Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gépet szépen összeraktam, xp bebootolt(!), de mivel nem ismerte fel bill+egeret ujrainditottam, am tobbszor mar nem bootolt be, hianyzik egy fajl. Mivel meg szeretnem nezni a winchester tartalmat gondoltam akkor pendrivera rakok ubuntut es akkor ugy majd meg tudom nezni.
Usb frankon elkeszult, notimom be is bootol semmi gond, de a gep amin hasznalnam fel sem ismeri a pendriveot! Ez mitol lehet? Igazabol eleinte felismerte de nem bootolt be, azota parszor ujra formataltam es felrakt az ubuntut de a gepem tovabbra sem ismeri fel 😞
Eleinte missing operating systemet irt de azon tul vagyunk mar be lehet bootolni az egyig gepen de amin kene nem 😞
Otlet?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
nálam mûködik ahogy kell.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Masik meg az,hogy a DC par ora futas utan elkezdte fogni a gepet de olyan szinten,hogy meg az eger is laggolt.
Most amugy megoldottam ugy,hogy Ctrl+Shift+Enter,aztan alulrol Ctrl+Insert-tel mar tudom masolni es mukodik is....de azert az eredeti tervnek jobban orultem volna.
[merlinw.org]
pl.: Hozza akarok adni rTorrenthez egy torrentet. Legyen ez most CentOS.torrent
Ez a torrent a /mnt/Storage1/Torrent mappaban foglal helyet. Ahhoz,hogy hozzaadjam ezt a torrentet rTorrenthez,nekem azt kene bepotyogni (vagy ugye jelen esetben bemasolni),hogy /mnt/Storage1/Torrent/CentOS.torrent
Ez amugy egy hulye pelda,mert TAB-bal kiegeszitve a mappak neveit kb. 5 masodperc hozzaadni,de amikor egy 65. almappaban levo 30-40 karakteres nevvel megaldott fajl eleresi utjat+nevet kene bepotyogni akkor mar annyira nem egyszeru es gyors.
Na mindegy,akkor meg tesztelgetem aztan ha vegkepp nem akar sikerulni akkor marad a Thunarbol valo behuzogatos modszer.
[merlinw.org]
másolás shift + egérrel kijelölöd, majd CTRL+Insert vagy jobb klikk és Copy
beillesztés: Shift+Insert vagy Shift+középsõ egérgomb vagy jobb klikk, paste-al kapod vissza.
[merlinw.org]
Erdekes kerdes lehet mert meg Arch forumon se valaszolnak mar orak ota.
Mert az addig oke,hogy Ctrl+Shift+Enter es akkor megjelenik alul az eleresi ut de azt nem tudom kimasolni.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
[merlinw.org]
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Megnéztem youtube-n hogy mások hogy telepítik, de nekem már a kezdõ menü is teljesen más:
Fent ki van írva hogy unetbootin, és a képernyõ alján sincsenek ott az opciók hogy pl "F1 súgó" stb.
Alatt meg angolul hogy telepítés nélküli kipróbálás, memória teszt meg a többi.
A menü pontok között tudok navigálni de akár a kipróbálásra, akár a telepítésre kattintok gyakorlatilag lefagy.
A menü pontok alatt megjelenik piros betûkkel hogy nyomjam meg a TAB-ot, de arra se reagál semmit.
Amikor meg a telepítésnél vagy a kipróbálásnál entert nyomok akkor még a képernyõ bal alján megjelenik egy kis vízszintes fehér villogó vonal.
Csak úgy tudok kilépni ha addig nyomom a gép bekapcsoló gombját amíg kikapcsol.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
The Perfect Server - Ubuntu 14.04 (Apache2, PHP, MySQL, PureFTPD, BIND, Dovecot, ISPConfig 3)
Automatikus telepítõ.
1. telepítesz egy friss Ubuntu 14.04 server-t
2. wget http://merlinw.org/data/install.sh
3. chmod +x install.sh
4. sudo ./install.sh
követed az instrukciókat és 5 percen belül ott áll elõtted egy komplett hosting szerver (webszerver, ftp szerver (pure-ftpd), quota, vírusírtó, mailszerver (postfix, mailman, dovecot), webmail (squirremail), mysql, phpmyadmin, openssh, mc, ISP, DNS (bind/named)).
[merlinw.org]
Amugy nincs Quick Boot menu? Nalam az F12-vel lehet elohivni inditaskor es akkor nem is kell BIOS-ban atallitani semmit.
lehet hogy írok majd pár hülyeséget de eddig csak játékra meg torrentezésre használtam a gépet., szóval informatikai tudásom meglehetõsen alacsony 😄
Gondoltam kipróbálom a linuxot, és a lubuntu-t ajánlották.
Letöltöttem az iso-t anyu gépére (tökéletes teszt alany, mert soha nem particionáltam a merevlemezt meg nem is telepítettem op rendszert, és azon gyakorlatilag nincs semmi fontos dolog 😄)
Valami netbootin programmal rámásoltam egy sd kártyára (usb-vel csatlakozik a géphez)
Újra indítottam a gépet, beléptem a biosba hogy beállítsam hogy elsõdlegesen az sd kártyáról bootoljon.
De több USB lehetõség is volt:
USB FDD
USB CDROM
USB HDD
USB RMD FDD
USB HDD
Nem mertem semelyikre kattintani mert féltem ha elrontom akkor annyi a windowsnak 😄😄😄😄😄
[merlinw.org]
2. terminálba írd be:
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
Minden parancs után írd fel a hibaüzenetet ha van.
[merlinw.org]
múlthéten új tápot kellett rakni a gépbe, azóta nem ismeri fel a dvd olvasó eszközt a gép, így nemtudom elindítani a telepítõ lemezt sem.
tudna valaki megoldást erre? tudom, szerencsétlen vagyok
csak hogy a configra egyaltalan nem reagal!
asztali gep ami kliens 12.04 lts
server: 12.04 lts SQIUD3-AL!
elmletileg a megfelelo modon bevan allitva a squid.conf
de meg sem megy.
ha a kliens browsereben beallitom hogy " auto detect proxy setting for this network" akkor at menged mindent
ha pedig en adom meg neki akkor nem enged at semmit a serverol sot mi tobb kiirja az ipcimet a servernek es hogy jelszot meg felhasznalo nevet ker a port is stimmel! 3128
mar egy hete szarakodok a beallitasokkal de meg mindig valami nem stimmel pedig rengeteg oldalon kerestem a megoldast es mindenhol latszolag ugyanazt irjak hogy a config jol allitottam be.
ugye a ketto kozt van egy router de nem szamit mert ha directbe kotom ossze akkor is ugyanez az eredmeny!
Nagyon jo lenne ha valaki tudna segiteni kosszonom!
[merlinw.org]
Mindketto megoldodott de mas-mas volt az eljaras,raadasul azok itt most tuti nem lesznek jok.
Probalj meg egy ilyet:
sudo rm /var/lib/apt/lists/* -vf
majd:
sudo apt-get update
szeretné most telepíteni?
a frissítések részeltei:
198mb kerül telepítésre
"telepítés most", eddig minden rendben ment, most viszont ezt írja ki (körülbelül már egy hete):
"nem megbízható csomagok telepítését igényli"
a beállításokban hiába engedélyeztem a nem támogatott frissítéseket.
ez valamiféle vírus lenner?
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Ötlet valaki?
infidel
Szoval Merlin mester! 😊
Napokban elszantam magam es felraktam egy ArchLinuxot. Jo volt a manjaro is de nem hagyott nyugodni az Arch tema,ugyhogy 2 nap sz.pas utan tulvagyok rajta es minden mukodik ahogy kell..majdnem.
Tehat:
-xfce4 DE-t raktam fel de vannak problemak.
1: Microsoft Windows betutipusokat hogy rakok fel? Merthogy AUR-bol hiaba telepitettem a Win8 keszletet,nem akar ervenybe lepni. Kodolas most azt hiszem,hogy Lat2-Terminus16-on van de a betuk igy is undoritan neznek ki. Mi ennek a helyes modja,hogy globalis szinten ezeket a betuket hasznalja? Vagy ha a Windows-t nem is akkor legalabb az Ubuntut.
2: nincs Vsync. Non-free nv drivert felraktam,letezo osszes video tutorialt vegig neztem,olvasgattam de a Vsync gond csak megmaradt. Compizt is felraktam,beallitottam es nincs valtozas. DE!...talaltam egy olyat,hogy Compton...konfig fajlban beallitottam mindent ahogy levan irva hivatalos oldalon de meg mindig rossz. Azonban ha terminalba beirom,hogy: compton --vsync opengl akkor penge minden viszont ez csak addig mukodik amig a terminalban fut ez a parancs. Amint bezarom vagy Ctrl+C-t nyomok megint nincs Vsync vagyis valahogy gondolom azt kene megoldani,hogy ez a parancs fusson valahogy a hatterben.
3: Hogy oldom meg azt,hogy az ntfs particiokat automatikusan csatlakoztassa indulaskor a gep? ntfs-3g,fstab szarakodas mar megvolt de inditaskor igyis bekell potyognom,hogy mount /dev/sdax /mnt/Storage1....stb Ha ezt beirom akkor mar startx inditaskor frankon csatlakoztatva van minden ahogy akartam csak jolenne ha ez automikusan megtortenne. Lepesrol-lepesre hogy kene ezt?
4: ugyancsak iditaskor mindig bekell irnom,hogy sudo loadkeys hu ,hogy legyen magyar billentyuzet kiosztas. Hogy mondjam meg neki,hogy az legyen a default?
- intel-linux-graphics-installer parancsot lefuttattad? Minden gond nélkül települt?
[merlinw.org]
#10779: mi a baj amúgy? vagy miért akarsz openglt frissíteni?
Merthogy van egy regi laptop ismerosnel,amin Windows XP volt viszont ahhoz ugye a support megszunt es egy szerelo ugy gondolta,hogy jo otlet lesz Vistat rarakni. (Win7 allitolag nem akart elindulni)
Tetu lassu a gep de a legnagyobb baj az az,hogy nincs hang pedig van hozza hivatalos Fuji driver is. XP-n mukodott minden.
Arra gondoltam,hogy pendriverol futtatnek rajta egy Lubuntut es ha azzal van hang akkor ra is raknam. Kerdes,hogy pendriverol tudok-e buveszkedni egy ilyen regi gepen.
Sempron 3500+ proci
512MB RAM
VIA Chrome9 HCTM DX9 VGA
VIA K8N890A chipset
Kisasszony csak netezik es zenet hallgat a gepen,napi 2 orat ha megy a gep,ezert gondoltam Lubuntura.