5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
-
#119 Igazán nincs mit, örülök, hogy tetszik. Ezeket az albumokat szedtem tegnap:
Earl Scruggs Revue - Live From Austin City Limits
Keith Whitley & Ricky Skaggs - Second Generation Bluegrass
Lester Flatt & Earl Scruggs - Foggy Mountain Banjo
Nitty Gritty Dirt Band - Will The Circle Be Unbroken
Csupa jó kis muzsika. Ajánlom.
Minden jót! -
#118 A túróba is... nem is rossz ez a trió, mintha feléledne bennem az ősi láz, most lehet hogy felnyitottad a szemem és "Old" irányba is fogok kacsingatni, nem is gondoltam volna... Kössz! -
#117 A mai napon jópár coutry számot sikerült begyűjtenem, és a legjobban Lester Flatt, Earl Scruggs és Doc Watson triója tetszett, nem a mai modernebb féle, hanem a régebbi, banjo-gitár-hegedű egyveleg, nagyon jól nyomják. Gyűjtögetés folyt köv.
-
#116 Köszönöm szépen, Neked is. -
#115 Szivesen!
Ja és ha már így benne vagyunk van találtam egy banjo-s számot, szép lassú:
Billy Dean-I Wanna Take Care Of You.
Sok sikert!
-
#114 Köszi mindent, megadtad a feladatot :-D. -
#113 Én inkább az újabb Country-t szeretem, azokat az előadókat akiket leírtam a 26-os hozzászólásban. Azóta újra felfedeztem Terri Clark-ot. Bitang jó! Épp most szerzem az utolsó albumát, ami még hiányzott a kollekciómból. Egyébként a bendzsóra visszatérve lehet egy-két ismerőst szerezni a DC-n akik jobban otthon vannak a témában, vagy várd meg Endiman válaszát ő erősebben képviseli a régebbi vonalat.
Természetesen ha van valami akkor szólok!
Üdv!
Ui: a 93-as írásban ajánlottam Toby Keith-et, feltétlenül szerezd meg! Egyébként tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre, Ő is nagyon odateszi...úgy játszik a Country rajongókkal, és olyan zenei alázattal, ahogy keveseknek sikerül! -
#112 Nashville: tényleg jók a számok. Olyan számokat is tudnál ajánlani, amikben banjo-n játszanak? Az a kedvencem. Lehet régebbi is. -
#111 Köszi a tippeket, nekilátok begyűjteni őket :-DD -
#110 Hello!
Most már ismerem, sikerült letölteni. Tényleg jó, én is szeretem amikor csoportosan zenélnek és rendesen odateszik fantasztikus hangjukat.
Ilyen jó pl:
Mark Chesnutt & Vince Gill & Alison Krauss - It's Not Over
Matraca Berg, Trisha Yearwood, Suzy Bogguss, Faith Hill, Martina Mcbride, Patty Loveless - Back in the Saddle
Kenny Chesney & Uncle Kracker - When The Sun Goes Down
vagy
Warren Brothers & Tim McGraw & Kenny Chesney - Sell A Lot Of Beer.
Remélem tetszik!
Egyébként lehet folytatni a sort, ez csak a topicot építi!
-
#109 Üdv!
Aki szereti a jó kis country-t, ajánlom a következőt, nekem nagyon bejövős szám:
Clint Black-Joe Diffie-Merle Haggard-Emmylou Harris-Alison Krauss-Earl Scruggs-Ricky Skaggs-Randy Travis-Travis Tritt-Marty Stuart - Same Old Train.
Ismeri valaki? Na ehhez hasonlókat szeretnék beszerezni. Ha tudtok ajánlani, örömmel venném.
Köszönöm! -
Holly #108 Aham... Bizonyara a szukszavusagomnak oka van... Ne is torodj vele(m) -
#107 Úgy látom azért néha-néha te is "megtisztelsz" minket. Bár nem vagy valami bőbeszédű -
#106 Erre mit is lehetne írni...minden esetre te is növelted a hozzászólások számát.
Van egy pár link a topicban, ha érdekel. Ha meg nem akkor igazán tágas a világháló
Erről ennyit...nem fogunk vitát nyitni. -
Holly #105 -
#104 Hogy a faxba lehet a kantriról 103 hozzászólást írni?? Ezt nem csak az amcsi tehénpásztorok hallgatják? :)) -
#103 igen, az én honlapom :)
ja, és írjatok lécci vmit a vendégkönyvbe is! -
#102 Van egy nagyon tuti kis énekesnő, és a weblapja is megér egy -t. Érdemes megnézni, meghallgatni: Sherrie Austin
Endiman, neked is jó a weblapod ha ezt te készítetted.Johnny Cash -
#101 Tetszik a cikk!
Jöhetnek a hasonló linkek.
Hajrá Countryboy-ok! -
#100 egy cikk Nashville-ről
http://www.nol.hu/melleklet/cikk/358102/ -
#99 CMA 2005 winners
Minden elismerés nekik! -
#98 Na, sikerült megszerezni Toby-t?
Neked kell eldöntened a telepítést, én már sokszor telepítettem újra, nem nagy ördöngősség. De ez ügyben inkább emailt írj, ha érdekel. Van egy-két tapasztalatom...
Egyébként a rádiós népszerűsítés nekem is eszembe jutott, csak az a baj, hogy a kereskedelmi rádiók a reklámból élnek, és nem biztos hogy sokan vásárolnának helyet maguknak egy-egy Country Music között. Minden esetre egy próbát megérne, ha lenne egy ismerős az éterben... -
Zombye #97 Nem a böngészővel lesz a gond, 10-es MP-m van, de anno már ay xp instalnál sem akart elindulni, de engem ey annyira nem érdekelt eddig, mert használtam mást.
Megpróbálok leszedni minden MP kompontnest, amit lehet, és felrakni újból.
Xp-t nem vagyok hajlandó újratelepíteni.
-
#96 Lehet, hogy Mozilla Firefox-ot használsz?
Próbáld Internet Explorerrel böngészni a hasonló fájlokat és legalább Media Player 9 series- el kell rendelkezned a hallgatáshoz! -
Zombye #95 Hehe nem tudom meghallgatni, mert nem műxik a medaPlayerem. azt írja, hogy belső hiba az alkalmazásban.
No ez érdekes. Mindegy, megnézem DC-n
-
Zombye #94 Ok, köszönöm, megnézem.
Működni működik, de mivel kis hazánkban nem túl jó az internet elterjedtsége, így nem tud relative széles körhöz eljutni. Ezért lenne jó, ha egy rádió felkarolná.
Dehát... Ennek valószínűsége egyenlő a nullával. -
#93 Ha azokat az érzéseket szeretnéd átélni amiket leírtál, akkor a sok nagyszerű előadó közül feltétlenül hallgasd meg
Toby Keith-Pull My Chain albumát. Ez egy merész és egyben utánozhatatlan kitűnő album, benne van minden...
Itt egy link, hogy lásd miről van szó:Pull My Chain
Itt belehallgathatsz, de utána érdemes hifi minőségben a DC-ről leszedni.
Egyébként Nyíregyházán is volt a helyi rádióban egy Country blokk, de elég hamar megszűnt. Tehát, marad az Internet, mint igényeink kielégítésének eszköze.
De ez legalább működik, és mindig rendelkezésre áll!!!
-
#92 igen, igazad van.Danubiuson volt régen Country műsor, de évekkel ezelőtt megszünt.
Sok öreg Country-st találhatsz az Index fórumán (mp3 topic)
Ott is ezt a témát feszegetjük épp -
Zombye #91 Szerintetek hogyan lehetne rávenni a kereskedelmi rádiókat, hogy játszák ezt a műfajt is?
Mert hát, amíg szinte senki sem ismeri ezt a fajta zenét, addig nyílván ne, várható el a kiadóktól, hogy max pár száz emberért behozzák az országba ezen műfaj képviselőinek albumait.
Az egyik barátnőm szerint, volt régebben valamellik rádión egy "Country rovat", de az szép csendesen megszűnt. azóta sehol semmi.
Valahogy, hatékonyan kéne reklámozni a zenét, de hogyan? Amíg kishazánkban nem lesz meg a "kritikus tömeg" addig biztosan nem lesz elmozdulás a témában.
Szomorú, de sajnos így van.
Pedig, maga a műfaj (számomra legalábbis) rendkívül magávalragadó. Az igazság szerint legelőször az fogott meg, hogy végiggondoltam, hogy egy Country album mögött iszonyú munka van.
ITT TUDNI KELL ZENÉLNI!!!
Nem elég csak nyivákolni valamit, oszt majd a többit elintézi a tuc-tuc, meg a "szinti".
Itt komoly zenei tudás van a háttérben, ami már önmagában is tiszteletre méltó, ezért is érzem magam kényelmetlenül,
LOPNOM KELL A KEDVENC MŰFAJOMAT, MERT NEM TUDOM MEGVENNI EBBEN A Q... PORFÉSZEKBEN!
Ilyenkor ébredek rá, hogy mi még sajnos inkább a balkánhoz, mintsem nyugateurópához tartozunk.
Mindazonálltal a helyzet, szerintem nem reménytelen. Csak ismerté kéne tenni a country muzsikát, a magyar tömegek számára is, nem hiszem el, hogy nem lennének vevők rá.
Habár...
Már nem tudom öszintén, mibe is higgyek.
Én azért akkor is ezt hallgatom jórészt, mert:
1. Megnyugtat,
2. Ellazít,
3. Bátorít,
4. és megerősít azon véleményemben, hogy igenis vannak még emberek, akiknek a XXI. században még szorítanak arra időt, hogy Minőségi produkciókkal lássák el az arra igényt tartó hallgatókat.
Nyílván van olyan Country is, ami azért "nem üti meg a mércét", de én még azt is meg merném kockáztatni, így látatlanban, hogy még azokban is több meló fekszik, mint az "átlagos mai slágerekben".
Huhh, ez egy picit hosszú lett.
Szervusztok! -
#90 hát igen. nálunk nehéz jó country cuccokat találni.Én most hozatok be amcsiból 3 dvd-t.
Akciós 400ft-os country cd-ket ne vegyetek mert átbaszás! nem az van rajta amit ráírtak! -
Zombye #89 Apropopó!
Konkrét CD-t nem lehet venni sehol, én már találtam valami webáruházat, de az albumoknént 5200-Huffot kér, meg postakölcséget. Az azér egy picurkás sok! Nem is olyan kicsit.
... never say die!...
Bocs, csak közben dúdolgatok.
Pl. mediamarktban, nem láttatok, nekem egy kicsit macerás, mert ha CD-t akarok ilyen helyeken venni, kell vinnem magammal valakit, aki konkrétan át is látja a polcokat, mer én mire végigsasolom mindet a kb 10%-os alig-nemlátásommal, lemegy a nap, meg feljön úra. Vagy szokott lenni ilyen "turkálósketrec" amibe csak úgy ömlesztve beborítják az éppen akciós CD-t Kazettát, és kész. Nekem a kazi is jó lenne, max bedigizem és kész.
Az egyik barátom vetette még fel, hogy neki van kanadában valami nagyon távoli nagy-nagy-nagybácsija, aki évente azért hazaugrik, lehet hogy vele kéne rendeltetni az amazonon, oszt egybe hazahozná. Én szívem szerint nem szeretnék terhelni ezzel senkit, nekem az is jó lenne, ha már kis hazánkban abszolút nem lehet ilyesmit kapni, hogy egyszer, ha sok pézem lesz, kiugrok mondjuk németföldre, vagy britanniába, és bevásárlok.
Bár jobban örülnék neki, ha itthon is lehetne kapni, az se baj, ha eldugott, de ne legyen olyan eszement ára, mert ez az 5200 + Posta, és csomagolási kőcség azért egy picit szívenütött.
Hínnye, mennyit írtam!
Elnézést a szófo... szóval a sok bötűért.
Szervusztok! -
Zombye #88 Itt vagyok!, bocs, hogy nem írtam.
Szóval, tölteni a:
Country (CS@) róé őróbáltam, de oda nem enged be, a DC verziószámával van valami gondja,
meg a:
Country Jukebox [@j]-T próbáltam, de azon meg nem találok semmit. Konkrétan azt nem tudom, hogy mellik volt az a hub, amiről lehoztam egy csomó mindent, jelenleg ez a 2 hub van a publikus listán.
-
#87 A próbák után ez a végleges
[email protected] -
#86 Inkább:
[[email protected]][email protected][/[email protected]] -
#85 Kedves Vándor! Amennyiben a sors szálai (google...stb.) ide vezettek téged és érdekel a Country Music, írhatsz nekem E-mailt is, ha nem szeretsz fórumozgatni:
[email protected] -
#84 Ja, egyébként a "C" betűs énekesnők közül meg kellene nézned:
Chely Wright-, vagy Terri Clark- ot.
És ha már a Hölgyekről beszélünk és a HUB-on leszel akkor feltétlenül hallgasd meg Jo Dee Messinát...
A CMT honlapján is keresgélhetsz. Belinkeltem a "C" betűsöket. -
#83 Szeva!
Üdvözöllek a fórumon! Holnap este írok egy hosszabbat, mert csak beugrottam egy percre. Mindig jó látni ha kicsi hazánkban vannak olyanok, akik szeretik a COUNTRY music-ot. Ha megírod, hogy melyik HUB-ról szoktál töltögetni akkor megbeszélhetünk egy talit és megismertetnélek egy pár előadóval! Nekem inkább a "modern" Country jön be, de nagyszerű előadók képviselik az "old" Country műfajt is. -
#82 hát én momentán Patsy Cline-on kívül nem tudok más nevet...valaki? -
Zombye #81 Szervusztok.
Most már én is beírkálok, elolvasgattam az egész fórumot, örültem is neki, amikor láttam, hogy COUNTRY zenével foglalkozó fórumot látok az SG-n.
Én a country zenét mint műfajt, a Fonográf kapcsán ismertem meg, "igazi" Country-t csak akkor hallottam, amikor anno megvettem egy hangkártyát, ez VideoLogic SonicFury-nek híttak, és ennek a CD mellékletének volt egy country könyvtára. Sajnos, a CD már nincs meg, mert a kártyával együtt eladtam, és elfelejtettem anno "megmenteni" ezt a könyvtárat, de egy nagyon szép hangú hölgyemény énekelt, azt hiszem az egyik neve 'C' betűvel kezdődött.
és nem Dixie Chicks volt, az biztos.
Apropó Dixie Chicks...
Most őt hallgatom, tőle szedtem le az összes lemezét. Nagyon teccik.
Most nézek utána a többi előadónak, akiket a fórum indulásakor valaki felsorolt, és persze várom az ötleteket, hogy kit is érdemes meghallgatni.
Ha valakinek esetleg megvan ez a CD, mert hasonló hangkártyát vett, mondja meg legyen oly jó, hogy ki is volt az a néni, aki abban a country könyvtárban danolt.
És, akkor most meghallgatom
Dixie Chicks, Loving arms című számát!
-
#80 ok köszi