11431
Ubuntu Linux
  • HiPPoNaX
    Esetleg screenshotot tudsz mutatni?
  • Voldi
    Miért olyan rondák a képek ubuntu alatt a firefoxban?
  • modellmaker
    Végül bevette úgy, ahogy linkben volt. :)
  • HiPPoNaX
    Ha nagyon egyszeru megoldas kell, akkor Ubuntu Tweak. Felrakod es a Munkaasztal resznel nezz korul.
  • modellmaker
    Sziasztok!

Hogy tudom eltüntetni az asztalról a cserélhető meghajtós ikonokat?

Ezt találtam, de nem adja. :|
  • MerlinW
    Én meg ezt
  • LeonSilver
    Ezt az oldalt tudom szíves figyelmedbe ajánlani!!
  • underground2
    és aztnem tudjáték véletlenül, hogy a Steam nevű programot hogyan kel telepíteni Ubuntu 8.04 LTS alá?
  • ivjoe
    wine és anélkül nem megy.
  • underground2
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne, hogy ha nincs fent a WinHQ program, hogy anélkül is lehet telepíteni Windows programokat, ha igen akkor letudná valaki írni nekem, hogy mit kell csinálni olyankor. Nagyon megköszönném a segítségeteket!
  • Flamer
    slime001 loál :D! :D
    az egész csak azért poén mert én még az életbe nem wgeteltem és raktam fel driver kézzel. nvidiam van nekemis és a rendszer simán felrakta automatán ami kellett :D csak a zárt meghajtókra kellett kattolnom és telepitette is :D és egyszersem "fosta" össze magát a rendszer. szerintem nálad lehet valami user error van.
  • Thanatos
    hát, nekem eddig csak poziitv vélemény-em van ubunturol...
    msot épp rendszer újrarakás alatt vagyok
    ubuntunak particio megcisnálok, és kvöetkező alkalom mikor doanéz ember már a dexen csücsül
    midnen megy, hang, video, net, minden

vista: 2 napos drivervadászat és driverbelebuherálás után még midnig szar
    sjanos game maitt kelleni fog egy xp, és az csak fél hangyafaszal jobb driverileg mint vista...

szoval nálam mezőnyhosszal nyert az ubuntu "egyszerüség" terén is :)
  • Voldi
    Hallo

Egy régebbi Gembird 5.1 Surround mikrofonos fejhallgatóm van. Az Ubuntura nem lehet telepíteni, Wine-nal sem. Valami ötlet?
  • LeonSilver
    Hát az eszem megáll.Még a Saitek x52 is működik mindenféle külön driver nélkül...
  • slime001
    Adok neki még egy esélyt! De ha ezzel a driverrel és meghal akkor kész ennyi nem szenvedek többet!
  • MerlinW
    Olvasnivalók
  • kolonel
    Sajnos taccsra vágtam a rendszerem....miután felraktam az ubuntut egy külön particióra és tetszett gondoltam más particióra rendezem át a dolgokat véglegesen.Formáztam az ubuntuval majd beléptem a windows-ba valamiért - de kékhalál! Beléptem a particion magic-ba de error, az már csak 1 sárga particiót talált az azelőtti 5 partició helyett és semmit nem kezelt.Utána próbáltam formázni a windows telepítővel. Az felismerte a korábbi particiókat.Leformáztam azt az 1 particiót amin az ubuntu volt.De mostmár az ubuntu telepítő is csak egy particiót látott..Ismét be a particion magicba a windows-os formázás után már látta a korábbi felállást de kiakadtam: 1 előző particiót 2-szer jelenít meg, és egy másik korábbi particiót mutat ugyan de úgy hogy a képernyőröl is lelóg az ábrája, teljesen kinyúlik a monitorról - és üresnek látja.Egyszerűen megnőtt a merevlemez...Nagyon el vagyok keseredve mert több éves dolgaim voltak elraktározva ezeken a particiókon.Ha most a még a két egyforma particióból az egyiket törlöm akkor talán ezeket az adatokat is likvidálja...Most mit tehetnék?Esetleg hogy tudnám valahogy visszahozni a particiókat?
  • LeonSilver
    Én utóljára annyira régen foglalkoztam linuxal, hogy csak na.
    Most gondoltam kipróbálom ezt a disztrót.
    Letöltöttem ( 64 bites, dvd ), feltettem.Minden flottul működik.
    Frissítettem a csomagokat, feltettem az ajánlott nVidia drivert és most örülök a fejemnek mert tökéletes.Netezésre, erre-arra és néhány játékra ( http://www.playdeb.net/available_games.html ) ezt fogom használni.A maradékra ( Lock On, Falcon4 ) marad a windóz.
  • zico87
    hugom gépe a következő intel p3 533-as,256SD ram és ati 9250 vga akkor ubuntu alatt gyorsabb mint pl XP alatt ?

Mert XP-n elég lassú igaz ramot most rakok még bele!!!lehet én gépemen is kiköt 1 ubuntu veszteni nemveszthetek..irc ilyenek megvanak ugye ?COD szériával hogy áll vagyis futhatható ubuntun ?Válaszokat előre is köszönöm
  • mumpic
    www.ubuntuhogyanok.blogspot.com
  • MerlinW
    boot menüben a recovery mode-ot választod, majd a root prompt-ot.

>> wget http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/173.14.12/NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run
    >> chmod +x NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run
    >> ./NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run
    >> reboot

Ennyi.

Nem olyan varázslat a linux, egyszerűen csak meg kell tanulni hsználni, mint mindent. A fél internet linuxos dokumentációkkal, leírásokkal van tele abszolut kezdőktől a haladókig.

Ha lusta vagy ne linuxozz.
    Ha sokat játszol mai játékokkal ne linuxozz.
    Ha együtt tudsz élni a tűzfalakkal, vírusokkal, spyware-ekkel, és egyéb jóságokkal ne linuxozz.
    Ha elfogadod, hogy rá kell áldoznod egy rendszerre az erőforrásaidnak 25%-át ne linuxozz.
    Ha pénzt akarsz kiadni egy OS-ért és a programokért ne linuxozz.
    Ha nem érdekel mit művelnek az alkalmazások a háttérben, szereted a zárt forráskódú programokat, sosem szeretnéd testre szabni őet, ne linuxozz.
    Ha nem akarod biztonságban érezni magad és az adataidat, ne linuxozz.
    Ha nem szeretnéd kihasználni a maximális inter és intranetes sávszélességedet ne linuxozz.

Ez ilyen egyszerű:)
  • slime001
    Bootol és tök fekete képernyő! Rájöttem, hogy ha beírom a felh. nevet meg kódot vakon akkor tovább enged és végre fehér lesz a képernyő!
  • mumpic
    Miért nem írod le pontosan hogy mi a hiba, és hogy mit tapasztalsz? _Talán_ még segíteni is tudnánk.
  • slime001
    Na kész ennyi! Nem bírtam megmenteni! Mégegyszer pedig nem fogom feltelepíteni
  • gabi89
    Hát azért hasonlít a szítú nyilván elrémisztő példát akartam,de ha ilyen gyorsan feladod a dolgokat akkor az iskolában később munkahelyen is feladod hacsak nem változol
  • slime001
    Én is szívesen kipróbálnám mert érdekel.
  • lck #1533
    Nekem volt néhány problémám az elmúlt 5-6 év alatt, amit kitartó próbálkozások után sem tudtam megoldani. Ezek win alatt csak "nextek" kérdése volt. Persze tudom, hogy ezek (elsősorban) driver problémák voltak amiről a linux nem nagyon tehetett.
  • mumpic
    Én csak annyit mondok hogy kár feladnod, mert tetszene, csak egy picit kell hozzá keresni, és minden probléma megoldható. Jó sokra találtunk megoldást, együtt itt a fórumban, de a Linux fórumban is. A net is tele van kérdésekkel és válaszokkal, szerintem érdemes lenne még próbálkoznod!
  • slime001
    Valahogy nem ugyanaz a kettő!
  • gabi89
    Gratulálok
    Majd a munkahelyeden is az első rossz dologra (vagy ha nem sikerül valami amit a főnök mond) hagyd abba a munkát ás mond fel.
  • slime001
    Igen értem! Csak így teljesen elment a kedvem az egésztől. Nem volt eddig soha semmi bajom a Windowsal, csak gondoltam kipróbálom a Linuxot, de ennyi elég is volt!:)
  • lck #1528
    Lehet azt is szeretni. Annál nagyobb a sikerélmény, ha mindent be tudsz állítani. Ha valami nem megy, pár hét fórumozás és már meg is oldódott a problémád. Ez aztán önbizalmat is ad...
    ( Mielőtt nekem esne valaki - nem bántom én a linuxot - használtam is elég sokat - de már nincsenek exibicionista hajlamaim. Egyedül csak az Amarok hiányzik )
  • slime001
    Igen! Sokkal kényelmesebb, mint egész nap azon szenvedni, hogy keltsem életre az OS-t!
  • lck #1526
    Szóval akkor maradtál egy Nextgombnyomkodó egységsugarú user. :)
  • slime001
    Feltettem az Ubuntut! Szólt, hogy töltsem le a videókártyámhoz a drivert. Letöltötte, felrakta majd következő "indításnál" nem indult a rendszer! Maradok a Windowsnál.
  • MerlinW
    Igaz amit írsz, de úgy vettem észre a 8.04 lassabb lett mint az elődei. Mármint GB memó alatt. Természetesen 256/512MB-al még mindig használhatóbb mint az XP.
  • Flamer
    ajánlott de nekme 256MB-on is elfutott compizzal együtt :D igaz nem volt hejjde übergyors de használhatóbb volt mind a windoz :D
  • MerlinW
    Compiz nélkül is ajánlott 1GB memó. Ha nincs annyi, akkor Xubuntu.
  • HiPPoNaX
    Pidginhez is es emesenehez is letezik tudtommal msn plus plugin, ami ha nem is tokeletes, de legalabb a szinezeseket lekezeli.
    Alapvetoen kevesbe eroforrasigenyes az Ubuntu, mint a Windows, de azert egy nagyon gyenge gepen peldaul nem kell a compizt eroltetni :D
  • Thanatos
    pidgin vagy valami hasonlo, kezelik gyk mind msn-t

igen