5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
_Vegeta_ #1250 Hat magyarba is rengeteg mexolitas van meg sok szo, szinonima.. Japan tanarom mondta hogy a magyar mien nehez pedig tud kinaiul, angolul is. :) -
#1249 Volt a báty-ra valami megszólítás az InuYasha 4. filmjében. A kommentárba beírta a srác, hogy ez az egyik módja a bazillionnyiból, hogy illedelmesen megszólítsuk a bátyánkat :D
Hogy a rákba tanulják meg ezt egyáltalán a japánok? Vagy mindenkinek van otthon szótár, és egy fél könyv csak erről szól? :D -
_Vegeta_ #1248 Aha tehat vegulis mindegy, fenenek ez a sok mekkulonbozteteses szo. :D -
#1247 látom az új üziket ;) -
#1246 Ami engem illet ... Tehát Boku wa baka(na desu) = Hülye vagyok -
#1245 Watashi: én, úgy általában
Boku: én, azonos rangú férfiak között
legalábbis a kapd elő szerint -
Nuki #1244 kénytelen lesz mert véletlen ide fog kattintani és reméljük nem hagyja szó nélkül :) -
_Vegeta_ #1243 Nah jo nekem wakan boku-ra es watasi-ra is 'I'-t adott, ugyhogy vagy RelakS mester felvilagosit vagy jovoheten mekkerdem a senseit. :) -
Nuki #1242 azért kérdeztem mert eddig az a sejtésem volt mintha az általad megemlített összefüggés helyes lenne... -
_Vegeta_ #1241 Boku wa=nekem van? :) -
Nuki #1240 fú, akkor mi jelenti azt hogy "nekem van..." ? :) -
_Vegeta_ #1239 Eddig csak a 'Dóü itashimaste'-nel hallottam ü vegzodest meg altalaban a Goku vegen. :D
Szoval az arigatoo arigatou-t enis hosszu 'ó'-val ejtem ejtenem. :)
Najo akkor jovohetre marad a Boku wa es a watasi wa kozotti kulonbseg megkerdezese. :) -
#1238 Arigatō
(egy a lényeg: hosszú ó! Aztán majd jön Vegeta zászlós, hogy oü, mert a tanara úgy mondja ;) ) -
Nuki #1237 arigatou gozaimasu :)
(arigato vagy arigatou?:) -
#1236 Arigatou gozaimasu! - mondod, ha valaki éppen segített valamit, vagy mittomén, a lényeg, hogy megköszönsz valamit.
Arigatou gozaimashita! - mondod, ha valami múltbeli dolgot köszönsz meg, pl hogy tegnap a hugod levitte sétálni a kutyát, pedig nagyon utálja azt a szőrös dögöt :) -
_Vegeta_ #1235 Mindig elfelejtem mekkerdezni a tanartol. Na majd jovoheten. :) -
#1234 Vki tudja h mi a különbség az arigatou gozaimashita és az arigatou gozaimasu között? -
#1233 igen, egy kockával kevesebb, meg később összekeverik Tarou és Ichirou neveit, így Ichirou a saját fia lesz XD -
Slan #1232 Végre rászántam magam, hogy megcsináljam a házi feladatot
a gond az hogy az első feladatban a shaapu penshiru szerintem シャープペンシル
de csak 7 kocka van kihagyva neki. te hogy csináltad meg? -
Nuki #1231 :DDDDD (Y) -
_Vegeta_ #1230 Aha van.. de minek is? Ezt a topikot legalabb latogatjak hebehoba. :) -
#1229 Van Japán idiótaságok topik is ^^ -
_Vegeta_ #1228 Ez itt egyaltalan nem off. Nagyon idiotak. :D -
#1227 Bocsnat lehet kcsit offtopic lesz:) De ez Brutal:D
Darth Vader vs japán rendőrség -
Nuki #1226 janeeem, már látom, valami Dokuro-chan :D -
Nuki #1225 nem amiatt a höris anime miatt tititítátú-zol? :o -
#1224 Nem, de ez most hogy jön ide? -
Nuki #1223 ettél már hörcsög-pörköltet? :D -
#1222 nemmondommegaszámomat :P
Egyébként is 222 ték, meg pipiru piru piru pipiru piii!!! -
Nuki #1221 aha itt mindenki felsőoktatásba vagy dolgozásba járó komoly ember, csak én nem :)
#1219: kár pedig reménykedtem hogy te fogod felvenni xD -
katalány #1220 Igen, nem sikerült az angolom, még van 2 és félévem, hogy letegyem, szóval nem erőlködöm. Egyelőre a ZH-im legyenek meg, a többi nem érdekel. -
#1219 Akkor megkérdezik, hogy mit ittál? :D -
Nuki #1218 mondhatni nem unatkozol legalább ^^ nézd a jó oldalát :P habár én nem tudom milyen élmény ez :P
de legalább már angolul is boldogíthat a jónép (csak ha szükség van rá)
ezekszerint ha betelefonálok és Relaks operátor urat keresem akkor téged adnak? -
#1217 Őőőőőő..... Állítólag a boltvezetők kapnak annyit, mint én.
Csak ne lihegne a jónép folyton csapatostul a nyakamba :( -
Nuki #1216 de ezért jól is fizetnek leaglább? :) -
#1215 Plus Élelmiszer Diszkont Kft.
A központi irodákban engem cseszeget a jónép, ha be kell dugni a gépet a konnektorba :X -
Nuki #1214 jaaaaaa :o :)
mit hol mikor miért? -
#1213 Én kérlek szépen négy éve dolgozom :) -
Nuki #1212 jaa te oda is jársz? :D -
#1211 Én a BME-n fogok BME-st csinálni