Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor így telepítsd:
sudo apt-get install python-opengl libgtkglext1 python-gtkglext1
Ha nem jó, akkor driver-t kell telepíteni:
wget --no-check-certificate https://download.01.org/gfx/RPM-GPG-KEY-ilg -O -- |
sudo apt-key add -
wget --no-check-certificate https://download.01.org/gfx/RPM-GPG-KEY-ilg-2 -O -- |
sudo apt-key add -
Innen letöltöd a drivert, telepíted (dpkg -i *.deb)
majd
./intel-linux-graphics-installer
[merlinw.org]
És itt telepíted a Proprietary drivers for devices (restricted) -et
[merlinw.org]
a neten rágugliztam de csak olyan fórum bejegyzéseket találtam amik már elévültek vagy nem találom a megoldást velük.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Marad szerintem a reinstall és amíg kísérletezek a hibák megoldásával inkább nem lakom be a rendszert 😄
Köszi a segítséget!
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
14.04 es ubuntu ra váltottam pár napja, telepítettem minden frissítést. Olyan gondom lenne hogy tesóm mikor fb-n játszana a jelly glutton-al akkor egyszerûen nem akar bejönni a játék, csak fehérség fogad. más játéknál semmi gond nincs, azok bejönnek.
Tudna erre valaki valami megoldást?
Dragon ball és Sailor moon os kártyákat/figurákat keresek, akinek van az írjon p.ü.-t.
June 26th: Alpha 1 (for opt-in flavors);
July 24th: Alpha 2 (for opt-in flavors);
August 28th: Beta 1 (for opt-in flavors);
September 25th: Final Beta;
October 16th: Final 14.10 Release.
[merlinw.org]
Illetve laptopon még mindig csak terminálból tudom kikapcsolni a touchpadet és ha bent van az aksi akkor nem tölt be az ubi....
Nem tudom hogy ezeket manuálisan kell megoldani vagy lesz rá valami fix.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ment fel a Chrome, ott meg jó.
infidel
infidel
Brutalisan gyors,stabil a Manjaro,1000%-ig megvagyok vele elegedve. Kicsit szokatlan,olvasgatni kell meg tanulni de ezzel nincs gond,ambicio megvan. 😊
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Bar betatol kezdve hasznaltam es folyamatosan mentek fel az update csomagok,biztos ami biztos teljesen ujraraktam a rendszert a vegleges iso-val.
1 ora alatt volt 2 system crash,random lealltak programok,fekete kepernyo login utan meg hasonlo nyalanksagok.
Xubuntu detto.
Hagytam is a franba az egeszet,attertem Manjaro-ra.
Regards,
2 napja raktam fel, es azota gyakorlatilag nem inditottam windows-t. Nalam az eddigiek alapjan ugy tunik, hogy levaltotta. windows sajnos kelleni fog meg munka meg 1-2 jatek miatt, ezert dual bootban meghagyom, de egyebkent tenyleg nagyjabol mindenben szebb/gyorsabb/jobb az ubuntu.
Ami jatekokat probaltam steam-en, azok is tok jol mentek, videokat jobban lejatsza, UI is folyamatosabb. Egy darab plusz drivert nem raktam fel.
Regards,
a probléma böngészés közben jön elõ, ha valami flash tartalom kelleti magát az adott oldalon. egyébként nem csinálja.
mit javasoltok? szekercét neki?
Ilyenkor egyébként szokás Laptop tipust, OS verziót, egyebeket írni, mert ennyi infóval lehetetlen megoldani a problémát.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Sziasztok!Tegnap telepítettem az ubuntut a laposomra. Egészen ma délelõttig nem is volt vele gond ám délutánra nem tudtam elindítani. Amikor bekapcsolom a notit elkezd tölteni és kiírja pár mp-re h a c:-n vmi hibát keres, majd ezek után megjelenik a fiókválasztós képernyõ ahol bejelentkezem majd nagy sötétség.Egyedül az egér mutatóját látom és mozgatom.Mi lehet a probléma vmint a megoldás? elõre is köszönöm.
A celra tokeletesen megfelel,gyors es keves eroforrast igenyel,inkabb kenyelmi okokbol nem hasznalom.
Na mindegy,most visszatertem qbittorrenthez,mert a Vuze embertelenul ette a gepet. Volt restart is,minden letezo szituacioban teszteltem es eddig hibatlan.
Az biztos,hogy zsir uj Ubinak IS mennie kene mint a karikacsapas.
En a helyedben most nem allnek neki mindenbe belekutyulni...vagy a meglevo rendszert teljesen ujrarakni,megfelelo particionalassal vagy a par ora mulva megjeleno 14.04-et megvarni (en most a Beta-t hasznalom,es ez is szuper).
En 8 ev hardcore windows felhasznalokent par nap alatt megtudtam baratkozni a rendszerrel,ugyhogy ne add fel 😊
Sok a furcsa es komplikalt dolog de belelehet razodni.
Szerk.: Ha regebbi geped van,akkor mindenkepp kiprobalnek egy Lubuntut.
bocs a rengeteg üzenetért de nemtudom mástól megkérdezni ezeket
Frissítéseket elindítom, erre bedob egy ilyen hibaüzenetet: A szoftverindex sérült. Futtassa a sudo apt-get install - f parancsot..
Normális hogy zsír új Ubuntu ilyeneket mûvel? Egy programot nem tudtam még rátelepíteni csak épphogy netezni tudok vele...