Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ebbõl feltételezem hogy ugyanazon a partíción van. Nem tudom mivel lehet megoldani én mindig külön HDD-n játszok az Ubival vagy bármilyen más disztróval 😊
[merlinw.org]
Érdemes újraraknod az egészet és csinálni egy külön partíciót mindkettõnek!
http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png
Még egyszerûbb megoldás, ha szintén LiveCD-rõl indítva a rendszert feldobod a Boot-Repair és nyomsz egy "Recommended Repair" gombot.
[merlinw.org]
Nekem Windows 7 mellé van feltelepítve az Ubuntu ugyanazon partícióra. Szeretném a Windows-t újratelepíteni úgy, hogy az Ubuntu-t ne kelljen. Az úgy mûködõképes lehet, hogy az Ubuntu rendszermappáját átdobom másik meghajtóra az Windows reinstall idejére? Vagy van erre valami más megoldás?
http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
egy regi IBM laptopra kellene opsystem.
Celeron 1600,1gb ram,
melyik verziot rakhatom fel ra,hogy alap: film,netezes,olvasasra mukodjon?
esetleg a linuxMint-bol egy regebbit?
koszi
Remélem, hogy tudtok segíteni.
Egy számomra nagyon fontos oldalon Ubuntu alól nem tudom kezelni az Adobe flash player settings-ét, azaz megjelenik a kis ablak, mint a mellékelt képen, de nem reagál semmire.
Windows alól simán mûködik, de nagyon fontos lenne, hogy Ubuntu alól is mûködjön.
Van erre megoldás?
Egy kis segítséget szeretnék kérni, készítettem egy script-et aminek az a lényege, hogy ha felteszem az Ubuntut egy gépre, akkor automatikusan minden szükséges tárolót felvesz, le frissíti a rendszert, majd automatikusan telepíti/eltávolítja a szükséges (megszokott) programokat, ez a kis script nagyon jól teszi a dolgát.
Most viszont szeretném kicsit meg változtatni, hogy mindezt a whiptail-el tegye szeretném kicsit csinosítani, ezzel is meg vagyok egy változatban, csak az a baj hogy "sudo ./install.sh"-val kell indítanom terminálból, mert a "whiptail --passwordbox"-el sehogy sem boldogulok.
Valaki meg tudná mutatni hogy mûködik?
Hogy tudnám vele elérni, hogy pl. a "sudo apt-get update"-hoz egy witget-be kérje a jelszót?
google-ban kerestem, de nem találtam használhatót az angollal meg hadi lábon állok 😞
Egy kedves ismerõsöm most cserélte le az õsrégi gépét (P4, 1giga ram, mx440 video), amin LMDE-t használt mate-val. Most vett egy "új" gépet használtan, i3, 2g ram, intel hd akármi videóval, windows 7-el. A napokban hívott fel, hogy mikor érek rá rátenni a mintet erre a gépre is, mert a nem tudja megszokni az ablakos világot 😊
Jót tett a kis lelki világomnak ez a hívása 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
kicsit sikerült elrontanom valamit,
Terminálba beírtam az alábbit:
"wget -q http://wine.budgetdedicated.com/apt/387EE263.gpg -O- | sudo apt-key add -
sudo wget http://wine.budgetdedicated.com/apt/sources.list.d/hardy.list -O /etc/apt/sources.list.d/winehq.list - See more at: http://www.unixmen.com/how-to-install-google-chrome-windows-version-in-ubuntu-linux-with-wine/#sthash.y0D3s3kT.dpuf"
majd az alábbit szerettem volna:
"sudo apt-get update"
de csak hiba lett a vége:
"user@ubuntu:~$ sudo apt-get update
E: A(z) 1. sor túl hosszú a(z) /etc/apt/sources.list.d/winehq.list forráslistában.
E: A források listája olvashatatlan."
valaki tudna segíteni a helyre állításban?
köszönöm elõre is!
ubi: 13.04
[merlinw.org]
infidel
[merlinw.org]
Van arra mód, hogy xfce power managert uninstalláljam és valamelyik másik DE-bõl telepítsek helyette egy másikat ami normálisan mûködik? Az összes leírás amit találtam viszonylag régi, kipróbáltam (manjaron) telepítettem terminalból a gnome power managert és függõségeit, de utána már nem tudom hol kellett volna keresnem. Tudom ez az én lámaságom, kezdõ vagyok, remélem valaki tud segíteni.
http://askubuntu.com/questions/76354/replace-xfce-power-manager-with-gnome-power-manager
Találtam ilyeneket, több helyen is, ezért próbálkoztam, de...
infidel
Aztán, ha azt akarod, hogy csak külsõ monitor legyen
xrandr --output LVDS1 --off
xrandr --output HDMI1 --auto
Ha azt akarod, hogy csak a külsõ monitoron
xrandr --output LVDS1 --auto --primary
xrandr --output HDMI1 --auto --right-of LVDS1
olyan gondom van, hogy rádugtam notira hdmi-n keresztül az asztali monitoromat, a kép viszont le lóg róla. Nem látszanak az ablakok szélei, tetje alja. nvidia driverben (331) szétnéztem de nem találtam beállítási lehetõséget, illetve a rendszerbeállításoknál sem.
Munkahelyemen üzemelünk egy Proxmox szervert, ami tudtommal Debian GNU/Linux, de a Debian topikba már 1 éve nem érkezett hozzászólás, így inkább itt tenném fel a kérdést.
Egy szerencsétlen áramtalanításnak és hibás szünetmentesnek köszönhetõen valószínûleg megsérült rajta egy qcow2 lemezképfájl, így nem tudok a virtuális géprõl biztonsági mentést sem készíteni, illetve elég sokszor belassul tõle a szerver is. Hogyan tudnám ezt a problémát orvosolni? Valami live-distroval esetleg érdemes próbálkozni?
Elõre is köszi!
Van egy celeron 2ghz-es laptopom valami intel vga-val és 1gb rammal ami nem szerette a w7-est sem nagyon, így elegem lett a 3-4havonta belassulásából és egy ismerõsöm javaslatára felraktam egy "mint 16"-os magyarul tudó rendszert a mult hónapban...
Nem vagyok egy rögtön feladó tipus, és próbálom megoldani a dolgokat, az ismerõsöm persze nem tudja a megoldást, mert neki nem ez a rendszere van...szóval a neten kutatva találtam egy megoldást, de nem stabil.
A bajom az a skype hangja, megoldottam egy idõre, de visszajön még úgy is, hogy ha már lebeszéltem 2órát hiba nélkül, aztán gondol egyet és egy új hívást már nem szeretne. Sokszor donald kacsás, sokszor néma, de van olyan is, hogy rendesen mûködik!
Ez párszor bevált, de ahogy az elõbb írtam abszolút nem stabil.
Ki-be lépek a skype-ból, néha csak az ujrainditás segit, de a lényeg, hogy sem egy jutub, sem egy mp3 se semmi mással nincs hangbajom, csak ezzel.
Valaki már meg tudta oldani ezt, hogy stabil legyen?
Köszi
[merlinw.org]
Vegre kezd osszeallni rendesen a rendszer de ez a naracs szinu tema kieget. Numix nevu temat mar megtalaltam 180 helyen de az se az igazi.
Tegnap éjjel találtam Xfce fórumon egy ilyent:
I finally managed to understand some of my problems and I found a satisfactory solution to 2 and 3:
2. The supposed 'presentation' mode does not work. LCD screen in laptop is still turned off after 10 min... Naturally VLC's own inhibition of power manager doesn't work either.
3. I wanted to watch a video online that normally lasts like 40 min, so I changed the threshold for putting the display of standy from 10 min to 50 min. Sadly, after 10 min the screen went blank.
The problem is that screen blanking is not turned off by xfpm. The output of the command 'xset q' showed me that my screensaver blanking was activated (despite NOT having xscreensaver installed). The best solution I found was to turn it off entirely using a configuration file in /etc/X11/xorg.conf.d/ with this in it:
Section "ServerFlags"
Option "BlankTime" "0"
EndSection
Alternatively, the command 'xset s off' or simply 'xset s noblank' can turn off the screen blanking.
With this annoying blanking out of the way, xfce power manager worked as expected. I can now change the time for the monitor to go on standby and go fully off. Presentation mode works as a charm as well.
Nekem annyi perc tétlenség után kapcsol ki a kijelzõm amennyire beállítom, viszont akkor midegy hogy megy video a háttérben vagy nem. Ha jól értelmezem akkor ezzel megoldom ezt a problémát? Ez a presentation mode nekem új, ezt hol kell/lehet bekapcsolni, valószínûleg elsiklottam felette.
infidel
infidel
Please run the following command in a Terminal:
gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
REMOVE the following single line using the gedit editor , IF it was previously added:
options snd-hda-intel model=auto
ADD the following single line using the gedit editor:
options snd-hda-intel model=generic
SAVE the change to /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
Then REBOOT and retest sound using headphones and speakers.
After rebooting, make sure all channels are UNMUTED and volume set to 100% in alsamixer and gnome-alsamixerf
infidel
Most csereltem alaplapot es RAM-ot es a multkori m2ts hiba megoldodott. VLC tokeletesen viszi oket Ubuntu alatt.
Ez tok jo,nagyon orulok neki de valakinek valami otlete,hogy az alaplapnak/RAM-nak ehhez mikoze van?
Csak mert ilyennel meg nem talalkoztam es otletem sincs hogy hirtelen miert lett jo.
A mostani lap+RAM kombobol epitenek egy tartalek gepet amire biztos Ubuntu menne viszont orulnek neki ha azon is megjavulna az m2ts probelma.
Ami eddig volt:
MSI G41M-P26
2x2GB DDR3 Kingston HyperX 1333Mhz
Ami most lett:
Gigabyte EP45-UD3R
2x2GB DDR2 Geil Black Dragon 1066Mhz