesett és törékeny. Ez még át van szőve hittel, léttel kapcsolatos küzdelmeivel. Akármit csinál egyszerűen nem tudnám gonosznak nevezni. Nagyon el van találva, régóta nem találkoztam ennyire profi és különleges szereppel. Nagyon sokszor magamra ismerek, mondjuk.
  • Fenrir
    Cicmax ha olvasod ezt a topikot akkor megtennél annyit, hogy az s04e08 magyar feliratát kicsit kijavítod? Kritikán aluli a minősége és a te fordítói szinted után rendkívül zavaró, hogy tele van kérdőjelekkel, félrefordításokkal meg üres sorokkal.
  • BiG G
    hál'istennek nem adja fel mert beszólt neki egy buta picsa.
  • zorden
    Ez jo hir. Bar egy kis segito szandekkal csinaltam egyet en is hozza, de jobb, ha az eredeti szohasznalat marad es ugye Cicmax eleg magas szinten muveli a forditast.
  • Lyan Kyj
    4x08

Lee-t választani elnöknek???????? Atyaúristen!!! Mikor írta fel ezeket Romo a táblára a dolgokat 100%-ig biztos voltam benne, hogy Baltar lesz, és így kellett volna. Sajnos az ő szálát igencsak háttérbe szorították, pedig most, hogy kibékült a két frakció azért igencsak átrendeződhetett a helyzet vallási fronton is. Kár, hogy ezt a részt nem dolgozták ki rendesen és valami eszement baromságot választottak ehelyett... Lee....ha ott lettem volna flottában biztos nyitottam volna magam előtt a lépzsilipet.
  • Victor1103
    És már magyar felirat is van cicmax oldalán
    sub
    Most akkor folytaja a fordítást mert én úgy hallottam hogy befejezi..Félre ne értsetek nagyon örülök neki ha tovább csinálja mert szerintem nagyon minőségi munkát végez és az egyik legjobb fordító a sok közül
  • Seten

"jajj jönnek a cylonok, szaladjunk"

Halljuk a te stratégiádat, tábornok!
    Mit, hogyan kellett volna tennie ennek a dilettáns Adama-bandának? :)

• Teppik Amon
    a 9hez van angol felirat az opensubtitles-en.

Jajj de hogy Baltar pont úgy sérül meg mint Jézus... hááát :D nem semmi. Meg Deana humorizálása az elnöknővel. LOOL :D
  • Davcy
    Sziasztok,

nem szoktam a fórumban irogatni, de én és pár barátom nagyon szeretjük a BSG-t. Sajnos sem időm, sem kedvem nem volt ahhoz hogy az egész thread-et végigolvassam és nem is igazán az itt rinyáló, asztalt csapkodó, feliratot/fordítást követelőkhöz, kritizálókhoz szeretnék szólni. Van pár vizsgám angolból, több évig éltem angol nyelvterületen, fordítok is néha, de ezt a sorozatot olyan barátaimmal szeretem nézni akikből többen nem értenek annyira angolul, hogy élvezhessék felirat nélkül a sorozatot. Sőt néha én sem érteném ... Tehát kell a felirat. Felnéztem Cicmax honlapjára - hogy mikor érkeznek a feliratok - és megdöbbentem, hogy valaki (Mermalior), aki BSG rajongó, az képes egy teljesen ingyen, jó szándékból végzett munka előállítóját ilyen gyalázatosan lehordani. Ezen a fórumon is sok olyan hozzászólást találtam, amely nem kifejezetten méltatja Cicmaxot, de - mivel valamiről szólnia kell a fórumnak - őket nem marasztalom el, ez a saját véleményük. Inkább elnézést szerettem volna kérni mindenkitől, hogy az olyan "grafikus és designer", "art brief fordító" "de azért letöltöm a feliratokat" személyek mellett nincs időm arra, hogy elégszer kiálljak Cicmax mellett. Remélem nem veszi szívére a mocskolódó leveleket, és egyszer majd megszereti a BSG-t... :) Még egyszer, köszönjük a feliratokat (a haverjaim nevében is), és várjuk az új részek feliratait (ha lesz ideje és energiája Neki vagy valakinek lefordítani)!
  • Victor1103
    Ígyis fel lehet fogni de úgy is hogy egy újabb sztrájk miatt szünetel.Szerencsére jön majd az Atlantis jul.29.-én szóval addig meg csak kibírom valahogy:)
  • BiG G
    lehet a szavakat csűrni-csavarni, gyakorlatilag jó sokáig nem lesz új rész a 10. után, tehát gyakorlatilag addig tart az évad. azon sem lepődnék meg ha a maradék tizet már ötödik évadnak címeznék.
  • Sound
    így van
  • Bucser
    20 részes az évad csak ketté lett vágva.
  • BiG G
    10 részes az évad. ha nem hiszed nézd meg a tv.com-on.
  • joebacsi
    jah, lassan sajnos megint beizzíthatom a számlálót :(
  • joebacsi
    ha neked lelki fájdalmat okoz, hogy nem tök ugyanaz az ízlésünk, akkor én kérek elnézést :)
  • zorden
    [spoiler]
    annyira lehetett tudni, hogy nem az elnokno az, de ez a kis cinkos humor... nagyon tetszett. Egy picit nekem mar tulzottan is szentimentalis lett ez a resz, ertem, hogy miert van ra szukseg, de akkor is. A Baltaron sirva konyorgo elnokno meg valahogy mar vegkepp tulzas. Nagyon erosen halad a sztori a vegkifejlet fele, csak kozben vannak am apro hibak
  • Sound
    angol feliratot tud valaki adni?
  • Sound
    jah a reális része a sorozatnak, amikor 3 évadon keresztül az ment hogy "jajj jönnek a cylonok, szaladjunk!!!1111oneoneeleven" izgi

Te tudod barátom!
  • r4pt0r
    De lesz.....
  • BiG G
    nincs 11 rész :o)
  • Victor1103
    Te jó isten hogy ez mekkora rész volt!!!
    Sejtettem hogy D'anna nem fogja megmondani ki az uccsó és a rész ezért is volt tökéletesen kivitelezve mert a promójával annyira feltunkolták az embert hogy az egész epizód alatt majd behugyoztam az izgalomtól hogy na mondja már meg hogy kiaz 5-dik!Baltar meg nagyon örültem volna ha végre beadja a kulcsot mert már nagyon sokszor van akkora mákja hogy megmenekül a haláltól..A hivatalos oldalon aki akarja csekkolja a 10.rész promóját.Az TUTI hogy egy olyan rész lesz ami után nagyon nehéz lesz kivárni a 11.-et!
  • r4pt0r
    Valszeg az lesz, csak most később jött ki, ami ritka de megesik.
  • Victor1103
    Hát ez az hogy nem igazán...
    De most szedek egy 320mb-os veziót remélem hogy a 9.rész valóban és nem valami hülyeség.
  • r4pt0r
    Ezért a részért érdemes leszedni a 720p-s persze csak ha tudod min nézni.
  • Victor1103
    Hello!Jól látom hogy a 9.részhez csak 720p-s verzió van?A sima 350 megás verziót sehol se találom
  • Lysandus
    Most össze kellene szedni, hogy egyáltalán ki tudott, tud egyáltalán az utolsó ötről. Nem voltak olyan sokan a látszat ellenére. És valaki közülük a kérdéses személy. De nincs kedvem számlgatni, most már megvárom a következő részt. Egyébként a promóban leírt jelenet valószínűleg az elugrott baseshipen történik. Teház akihez Dana beszél azon tartózkodott, amikor otthagyták a flottát. Egyébként mitől vagytok olyan biztosak benne, hogy az ötödikhez beszél? Szólhat a négyek egyikéhez is, akit már ismerünk.
  • Hoz_Hun
    Ó én csak most olvastam Cicmaxal történteket. Osztom azt a véleményt hogy nagyon jó fordító.
    Pedig már nem sok rész lett volna hátra.
  • [NST]Cifu
    Azért szvsz a Razor visszahozott valamit ebből a hangulatból. ^^
  • joebacsi
    őszintén nekem is jobban tetszett a sorozat, amíg hangsúlyosabban a "realitás" körül mozgott, és nem kapott ekkora hangsúlyt ez az elvontabb-spirituális szál...nálam az volt a sorozat csúcspontja, mikor a galactica, kooperációban a pegazussal tolt egy laza kontratámadást a nejlonok ellen, de ez már rég volt :)
  • joebacsi
    amit megtudtunk ebből a promóból, hogy tuti nem az elnöknő az :)
  • Seten

Én személy szerint Lampkin-t tippelem az utolsó szájlonnak.

• mindero
    Uhh, ilyen idiótát!

Nem is értem mi a baja. Milyen jogon mer feliratért követelőzni? Egyáltalán milyen "társadalomról" beszél? Az ilyenek teljesen meg vannak zakkanva.

A feliratokat meg utólag is nagyon ksözönjük!