Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csomagkatalógus megjavításáig nem telepíthetõk vagy távolíthatók el elemek. Szeretné most megjavítani?
Rámegyek hogy Javítás, erre kéri a jelszómat (amit legelõször állítottam be egy "a" betût.) De most erre meg ha beírom azt írja hogy nem jó -.- Azért mert beállítottam hogy ne legyen jelszó? Mostmár át sem tudom írni a meglévõ jelszót újra, inaktív a módosítás gomb ha a felhasználó kezelõbõl új jelszót akarnék beállítani...
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
http://askubuntu.com/questions/136264/how-do-i-turn-off-all-the-password-prompts
ez alapján menj inkább, bár hipp hopp meglehet szokni, hogy minden telepítésnél jelszót kér és tényleg hasznos dolog 😊
Melyik verziojat raktad fel az Ubinak?
1. ITT van egy leiras,hogy mukodik-e azt nem tudom. En soha nem probaltam meg kikapcsolni..sot,orulok is neki,igy legalabb tenyleg csak olyan program telepul amit en is jovahagyok.
2. Honnan huztad le a kromot? Mert amikor szoftverkozpontbol telepitettem a Chromiumot akkor nekem is hasonlo dolgokat irkalt de a hivatalos oldalrol letoltott deb csomaggal nem volt semmi gond,azota is ezt hasznalom.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
12 év XP után most váltottam ubuntura, de egyelõre inkább frusztrál az egész rendszer mintsem hogy élvezném az egyszerûségét... nehéz lesz megszokni az biztos.
lenne pár kérdésem!
1. hogy lehet KIKAPCSOLNI mindennemû jelszót/hitelesítést? telepítéskor nem engedett tovább míg nem állítottam be legalább egy egykarakteres jelszót, és most rohadtul idegesít hogy minden telepítéskor kéri az engedélyt. egyelõre csak azt találtam meg hogy a bejelentkezéskor ne kérjen jelszót, na de az engedély kérést hol lehet kikapcsolni? fõleg azért mert amit feltelepítenék nem engedi már próbáltam legalább 10x:
2. google chrome-ot akartam feltelepíteni, de azt írja ki hogy a feltelepítés sikertelen a folyamat legvégén. majd dob egy olyan üzenetet a rendszer hogy "A csomagkatalógus megjavításáig nem telepíthetõk vagy távolíthatók el elemek. Szeretné most megjavítani?" HA rányomok a javításra akkor megint dob egy sikertelen üzenetet...
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
5TB cucc eseten ez egy kicsit vicces 😊
Amugy most nalam sulyos valsag van:
-Deluge-->bosszanto aprosagok
-KTorrent-->random lefagy,egy halom bugtenger az egesz
-qbittorrent-->bugtenger
-Vuze-->Eszi a CPU-t/RAM-ot mint allat es meg lassu is...es meg csak 100 hozzaadott torrentnel jarok.
Amúgy rtorrent mellett akkor volt ilyen mindent újra checkol, ha nem mentette el a torrent állapotokat.
Deluge is tetszett amugy de olyan alapveto dolgok hianyoznak belole,hogy az valami hihetetlen.
Krusadert amugy mar hasznaltam,csak az volt vele a bajom,hogy random elfelejtette a beallitasokat. Szineket,betutipusokat megjegyezte de a toolbarok szerettek eltunni.
[merlinw.org]
Felraktam a Dropboxot,regisztraltam...ahogy kell. Kliens mukodik,szinkronizacio mukodik,Blum boldog.
Aztan felraktam egy qbittorrentet. Betalloztam neki parszaz torrent fajlt,feltoltes megindul,Blum nagyon boldog.
Aztan Blum restartol,bejelentkezik es szomoru lesz. Dropbox kliens nem mukodik,GNOME commander nem latja a meghajtokat,pedig mountolva vannak.
Sebaj,majd megoldjuk...inditok egy qbittorrentet es mindegyik torrent I/O errort ir. Blum nagyon szomoru.
Dash-->Disks-->Mindent visszaallit defaultra es restart.
Blum megint bejelntkezik,GNOME Commander latja kapasbol a meghajtokat de Dropbox megintcsak nem tud bejelentkezni.-->sudo apt-get fuckdropboxinstallspideroak
Spideroaks mukodik,hurra...inditsunk egy qbittorrentet...Blum NAGYON szomoru lesz,mert mindegyik torrentet ujra kell csekkoltatni ami sokaig tart. Keres gugliban de nem talal semmit es Blum merges lesz.
Blum most idejott es segitseget var.
ubuntut használok már elég régóta, viszont mostanában lettem figyelmes egy olyan adologra, amire ötletem nincs.
A lényeg, hogy van egy-pár word (talán 97,2003.. mentett doc)dokumentum amiben tabulátorok is vannak, amit libre office alatt összetol rendesen. Egymásba tol.
Feltettem az openoffice-t is, de ott ugyan ez a probléma.
Windows alatt tökéletes.
Ami megoldotta, hogy levettem 12-esrõl 10esre a betûméretet, majd a végén visszateszem 12re.
10-es alatt olyan az oldal mint winen 12-esen.
Fura.
Megoldható valahogy, hogy ne kelljen trükközni?
GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W
GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W
Ha mégis ragaszkodsz a régihez, itt egy PPA
Ubuntu Questions forrás
[merlinw.org]
Esetleg innen töltsd le (bár, ha függõség van szinte biztos nem lesz jó)
Mert. pl Blender igy nez ki: "Blender 2.70+2.70+git201404112155,e2cbfb7"
De a tobbit is szeretnem atnevezni.
[merlinw.org]
Megakartam azt csinalni,mint amit 12.04-nel is,hogy atrakom a min-max-close gombokat jobb oldalra es olvasom,hogy ezt a 14.04-ben mar kilottek mondvan,hogy a Unity igy meg ugy...
Ez most komoly? Vagy ez csak valami Beta sajatossag es a Finalban mar javitjak...UGYE?! 😮
A kérdés persze, hogy mi fagy le? A kernbel, a Gnome, vagy valamelyik 3rd party alkalmazás? Mert utóbbihoz semmi köze az Ubuntunak.
[merlinw.org]
Ez biztos csak az en perverziom de rohadt nagy kiralynak erzem magam,hogy kepes vagyok terminalbol medialejatszot futtatni es vezerelni a hangsavokat 😄D
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

[merlinw.org]
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
64bit kell nekem egyaltalan? Jo oreg C2D konfig,4GB RAM-mal es 1GB VGA-val.
Ha egyszer lesz SSD-m meg turelmem akkor kirpobalom a dolgot.
Szisza: ez logikus lenne de tenyleg kegyetlen sokszor taknyoltam szet a rendszert,ugyhogy egy friss telepites mindenkepp kell,hogy teljes legyen az elmeny 😄
Kornyezetet meg persze,hogy feltudnam rakni de miert szerencsetlenkednek vele ha a default Xubuntu nekem tokeletes? 😛
A Linux fájlrendszer alapját képezi, nézz csak bele a /usr/lib könyvtárba terminal + mc-vel😊
[merlinw.org]
Nagyjabol ertem a dolgot mostmar EZ alapjan de meg mindig nem ertem,hogy nekem mint mezei usernek ez miert lenne jo? 😄
[merlinw.org]
Szep meg gyors meg minden de nem all kezre. 😊
Par perc kereses utan annyit olloztam ossze,hogy egy masik fajl eleresi utvonalat tartalmazza (kvazi parancsikonok??)