5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
Agyrém #1490 Csak könyörgöm x eket ne, fexik nyugxik, ááá csak ezt ne -
Agyrém #1489 Nem szoktam kötekedni...
komolyan -
Agyrém #1488 Egy szóval sem hangzott el a kiejtés koma -
_Vegeta_ #1487 Fexik nyuxik kislany!
Nem kertem sem kajit, sem hiragat vagy katakanat csak kiejtest.
Remelem nem basztatni jottel a nepet ebbe a topikba mert kuloben osszeakad a bajszunk.
Amugy sem ertem mi a faszert kell az ev utolso napjan itt pampogni.
RelakS: Csak kotekettem ahogy te szoktal. ^^ A daizenshuu jelenteset nem irtad le. ^^
dai - nagy
zen - teljes
shuu - osszegyujtes ;)
#1479: Talan azert mert RelakS mesternek van ideje még nyelvtanulassal foglalkozni, arra nem gondoltal hogy nem mindenki ilyen idomilliomos aranypofa?
2. Nem kritizaltam senkit ugyhogy ne csiripelj itt nekem koszonom.
(Miert kell az ev utolso napjan felhuzni az embert? grr )
#1485: Ha nemtudnad masok pocskondiazasa buntipontal jar. Vigyazz legkozelebb. ;) -
Agyrém #1486 -
Agyrém #1485 Ne strapáld magad feleslegesen, még magyarul se tud, nem hogy japánul -
#1484 Tartanék előrébb is, ha többet foglalkoznék vele :/ de lustadezsnyó -
Agyrém #1483 Hm, ezt még nem láttam, egész jó, mert könnyen használható.
-
#1482 大全集― (taizen shuu) = enciklopédia/minden írás (mint pl Petőfi összes) gyűjtemény
完全 (kanzen) = tökéletesség, teljesség
-
Agyrém #1481 Hm, ezt még nem láttam, egész jó, mert könnyen használható.
-
Agyrém #1480 Hm, ezt még nem láttam, egész jó, mert könnyen használható.
-
Agyrém #1479 Relaks pedig előrébb tart nálad, talán ilyen sok kérdéssel visszahúzódva kéne tapogatózni koma, kritizálni sima dolog, de tudni az már valami. -
#1478 Hol van még kérdőjel, amit kihagytam?
Egyébként meg 良いお年をお迎えください (Yoi otoshi o omukae kudasai) -
Agyrém #1477 Na stoppolj magadon,hiába írtad oda angolul, attól én még nem fogok tudni katákat beírni, talán igaz is, hogy nem anyanyelvi szinten vagy koma.
-
_Vegeta_ #1476 Szoval az komikku? ^^
Meg kene mar tanulni a katakanat. :))
Van ott még kerdojel. ^^.
#1475: Japanoknak jo szemuk van. ;) -
#1475 Pendrive használati utastás. Ajánlom mindenki figyelmébe a fent látható centimétert, és az alapján tessék a méreteket elképzelni :D
-
#1474 terebi = tv, gaido = útmutató, komikku = képregény? (comics), waarudo = világ, 補巻 hokan = kiegészítés (supplement)
Ennyit a kérdőjelekről ^^ -
_Vegeta_ #1473 Neked valami sulyos uldozesi maniad van. Eloszor is odairtam az angol vagy magyar jelenteset meg 1-2helyre a hepburn atiratot is szoval haggyad a kockat latok effektust. Ott vannak szepen a kerdojelek ami szavakat nemtudok ... Nem erdekel engem igazat mondassz vagy sem, en csak azokra a bizonyos kerdojeles szavakra vagyok kivancsi. Stimm?
Es igen tudok magyarul, bar nem anyanyelvi szinten. -
Agyrém #1472 A Salubri nme tolvaj (csak idebiggyesztem mielőtt még ebbe is belekötnek)csupán félvér Salubrit szoktam alakítani, és tolvaj a másik éne. -
Agyrém #1471 Okés, többet érsz vele, mint a gép előtt ülni ilyenkor -
Agyrém #1470 Hajaj, mond, tudsz magyarul? Igaza van Relaks -nak, ha nála kockát láttam, nálad mért láttam volna mást?
Tudok, csak azt nem értem, hogy ezt mért kell folyton bizonygatnom, olyan hihetetlen??? Mért olyan hihetetlen??? Vagy csodának veszed? Nézd, nincs jobb dolgok, időm volt, mint a tenger -ma már elfoglaltabb vagyok, de régebben rengeteg jutott érdekeltségeimre.
Nincs családom, sose volt, ha nem látsz a színfalak mögé, ne hadakozz inkább. Tudok japánul, németül és angolul, meg a magyar nyelvet -mivel irodalmár is vagyok. Sok oldalam van, nem értem, mi volna abban hihetetlen, ha valaki perfekt francia, az bezzeg nem az. Japánt imádom, álmom és vágyam van benne több okból, sokat foglalkozom vele, ez a túlzott kételkedés már hülyeség.
De ha már itt vagyok, BOLDOG ÚJ ÉVET (így előre) MINDENKIENK! -
Nuki #1469 én elmentem kiélvezni* a szilvesztert, de majd visszatérek utána megbeszéljük :)
BUjÉK mindenkinek! ^^
*kiélvezni értsd: tüzijátékot szórni :) -
Agyrém #1468 Mindenféle, van 1 kis csapat, összejövünk és nyomjuk.
De ha kedveltemet kérded: inkább a tolvajokat választom, Salubri jobban szeretek lenni -
Nuki #1467 azt hittem ha azt mondod 'ejthetünk pár szót' kérdezel is valamit :)
de akkor én: Milyen szerepjáték? :) -
_Vegeta_ #1466 agyrem most tucc japanul vagy nem? ^^. -
Agyrém #1465
Viszont kedvelésem elnyerted, bármit is löksz, felelek :) -
Agyrém #1464 -
Nuki #1463 Jeeeeeeeeeeee! Első ember aki elolvassa aza aláírásom ! :) (vagy adatlapom?:)
Kedvelem, az bizony :D
akár most is, elfér ennyi off-topic beszélgetés :) -
Agyrém #1462 Na vééégre, olyan ritka, látom kedveled a szerepjátékot, ha kedved adja majd ejthetünk róla pár szót, kicsi a falkája :D -
Agyrém #1461 Na látjátok, meg lehet ezt barátságosan is mondani, köszi, szerencsés új évet, így előre -
_Vegeta_ #1460 Bocsi nem olvastam minden hozzaszolast. ;)
孫悟空伝説―テレビアニメ完全ガイド (コミック)
SonGoku Denetsu.....valami :D
SonGoku Legend Perfect Anime Guide asszem
孫 Son
悟空 Goku
伝説 denetsu
アニメ Anime
テレビ ? TV
完全 ? tokeletes
ガイド ? guide
コミック ? konyv
Igy nem nehez osszerakni, es a kerdojelekre agyrem is tud mondani valamit. :))
大全集―鳥山明ワールド (補巻) (コミック)
大全集― ? daizenshuu
鳥山明 toriyama neve
ワールド ? world
補巻 ? volume, kötet
コミック ? konyv
Hehe tokjo hogy ennyire konnyen lehet forditani japan szoveget. ;)
-
Nuki #1459 én mint tudatlan a legutolsó mondatoddal értenék egyet...:) -
#1458 Én tegnap ezt akartam kérdezni, hogy melyiket használják általában, az elsőt, vagy a másodikat?
A baj az, hogy a K&K szerint a második jelenti, hogy hány éves, de az elsővel is volt péla rá, hogy 14 éves, vagy mi, meg az Azumangában is ezt használják. Nah, ilyenkor mi van? Amelyik jobban tetszik, azt használom? -
Nuki #1457 csak három napja regisztráltál, csinálhatnál egy új nevet, senki nem venné észre :) -
#1456 Az alsó valami Toriyama Akira összes művének a gyűjteménye lenne?
A felsőből meg értem, hogy terebi, meg anime, meg gaido, de a többi az zagyvalék a wakan szerint, még ha jelent is valamit :D -
#1455 Ha nálam négy kockát látott, szerinted nálad el fogja tudni olvasni? :D -
_Vegeta_ #1454 ? -
Agyrém #1453 Egyre jobban nem értem a nőket -
_Vegeta_ #1452 Nemgond tudom en mit jelent. ;)
Amugymeg telepiccsed felfele a betukeszletet. ;) -
Agyrém #1451 Kétszer utaztam már Ázsiába, azért tudok "annyira" japánul,s mert akad egy kis szerencsém: találkoztam valakivel, aki nagyon sokat segített és segít, ő ízig vérig ázsiai, -bár japán és thai keverék- de azért ízig vérig vérbeli :)Ennek a valakinek a kapcsán kerültem szembe másodszor Ázsia értelmeivel, érdeklődésem az Ázsiai országok iránt csupán hobbim keltette fel először, egyszerű kis rajongásból indult:
Amióta eszemet tudom, rajzolok, és valamiképp a képregények felé vezetett a sors, az animék, mangák ragadtak meg bennem. Hát így kezdődött az egész, aztán egyre közelebb kerültem az egész kultúrához.