Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
ezzel sem mûködik😞
MerlinW
Ja most nézem, integrált cuccod van.
Akkor így telepítsd:

sudo apt-get install python-opengl libgtkglext1 python-gtkglext1

Ha nem jó, akkor driver-t kell telepíteni:

wget --no-check-certificate https://download.01.org/gfx/RPM-GPG-KEY-ilg -O -- |
sudo apt-key add -
wget --no-check-certificate https://download.01.org/gfx/RPM-GPG-KEY-ilg-2 -O -- |
sudo apt-key add -

Innen letöltöd a drivert, telepíted (dpkg -i *.deb)

majd

./intel-linux-graphics-installer

[merlinw.org]

MerlinW
Szofterközpontot elindítod, szerkesztés, szoftverforrások, további illesztõprogramok
És itt telepíted a Proprietary drivers for devices (restricted) -et

[merlinw.org]

tigeroo
és ez mit jelent? bocs nevessetek ki, már 5 órája szenvedek itt a kereséssel, terminálban is futtattam már dolgokat, de semmi eredmény. amúgy intel G33 chipset van a gépemben.
MerlinW
Zárt kódú VGA (mesa) driver. Szoftverforrásokban megtalálod.

[merlinw.org]

tigeroo
OpenGL-hez mit kell felraknom?

a neten rágugliztam de csak olyan fórum bejegyzéseket találtam amik már elévültek vagy nem találom a megoldást velük.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hecker007
Sajnos nem segít, nem tudom pontosan hogy melyik program vágta haza ezt a részt.
Marad szerintem a reinstall és amíg kísérletezek a hibák megoldásával inkább nem lakom be a rendszert 😄
Köszi a segítséget!

SzirmosSzisza
Recovery módban megpróbálhatod elindítani, nekem onnan általában szokott sikerülni megoldani a dolgokat.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hecker007
Most tényleg olyanba dologba ütköztem amire sehol nem találtam megoldást, sikerült valamit felraknom ami szétcseszte az összes beviteli cuccot, se az egérre(többet is próbáltam) se a billentyûzetre nem hajlandó reagálni a gép, tökéletesen betölt, de aztán semmit nem tudok kezdeni a rendszerrel. Újra telepítésen kívül meglehet ezt oldani valahogy?

Üdv.
14.04 es ubuntu ra váltottam pár napja, telepítettem minden frissítést. Olyan gondom lenne hogy tesóm mikor fb-n játszana a jelly glutton-al akkor egyszerûen nem akar bejönni a játék, csak fehérség fogad. más játéknál semmi gond nincs, azok bejönnek.
Tudna erre valaki valami megoldást?

Dragon ball és Sailor moon os kártyákat/figurákat keresek, akinek van az írjon p.ü.-t.

Hecker007
Cairo docknak be lehet valahogy állítani hogy ne jöjjön elõ soha ha elõtte van egy ablak?

MerlinW
Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn release schedule:

June 26th: Alpha 1 (for opt-in flavors);
July 24th: Alpha 2 (for opt-in flavors);
August 28th: Beta 1 (for opt-in flavors);
September 25th: Final Beta;
October 16th: Final 14.10 Release.

[merlinw.org]

Hecker007
Az aksi és a touchpad minden disztrónál jelentkezik szinte, a Mintnek volt egy verziója amiben a touchpadet ki lehetett kapcsolni 😄 Legközelebb Dell laptopot fogok venni azokkal nincs szívás...

a billentyûzet átváltás nekem is elõjön, de láttam, hogy több embernél is jelentkezik a hiba reportolták már, úgyhogy szerintem arra tuti lesz fix elõbb utóbb
MerlinW
Ezek érdekes hibák😊 Nekem HP laposon hálisten semmi problémám nincs *kopp-kopp*

[merlinw.org]

Hecker007
Nekem teljesen jó, viszont valamiért néha átvált magától angol kiosztásra a billentyûzet.
Illetve laptopon még mindig csak terminálból tudom kikapcsolni a touchpadet és ha bent van az aksi akkor nem tölt be az ubi....
Nem tudom hogy ezeket manuálisan kell megoldani vagy lesz rá valami fix.

Érdekes, mert nálam meg a Chrome csinálja hajszálpontosan ugyanezt.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Vicces, hogy *buntu 14.04 alatt Chromiumban nem mûködik a hosszú "í" karakter. Mindenhol máshol jó, csak ott nem. Ilyent még nem is láttam...

Ment fel a Chrome, ott meg jó.

infidel

<#eljen> Manjaro FTW!!!

infidel

skinnyman
Nalam eddig atomstabil.

Regards,

Mostmar mindegy,nincs az az Isten,hogy visszamenjek Ubira.
Brutalisan gyors,stabil a Manjaro,1000%-ig megvagyok vele elegedve. Kicsit szokatlan,olvasgatni kell meg tanulni de ezzel nincs gond,ambicio megvan. 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

SzirmosSzisza
Mondjuk 4 évig még jó a 12.04, nem tudom hova a nagy sietség 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Engem rohadtul nem gyozott meg a 14.04.

Bar betatol kezdve hasznaltam es folyamatosan mentek fel az update csomagok,biztos ami biztos teljesen ujraraktam a rendszert a vegleges iso-val.
1 ora alatt volt 2 system crash,random lealltak programok,fekete kepernyo login utan meg hasonlo nyalanksagok.
Xubuntu detto.

Hagytam is a franba az egeszet,attertem Manjaro-ra.

Én felraktam az 1.8-as MATE-et és most van egy majdnem teljes Mint 17-em. Öröm, boldogság.

skinnyman
Hat jah, par dolgot atallitva viszonylag ki vagyok bekulve vele, de azt azert majd lehet h lecserelem.

Regards,

SzirmosSzisza
Unityt használsz?

skinnyman
Mocskos jo ez a 14.04 LTS.
2 napja raktam fel, es azota gyakorlatilag nem inditottam windows-t. Nalam az eddigiek alapjan ugy tunik, hogy levaltotta. windows sajnos kelleni fog meg munka meg 1-2 jatek miatt, ezert dual bootban meghagyom, de egyebkent tenyleg nagyjabol mindenben szebb/gyorsabb/jobb az ubuntu.
Ami jatekokat probaltam steam-en, azok is tok jol mentek, videokat jobban lejatsza, UI is folyamatosabb. Egy darab plusz drivert nem raktam fel.

Regards,

a rendszerbeállítások/szoftver és frissítések/további illesztõprogramokon belül kiválasztottam egy szimpatikus nvidia illesztõszoftvert, telepítettem, és most jónak tûnik. remélem, így is marad 😊
és a chromiumon is. telepítettem valami flash plugint, de továbbra is remeg és vibrál a nyavalyás.
firefox és opera.
MerlinW
Fox vagy Chrome?

[merlinw.org]

mitõl rezonál a kurzorom? (friss, ropogós 14.04 (de a 13.10-nél is csinálta, az összes létezõ frissítés letöltése után) valamint asus laptop).
a probléma böngészés közben jön elõ, ha valami flash tartalom kelleti magát az adott oldalon. egyébként nem csinálja.
mit javasoltok? szekercét neki?
MerlinW
Ja, hogy az egy válasz volt😊 Benéztem, bocs😊

[merlinw.org]

MerlinW
Millió oka lehet, de gondolom kezdõ Linuxos vagy így a legegyszerûbb, ha leformázod a teljes lemezt és újratelepíted. Linux-on nincs C: meghajtójel, tehát valami alapból nem stimmel ott.

Ilyenkor egyébként szokás Laptop tipust, OS verziót, egyebeket írni, mert ennyi infóval lehetetlen megoldani a problémát.

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Arra gondoltam, hogy megjavul-e, volt már nekem is olyan, hogy összefosta magát :c

MerlinW
Meglepõ módon azt fogod használni😊 Ha feltelepíted a KDE-t, XFce-t, LDM-et, akkor azokat is használhatod. Üdv a Linux LEGO világában😊

[merlinw.org]

MerlinW
SzirmosSzisza
Bejelentkezéskor mi történik, ha másik ablakkezelõt választasz? Alapból talán Gnome és Gnome 2D van ott.

<Nem találtam másik ubuntus fórumot az sg-n ezért itt kérdezném meg.>
Sziasztok!Tegnap telepítettem az ubuntut a laposomra. Egészen ma délelõttig nem is volt vele gond ám délutánra nem tudtam elindítani. Amikor bekapcsolom a notit elkezd tölteni és kiírja pár mp-re h a c:-n vmi hibát keres, majd ezek után megjelenik a fiókválasztós képernyõ ahol bejelentkezem majd nagy sötétség.Egyedül az egér mutatóját látom és mozgatom.Mi lehet a probléma vmint a megoldás? elõre is köszönöm.
http://releases.ubuntu.com/14.04/
MerlinW
Ha éjfélkor nem is (ezt is emberek készítik), de a holnapi nap folyamán.

[merlinw.org]

Egy régebbi gépem van (Intel Cereron 3.06 GHz, 1.5 GB RAM, 128 MB ATI Radeon 9250), jelenleg Windows XP SP3 32 bit rendszer van rajta és a kérdésem az lenne, hogyha jobban/gyorsabban menne a Linux rajta, inkább a böngészést illetõen Firefox-al.
A Transmission Remote-ban a View -> Classic style-nál tudsz oszlopokat varázsolni. ;-)

Mas: A 14.04 megjeleneseig meg 6 ora van banner szerint,ami ejfel. Tehat akkor helyi ido szerint ejfelkor mar lehet is tolteni/upgradelni?

Mondjuk az oszlopok nagyon hianyoznak. 😊

A celra tokeletesen megfelel,gyors es keves eroforrast igenyel,inkabb kenyelmi okokbol nem hasznalom.
Na mindegy,most visszatertem qbittorrenthez,mert a Vuze embertelenul ette a gepet. Volt restart is,minden letezo szituacioban teszteltem es eddig hibatlan.

Mi az, amit nem tud, de szükséged van rá? ;-)

Huha....en is csak napokkal ezelott tertem at Linuxra/Ubuntura de ilyen komoly problema azert nem volt,szoval ehhez nem igazan tudok hozzaszolni.

Az biztos,hogy zsir uj Ubinak IS mennie kene mint a karikacsapas.
En a helyedben most nem allnek neki mindenbe belekutyulni...vagy a meglevo rendszert teljesen ujrarakni,megfelelo particionalassal vagy a par ora mulva megjeleno 14.04-et megvarni (en most a Beta-t hasznalom,es ez is szuper).

En 8 ev hardcore windows felhasznalokent par nap alatt megtudtam baratkozni a rendszerrel,ugyhogy ne add fel 😊
Sok a furcsa es komplikalt dolog de belelehet razodni.

Szerk.: Ha regebbi geped van,akkor mindenkepp kiprobalnek egy Lubuntut.

tigeroo
ja most látom elõbb feloldani kell hogy mósodíthassak. de itt sem fogadja el az eddigi jelszót...

bocs a rengeteg üzenetért de nemtudom mástól megkérdezni ezeket
tigeroo
A mozzillában van egy hiba üzenet, valami BrokenCount > 0

Frissítéseket elindítom, erre bedob egy ilyen hibaüzenetet: A szoftverindex sérült. Futtassa a sudo apt-get install - f parancsot..

Normális hogy zsír új Ubuntu ilyeneket mûvel? Egy programot nem tudtam még rátelepíteni csak épphogy netezni tudok vele...