1091
Időutazás
  • smity 8D
    és akko elkezedtt volna a nép kétlkedni, egyebek. lehet bes került volna a bibliába. az emberek tulajdonsága számít. nem leht ide oda rakosgatni őket
  • smity 8D
    sztem igenis változott volna minden. ha jézus helyébe vki mást raktak volna, lehet ,hogy nem lett volna olyan hülye ,hogy joformán megfeszítesse önmagát önzetlensége bebizonyítására.
  • Arvind
    És mivan ha semmi sem változik! Vannak dolgok amik valószínűleg így is úgy is kialakultak volna, csak máshogy hívnák a hozzájuk kapcsolodó személyeket.
  • hmhm
    mire jutottál ?
    ez érdekes kérdés, és más korokra is.
    jéézus, mohamed, buddha

és akkor jóformán nem lenne vallás ?
  • magus
    epp azon gondolkodtam, hogy ha valaszthatnek, egy embert akit megolhetnek a XX. században, akkor ki lenne az.
  • Arvind
    Mér pont 16???
    És mér párhuzamosak?
  • feketeribizli
    Miért ne mehetnénk át egy velünk nem párhuzamos térdimenzióba, s ott elmegyünk x métert, s vissza tértünk, de nem x métert távolodtunk, hanem yx-et.

Ez a nem párhuzamos dimenziós elméletem, melynek létezni kell, hiszen nem csak 16 különböző sebességű rezgő hullám létezhet, hanem számtalan, de azok nyilván gyorsabb világok, vagyis az átfedési rezgő hullámaik a miénkkel megegyezőek, s abban vissza felé haladva már a mi időnkhöz képest a multba utaztunk, ha visszatérünk.

Vagyis lehetséges az időutazás több féle sebességgel.

egyikben gyorsabban érkezünk meg a multba, mig a másikban lassabban.

A miénkben ugyanannyi ideig tart az ut a multba, vagyis ha egy napot kéne utazni vissza, az egy napig tartana.
  • feketeribizli
    Szerintem nem ilyen bonyolult a dolog.

Képzelj el egy vasszegecsekkel teletüzdelt fémlapot.

A szegecsek helyein vannak a másikdimenziós pontok, ez egyszerü és világos.

Nem létezhetünk a szegecsekben, de a szegecsek léteznek a mi terünkben, vagyis nyoma van a 16 párhuzamos dimenziónak a mi terünkben is, vagy pedig nem is párhuzamosak egymással.

Vagyis számtalan dimenzió létezik, de a miénkkel párhuzamos rezgőtér csupán 16, s ezek nyilván erösitik is egymást, néhol meg át is fedik, mint a szegecsek pl.

A csillagok is ilyen átfedési pontok biztosan. Orion öv is.
  • bobey
    Tényleg érdekes, magam is eltudok rajta mélázni.
  • Prank
    ez csak egy felvetés, de érdekes dolog erről filozofálni:)
  • bobey
    Nem megbántani szeretnélek, csupán érdekesnek találom, hogy sokan vagytok akik oly sokmindent tudtok más dimenziókról, egyebekről, pedig azt sem tudjuk van-e ilyen.Honnan lehet ezeket akkor tudni? Mindenki csak hozzá teszi saját fantazmagóriáját?
  • feketeribizli
    Most jut eszembe, hogy a párhuzamos dimenziók alkalmasak, mind a tér, mind az időutazásra, mert kizárt,hogy ha én átmegyek a másikba, ott haladok 2 métert, s visszatérek, akkor itt is 3 métert haladjak csak, s az időpont is épp egy perccel legyen több.

Lehet, hogy elmegyek 500 km-t, s visszatérek ugyabn abba a pontba, de lehet, hogy fényévekkel arréb van a másikdimenziós 1 méteres távolság pontja a mi párhuzamosunkétól.

Másik dimenzióban ugyanis mások a térgörbületek, de azok távolsága a görbülettől függ!
  • bobey
    Tudlak követni. Minde időutazós filmmel ez szokott llenni a probléma. Minek vissza menni az időben megmódositani valamit, ha az megsem történne, ha nem mennének vissza.
  • Prank
    én is azt gondolom, hogy visszafelé nem lehet utazni az időben, mert ha megtennénk, akkor egy porszem félrerúgása is hatalmas változásokat okozhat a jövőben, ami esetleg akkor nem történt volna meg...
    azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy úgy utazzunk vissza a múltba, mint a "nézők", akik nem tudják befolyásolni az eseményeket csak megtekintik
    morbid példa: a 5000 éve a Földről jött fénysugarakat valamilyen módon összegyűjtik (ugye 5000 fényévnyi távolságból), majd kivetítik maguknak és betekintést nyernek az akkor élt civilizációk mindennapjaiba:)
  • feketeribizli
    Az IDŐUTAZÁSOK ELMÉLETÉBEN HIBA VAN!

A párhuzamos világok nem létezhetnek, mert nincs számzukra tér, sem idő!

A megkettöződés ugyan létrejöhet, s a multba utazó másolat jelen lehet a jövőbelivel, de akkor is csupán egy hasonmás az időutazó, s teste a másolodás időpontjától önálló testként funkcionál, vagyis nem azonos senki mással, mert ugyan megakadályozva a történést, az be nem következik, de ő el nem tünhet, ha meg is ölik eredeti egoját, mert egy gyökér táplálja a két testet a jelenben, igy természetes, ha eltünik, de akkor az egyenlő a halállal, s két ember halt akkor meg, mely egy bimboról fakadt.

A bimbó elpusztitása minden sarjat elpusztit, mert az táplálja a jövőt a multból, de ugye a virágok mégse pusztulnak el?

Akkor a másolatok se?!

Multban eltaposom a virágot, akkor az összes jövöbeli is elpusztul, de nem, ha nem a multban taposom el, hanem a jelenben, s ez itt már nagyon buta dolog, mert mi különbség van a mult és jelen között?

A multban taposom el, vagy a jelenben, az nem mindegy a jövöbeli virágnak?

Nem létezhjet, ha a multban eltaposom, de létezhet, ha a jelenben. Érdekes!
  • Zsoldos
    Az elobb volt egy idoutazos x-aktak a viasaton. Jo gagyi volt :)
  • tomcat1
    alszik a topic..
  • bens
    na jó, haggyuk. ez asszem nem teljesen érthető. sajna nem tudom szebben megfogalmazni.
  • Zsoldos
    Hat, ha neked jelentektelen a teged korulvevo vilag allapota.. ;) (arrol nem beszelve, hogy a megismerhetosege is ettol fugg)
  • bens
    most ez lehet, h kicsit furán hangzik, de ahogy valaki megérti az idő jelentéktelenségét, már nem is vágyik az időutazásra.
  • Arvind
    Igaz az időt az ember találta ki! Igazából az idő arra való, hogy a dolgok menetét, pl. egy napot mérni tudjunk. Tehát az idővel mérjük a világ változását, és mint ilyennel elvileg le tudjuk irni, hogy mikor milyen volt a világ. Tehát attól, hogy az időt az ember találta ki, és csak pusztán fogalom, még nem nem zárja ki az "időben utazást". Szerintem azért nem mert a valóságban sem ott akartunk utazni, ez csak egy közérthető megnevezés.
  • bens
    és mivan, ha idő nincs is. mert ugye csak azóta van idő, mióta mérjük... azt h idő, azt az ember találta ki. : )

lehet, h minden egyszerre történik. csak lassan : D
  • Arvind
    Az ember tudott uatazni a térben, de csak a szárzföldön, illetve vizben kicsit, ám levegőben nem tudott utazni most meg tud.
    Amikor valamit nem tudott, akkor azt hitte azt nem is lehet:
    Én egyáltalán nem látom helyesnek kizárni az időben utazás lehetőségét!
  • Zsoldos
    Szandekosan meghagytam az eredeti okfejtes gondolatmenetet, csak kicsereltem az alap allitasokat szinten igaz allitasokra. Mivel az eredmeny hamis lett, ezert a logikai formula, ezzel egyutt a kovetkeztetesed hibas.
  • Zsoldos
    Analogiaval mintaztam, hogy ertelmetlenseg az okfejtesed (ha esetleg lemaradtal volna az elmult 40 ev esemenyeirol: az ember mar utazik vakuumban:)
  • smity 8D
    ugy igaz hlyesebb ahogy te írtad , de végülis így is emg lehet érteni :DD
  • smity 8D
    mi? most pont uyganazt írtad le mint én, csak máshogy megfogalmazva. :)
    hol hibádzik, mer nekem még nem esett le :DD
  • Zsoldos
    Valahogy igy hibazik az ervelesed sztem :)
  • Zsoldos
    Az ember sosem tudott vakuumban utazni. Sok mindenre kepesek vagyunk, de minden epitmenyunkhoz voltak alapok. Amerikaba athajozni nem is volt olyan nehez, mint gondoljuk, hisz levegoben, vizen, vizben tud a foldon minden leny mozogni. Csak a kepessegeinket kellett tulszarnyalni (parezer km-el :DDDDD) De vakuumban valo utazasra alkalmas szervezet meg nem volt a foldon.
  • smity 8D
    jáj de legalább adtatok így reggel két mosolygós percet :)
    tényleg ezt kéne a tudosoknak vizsgálni: mért is nem tud a kukac az időben utazni? :))

sztem földi lény nem fog soha időben utazni. az ember sok mindere képes, de minden építményéhez voltak alapok. a holra utazni azért nem is volt olyan nehéz mint gondoljuk. hisz a térben tud a földön minden lény mozogni. csak a képességeinket kelett túlszárnyalni. (pár km.-el :DDDDDDD)
    de időutazra alkalmas szervezet még nem volt a földön.

( és most jönnek majd a kérdése: honnan tudod? ha a kukac tudna utazni se tudnál róla...stb... ezzekkel ne fárasszatok le :)
  • bens
    hmm. ezen el kell h goldolkodjak.
  • Prank
    hm... azt hiszem régen olvastam valami olyasmit, hogy ásatásoknál találtak régi elszáradtnak hitt többezer éves növénymagvakat, aztán valahogy sikerült kikeltetni azokat...
    végül is utaztak az időben egy kicsit:)
  • Arvind
    Miért te tudsz más állatot ami tud utazni az időben!
  • bens
    miért pont a kukacokon vagytok kiakadva?
  • Prank
    jobb ha vigyázunk a kukacokkal, lehet hogy invázióra készülnek:)
  • bens
    én folyamatosan utazok az időben, szép lassan előre :D
  • Arvind
    Akkor egyszerű!
    Találkozott már valaki olyan kukaccal amelyik tudott utazni az időben...
    Ugye nem?!, Én sem! Biztos azért mert elmentek...
  • Prank
    ha nincs szükséged a hajadra, akkor miért nwm vágod le?
    egy szóval sem mondtam, hogy azért nem lehet utazni az időben, mert a kukacnak nincs szüksége rá.
    azért nem tudsz külföldiül, mert nem tanultál más nyelveket.
    azért nem tudsz úszni, mert béna vagy:)

ilyen következtetések a 4 éves ismerősöm szokott levonni egy mondat után:P
  • Prank
    látom elvagy magaddal:)
  • Arvind
    Nekem meg nincs szükségem a hajamra, mégis van...
    Tehát akkor azért nem lehet utazni az időben mert a kukacnak nincs rá szüksége!? :)
    Én meg azért nem tudok külföldiül, mert a verébnek sincs szüksége külföldiül tudásra, és azért nem tudok úszni, mert a fűnek nincs szüksége az úszás tudományára...