11431
Ubuntu Linux
-
#79 6.10-ből még csak Live verzió jelent meg? Mert nem találok dvd verziót a hivatalos oldalukon a letöltések között. -
csabiks #78 Utánnanéztem más weblapokon és ez a végleges tehát a korábban belekerülő háttérkép meg splsh kép nem lett végleges, synapticban feltettem és igy már szebbek a firefox ikonok , 2essel is simán felment :) köszi!
2 napja a magyar szerverről a csomagokat csak 20al tuttam szedni max, de ma reggel már jön 200al :P
-
evenor #77 Synaptic-ban keress rá a "firefox-themes-ubuntu" csomagra, és telepítsd fel. Azt nem tudom, hogy tudod-e használni az FF2.0-val, de az 1.5-el működik. -
csabiks #76 https://wiki.ubuntu.com/EdgyEft/Knot3?action=AttachFile&do=get&target=full-firefox-theme-tangerine.png
Sem ez a háttérkép sem a firefox téma nincs benne, a gnome bar is más nekem :D nemértem mit rontottam el -
csabiks #75 már csak azt nem értem hogy a bétában szereplő háttérkép miért nincs benne :) -
csabiks #74 Én már fel is tettem :P -
csabiks #73 igen tényleg igazad van , viszont én egy képet láttam ami ez volt írva tehát etc, de ezekszerint a kép volt rossz! :) -
#72 Jahogy ez a kódneve... -
kogasom #71 Itt súlyos tévedés van, mivel nem Edgy Etc, hanem Edgy Eft a neve :) Amúgy a legújabb ubuntu neve, ami mellesleg ma jelent meg. www.ubuntu.com -
#70 Bocsásd meg lámának tűnő kérdésemet, de mi az az Edgy Etc? -
csabiks #69 de mondom ha bármi kérdésed lenne írjál ésha tudunk segítünk :) én is igy kezdtem a semmiből , de sok sok wiki stb után lesz egy alapszintű tudásod! -
csabiks #68 hát én nagyon sokat kipróbáltam , nem akarok megsérteni senkit de szerintem otthoni célra ez az oprendszer több mint nagyszerű, mind felületébe mind teljesítményébe, próbálkoztam anno kubuntuval de nem lett etalon, az ubuntu a gnomeval az egyszerű csomagkezelésével nagyszerű páros, szerintem várj 2 napot és azután tedd fel az ubuntut ugyanis akkor jön az Ubuntu: Edgy Etc, érdemesebb ujjabbal kezedeni, ezért én is áttállok :)
Biztonság, biztonság.. nem kell megfeletkezni linux alatt sem biztonságról, lehet hogy csak pár darab vírus van de ezeket is kikell védeni, én clamavot használok, de szerintem most kipróbálom az avastot ami ingyenes linuxra, az ubuntu tűzfala jó, ha nem akarod kézileg állítgatni tedd fel a grafikus firestartert! -
#67 Oké köszi, szerintem lesz is majd sok kérdésem. Kb 4 éve próbáltam egy uhu-t, de nem sokáig volt fent mert kényelmetlen volt az állandó oprendszer váltás és nem is igazán értettem a linuxhoz. Most eljutottam arra a szintre, hogy nagyon meguntam az xp xarságait, hibáit és biztonsági réseit és olvastam róla, hogy mostanában ez az egyik legjobb linux úgyhogy egy próbát megér mindenképpen. -
csabiks #66 ha kell bármi segítság én amiben tudok segítek majd! -
kogasom #65 Játékra való, csak ezt a gyártók az ID software kivételével nem tudják még :) -
#64 Igen, én is így gondoltam. Alapból linux lesz a főrendszer, csak játéknak hagyok meg egy nagyon fapados xp-t. -
csabiks #63 Codegával az újjabb játékokat kivétel nélkül lehet futtatni , half life2, flat out 2.. stb
a codega fizetős de innen-onnan beszerezhető :)
De egy valamit ne felejts el a linux nem játékra való! ha jáccani akarsz elég neked egy xp! -
csabiks #62 Végre egy topik , már megakartam nyitni csak féltem hogy bezárják :)
Én is ubuntut használok lassan fél éve, windows mellé remek párosítás, dea windows is csak a játékok miatt van fenn ami ugyan futtatható linuxról codegaval de igy biztosabb!
Leírom tapasztalataimat: Sokszor otthagytam mert nem sikerült feltennem a video drivert, ezért máshol volt a kép xp és ubuntu között, ekkor véletlenül ráakadtam a automatixra.
Hogy mi is az automatix?
-egy remek progrma ami mindent feltesz neked, neked csak kikell jelölni hogy épp mi legyen az (képnéző,dc,xmms,vírusírtó,tűzfal..stb)
-többek közt ati és nvidia drivereket, flash playert..stb
-igaz hogy ezeknek a programoknak több mint a fele beszerezhető a tárolókbol de egy kezdőnek igy sokkal könnyebb!
Beszerezhető innen : GetAutomatix
Kérdéseimet a www.ubuntu.hu fórumán tettem fel amire nagyon gyorsan válaszoltak , ha valakinek vmi nem megy itt felteheti kérdését!
Utoljára ez egy nagyszerű linux én vagy 40et kipróbáltam többek közt a fizetősöket is de egyik sem volt olyan jó mint az ubuntu, most várom az edgy etc-t ami nemsokára megjelenik a bétát már kipróbáltam és nagyon jónak látom! -
#61 Ehhez hasonló, csak éppen 4-en ülnek rajta.
-
#60 Mivel a rendszervinyóm bemondta az unalmast ezért most ezzel a live ubuntu-val tolom, Ahhoz képest, hogy eléggé fapados verzió maximálisan elégedett vagyok vele, amint lesz új vinyóm fel is rakom a teljes verzióját.
Kérdés: láttam valahol egy olyan háttérképet ahol 4 linux pingvin ült egymás mellett, a szemüket, fülüket és szájukat fogták be, a negyedik meg lejjebb fogott valamit :)
Nincs valakinek ez meg? Nagyon tetszett. -
kogasom #59 Mivel a live verzió egyben a telepítő, így ez nem lesz nehéz :)
emulálni úgy-ahogy lehet. Játékok közül azok, amiket az ID gyártott natívan elfutnak linuxon (természetesen gyorsabban, mint win alatt, de ez mellékes), a többi játék közül meg néhányat lehet, néhányat nem. Játékfüggő, hogy érdemes-e újraindítani vagy sem. -
#58 Okés, akkor megvárom azt. Először megnézem a live verziót, ha tetszik akkor felteszem véglegesen.
Amúgy mennyire nehéz emulálni linux alatt xp-s alkalmazásokat? (pl játékokat) Egyszerűbb ha inkább, reboot és xp-t indítom? -
kogasom #57 A legújabb verzió (6.10) pár nap múlva fog kijönni, a mostani pedig nagyon jó. Bőven el van látva csomagokkal, amit az ember legtöbbet használ magyarra is van fordítva. Az alap programok, amik telepítéskor már fent vannak teljesen magyarítva vannak. Ha a bootmanager alatt a grubot érted, akkor igen, van benne, és magától felismeri a feltelepített XP-t illetve linuxot. -
#56 Én most szándékozom kipróbálni ezt a disztrót, van valakinek valami tapasztalat az új verzióról?
Érdekelne, hogy milyen a magyar nyelvi csomagja (minőség/mennyiség) és hogy alapból van-e benne bootmanager. -
#55 kicsit felelesztem a topicot..
ma raktam fel xubuntut vmware-be, de sehogyse sikerult netet beconfigolni :\
valaki tudna ez ugyben supportalni? :| -
#54 Jehely, ubuntu topic! Könyvjelzó hozzá adva:)
1,5-2 hónapja használom (Breezy - KDE 3.5.2) és imádom. Tulajdon képpen egyik napról a másikra váltottam, azóta körülbelül 5-6szor bootoltam fel a winem.
Fejlesztő ezközeim megvannak, ut2k4 is megy, mi kell még?:D
Na szóval mindent bele emberek. -
risp #53 láttál már linuxot? -
risp #52 változott. -
#51 hmm, ugy tudtam, hogy áprilisban jön ki az új verzió. erre június 1 van megjelölve a hivatalos honlapon... -
#50 kedve garfield irtad hogya Xandros desktop 3.0 Deluxe milyen jo de en erol nem tudok sokat irtad hogy lelehet tolteni a netrol de en sajnos nem talaltam sehol
szeretnem ha meg adnad a pontos hejet mert kezdem uni az xp sebezhetoseget es
jo lene egy stabil gep a netre de linux ba gondolkodom mert az jobb mint az xp
kerem segitsen valaki ha tud . tiszteletel mano1b -
#49 1.4.0-ban már magyar nyelv is lesz! -
#48 kipróbáltam, tényleg sokkal jöbb, köszike a tippet. :) -
#47 btw ez az ubuntu-topic. -
#46 tedd fel az ntfs-toolst, és mountold be az ntfs-partíciókat... -
#45 én gaim-et használok, nem ismerem az amsn-t de vess rá egy pillantást majd. -
#44 LOL! nem tóm, így alapszinte már kezdem megszokni, hogy internet, aMSN, videó és zene hallgatás. De ezen kívül még sokkal tovább nem jutottam. -
#43 2 nap az nagyon optimista vélemény. - Nekem így 3 hónap után is akadnak gondjaim :D -
#42 Elvileg automatikusan létrehoz telepítéskor ilyen mappákat:
/mnt/win_c
/mnt/win_d
Szóval az /mnt - ben nézz körül.
( Ha NTFS partíciód van azt csak olvasni tudja, ítni nem. )
-
#41 azt hogy sikerülne elérnem, hogy Linux alatt lássam a vinyón lévő többi particiót is? mert csak a linuxos particiót tudom kezelni konquer-ben. -
#40 2 nap :D