5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
#1410 És nem láttam?!!?!!? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!! -
Nuki #1409 hmm, frei dossziéban voltak még érdekességek :) -
#1408 Agyrém, jobb ha tudod, hogy HIVATALOSAN (!) 1945 elfogadott kanji van, ehhez kell az újságoknak és a hivatalos dokumentumoknak tartaniuk magukat (常用漢字, jouyou kanji, mindennapos használatban lévő kanji) ezen felül kb 287 kanjit engednek nevekben használni (人名用漢字, jinmeiyou kanji, nevekben haszálni engedett kanji), ez elvileg folyamatosan bővül :/
Ez összesen 2232. Valamiért a JLPT (Japanese Language Proficiency Test, Japán Nyelv Jártassági Teszt) besorolás nem említ meg néhány Joujou/Jinmeiyou Kanjit, viszont más, besorolás nélkülit meg említ... a fene sem érti ezt :D
Egy biztos. Van egy Kanji teszt Japánban, Kanji Kentei néven. Annak az 1. szintjén már 6000db körül kérik számon a kanjit, minden olvasatával, jelentésével, ellentét párjával, anyám kínjával, és a tőzsgyökeres japánok közül aki megpróbálja, annak csak 15%-a tudja teljesíteni :D A teljesítéshez 80%-ot kell elérni...
Egyszer összegyűjtötték a valaha használt japán kanjikat egy szótárba (Kou Kan-Wa Jiten), és 20ezer körül álltak meg. Ugyan ez kínában 40ezer körül járt ^^
Életvitel? Lehet, hogy el vannak zárkózva a külvilágtól, de volt kolega asszonnyal kiment japánba, és mondott olyanokat, hogy a fülem kettéállt... Pl, hogy van olyan bolt, ahol nincs pánztáros, csak automata. Odamész, lehuzigálod a vonalkódot, fizetsz, pá... Itthon az ilyennek az árukészletét szvsz ebédidőre lenyúlnák... -
Agyrém #1407 Watashi wa gakusei desu.
A japánok nem mind buddhisták, és van nálik karácsony, ami nem átvett szokás az amerikaiaktól. -
Agyrém #1406 Nézőpont kérdése, hogy ki mit tart értelmesnek és érdemesnek.
Engem elbűvölnek az ázsiai csodák. -
Agyrém #1405 Japán sokkal több annál, mint amik ide vannak írva
A kanjiból nem csupán 70, 6ezer van épp használatban, de nem az írásuk az egyetlen, ami szorzatot ad.
Maga az életvitelük, ami az elzártságok miatt - a többi ország elől- kialakult.
-
Nuki #1404 dehát az ütemterv! :D -
#1403 Kösz :D Ennyit a japó kiskölkök is egy évig maszíroznak :D -
Nuki #1402 wow! jó tanulást :D -
#1401 Geheh... Gondoltam, majd a kanjikat, amiket kínál az ELO, a Kanji & Kana alapján tanulom meg, amiben a hivatalosan elismert kiejtések is benne vannak. Összeírtam azokat a kanjikat, amik példaként még ott voltak mindegyiknél, majd azoknak a példáit is, stb. a 15 kanjiból 70 lett :D
hopsz ^^ -
#1400 Boldog 聖夜-t mindenkinek :) -
Nuki #1399 áhá értem köszi, Boldog Karácsonyt! :D -
Slan #1398 Ezt használják. Legalábbis én nagyon sok karácsonyi TV műsorban hallottam már. -
#1397 Azt, hogy Menj aludni!!! XD -
Nuki #1396 ah köszi! :D -
Nuki #1395 de ezt használják, vagy mit mondanak egymásnak 'karácsony'kor? :D -
#1394 生 él, születik
活 élet
火 tűz
先 korábbi, előző, múlt (a tanár (先生) szó szerint: korábban született )
水 víz
好 szeret
七 hét (7)
文 mondat, levél, irodalom
近 közel
行 megy
下 alatt
上 fölött, rajta, -on, -en, -ön
右 jobb
左 bal -
#1393 Mivan? :D Ez a Merry Christmas katakanával ^^
Mondjuk mivel a japánok alapvetően buddhisták (vagy mi), és nem keresztények, ezért ez is az amerikanizálódás egyik hatása, szerintem -
Nuki #1392 a mi boldog karácsonyunk-hoz képest sokkal jobbam hasonlít az angolra (onnan lett átvéve?:) -
#1391 Átlátszó -
Slan #1390 メリークリスマス -
Nuki #1389 akkor küld el priviben, én úgyis gyorsabban gépelek, majd beírom ;DDD -
#1388 Most nincs :D -
Nuki #1387 fú ez már necces innen már csak keveset ismerek látásból :P
(tűz... ott látok egy "történelmet" (talán?.. valamelyik füzetemen rajta van:D) meg egy számot:P)
nincs kedved leírni őket sorban hogy mit jelentenek? :P -
#1386 Új adag ákombákom
生活火先水好七文近行下上右左
-
Slan #1385 Találtam egy játékot, ahol az ellenség kanjikkal támad :D
egyébként a kanjik gyakorlására készült.
lrnj.com/ -
katalány #1384 Sziasztok! Ismeri valaki a kandzsi gyakorló programot? Mennyire érdemes megrendelni ezt a Cd-t ? -
#1383 Nm :) -
Nuki #1382 szóval improvizáltál, nekem nem jutott volna eszembe, a logikájára addig rájöttem hogy hogy lesznek a nemlétező hangok pl te-i ből ti :P
azt hogy miért pont te és miért nem mondjuk to-i az nem esett le :P
(tulajdonképpen megtanultam most gondolkodni egy kicsit máshogy is ;)
köszi mindent ^^ -
#1381 improvizáltam :) tü-ből tu (to + kicsi u), di (de + kicsi i) ti (te + kicsi i)
Kana kombinációk importált szavakhoz igaz, hiraganával írta, de a lényegen nem változtat. A wikipedián lévő katakana táblázat is lehet segítség
Az Attilánál meg azért nem a ti-nél csináltam kettőzést, mert úgy mondod, hogy atilla -
Nuki #1380 fú hálás köszönetem :P
te ezeket így honnan szülted? :P mert látom össze lettek rakosgatva csak úgy hogy én olyat nem láttam még :P
(amúgy éppen karácsonyi ajándékokat címezgetek osztálytársaknak :) -
#1379 Ha rám hallgatsz:
トゥンデ tu-n-de トゥンディ tu-n-di
アティッラ a-ti-rra -
Nuki #1378 ü betüt hogy japánosítsam? két u betüvel vagy hagyjam meg simán u betünek?
(tünde vagy tündi)
(és az attilát hogy?:) -
#1377 [URL=http://pixel-maritan.net/dorill_vol2_03.html]Sálálá, ding dong, valakinek ismerős? ^^[/URL] -
_Vegeta_ #1376 Linkeld be. ;) -
Nuki #1375 amondó vagyok járja meg az anime topicot... :) -
#1374 vagy ő lehet a kedves sister,akit megfuckolhat az akinek mondja a csaj :D -
_Vegeta_ #1373 Valami CD-32 van a 2.oldal tetejen. Mostmar total nemtom mi lehet ez. Egy (H)jatek kezikonyve? Extraja? Valami manga idiota 2-3oldala? Vagy valamelyik (H) vagy nem (H) magazin kis poenja? Elbizonytalanodtam. Be kene azonositani. :D -
#1372 Mondjuk, a csóri ellenkezik rendesen :D (chigaumasu valami olyan, hogy tévedsz, nem úgy van, stb :) ) -
#1371 ...and fuck my sister! :D