1091
Időutazás
  • Prank
    egy kukacnak nincs szüksége időutazásra
  • Arvind
    És azt én honnan fogom észrevenni, hogy egy kukac előreutazott az időben?
    Vagy azt hogy visszautazott?

• smity 8D
    ez a kukac ropant aranyos a neved helyén :)))))))

dimenziok, dimenziok......................
  • Prank
    az időben nem is, de a dimenziók között szvsz megvalósítható lenne az utazás...
  • smity 8D
    hát itt sincs kedvem visszaolvasni de azért leírom a koncepciómat az idővel kapcsolatba, ha nem baj :))))

nos sztem időben ember sosem fog utazni. bár ezt így kijelenteni nem lehet. sőt elent mondana az elveimnek. szóval inkább így fogalmazok: ha lehetséges is lesz vmikor az nagyonsoká lesz. ugyanis az élő szervezetek a kezdetektől fogva képesek voltak, ugye a térben haladni, s vmilyen szinten érzékelni a világot. az ember ezeket a folyamatokat már felsőbb szinten teljesíti. ( gondoljunk arra hogy már a holdon is jártunk, és nem cask érzékelni de értelmezni tudjuk a környezetönket)

időben utazni eddig még egy élőlény sem tudott semilyen formában avagy szinten.

és bonyolult is lenne a dolog, mert ha ez lehetséges lenne az azt jelentené ,hogy az idő olyan mint egy bizonyos sík melyen lehet mozogni.s ezért is van ,hogy pl egy időben akár 1000 önmagaddal is találkozhacc ha ugy van időzítve. mert akkor minden egyes másodperchez , s annak tört részéhez tartozik egy tér beli állapot. aminek átlehet részeit helyezni egy másik másodperce az akkori állapot mellé.

és felmerül egy kérdés, hogy a multbeli utazásunk után abba a mp.-be mennyünk e vissza ahonnan kiugortunk avagy abba amibe rendes esetbe kellenne most járnunk
  • Hanga
    :)esőnap a múlt szombat
  • Arvind
    Akkor még magaddal is tudsz majd találkozni...
  • qper
    nem, de a múlt héten megyek
  • Arvind
    És voltál?
  • qper
    az a vicc megvan, hogy:

Felhívás: Az időutazók konferenciáját két héttel ezelőtt tartjuk!
  • Arvind
    Ha sikerül elkészítenem az időgépet visszajövök és elmesélem. Úgyhogy legyetek résen...
  • Ambro
  • Arvind
    Igazad van én biz azt nem olvastam, és nem is vagyok vallásos.
    És abban is igazad lehet, hogy a könyvek könyve, bár ezt csak egy olyan ember mondhatná, hogy az aki már elolvasta a létező összes könyvet és legalább annyira vallásos, mint nem!
    Na de nem is ez itt a lényeg. Szerintem a biblia nem több egyszerű könyvnél, mely néhol bocsátkozik jóslatokba, de nem ez a legfőbb célja.
    Egyébként pedig a biblia a hívőknek készült, azért, hogy megmagyarázza számukra a világot, és útmutatást adjon nekik. Aki nem hívő annak ez a könyv nem több eccerű mesénél, és nem is kell, hogy az legyen.

Egyébként meg ha minden jóslata igaz lenne, már biztos tudnék róla...

Szerintem most is képesek lennénk egy olyan "biblia" megírására amit az emberek 2000 év múlva is követnének, és biztos tudnák egy csomó dolgot megjósolni, ami be is következne, csak ügyesen kell fogalmazni -mint a Delphoi jósdákban-

• Ambro
    Mit, hogy például Tírusz városában ma sem laknak? Ez most a punci vagy a fütyi?

Nézd, szerintem neked fogalmad sincsen arról mit ír a biblia és azt hogyan kell vallásmentesen értelmezni. Sokan, nagyon sokan be akarták bizonyítani, hogy a bibliai Úr hazug isten. Például Juliánusz császár, az akkori világ ura is újjá akarta éppítteni tíruszt. neki sem sikerült. És ilyen jóslat tucatszám található benne. És ilyen próbálkozás ezerszám történt. Hiszen egyszerűnek látszik a dolog. Csak be kell bizpnyítani, hogy a bibliai isten hazug isten és összeomlik egy világvallás. megpróbálták. Volt rá pénz paripa fegyver. Nem sikerült. A durván 2500 éves jóslatok máig igazak. mind. És akkor te jössz a fülyivel meg a puncival... ...ember én, nagyon szégyellném magam a helyedben, hogy a könyvek-könyvéről ilyesmit mondtál. Talán ha olvasgatnál kicsit...
  • Arvind
    Jó igzad van, csak én arra akartam utalni, hogy vannak dolgok, olyan igazságok amit már a középkorban is meg lehetett mondani a mostani, vagyis jövőbeni világról.
    Azonkívül én szabadjára engedhetném a fantáziámat és irhatnék egy könyvet a jövőről, amiben én egy csomó dolgot megjósolnék. És ha szerencsém van akkor egyik-másik még be is jönne. Majd sok idő mulva jön az utókor, és teljesen odáig lesznek, hogy igen ez az ember már rég megmondta... - és biztos azért tudta mert tudott utazni az időben...

• Prank
    pedig igaza lehet...
  • Ambro
    "attól, hogy én azt mondom, hogy a fiúknak fütyijük van és leszen a jövőben is, és a lányoknak meg puncijuk attól még nem vagyok időutazó, mint ahogy sok más magát jósnak mondható ember sem"

Primitív gyerekes duma. Ez egy tudományos fórum. Ide ez szerintem nagyon kevéske...
  • Baldapple
    Csak egy kis hülyeség. De a fantáziánknak jóó:-)))
    Töltsük ki a világürt púrhabbal.
  • Arvind
    A földön vannak örök érvényű igazságok, és pl attól, hogy én azt mondom, hogy a fiúknak fütyijük van és leszen a jövőben is, és a lányoknak meg puncijuk attól még nem vagyok időutazó, mint ahogy sok más magát jósnak mondható ember sem, csak van aki akinek ez bejön.
    -ez most egy kicsit durván sikerült megfogalmaznom, de szerintem érthető ezért nem másítom meg első gondolatom-

• Ambro
    Igen. Egy biztosan akadt. A bibliai Úr.

Ha elolvasod a Bibliát, láthatod, hogy a Krisztus előtt kb 500-ban élt próféták nem a saját jóslataikat adták elő, hanem azt amit az Úr mondott nekeik. Azok pedig tele vannak olyanokkal, hogy "örökké", meg "soha", meg ilyesmi. Vagy is örök érvényű jóslatok. Nagyon sok ilyen van a Bibliában és azok a mai napig igazak. Mind! Pedig próbáltak ellene tenni. Például az egyik jóslat szerint egy bizonyos város elpusztul, és a helyén soha nem áll majd másik város. Nos, egy bizonyos uralkodó megpróbálta bebizonyítani, hogy a bibliai Isten egy hazug isten és várost akart oda építteni. Nem sikerült neki. Máig lakatlan az a rész... És ezzel együtt máig igaz az összes bibliai jóslat. A mai tudományos-technikai ismereteink alapján ez csak úgy lehetséges, ha a bibliai Úr egy időutazó volt. Más -nem vallásos- elképzelés nincsen rá. Vagyis akkor egy valaki ismerte a téridő-utazás titkát, és meg is tudta valósítani azt. Na-ja, egy 2220 Km-es élhosszúságú kocka-téridőhajó építése azért nem semmi. Még egy Goauld anyahazó is több-tucatszor beleférne...

Kár, hogy ti fiatalok nem olvassátok a Bibliát. Pedig a Könyvek Könyve izgalmasabb olvasmány lehetne számotokra mint bármi más ami jelenleg e bolybón ebben a téridőben föllehető...

Íme egy korabeli laser-shaw:laser-shaw.
  • ivjoe
    Priviben küldöm a kapcsolási rajzot. :D
  • Arvind
    Valaki tudja hogy kell időgépet építeni?
  • Ambro
    Íme egy bibliai téridőhajóban tett látogatás. Olvassátok úgy, mintha nem vallásos szöveg lenne. Mellesleg érdemes kiszámolni mekkora is volt a tizenhétezer futamnyi élhosszúságú kocka-téridőhajó, ha egy futam 185 és 192 méter közé esik...

Jelenések Könyve 21. fejezet:

10. És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nékem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, a mely Istentől szállott alá a mennyből.
    11. Benne vala az Isten dicsősége; és annak világossága hasonló vala a legdrágább kőhöz, úgymint kristálytiszta jáspis kőhöz;
    12. És nagy és magas kőfala vala, tizenkét kapuja, és a kapukon tizenkét angyal, és felírott nevek, a melyek az Izráel fiai tizenkét törzsének nevei:
    13. Napkeletről három kapu; északról három kapu; délről három kapu: napnyugotról három kapu.
    14. És a város kőfalának tizenkét alapja vala, és azokon a Bárány tizenkét apostolának nevei.
    15. A ki pedig én velem beszéle, annál vala egy arany vessző, hogy megmérje a várost, és annak kapuit és kőfalát.
    16. És a város négyszögben fekszik, és a hossza annyi, mint a szélessége. És megméré a várost a vesszővel tizenkétezer futamatnyira: annak hosszúsága és szélessége és magassága egyenlő.
    17. És megméré annak kőfalát száznegyvennégy singre, ember mértékével, azaz angyaléval.
    18. És kőfalának rakása jáspisból vala; a város pedig tiszta arany, tiszta üveghez hasonló.
    19. És a város kőfalának alapjai ékesítve valának mindenféle drágakövekkel. Az első alap jáspis; a második zafir; a harmadik kálczédon; a negyedik smaragd;
    20. Az ötödik sárdonix; a hatodik sárdius; a hetedik krizolitus; a nyolczadik berillus; a kilenczedik topáz; a tizedik krisopráz; a tizenegyedik jáczint; a tizenkettedik amethist.
    21. A tizenkét kapu pedig tizenkét gyöngy; minden egyes kapu egy-egy gyöngyből vala; és a város utczája tiszta arany, olyan mint az átlátszó üveg.
    22. És templomot nem láttam abban: mert az Úr, a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány.
    23. És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt...
  • Prank
    az igaz...
    viszont ha túl sokat utazol előre az időben, akkor szvsz elég nagy sokkhatás érhet mikor felébredsz egy teljesen más és ismeretlen közegben
  • Arvind
    Jó hibernálás közben nem, de utánna igen. A hibernálás olyan mint az utazás.
  • Prank
    ezzel a gondolatmenettel az is időutazásnak számít, amikor megnézel egy régi filmet, vagy esetleg egy élő adást, mert az is pár másodperc késéssel ér hozzád:)
    a Napot is 7-8 perccel "fiatalabbnak" látod, mert kb annyi idő míg a fénye ideér
    de ezeket a történéseket nem tudod befolyásolni
    akkor sem tudsz mit csinálni, miközben pl hibernáltatod magad
  • Arvind
    Igen időutazás, de csak a földről viszonyítva.
    Tehát ha gyorsan mész, nem muszály a fénynél gyorsabban utazni az űrben, akkor az idő a földi időhöz képest lasabban telik.
  • ivjoe
    Mi?
  • pisti0515
    Hát attól függ mit értünk időutazás alatt. mert pl az is annak számít ha megelőzzüg a nap sugarait mielőtt a Földre érnek. Ehez persze gyorsabbnak kéne lenni a fénynél:-)
  • Arvind
    Egyébként kár, hogy kifáradtatok, egész jól elnyomtátok itten. Szerintem egyébként tulságosan a lényegtelen részletekre koncentráltok, és telhetetlenek vagytok.
    Vegyük pl. a tükrös felvetést: Ez mondjuk nem időutazás, de az elmélet szerint lehet vele a múltba látni. Hát hogyne lehetne, az egész csak technika, hogy milyíen messzire, mert nem kell egyből 5 meg 10 fényévet, elég csak pár nap, vagy hónap és akkor mindjárt megoldható lenne a tükör elhelyezése, és még a képet is látnánk.
    Szerintem egyébként az időutazásnak csak a visszafelé, a múltba utazás része lehet kérdés, hiszen előre tudunk utazni, ez megint csak technikai kérdés.
    pl. lefagyasztunk valakit és 100 év múlva kilvasszuk, akkor ő közben majdnem 100 évet utazott az időben előre, aztán lehet gyorsan utazni, vagy nagy gravitációs helykre költözni, stb.

Arwind
  • ivjoe
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Arvind
    Ez kurva jó beírok és megjelenik...
  • Arvind
  • immovable
    http://www.nethirlap.hu/cikk/idoutazas.16863.html
  • ÁjjLe BoBBi
    áhh anynira nem :D:D
  • Maco13
    Ehh... nem vagy romon úgy látom
  • ÁjjLe BoBBi
    ha most tudnék utaniz az időben, visszautaznék, hogy akocsma még nytva legysen
  • Tikal #94
    Nincs IDŐ! Csak a most van, a JELEN! Nincs mult, az már elmult, nincs többé, nincs jövő, az csak a képzelet szüleménye, csak a MOST van!
  • jointeer
    az a film egyáltalán nem a vallásosságról szól. sőt...
  • gazdi
    ...laposabban...