Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
jelenlegi jelszónak hiába írom be amit megadtam telepítéskor, + az újakat. nem engedi hogy a módosítás gombra nyomjak.
tigeroo
ebbõl 1 büdös szót nem értettem bocsi😄
tigeroo
na a szoftverközpontban is állandóan ezt írja ki:

A csomagkatalógus megjavításáig nem telepíthetõk vagy távolíthatók el elemek. Szeretné most megjavítani?

Rámegyek hogy Javítás, erre kéri a jelszómat (amit legelõször állítottam be egy "a" betût.) De most erre meg ha beírom azt írja hogy nem jó -.- Azért mert beállítottam hogy ne legyen jelszó? Mostmár át sem tudom írni a meglévõ jelszót újra, inaktív a módosítás gomb ha a felhasználó kezelõbõl új jelszót akarnék beállítani...
SzirmosSzisza
Terminálból navigálj el a letöltésekig (cd parancs) és írd be, hogy sudo dpkg -i letoltottcucc.deb és másold be ide a hibát ,az alapján könnyebb elindulni.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

tigeroo
Chrome hivatalos oldalrol szedtem. Megnezem majd a linkeket koszi
az elsõ az nem arra való, hanem az ssh daemontól veszi el a password authot, ergo jelszó nélkül be lehet sshzni a gépedre, ha van telepítve openssh.

http://askubuntu.com/questions/136264/how-do-i-turn-off-all-the-password-prompts

ez alapján menj inkább, bár hipp hopp meglehet szokni, hogy minden telepítésnél jelszót kér és tényleg hasznos dolog 😊
Udv koreinkben! 😊

Melyik verziojat raktad fel az Ubinak?

1. ITT van egy leiras,hogy mukodik-e azt nem tudom. En soha nem probaltam meg kikapcsolni..sot,orulok is neki,igy legalabb tenyleg csak olyan program telepul amit en is jovahagyok.

2. Honnan huztad le a kromot? Mert amikor szoftverkozpontbol telepitettem a Chromiumot akkor nekem is hasonlo dolgokat irkalt de a hivatalos oldalrol letoltott deb csomaggal nem volt semmi gond,azota is ezt hasznalom.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

tigeroo
sziasztok!

12 év XP után most váltottam ubuntura, de egyelõre inkább frusztrál az egész rendszer mintsem hogy élvezném az egyszerûségét... nehéz lesz megszokni az biztos.

lenne pár kérdésem!

1. hogy lehet KIKAPCSOLNI mindennemû jelszót/hitelesítést? telepítéskor nem engedett tovább míg nem állítottam be legalább egy egykarakteres jelszót, és most rohadtul idegesít hogy minden telepítéskor kéri az engedélyt. egyelõre csak azt találtam meg hogy a bejelentkezéskor ne kérjen jelszót, na de az engedély kérést hol lehet kikapcsolni? fõleg azért mert amit feltelepítenék nem engedi már próbáltam legalább 10x:

2. google chrome-ot akartam feltelepíteni, de azt írja ki hogy a feltelepítés sikertelen a folyamat legvégén. majd dob egy olyan üzenetet a rendszer hogy "A csomagkatalógus megjavításáig nem telepíthetõk vagy távolíthatók el elemek. Szeretné most megjavítani?" HA rányomok a javításra akkor megint dob egy sikertelen üzenetet...

Ugy nez ki,hogy a Vuze magahoz tert..nem ertem,hogy tegnap este miert tekerte annyira a procit.

Az meg fapados. 😄

Õõõõ, Transmission?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

SzirmosSzisza
Próbáld ki rtorrentet, picit meg kell szokni a használatot parancssoros mivolta miatt.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Pl. nincs olyan opcio,hogy torrent hozzadasnal ne ellenorizze az allomanyt.

5TB cucc eseten ez egy kicsit vicces 😊

Amugy most nalam sulyos valsag van:
-Deluge-->bosszanto aprosagok
-KTorrent-->random lefagy,egy halom bugtenger az egesz
-qbittorrent-->bugtenger
-Vuze-->Eszi a CPU-t/RAM-ot mint allat es meg lassu is...es meg csak 100 hozzaadott torrentnel jarok.

SzirmosSzisza
Mi hiányzik belõle? Nekem seed szerón az van és tökre tetszik!

Amúgy rtorrent mellett akkor volt ilyen mindent újra checkol, ha nem mentette el a torrent állapotokat.

Koszi a Vuze tippet. El sem hiszem,hogy vegre ugy mukodik valami ahogy kene.
Deluge is tetszett amugy de olyan alapveto dolgok hianyoznak belole,hogy az valami hihetetlen.

Krusadert amugy mar hasznaltam,csak az volt vele a bajom,hogy random elfelejtette a beallitasokat. Szineket,betutipusokat megjegyezte de a toolbarok szerettek eltunni.

MerlinW
Igaz QT meg Java, de ajánlom, hogy használj Vuze-t (ex Azureus torrenthez) és Krusader-t (Gnome commander helyett). Mondjuk én mc-t használok fájlkezelésre, annál gyorsabb nincs. Qbittorrent mindig bugos volt, Gnome Commander meg buta és lassú.

[merlinw.org]

Na erre mondjatok valamit:

Felraktam a Dropboxot,regisztraltam...ahogy kell. Kliens mukodik,szinkronizacio mukodik,Blum boldog.
Aztan felraktam egy qbittorrentet. Betalloztam neki parszaz torrent fajlt,feltoltes megindul,Blum nagyon boldog.
Aztan Blum restartol,bejelentkezik es szomoru lesz. Dropbox kliens nem mukodik,GNOME commander nem latja a meghajtokat,pedig mountolva vannak.

Sebaj,majd megoldjuk...inditok egy qbittorrentet es mindegyik torrent I/O errort ir. Blum nagyon szomoru.
Dash-->Disks-->Mindent visszaallit defaultra es restart.

Blum megint bejelntkezik,GNOME Commander latja kapasbol a meghajtokat de Dropbox megintcsak nem tud bejelentkezni.-->sudo apt-get fuckdropboxinstallspideroak
Spideroaks mukodik,hurra...inditsunk egy qbittorrentet...Blum NAGYON szomoru lesz,mert mindegyik torrentet ujra kell csekkoltatni ami sokaig tart. Keres gugliban de nem talal semmit es Blum merges lesz.

Blum most idejott es segitseget var.

sziasztok
ubuntut használok már elég régóta, viszont mostanában lettem figyelmes egy olyan adologra, amire ötletem nincs.
A lényeg, hogy van egy-pár word (talán 97,2003.. mentett doc)dokumentum amiben tabulátorok is vannak, amit libre office alatt összetol rendesen. Egymásba tol.
Feltettem az openoffice-t is, de ott ugyan ez a probléma.
Windows alatt tökéletes.

Ami megoldotta, hogy levettem 12-esrõl 10esre a betûméretet, majd a végén visszateszem 12re.
10-es alatt olyan az oldal mint winen 12-esen.
Fura.
Megoldható valahogy, hogy ne kelljen trükközni?
Bocsánat, Gnome Session Fallback-ban voltam. Tényleg nem lehet.

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

Nekem Unity Tweak Tool-al semmi akadálya átállítani.

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

MerlinW
Már nem támogatott az ffmpeg-nek, helyette libav nevû fork van. Telepítsd a libav-tools csomagot.
Ha mégis ragaszkodsz a régihez, itt egy PPA

Ubuntu Questions forrás

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Próbáld meg aptitude-dal, az általában nekem feloldja ezeket vagy néha bejön, ha egyenként feltelepíted amiket kér 😄

Esetleg innen töltsd le (bár, ha függõség van szinte biztos nem lesz jó)

ffmpeg-et csak en nem tudom telepiteni 14.04-re vagy csak a beta miatt nem megy?

Na,terminalbol sikerult megoldani a dolgot csak kellett neki egy restart.

Akkor ugy kerdezem,hogy hol vannak raktarozva ezek a parancsikonok? 😄

MerlinW
F2 mint Windows-ban.

[merlinw.org]

Hogy a villamba nevezek at egy ikont ami kivan rakva oldalra? 😄

Mert. pl Blender igy nez ki: "Blender 2.70+2.70+git201404112155,e2cbfb7"
De a tobbit is szeretnem atnevezni.

MerlinW
Elvileg végleges. Mondjuk engem sosem zavart. Igaz sokat használok OSX-et így hozzászoktam. Egyébként valami hekk úgyis lesz hozzá.

[merlinw.org]

Pfff....szoval felraktam a 14.04 Betat,mert a Xubi XFCE-vel nem jottem ki jol.

Megakartam azt csinalni,mint amit 12.04-nel is,hogy atrakom a min-max-close gombokat jobb oldalra es olvasom,hogy ezt a 14.04-ben mar kilottek mondvan,hogy a Unity igy meg ugy...

Ez most komoly? Vagy ez csak valami Beta sajatossag es a Finalban mar javitjak...UGYE?! 😮

MerlinW
A két kiadás bitre ugyanaz, a studio-ban vannak elõretelepített cuccok. Tehát nem tudom. Nálam a 12.04 beton stabil volt mindig, és a 14.04-el sem volt még különösebb problémám.

A kérdés persze, hogy mi fagy le? A kernbel, a Gnome, vagy valamelyik 3rd party alkalmazás? Mert utóbbihoz semmi köze az Ubuntunak.

[merlinw.org]

Haló! Az lenne a kérdésem, hogy az mitõl lehet, hogy az ubuntu studio stabilabb a gépemen mint a sima ubuntu? (Gépem: i72600, gigabyte z77d3h, 1tb winyó, 8gb ddr3 1333 ram ésnvidia gtx 660 2G😎 A sima ubuntu idõnként lefagy, lassan válaszol stb.
SzirmosSzisza
Nekem akkor volt hasonló mikor ezzel mokkoltam, marha egyszerûen csinál gifeket videóból.

MerlinW
<#nyes>

Mikor anno elkezdtem Linuxot használni én is élveztem ezeket😊

[merlinw.org]

Fu,ez az ffmpeg+mplayer kombo uber nagy kiralysag.

Ez biztos csak az en perverziom de rohadt nagy kiralynak erzem magam,hogy kepes vagyok terminalbol medialejatszot futtatni es vezerelni a hangsavokat 😄D

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

MerlinW
Nem kell semmi. Lemez betesz, next, next, üres partició kiválaszt, next, next, reboot, kész.

[merlinw.org]

tudtok esetleg valami faja leírást ubuntu 14.04 telepítésrõl windows 8.1 mellé (dual boot, ugyanarra a lemezre, külön partícióra, a win már telepített)
Azt hittem valami mukodesbeli gond van vele de akkor megnyugodtam...ez engem annyira nem tud erdekelni. 😊

Jó, oké, lehet használni tényleg, csak engem halálra idegesít, hogy bruttó százakárhány mega a Skype 64 bit alatt a 32 bites könyvtárak miatt.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hasznalok Skype-ot most 64bit alatt is de latszolag semmi gond nincs vele. 😮

Ha normál, asztali dolgokat használsz ÉS nem használsz Skype-ot, akkor nyugodtan. Ha használnál asztali Vibert, akkor viszont kifejezetten ajánlott, lévén csak 64 bites verzió van belõle jelenleg.

SzirmosSzisza
Persze, ha lehet érdemes azt használni, nem csak a ram méret miatt. (bár néha lehet gubanc, de akkor is fel tudod rakni a 32 bites verziót az adott programból)

Most jut eszembe...

64bit kell nekem egyaltalan? Jo oreg C2D konfig,4GB RAM-mal es 1GB VGA-val.

Erdekes a dolog,koszi!

Ha egyszer lesz SSD-m meg turelmem akkor kirpobalom a dolgot.

Szisza: ez logikus lenne de tenyleg kegyetlen sokszor taknyoltam szet a rendszert,ugyhogy egy friss telepites mindenkepp kell,hogy teljes legyen az elmeny 😄
Kornyezetet meg persze,hogy feltudnam rakni de miert szerencsetlenkednek vele ha a default Xubuntu nekem tokeletes? 😛

SzirmosSzisza
Utólag le tudod Õket törölgetni, illetve szerintem a Xubuntu környezetét / wm-ét is fel tudod rakni sima Ubuntu alá.

MerlinW
több néven is elérheted õket anélkül hogy másolatot készítenél róluk, a symlinkelt fájlok/könyvtárak ugyanúgy viselkednek, mintha fizikailag ott lennének (jogok, attribútumok, elérések, stb). Esetedben, ha kevés a hely a home-ban, létrehozol egy könyvtárat az /usr/share vagy /opt -ban, azt linkeled a home-ba magadnak és a rendszer úgy fog viselkedni, mintha valóban ott lennének. Én pl Windows-on is használom az mklink-et, ezzel tehermentesítve az SSD-t.

A Linux fájlrendszer alapját képezi, nézz csak bele a /usr/lib könyvtárba terminal + mc-vel😊

[merlinw.org]

Boff....eleg sulyos anyag 😊

Nagyjabol ertem a dolgot mostmar EZ alapjan de meg mindig nem ertem,hogy nekem mint mezei usernek ez miert lenne jo? 😄

MerlinW
Probaltam azt is de az nem tetszett.
Szep meg gyors meg minden de nem all kezre. 😊

Ez a symlink miert is lenne jo nekem?

Par perc kereses utan annyit olloztam ossze,hogy egy masik fajl eleresi utvonalat tartalmazza (kvazi parancsikonok??)

kifli
elementary os-t is ajánlom megtekintésre, az még szebb 😊