5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
Agyrém #1450 Esküszöm úgy segítenék! De sajna a gépemre nincsen telepítve a japán.
Csak kockákat látok abból, amit japánul írtál..
-
_Vegeta_ #1449 Ha annyira megy a japan akkor lecci segiccs.
Ez mit jelent?
孫悟空伝説―テレビアニメ完全ガイド (コミック)
és ez?
大全集―鳥山明ワールド (補巻) (コミック) ;) -
#1448 fene se tudja akkor.Volt még elég sok,csak sajna mostanra már csak ez maradt meg. -
#1447 Nan de? Én még csak Nan da?-t hallottam. Azt meg Mi van? ként fordították...
Naze és doushite? A franc tudja.
A wakannak beírtam, hogy why?, erre ezeket adta:
nande - Why? What for?
doushite - why?, for what reason, how, in what way, for what purpose, what for
a naze-re meg kérdőjelmentes why, how a felelet... ennek ellenére mindkettőt hallani, de az Elfen Liedben pl volt olyan, hogy Baka onna! Namármost ez is helytelen, mert legfeljebb bakana onna lehet...
Aki japán anyanyelvű, tegye fel a kezét, és válaszoljon! -
#1446 Engem is sok minden érdekel csak már sokat elfelejtettem.Mi az amit nem tudok...........áhh van 1.mi a különbség a naze,doshite és a nande közt?Mind3 Miértet jelent. -
#1445 Két kockát? Az nem yóóóó..... Akkor majd holnap képen berakom, mert tényleg érdekel ^^ -
Agyrém #1444 Megnevettettél :) ez jó
Hm, de az már nem esik jól, hogy kételkedsz bennem.. ennyire bizalmatlan vagy? Hm :) Régóta tanulok japánul, ez igaz, s hogy melyiket alkalmazzák előbb? Szívesen megmondanám hidd el, de a gépemre nincs japán telepítve, és most 2-2 egyforma kockát látok
Ha az a kínai nem lett volna... gondold meg :D -
#1443 Nem-e? Ragadok a cukortól (hmm... szó mi szó, valamitől tényleg ragad a kezem... Nem kéne a gép előtt kajálni? )
De ha tényleg ennyi ideje tanulsz japánt, akkor egyet mondj meg hirtelen, mert kicsit kifogott rajtam. Mit használnak gyakrabban? 何才, vagy 何歳? A wakan szerint mindkettő ugyan úgy mondandó, ugyan azt jelenti, éppen csak a másodikhoz gazdagabb a példamondat tár...
Ha meg holt fáradt vagy, akkor meg sipirc az ágyba, mert olyan ásítozógép leszel, mint én [ááááásííííííííít]
(vágták volna hókon azt a kínait, aki kitalálta ezt a fajta írást) -
Agyrém #1442 Á, holt fáradt vagyok, azt se tudom mért nem visz már az ágyamba a lábam, már aludni sincs kedvem.
Holnap felébrednék és megint a mai volna, váh
Azért nem vagy kedves, mert udvaroltam? Ugyan, dícséret az. De már kedves vagy, á nem kell rám figyelni, szét vagyok esve
Azt viszont látom, hogy szereted Japánt, ha mást nem, igazat adhatok abban, hogy ez alól magam sem vagyok kivétel -
#1441 Csak leírtam a tényeket... Többször kértek már a modoktól névváltoztatást, azok meg jóesetben nem válaszoltak rossz esetben meg azt mondták, hogy k@be... -
#1440 ありがとうございます。
linket? Nézzük:
Angolul tudsz? :D
Wikipedia: kanji Van itt link a Kyouiku Kanji-ra, a Touyou és Jouyou kanjira, meg egy egyrém mennyiségű Jinmeiyou kanjira, elvileg szép leírással. A Jouyou alatt még az 1945 kanji is fel van sorolva, több-kevesebb infóval.
Ms. Namiko Abe (Abe Namiko?) gondolom nem véletlenül akar 1945 kanjit felsorolni, és gondolom nem véletlenül ezt verik a kis japók fejébe ^^
Itt is van némi áttekintés
Azért a magyar oldalak se maradjanak ki
Ezen felül a Wolfgang Hadamitzky Kanji & Kana c. könyve is ezt emlegeti, ezt hadd ne kelljen scannelnem :D
Hirtelen ennyi. Gondolom nem egy helyről vették ugyan azt a zőccséget ^^
(jajjdejólennemármindetismerni :S :D) -
Agyrém #1439 Hallod -e, de hideg tudsz te lenni
u.i.: a nevet nem én csináltam :)
Mért nem vagy inkább kedves, mondtam, bírlak hallod -e -
#1438 Ha már Agyrém néven regisztráltál, maradsz is azon... hacsak nem csinálsz egy másik e-mail fiókot, és regisztrálsz újra más név alatt.
-
Agyrém #1437 Nem írnál inkább valami kedvderítőt?
Itt a BUÉK én meg laposodom...
Valami jó kis sort lökhetnél nekem
Mielőtt végleg besűllyedek ebbe a székbe
Nekem amúgy szimpi vagy, igazságot meg nehéz köztünk kötni :D, linket? Na ilyesmit sose kerestem, ami az életem része, azután nem igen páztázok bizonyításokat, keresni meg lusta vagyok, de a barátaimnak mondom, s ha találnak valamit, átadom. Amúgy, te is linkelhetsz, én is hihetem csak akkor, ha látom, de hát Nami japán tanár, csak nem butus annyira, hogy ne tudja, jól beszélek -
Agyrém #1436 Á, nekem ez a nap nem jön össze, lehetek akár pasi akár csaj... -
Agyrém #1435 Na ezt a kilökhettél dolgot inkább hagyjuk -
Agyrém #1434 Köszi :D
Te, hogy a fenében lehet megváltoztatni a nevet???
Sehol se tudom, vehh segítsen már meg valaki, aki megszá, azzal eskü nem vitatkozom :D -
#1433 Valakit kilökhettél :D Ez amolyan helyi jellegzetesség -
#1432 Agyrém, te tényleg agyrém vagy XD
1: írjál egyetlen postba
2: ha valakinek válaszolni akarsz, akad egy "válasz erre" feliratú link minden hozzászóláson
3: valóban, minél több kanjit ismer valaki, annál műveltebbnek tekintik. Végül is nem csoda :D Nade, mutass nekem légyszives valamit, ami szerint nem elég a Jouyou kanji-t ismertni a mindennapi élethez. A nevekkel, és helységnevekkel ettől függetlenül még szívhatsz gazdagon a hagyományok miatt, de pont az írás egyszerűsítése miatt vezették be először a II. világháború után, akkor még 1800valamennyivel, illetve 1981-ben 1945db-bal ezt az írásrendszert, plusz még azt is meghatározták a vicc kedvéért, hogy mik a hivatalosan elismert olvasatok (ennek ellenére vannak megtanulandó anomáliák, mint pl a 一人, hitori, azaz egy ember. Szivatás? :D) Kínai irányból meg találkoztam egyszer valami 80000-res számmal, de hogy hol, azt kutya legyek, ha megmondom... Ettől már behorpadhat az ember homloka :D Egyébként meg ha nem értesz egyet azzal, amit mondok, szívesen várok valami linket, ami alátámasztja amit mondasz :) Feltételezem, pl a JLPT-ben sem azért szerepel csak 2000valamennyi kanji, mert szivatni akarják a gaijineket :D
4: nemed ismeretlen, szal ha igazat mondasz, akkor: Hölgyem, üdvözöljük az SG-n :) -
#1431 )hhm,nincs,nem(tanulgatom),csak úgy szétnézni. -
Agyrém #1430 Hú ez 2x ment el, ebbe még bele kell rázódnom :D
Kétszeresen kívántam sok sikert :D -pozitív oldal :D -
Agyrém #1429 Messzi álom az, ha csak vágyakozunk.
Nincsenek ismerőseid? Vagy nem levelezel japánnal? (Avagy kicsit beszélsz japánul?)
Kitartás kell ennek az álomnak a megvalósításához. Mért akarsz oda kijutni? -ha megkérdezhetem.
De tényleg sok sikert kívánok -
Agyrém #1428 Messzi álom az, ha csak vágyakozunk.
Nincsenek ismerőseid? Vagy nem levelezel japánnal? (Avagy kicsit beszélsz japánul?)
Kitartás kell ennek az álomnak a megvalósításához. Mért akarsz oda kijutni? -ha megkérdezhetem.
De tényleg sok sikert kívánok -
Agyrém #1427 Kimenni oda épp nem olyan könnyű... ismerősi kör is kell, meg az első, hogy tanulja az ember a nyelvet, az közelebb segít, hacsak nem vagy tele lével :D:D
Sok sikert :) -
#1426 Csak úgy jött.Nem nagyon szeretem N.országot,inkább Japán.Ki kéne menni. -
Agyrém #1425 Jenny.Micuno lett volna a nevem, véletlen sült ide ez az Agyrém dolog,
nem tudtam hogy kell megváltoztatni, nem régóta vagyok jelenlétemmel zavaró :D úgymond. Ma megtaláltam, de 1x lehet megtenni, hát valami jó kis képet is akarok keresni. Addig Agyrém maradok. -
Agyrém #1424 Na jó Lady :) Esküszöm, tényleg nem vagyok srác :) -
Agyrém #1423 Berlinboy? Utal valamire? Talán -lehet nem ide vág- németországot szereted valamiért? -
Agyrém #1422 Jó nekem? Ugyan :)
Ne hidd, hogy könnyű volt :)
Kitartás csupán -
Agyrém #1421 Na jó, ha srác vagyok, legyek má kicsit aranyos, nem tetszedhetnék, csak legalább egy kicsit? kb 50.000 Kanji létezik, azaz fogalomjelölő képírás! Valóban ! Hidd már el! Ahhoz, hogy japán újságot olvass, elegendő 3000 is, felesleges 5000. De mint mondtam, műveltebbnek vélik, aki minél többet ismer -bár én nem számolgatom mennyit ismerek, nem tudom számon tartani Vn írásművész, aki akár 40 féleképp le tud írni egyetlen kanjit.
(hogy mit művel az életével azt nem tudom :D)
De ez tényleg így van Lady. -
#1420 Jó neked. -
Agyrém #1419 Nem vagyok srác -
Agyrém #1418 Hei te! Nem a kínairól beszélek, sok japán barátom és ismerősöm van, magam is beszélek japánul :) Nagyon nem akarsz nekem hinni.
De de de: nem vagyok srác -
#1417 Olyan is van? :O
Mik nincsenek manapság! :) -
#1416 Srác, te szerintem a kínairól beszélsz, abban kell kb 5000 jel ahhoz, hogy jól tudj olvasni :D -
Ronny #1415 nincs valami jó ingyenes japán társkereső oldal? Néztem a JapanCupid-ot, de az egész olyan kamunak tűnik. Olyan híbákat vétenek a native speaker amcsik mint valami japán:) -
Agyrém #1414 Én is láttam Freit, jó volt, érdekes, bár más megvilágítást kapott, mint gondoltam -
Agyrém #1413 A bővülés szó nem fedi teljesen a valóságot, de nem is elvileg van, hanem igaz
A zárkózottság nem feltétlenül jelent elmaradottságot, Thailandot pl jó sok hiányos öltözék téblából és a kereskedelmet alig tudja már fedni a gyönyörű környezet
Haj de engem mégis elvarázsol Ázsia mindene
Hazsnálatban 6000, de ez sem azt jelenti, hogy csak ennyi van, nevezetes írástudók vannak, -de igazad van :d 1 élet is kevés megtanulni őket :D
Ezért is mérőegysége a műveltségnek -
Agyrém #1412 Sőt, annál is több, csak 6000 re csökkentették, az újság kevés, én fogtam magam és utaztam (a jujuj felesleges, nem állatként jöttem) -
Agyrém #1411 Nem nem :) 6000 van