25347
  • Alexease
    Fent van meg Toya, TD, Prezsi, Juan... igy hirtelen aki fejbolbeugrik, de vannak meg boven "ismerosok" regrol:) Bar az igazi nevek miatt neha beerdozom;)
  • Alexease
    Bar hol ahol latod valakinek a nevet, ha a bukosisag kepe fole mesz, megjelenik egy pop-up a lehetosegekkel.
    De ha ismered tobbeknek az eredeti nevet, egyszerubb egyszerre vegig nezni oket (STATS/DRIVERS - Hungary).
  • kigyi
    meg keresed a stat-ban (legegyszerűbb a drivers résznél kigyűjteni a magyarokat külön :)) A sisakj fölé viszed az egér coursor-t és ott az add friend feliratra kattintasz. Ezzel meg is oldottad a problémát :)
  • Giovanni #2236
    Most mentem qualt Zso-val :) Amúgy azt már akartam kérdezni, hogy lehet valakit barátnak felvenni?
  • Alexease
    Allitolag, elvileg a kesobbiekben lesz lehetoseg "sajat szerver" inditasra is (legalabbis az iRacing keretein belul), igy talan lehet majd szervezkedni, es neha osszehozhato 1-1 futam. Bar Cup Car nincs, de a Late Model is boven jo, palyakkal meg nincs gond (Atlanta, Daytona, Lowe's, Miami, Richmond, Bristol:))
  • Alexease
    Udv! Reg lattalak:)
    Mar vagyunk nehanyan, elobb utobb a HNR nagyresze fent lesz;) Nezd vegig a Stats/Drivers reszt (listazva a Magyarokat), es vegyel fel mindenkit Friends-nek akit ismers, ugy nagyobb az eselye, hogy ha azonos futamra jelentkeznek tobbek, akkor 1 szerverre pakolja oket.
  • Giovanni #2233
    Üdv. Na én is tegnap óta iRacing user vagyok :) Lassan kezdek ráérezni... (talán) Első benyomások alapján így a második nap távlatából egész jó :) Remélem a régi ismerősökkel a pályán is összefutom majd
  • tilus
    Terhelt kerék mindíg a kanyar külső ívén halad.
    Terhelt kifejezés a terhelésváltás kifejezésből jött, azaz a kanyar külső ívén haladó kerekekre több (teher) a belsőre kevesebb súly nehezedik.

Ebből adódik, hogy mivel nem záródik a difi, ugyanúgy müködik mint az említett utcai autók jégen. Ha az egyik kerék elpörög akkor a másikra nem jut nyomaték.

Autó kuplung csak akkor kell ha nem tudsz vagy nem akarsz gázfröccsel visszaváltani. Kuplungra nincs szükség sehol, kvázi anti stall rendszer müködik, ez tény.

Jó rajt a kövekező képpen néz ki:

- üresben padlógáz
    - bevágod egyesbe, és máris megy a burnout (solstice és radical)

Skipiben nagyon hosszú az első fokozat, a formula mazdán pedíg óriási hátsó kerék, a többi auto vígan húzza a csíkokat.
    Kipörgésgátló nincs.

Autó kuplung finoman engedi fel a kuplungot, lassabbak a váltások is, és a rajt is. Ez alapkoncepció Papy enginnél, ha helpel mész akkor ne tudj jobbat menni mint az aki help nélkül.

• lac coo
    Törést én is tesztelgettem, pontiac-kal, hajlamos beleragadni a segge a szallagkorlátba .
  • petesilver
    Ezt szerintem az ilyen "lükéknek" rakták bele direkt! :D
  • Alexease
    Multkor en pont ugyanitt "bukdacsoltam" tesztnek;)
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1102651213&no=2011
  • petesilver
    Ez : IRacing crash testnagyon jó!
  • Alexease
    Versenyzik, nem forumozik:)
  • Alexease
    Az osszes fontos kerdest feltettek, de semmire sem jott pontos, kielegito valasz;) Idojaras, eso, NR2003 kapcsolat, gumimodel, segitsegek, kuplung, valtas, mechanikai serulesek, palyak stb.:)

A "hummogesbol" ("sajnos ez nehez ugy..., ez megis csak szamitogepes szim, nem igazi..., nincs egyforma kontroller..., az embereket frusztralja..." stb.) azt veszem ki, hogy vagy nem tudnak vagy nem is akarnak nagyon valtoztatni:) Ami erzesre megvaloszinubb, hogy annyira eros meg a kapcsolat az NR2003 enginnel, hogy tulsagosan nem is lehet piszkalni. Vagyis a tul drasztikus, az alapokat is erinto valtoztatasok egyelore nem is mukodhetnek.

Azert van 1-2 dolog ami bosszanto, bar szamitottam ra az NR alapok miatt;) Pl. normalis valtas, kuplung hasznalat, meghibasodasok stb. De ami agyrem - bar menetkozben nem szamit:D - az az automata fek es kuplung nyomas, meg allohelyzetes tapadas;D

Persze igy is tetszik, elvagyok vele boven, ha nem tetszene, nem adtam volna erte tobb mint 400 dollart:)
    Csak jo tudni, hogy ez hosszu szules lesz, es nem egyertelmu, hogy valoban "igazi" szimet akarnak...

• kigyi
    Milyen érdekes a mai nap :)
    Valahogy a Car Contact nem mindig éles.
    Sorozatban löködtek hátúlról és semmit sem írt aztán meglökött és ki akart kerülni, de én csak éppen egyenesbe tudtam hozni amikor is nekimentem, dehát minek lököd legalább várná meg mi lesz a vége :) És elémfordult, de semmit sem írt a game....
    Íme
  • petesilver
    A fórumból hiányolom, innen :)
  • Alexease
    Az mar nem annyira jo;)
  • lac coo
    Ja, nem elírtam :)))2,39 :DDDD
  • Alexease
    Megjelent az AutoSimSport legujabb szama, jo hosszu iRacing tartalommal.
    http://www.autosimsport.net
  • Alexease
    A 3.39 eleg jo, azt hittem mar 2 alatt vagy, olyan keveset mesz mert helyen;)
  • lac coo
    Hát így lehet is, megint szabályosan kiforgattak :))))Ezért (is ) tartom faszságnak ezt az SR-t, vagy meg kéne írni normálisan, hogy ne kapjak egy pillanat alatt öt büntit, mert kilöknek, kétszer elhagyom a pályát,egy ártatlan versenyzőt tropára török és még beleállok a falba is :))))

Ha másért nem legalább ezért tovább kéne lépnem, talán ott már nincs ennyi baleset ...
    Két race alatt, ahol mindkétszer hátulról elintéztek, 3.39-re esett a pontom :))) Igaz előtte sem volt túl magas:)))
  • Alexease
    Ha nem gondolkodol hosszutavban - legalabb 1 ev - akkor csak azert lenyeges, hogy a befizetett 1 honap alatt tudj indulni tobb helyen is.
  • lac coo
    Tükörben úgy láttam, hogy egy pillanat alatt visszavágta a starthelyére ....
  • Alexease
    Olyan autot es palyat veszel meg, amilyet csak akarsz;) De ha nincs vele bajnoksag es/vagy nincs meg hozza a Class-od es/vag az SR-ed, akkor ugy sem mehetsz vele. Radical sorozat most nincs is (vagy legalabbis en a D-Class-vol nem latok:D). Talan B-ben vagy A-ban van.

Szerintem van HaZso, legalabbis a neve alapjan;) Tegnapelott is 12! versenyt nyomott;)))
  • lac coo
    Nekem spec most erősen lecsökkent, ahogy próbáltam az autó határait :DDD
  • petesilver
    Más kérdés: Mondjuk Radicalhoz hogy megvedd, kell minimum sr szint? Vagyis a 2 alap autóval kell összehozni a szintet, hogy erősebbet vegyél, vagy megveszed, és azzal szeded össze / vagy nullázod :) / az SR-t? Másik érdekes kérdés: Hazso hogyhogy nincs még itt? :)
  • Alexease
    Kiugrast meg nem lattam, nem tudom mit csinal:) Elvileg Stop&Go, lehet hogy automatan bevagja a boxba;))
  • Alexease
    Nem kell annyira rinyalni a pontoktol, foleg nem Rookie-ban;) Ha versenyezni akarsz, ugy is kenytelen vagy minimalisan rakeszulni, menni fogsz elotte 2-3 tucat kort egyedul. Ha nem szallsz el kanyaronkent, akkor erdemes TimeTrial-ban gyakorolni, igy folyamatosan adja a pontokat, es meg a kotelezo futam is meg van;) Ha meg idomerot mesz, bar az kevesebb kor, az meg tobb pontot ad. Vagyis ha egyedul autozol, gyakorolsz - azert csak mesz par kort verseny elott:) - erdemes SR "fizetos" helyen. 3-4 tizedet gyorsan meg ad, raadasul 2.99-rol egybol 3.49-re lep:)

En sem csipem annyira a pontokat, de erdemes minimalisan feljebb vinni, hogy indulhass a tobbi sorozatban is.
  • Alexease
    Egy az egyben NR2003, csak bovitve vannak az arnyekok (most mar van auto onarnyek is). Persze nagyobbak a texturak, van itt ott bump, jobbak a fenyek, de semmi extra. Igazabol, tokeletesen megfelel.
  • lac coo
    Egyedül kullogjak valahol csak a pontok miatt :))) az milyen már :)
    Pedig jónak indult, négy igen tisztát előztem , igaz itt még vannak nálam is lassabbak szal nem volt nehéz :))))
    Azt jól láttam a tükörből, hogy ha valaki kiugrik a rajtnál, akkor visszarakja a program ? :)
  • Alexease
    Nagyon raerek:)))

Lanier National Speedway - Oval - 1 track
    Lime Rock Park - Road - 2 track
    Oxford Plains Speedway - Oval - 1 track
    Summit Point Raceway - Road - 3 track
    South Boston Speedway - Oval - 1 track
    Lowe's Motor Speedway - Oval - 4 track
    Mazda Raceway Laguna Seca - Road - 1 track
  • Alexease
    2 auto es 7 palya (a felenek 2-3 nyomvonala is van).
    Subscriptions
  • petesilver
    Rákaptam a játék fórumára, és nézegetve a képeket egyre jobban tecc ez a game. Ami nagyon nagy előnye, hogy Alex videóit nézve nagyon NR2003-as feelingem van, olyan hasonló jellegzetes a megjelenése. A kérdésem, hogy 1 hó 20 dolcsiért mennyi autó/pálya van a játékban? Gondolkodom erősen egy regen.
  • Alexease
    Max 12-en lehettek (tablazat):)
    Ha osszetornek, van reset gomb, talan 2x lehet hasznalni egy futamon. Az SR pontokat a hibanelkul megtett korokre adja, vagyis erdemes kiprobalni, de ha nem erdekel a pont, akkor mindegy:)
  • lac coo
    Voltunk vagy 10-12 -en. . .Első kör végén úgy összetörtek, hogy ki is szálltam mert nem tudtam úton maradni a roncsal :))) Szal ez most ennyi volt :DDD

Ráadásul kaptam én is jócskán büntipontot, mert meglöktek, kicsúsztam ,ütköztem stb :))) Mondjuk ez nem érdekel , csak jó lett volna végig menni,:))
  • Alexease
    A Solstice/Lagunara 53-an jelentkeztek;) Az csak eleg:)
  • Alexease
    A Sporting Code-ot vegigolvastad/nezted (bar tudom, meg nem Magyar:D)? Abban elvleg mindenre meg van a valasz:P

• lac coo
    Akkor vágom ... Azt hol lehet megtudni hány kör lesz a verseny, vagy itt mindig ugyanannyi, hiogy megy itt ?
  • Alexease
    1. A SERIES resznel kivalasztod a megfelelo sorozatot, bajnoksagot (piros kartyaval jeloli hogy Rokkie, es alatta a szammal hogy menyi SR kell hozza).Ha ki van vallasztva valamelyik, akkor a SESSIONS felirat szerepel a jobb felso sarokban, ha hem akkor a SELECT. Erre raboksz;)
    http://alexisease.extra.hu/files/iRacing_series_000.jpg

2. Felul a fopanel megvaltozik, ha felnyitod a RACE panelt (jobb oldalt, piros cucc, felfele nyil). Lathatod a versenysorozatot, a palyat es az autot.
    http://alexisease.extra.hu/files/iRacing_series_001.jpg

3. Raklikkelsz a SELECT SESSION gombra (jobboldalt, zold gomb), alul megjelennek a futamok. A kivallaszthatok pirossal vannak, mellettuk a beregisztralt versenyzo es a kezdesi ido. A pirosra raboksz:)
    http://alexisease.extra.hu/files/iRacing_series_002.jpg

4. A felso panel megvaltozik, es jobb oldalt a gomboknal legfelul lesz az epp aktualis versenyed, edzesed, idomerod felirata es kezdesi idopontja.
    http://alexisease.extra.hu/files/iRacing_series_003.jpg

Kozben mehetsz normal TEST-tet barhol, vagy a kivallasztottnal Test Car on Track-et, ha bent vagy egy felirat folyamatosan mutatja, mikor kezdodik a versenyed.
  • lac coo
    Egész nap ez volt :))) Végig vártam a sorom azt senki nem volt:))))De most legalább vannak már 7-en, talán nem lépnek le addgra, mert délután azt csinálták .... Mondjuk nem tom kik ezek, lehet most ébredeznek :DDDD