5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
#4174 Az hogy ott van a legtöbb 100 év feletti ember az nem jelenti azt, hogy az átlag életkor 100. -
#4173 valahol olvastam egy emberkétől, de máshol úgy olvastam, hogy Okinaván van a legtöbb 100 év feletti ember. Ja, és nem Japánról beszélek, hanem külön Okinava szigetről. :) -
#4172 miért ne? -
#4171 szerintem rosszul fogalmazott, de a várható átlagéletkorra célzott. nyilván ő se gondolja, hogy egy ország lakossága átlagosan több, mint 100 éves :) -
#4170 De az elírás volt, nem? Még várható életkornak is magas a 100, nemhogy átlagnak. XD
Amúgy az átlag életkor is magas Japánban. ;) -
#4169 nem a várható, hanem az átlag életkorról volt szó ;) -
#4168 Ahogy RealkS is mondta biztos nincs 100. Japánban a legmagasabb a várható életkor az egész világon. Férfiaknak és nőknek is egyaránt 80 év feletti. Ha jól emlékszem akkor a nőké 85 a férfiaké 82. -
#4167 Wikipedia Okinawáról
Szerintem nézd meg a demográfiai adatokat, az sem biztos, hogy az 50 évet eléri.
Honnan vetted amúgy ezt a 100 évet? Ez alapján gyakorlatilag mindenki nyugdíjas lenne -
#4166 Okinaván tényleg 100 feletti az átlagéletkor? Azért itt kérdezem mert Japánhoz tartozik, hátha találok rá válasz :D -
#4165 Ez inkább egy vállpánt, mint kanji :D -
Yoru Wa Akeru #4164 link -
Yoru Wa Akeru #4163 Ennek van valami jelentése? -
EnxTheOne #4162 Csak simán meg volt osztva facebookon, még komment se volt irva.
-
#4161 valami jelentéskörnyezet nem volt hozzá? -
#4160 Szóval sem mondtam, hogy Hiroshima egy magyar város testvárosa - azt mondtam, hogy mivel sok magyar városnak van japán testvérvárosa ezért raktak minket oda.
Esetleg, szolidaritást mutattunk a tragédiával kapcsolatban etc. etc. -
#4159 csak egyik sem hiroshimai prefektúrában van szóval ez biztos nem -
#4158 Talán, mert elég sok japán városnak van magyar testvérvárosa?
Nem tudom.
-
#4157 a prefektúrákhoz megvannak feleltetve országok de hogy mi alapján nem tudom...
Magyarország Hiroshima prefektúrához van beírva nem tudom mi lehet a kapcsolat -
EnxTheOne #4156 Ez a kép mit jelent? facebookon láttam:
Ez
Magyarisztán is rajta van. -
#4155 csokigolyó?
Az Svájcban van jó? -
#4154 Aki pályázik és megnyeri írjon privátot és megbeszéljük, milyen csokigolyót kell nekem hozni.
Cserébe fullra felkorrepetálom MSc szintre gépészmérnöki tudományokból :P (persze nem mindenből, arra ott van az egyetem...) :D
Vagy kifizetem neki. -
#4153 -
Culram #4152 Áh, hogy bsznakmeg. Mikor én odajártam miért nem volt ilyen.? -
EnxTheOne #4151 Köszi. :D Kár hogy az a szak ami engem érdekel az hiányzik. :D -
#4150 Vulcanus
Szakmai gyakorlati lehetőség Japánban
mérnöki, informatikai, biotechnológiai, fizikai és anyagtudomány területen tanuló hallgatóknak
Mikor?
2012. szeptember – 2013. augusztus, amelyből:
- 1 hét szeminárium Japánról
- 4 hónap intenzív japán nyelvoktatás
- 8 hónap szakmai gyakorlat japán cégeknél
Pályázási feltételek:
- EU állampolgárság
- aktív hallgatói jogviszony
- legalább két befejezett tanév a felsőoktatásban
- kitűnő angol nyelvtudás
Mit tartalmaz az ösztöndíj?
- utazás
- szállás
- megélhetési költségek
További információ, a jelentkezés részletes menete és a jelentkezési lap letölthető az alábbi linkről:
A jelentkezéseket 2012. január 10-ig kérjük eljuttatni a Külső Kapcsolatok Igazgatóságára (Főépület, fszt 22.)
nyilván ez egyetemenként változik ez DE-s amit linkeltem. -
EnxTheOne #4149 Jöhet. :D -
#4148 Egyetemi hallgatóknak indult valami Vulcanus ösztöndíj Japánba majdnem 1 évre.
Ha valakit érdekel kimásolom a Neptunból. -
#4147 korr.: "audio commentary" -
#4146 Ha animézel, akkor érdemes beszerezni az "ausio commentary" hangsávokat. Többnyire a RAW kiadványok mellett találhatók. -
Yoru Wa Akeru #4145 Tudtok valami japán rádiót, amelyben beszélgetéseket adnak? -
#4144 alapokat tudom, és ebből az árból jó sok nyersanyag kijön.
Sztem, akinek ingerenciája van, keresse Nukit. Nekem is ő segített. -
#4143 lehet, hogy nem kell vinned alapanyagot -
#4142 Eléggé túlárazott akkor. -
#4141 Pedig annyi, nem mester séfeket képeznek itt, csak megmutatják kb az alapokat. -
#4140 Milyen hosszú ez a tanfolyam? Gondolom nem csak 4*55 perc mert az elég kevés... -
#4139 megy valaki szusikészítő tanfolyamra? -
ervin98 #4138 Hehe :) -
#4137 off:
csak gondoltam beszólok, megköszönöm és megmutatom mi lett a vége
Köszi a helpetarigato gozaimasu -
#4136 Utolsó mondat felvillanyozott :) -
#4135 felraktam a hasznos oldalak közé a freshverse nevű oldalt. Itt az egyik japán tv műsorát lehet nézni. Nem tudom, melyikét :D
A napi japán csaj is már majd két éve nem frissül, le is cseréltem a pucerájra :)