5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
Culram #4254 Találtam: http://kisaragichiyo.deviantart.com/gallery/ -
#4253 Második:
nagyon elzárt ország, a népesség kb elhanyagolható százaléka nem japán, keveset találkoznak idegenekkel, munkához pedig csak ritkán van szükségük angolt tanulni. (és szerintem a nyelvük szótagolós jellege is nehezíti a dolgot) -
#4252 A másodikra tudom a választ.
Egy doksifilmben volt, hogy a japánoknak a magolós/szószerkezet-elemzős (kb mint a középsulis magyar oktatás) stílusban tanítják a nyelvet. Így pl sok szót tudnak, meg a nyelvtani táblázatokat is, de egyszerűen nem tudnak mondatokat képezni és a saját gondolataikat elmondani idegen nyelven.
Meg ott az akcentusuk... -
#4251 Mitől van az,h azt olvasni/hallatni-legalábbis én ezt tudom és vhonnan hallanom kellett-hogy az iskolában szigor van meg fegyelem, meg emberi dolgokra nevelés,hogy majd tudják mit hogy kell,meg udvariasság van meg ilyenek,mégis tele van az egész ország zenekarokkal akik fiúk mégis lányoknak öltöznek,perverzekkel,fogdosós perverzekkel,nyilvánosan amgamutogatós,szexlap/manga olvasós,elborultabbnál elborultabb vetélkedőket csinálós és azon részt vevő emberekkel?
Másik.Miért beszélnek ilyen rohadt kevesen más nyelvet?Angolt..pl. -
#4250 私は5月に外出していない。最初は冗談だった。
Ezért szeppukut követek el szombaton
-
#4249 アホ!!バカ!!! és egyéb sértések :D
Csak ezért kiutazol, nyaralsz, vagy ott élsz? :] -
#4248 私は自分のためにチケットを購入してから、私は見ることができます。 -
#4247 Május 21-én reggel gyűrűs napfogyatkozás lesz Japánban.
Volt kollégám mutogatta, hogy már "szemüvegből" betárazott :] -
#4246 Az igaz. De angolul már 1-2 ezer szót nagyon sokan tudnak. -
#4245 nem látom, hogy mi közeaz Anki programhoz, és hogy magyarul tanuljunk japánul, de biztos jó :] -
#4244 58000+ szó ebben a szótárban :DDD
Japán angol szótár jóféle -
#4243 Ördögtől való :) -
#4242 666 szó az Ankis szótárban ... jeee :D -
Culram #4241 Katakana Cheat-sheet
Hiragana Cheat-sheet
Hiragana-Katakana Stroke-sheet -
#4240 A döntés szabadsága.... -
Yoru Wa Akeru #4239 Neten néztem és van egy csomó könyv, azt se tudom melyik jó mert mindenki mást mond. Szóval így elég nehéz elkezdeni a Kanji tanulást. :/ -
#4238 vonássorrendhez nekem Wolfang Hadamitzky & Mark Spahn: Kanji & Kana van meg.
Az olvasáshoz meg ... inkább szavakat tanulok. -
#4237 Heisig-Rácz: Megjegyezhető kandzsik
dr. Kós Péter: Japán írásjegyek memorizálási szótára (kandzsi)
Nekem az ez első van meg, szerintem nagyon jó. -
Yoru Wa Akeru #4236 Hi!
Ti könyvből tanuljátok a kanjikat?
Tudtok jó Kanji-s könyveket, amelyekben esetleg vannak magyarázatok?
-
FoodLFG #4235 Látom van itt fent a linkelt oldalak közt engRish is. Van egy arc* a jutubon, aki rendszeresen készít videókat Japánról és neki vannak japan-glish videói is.
*sokkal szórakoztatóbb, mint az unalmas magyar bloggerek
Demonstrálás!
へたれ = chicken shit
Let's watch more videos! xDD
http://www.youtube.com/playlist?list=P~LF71F8C4AE0724C15 -
#4234 Tud valaki dango receptet? Saját tapasztalat lenne a legjobb, mert nekem kicsit bonyolultnak tűnik.
Köszi -
#4233 Felraktam az Anki paklikat a fenti saját oldalra.
importálással kapcsolatban az Anki oldalán lehet tájékozódi -
EnxTheOne #4232 hmmm a leckék vlgln lévö összefoglaloban nem találtam, de a nyelvtani összefoglalo füzetben megtaláltam.
"i" -te forma :D -
EnxTheOne #4231 A 19. leckáben (7. oldalon) van:
Kinou wa atama ga itakute, gakkou o yasumimashita
itakute, az ugye az itai-bol képzik. Ugy emlékszem hogy a -kute végzödés két esetben van, de csak az egyikre emlékszem. Amikor több melléknév van felsorolva, és az "i" mellékneve végzödése ez. Megnéztem több lecke összefoglaloját, de nem találtam a másik nyelvtani izét amikor ezt a végzödést kapja. :( -
#4230 fent a Linkek nyelvtanuláshoz sorban van egy 'saját oldal' feliratú gomb, rögtön a blog-tól balra :) -
Culram #4229 Köszi. Légyszi majd küld el az elérhetőséget, ha akarod priviben, mert egy ideje nézem az oldalt, olvasgatok, de még nem láttam hogy hova töltögeted fel a cuccokat. -
#4228 akkor a hétvégén felrakom :] -
Culram #4227 Engem érdekelne. -
#4226 Kösz a tanácsokat. -
#4225 pl ugyan oda volt írva, hogy nem kell megtanulni, de:
しゅっちょう - üzleti út (ELO: küldöttség)
ほんの気持ち -ól a hon-t külön szótárazták, pedig az honno szerintem.
Meg ilyen apróságok.
A 40. lecke kiszótárazásánál is megizzasztottak a torna klub és a körüli szavakkal. -
#4224 Én az önálló tanulás híve vagyok. Most már elkezdtem én is járni az egyetemen lévő kurzusra rögtön haladó csoportban kezdtem és még itt is olyanokat tanulunk amiket már tudok viszont arra nagyon jól jön nekem hogy feedbacket kapjak és szóban is tudjak gyakorolni amit egyedül elég nehéz.
Többiek akik még járnak a csoportba, némelyikük nagyon el van maradva annak ellenére, hogy már egy ideje az itteni kurzusra jár (2éve talán). Ezzel csak azt akarom kihozni ha jársz is kurzusra az önálló tanulás mellette nagyon fontos ha használható szinten akarsz japánul tudni mert egy kurzus önmagában nem elég. -
EnxTheOne #4223 Én kurzusra járnék, mert suliban is sokkal jobb volt hogy kb 10-15 fös csoportban tanultunk angolul, mint én otthon egyedül japánul. :S -
#4222 Vizsgák után én is elkezdeném tanulni a japánt, csak még nem tudom, hogy járjak kurzusokra vagy egyedül kezdjem el. -
EnxTheOne #4221 Milyen marhaságokra gondolsz? :S -
#4220 én is az ELO-ból tanultam.
Most szótárazom ki egy Anki nevű programba az ELO-s szavakat, és néha röhögök, mekkora marhaságokat írtak a füzetekbe.
Érdekelne valakit amúgy ez a szótár? Jelenleg 513 szót és kifejezést tartalmaz, de folyamatosan bővítem. Először az ELO szavaival, aztán majd ami szembe jön :)
Van egy hasonlóm angolra is -
EnxTheOne #4219 "egy dialógusban volt olyan nyelvtani szerkezet amit csak pár leckével később magyaráztak."
Hasonlot tapasztaltam egyszer, még irtam is ide ezzel kapcsolatban. (A magyarázata a következö leckében volt) :D -
#4218 A gyakorló példamondatokat nem nevezném párbeszédnek egyébként :)
Amúgy igen előfordulhat ilyen esetekben. Volt valami nekem is nemtudom hogy ez volt az vagy más. De olyanra még emlékszek, hogy egy dialógusban volt olyan nyelvtani szerkezet amit csak pár leckével később magyaráztak. -
EnxTheOne #4217 Én az elobol tanulok, ha végeztem a 40 leckével, majd megszeretném venni a Dekiru könyvet, majd elmenni nyelvtanfolyamra. :D Mert igy egyedül nem a legjobb :D -
#4216 Ti hogy tanultatok meg japánul? Jártatok külön kurzusokra, vagy önszorgalomból, könyvek segítségével? -
EnxTheOne #4215 18. lecke, (29. oldal), második párbeszéd.
http://kepfeltoltes.com/view/120111/kaesanakereba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt egy link, csak a "com"-ot át kell irni "hu"-ra. Amikor linkelni akartam, akkor olyan hiba üzenetet kaptam hogy innen nem lehet linkelni.