1091
Időutazás
-
smity 8D #171 és akko elkezedtt volna a nép kétlkedni, egyebek. lehet bes került volna a bibliába. az emberek tulajdonsága számít. nem leht ide oda rakosgatni őket -
smity 8D #170 sztem igenis változott volna minden. ha jézus helyébe vki mást raktak volna, lehet ,hogy nem lett volna olyan hülye ,hogy joformán megfeszítesse önmagát önzetlensége bebizonyítására. -
Arvind #169 És mivan ha semmi sem változik! Vannak dolgok amik valószínűleg így is úgy is kialakultak volna, csak máshogy hívnák a hozzájuk kapcsolodó személyeket. -
#168 mire jutottál ?
ez érdekes kérdés, és más korokra is.
jéézus, mohamed, buddha
és akkor jóformán nem lenne vallás ? -
#167 epp azon gondolkodtam, hogy ha valaszthatnek, egy embert akit megolhetnek a XX. században, akkor ki lenne az. -
Arvind #166 Mér pont 16???
És mér párhuzamosak? -
feketeribizli #165 Miért ne mehetnénk át egy velünk nem párhuzamos térdimenzióba, s ott elmegyünk x métert, s vissza tértünk, de nem x métert távolodtunk, hanem yx-et.
Ez a nem párhuzamos dimenziós elméletem, melynek létezni kell, hiszen nem csak 16 különböző sebességű rezgő hullám létezhet, hanem számtalan, de azok nyilván gyorsabb világok, vagyis az átfedési rezgő hullámaik a miénkkel megegyezőek, s abban vissza felé haladva már a mi időnkhöz képest a multba utaztunk, ha visszatérünk.
Vagyis lehetséges az időutazás több féle sebességgel.
egyikben gyorsabban érkezünk meg a multba, mig a másikban lassabban.
A miénkben ugyanannyi ideig tart az ut a multba, vagyis ha egy napot kéne utazni vissza, az egy napig tartana. -
feketeribizli #164 Szerintem nem ilyen bonyolult a dolog.
Képzelj el egy vasszegecsekkel teletüzdelt fémlapot.
A szegecsek helyein vannak a másikdimenziós pontok, ez egyszerü és világos.
Nem létezhetünk a szegecsekben, de a szegecsek léteznek a mi terünkben, vagyis nyoma van a 16 párhuzamos dimenziónak a mi terünkben is, vagy pedig nem is párhuzamosak egymással.
Vagyis számtalan dimenzió létezik, de a miénkkel párhuzamos rezgőtér csupán 16, s ezek nyilván erösitik is egymást, néhol meg át is fedik, mint a szegecsek pl.
A csillagok is ilyen átfedési pontok biztosan. Orion öv is. -
bobey #163 Tényleg érdekes, magam is eltudok rajta mélázni. -
Prank #162 ez csak egy felvetés, de érdekes dolog erről filozofálni:) -
bobey #161 Nem megbántani szeretnélek, csupán érdekesnek találom, hogy sokan vagytok akik oly sokmindent tudtok más dimenziókról, egyebekről, pedig azt sem tudjuk van-e ilyen.Honnan lehet ezeket akkor tudni? Mindenki csak hozzá teszi saját fantazmagóriáját? -
feketeribizli #160 Most jut eszembe, hogy a párhuzamos dimenziók alkalmasak, mind a tér, mind az időutazásra, mert kizárt,hogy ha én átmegyek a másikba, ott haladok 2 métert, s visszatérek, akkor itt is 3 métert haladjak csak, s az időpont is épp egy perccel legyen több.
Lehet, hogy elmegyek 500 km-t, s visszatérek ugyabn abba a pontba, de lehet, hogy fényévekkel arréb van a másikdimenziós 1 méteres távolság pontja a mi párhuzamosunkétól.
Másik dimenzióban ugyanis mások a térgörbületek, de azok távolsága a görbülettől függ! -
bobey #159 Tudlak követni. Minde időutazós filmmel ez szokott llenni a probléma. Minek vissza menni az időben megmódositani valamit, ha az megsem történne, ha nem mennének vissza. -
Prank #158 én is azt gondolom, hogy visszafelé nem lehet utazni az időben, mert ha megtennénk, akkor egy porszem félrerúgása is hatalmas változásokat okozhat a jövőben, ami esetleg akkor nem történt volna meg...
azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy úgy utazzunk vissza a múltba, mint a "nézők", akik nem tudják befolyásolni az eseményeket csak megtekintik
morbid példa: a 5000 éve a Földről jött fénysugarakat valamilyen módon összegyűjtik (ugye 5000 fényévnyi távolságból), majd kivetítik maguknak és betekintést nyernek az akkor élt civilizációk mindennapjaiba:) -
feketeribizli #157 Az IDŐUTAZÁSOK ELMÉLETÉBEN HIBA VAN!
A párhuzamos világok nem létezhetnek, mert nincs számzukra tér, sem idő!
A megkettöződés ugyan létrejöhet, s a multba utazó másolat jelen lehet a jövőbelivel, de akkor is csupán egy hasonmás az időutazó, s teste a másolodás időpontjától önálló testként funkcionál, vagyis nem azonos senki mással, mert ugyan megakadályozva a történést, az be nem következik, de ő el nem tünhet, ha meg is ölik eredeti egoját, mert egy gyökér táplálja a két testet a jelenben, igy természetes, ha eltünik, de akkor az egyenlő a halállal, s két ember halt akkor meg, mely egy bimboról fakadt.
A bimbó elpusztitása minden sarjat elpusztit, mert az táplálja a jövőt a multból, de ugye a virágok mégse pusztulnak el?
Akkor a másolatok se?!
Multban eltaposom a virágot, akkor az összes jövöbeli is elpusztul, de nem, ha nem a multban taposom el, hanem a jelenben, s ez itt már nagyon buta dolog, mert mi különbség van a mult és jelen között?
A multban taposom el, vagy a jelenben, az nem mindegy a jövöbeli virágnak?
Nem létezhjet, ha a multban eltaposom, de létezhet, ha a jelenben. Érdekes! -
Zsoldos #156 Az elobb volt egy idoutazos x-aktak a viasaton. Jo gagyi volt :) -
tomcat1 #155 alszik a topic.. -
#154 na jó, haggyuk. ez asszem nem teljesen érthető. sajna nem tudom szebben megfogalmazni. -
Zsoldos #153 Hat, ha neked jelentektelen a teged korulvevo vilag allapota.. ;) (arrol nem beszelve, hogy a megismerhetosege is ettol fugg) -
#152 most ez lehet, h kicsit furán hangzik, de ahogy valaki megérti az idő jelentéktelenségét, már nem is vágyik az időutazásra. -
Arvind #151 Igaz az időt az ember találta ki! Igazából az idő arra való, hogy a dolgok menetét, pl. egy napot mérni tudjunk. Tehát az idővel mérjük a világ változását, és mint ilyennel elvileg le tudjuk irni, hogy mikor milyen volt a világ. Tehát attól, hogy az időt az ember találta ki, és csak pusztán fogalom, még nem nem zárja ki az "időben utazást". Szerintem azért nem mert a valóságban sem ott akartunk utazni, ez csak egy közérthető megnevezés. -
#150 és mivan, ha idő nincs is. mert ugye csak azóta van idő, mióta mérjük... azt h idő, azt az ember találta ki. : )
lehet, h minden egyszerre történik. csak lassan : D -
Arvind #149 Az ember tudott uatazni a térben, de csak a szárzföldön, illetve vizben kicsit, ám levegőben nem tudott utazni most meg tud.
Amikor valamit nem tudott, akkor azt hitte azt nem is lehet:
Én egyáltalán nem látom helyesnek kizárni az időben utazás lehetőségét!
-
Zsoldos #148 Szandekosan meghagytam az eredeti okfejtes gondolatmenetet, csak kicsereltem az alap allitasokat szinten igaz allitasokra. Mivel az eredmeny hamis lett, ezert a logikai formula, ezzel egyutt a kovetkeztetesed hibas. -
Zsoldos #147 Analogiaval mintaztam, hogy ertelmetlenseg az okfejtesed (ha esetleg lemaradtal volna az elmult 40 ev esemenyeirol: az ember mar utazik vakuumban:) -
smity 8D #146 ugy igaz hlyesebb ahogy te írtad , de végülis így is emg lehet érteni :DD -
smity 8D #145 mi? most pont uyganazt írtad le mint én, csak máshogy megfogalmazva. :)
hol hibádzik, mer nekem még nem esett le :DD -
Zsoldos #144 Valahogy igy hibazik az ervelesed sztem :) -
Zsoldos #143 Az ember sosem tudott vakuumban utazni. Sok mindenre kepesek vagyunk, de minden epitmenyunkhoz voltak alapok. Amerikaba athajozni nem is volt olyan nehez, mint gondoljuk, hisz levegoben, vizen, vizben tud a foldon minden leny mozogni. Csak a kepessegeinket kellett tulszarnyalni (parezer km-el :DDDDD) De vakuumban valo utazasra alkalmas szervezet meg nem volt a foldon. -
smity 8D #142 jáj de legalább adtatok így reggel két mosolygós percet :)
tényleg ezt kéne a tudosoknak vizsgálni: mért is nem tud a kukac az időben utazni? :))
sztem földi lény nem fog soha időben utazni. az ember sok mindere képes, de minden építményéhez voltak alapok. a holra utazni azért nem is volt olyan nehéz mint gondoljuk. hisz a térben tud a földön minden lény mozogni. csak a képességeinket kelett túlszárnyalni. (pár km.-el :DDDDDDD)
de időutazra alkalmas szervezet még nem volt a földön.
( és most jönnek majd a kérdése: honnan tudod? ha a kukac tudna utazni se tudnál róla...stb... ezzekkel ne fárasszatok le :) -
#141 hmm. ezen el kell h goldolkodjak. -
Prank #140 hm... azt hiszem régen olvastam valami olyasmit, hogy ásatásoknál találtak régi elszáradtnak hitt többezer éves növénymagvakat, aztán valahogy sikerült kikeltetni azokat...
végül is utaztak az időben egy kicsit:) -
Arvind #139 Miért te tudsz más állatot ami tud utazni az időben!
-
#138 miért pont a kukacokon vagytok kiakadva? -
Prank #137 jobb ha vigyázunk a kukacokkal, lehet hogy invázióra készülnek:) -
#136 én folyamatosan utazok az időben, szép lassan előre :D -
Arvind #135 Akkor egyszerű!
Találkozott már valaki olyan kukaccal amelyik tudott utazni az időben...
Ugye nem?!, Én sem! Biztos azért mert elmentek...
-
Prank #134 ha nincs szükséged a hajadra, akkor miért nwm vágod le?
egy szóval sem mondtam, hogy azért nem lehet utazni az időben, mert a kukacnak nincs szüksége rá.
azért nem tudsz külföldiül, mert nem tanultál más nyelveket.
azért nem tudsz úszni, mert béna vagy:)
ilyen következtetések a 4 éves ismerősöm szokott levonni egy mondat után:P -
Prank #133 látom elvagy magaddal:) -
Arvind #132 Nekem meg nincs szükségem a hajamra, mégis van...
Tehát akkor azért nem lehet utazni az időben mert a kukacnak nincs rá szüksége!? :)
Én meg azért nem tudok külföldiül, mert a verébnek sincs szüksége külföldiül tudásra, és azért nem tudok úszni, mert a fűnek nincs szüksége az úszás tudományára...