5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
#4496 nekem már általánosban is volt olyan tanárom, aki csak egy dolgot tanított (testnevelés :D)
Középiskolában meg pl a történelem tanáraim mást nem tanítottak. Az irodalom tanárok is nyelvtant tanítottak még, de ez azért szerintem erősen összefügg. Nyelvtanárok: szintén egy dolgot tanítottak. A matek tanárom is szerintem csak egy dolgot tanított. Bár mellette igazgató-helyettes volt XD -
#4495 nemtudom én valahogy nem tartom furának :D
én az animét nem nézem, hanem a tavalyi sorozatot (már amikor jön belőle epizód, mert lassan készül, de legalább HD-ban) ami készült belőle, ott meg homeroom teacher lesz Onizuka... -
EnxTheOne #4494 Csak furcsa hogy nálunk kettőt tanítanak, míg egy sokkal fejlettebb országban csak egyet. :D -
#4493 a tanárok egy tárgyra specializálódnak főként, de szoktak más tárgyakat is tanítani, a helyzetüktől függően...
én azt nem értem, mér vagy ennyire ráállva, hogy 1 tárgyat tanít Onizuka :D -
#4492 Szerintem már alsó középiskolától specializáltak a tanárok. Legalábbis a Mahou Sensei Negimában Negi az angolt oktatta. Gondolom mást meg más tanár, voltak elegen.
Az Azumangában Yukari Angolt, Nyamo testnevelést, Kimura irodalmat tanított. Ez már felső középiskola. -
EnxTheOne #4491 Japánban középsuliban a tanárok hány tantárgyat tanítanak?
Azért kérdezem mert egy ilyen animét nézek, és ott a főszereplő 1 tantárgyat tanít. Nálunk kettőt tanítanak, meg az anime is elég régi, azóta változhatott ott sok minden. :D -
#4490 Beat Takeshinek van még jó egy pár yakuza témájú filmje még az Outragen és Goninon kívül azok között érdemes szemezgetni. De még példának Brother vagy Sonatine.
Admiral Yamatot néztem meg nemrégiben de az inkább történelmi/háborús.
Ami még nagyon tetszett az a Crows Zero 1, 2. Lényegében iskolás banda harcokról szól.
-
#4489 wow, kösziek ez gyors volt, be is rántom!
ha van még hasonló, ne kíméljetek! -
#4488 na meg az outrage.... -
#4487 Gonin
A japán Pulp Fiction -
#4486 bloody monday...pl...:D -
#4485 nem ismer valaki nagyobb költségvetésű, jelenben játszódó japán filmeket, vagy sorozatokat, amik nem romantikusak, komédiák és horrorok? elsősorban ilyesmiket keresek most: akció, krimi, thriller stb.
dél koreában egy halom tök jó hasonlót csinálnak (most fejeztem be az IRIS c. akció sorozatot, negyede budapesten játszódott, baromi jó. egy jobb 24 évadhoz hasonlít.), de japánokból az animéken kívül szinte csak szamurájos/gésás, horror, vagy romantikus komédia műveket láttam eddig, de legalábbis a fent említett akció, krimi, thriller műfajokból nagyjából semmit. -
#4484 Köszönöm szépen. Ez a Youtube egyik légértékesebb videója. Ebben a 3 percben sok minden benne van.
A beágyazott verziót néztem meg, Youtube-on még nem - jól sejtem, hogy ez a zene lenne általuk előadva?
-
#4483 :)
-
EnxTheOne #4482 hmmm... nekem igy 2 rész alapján nem tetszik. m1en eddig volt 3-5 ázsiai sorozat de csak egy tetszett,a quenn seondeok. -
#4481 jesszus.... Ez az Acu hercegnő 50 részes.
A hercegnőt amúgy egy Aoi nevű csaj játssza :) (Ai Yori Aoshi-ban is Aoi volt a főszereplő :) ) -
#4480 a szappanopera jelleg szerintem leginkább a díszletekből és a színészi játékból jöhet....az intro hosszúsága meg arrafelé megszokott. de ugye az amcsi sorozatokban ezt 10s-ben letudják...
nem rossz a sorozat -
#4479 Láthatta a rendező az Elfen Lied-et? :) Csak mert másolták rendesen az elején Gustav Klimt stílusát.
Viszont most asszem túl fáradt vagyok egy ilyen filmhez :S -
#4478 számomra egy kicsit a dél-amerikai szappanopera színvonal jött le először, de abszolút megszokható, a helyek, a ruhák, a szereplők jók, szóval szerintem érdemes megnézni az 1. részét legalább. aztán persze mindenki maga dönti el -
EnxTheOne #4477 Egyébként milyen a magyar szinkron? -
#4476 akkor majd ránézek, mert az m1HD sok helyet zabál a boxon -
#4475 nem egészen....holnaptól már beáll a 15.50-16.00 órás kezdésre.... -
EnxTheOne #4474 huh, teljesen elfelejtettem :(
De szerencsére éjfélkor ismétlik majd. -
#4473 minden nap máskor kezdődik -
#4472 úgy tűnik 15:30kor kezdődik.
Na mindegy, szvsz aranyos, nézhető sorozat lesz, kicsit hosszú az intro de amúgy szerintem elég jó sorozat -
#4471 Biztos volt már, de most találtam rá, szerintem érdekes
http://classic.dryang.org/japanese/teacher.html
-
#4470 nem hinném hogy lenne de angol sub van -
#4469 hüha, jó, hogy mondod -
EnxTheOne #4468 lesz az m1en az atsu hercegnö, ahoz van már magyar felirat valahol?
Azért kérdezem mert szinkronosan nem érdekel. Bár ilyen upc digitális izém van, és ott a hangot át lehet állitani eredetire (bár ott általában mindig románt ir a tv de a hang az eredeti lesz)
de feliratot nem lehet bekapcsolni, hiába van olyan opcio -
#4467 Ehh, a Yen-jel nem látszik... -
#4466 Igen, el is hangzik, hogy 30.000 Ž-től kezdődik, és csak ételt, italt nem adnak :)
-
#4465 ugy emlekszem kb 90ezer forint egy ebed ott, uh. ne egyel elotte sokat.. :) -
#4464 Csodálatos film! Mennem kell Japánba, és ennem ezekből, még akkor is, ha sosem ettem polipot, makrélát stb.
"Jiro Dreams of Sushi (2011) - 10+/10
(Dokumentum film, de több annál)
Vigyázat, tényleg megkívánod a sushit, és minden mást, amit a filmben látsz! S egyik ámulatból a másikba is esel.
Erősen ajánlom. -
#4463 Két és fél perce megy, de máris imádom az "öreget" :)
Jiro Dreams Of Sushi (2011)
-
-
#4461 Kellemes Ünnepeket!
(Hokkaido Nature image channel egyik kedvencem, sok sok hasonló videóval) -
#4460 Nagyon szívesen :) -
Skyrim #4459 Köszönöm sokat segítettél. -
#4456 Mert nem telepítetted a betűkészletet.
Nálam így néz ki az üzenet:
És a nyelvkészlet:
S itt adhatod hozzá a kívánt nyelveket:
-
Skyrim #4455 Bocsi de a japán betüket kockákkal jelzi ki.