25347
  • lac coo
    Ungarise vircsaft :))).

Csak a szokásos kilökést egyszer megúszhatnám már :DDDD
  • Alexease
    Egyszer ki lehetne probalni, hogy innen mindenki baratnak jeloli egymast es egyszerre jelentkezik egy Rookie futamra:) Mit csinal a szerver, hogy ossza el?:) Minel lesz nagyobb prioritasa, a class-nek, az SR-nek vagy az IR-nek?!:)))
  • Alexease
    Rookie vagy D-Class?:)
  • Mnemomic
    Hi!

A rajtkiugrást le kell tölteni a pitben. Tapasztalatból mondom. Gondolom itt is 3 kör van rá, hogy kimenjél én is mentem 2 kört mire letöltöttem.
  • kigyi
    Nekem éppen most volt egy 0.14+ :):)
    A furcsa az egészben, hogy volt kb. 3 loss controll a warm up alatt és 1 a versenyen :) Mindegy a jutalom meg volt. Igaz PB-t futottam ami a verseny leggyorsabb köre lett.
  • pasztor
    Helyezés nem számít az SR-nél, arra ott van az irating. :)

Van úgy, hogy bizonyos ugrásokat késöbb ad meg (ez gondolom a kalkuláció logikájától függ). Nekem sokszor volt 0-ás qualim, aztán a versenyen bökezüen jutalmazott.
  • Cowek
    Szerintem is, mert a 0,12-n, pole volt warmup első is, és race is. Nem volt erős mezőny emlékeim szerint. Nem tudom egy 2000 feletti iRating mezőnyben is ennyit érne vajon...
    Mondjuk D licenccel 0,08 volt csak a max ugyan ezért, ondjuk az is rookie szerver volt :-S
  • Alexease
    Lehet hogy fugg az elert helyezestol, elozesektol, megszerzett plusz pozicioktol is;) Regebben volt olyan hiba nelkuli versenyem, ahol nem tortent semmi, hatul maradtam, alig adott valamit. De volt olyan hibanelkuli is, ahol versenyen feljebb tudtam lepni parat, es utana "sokat" adott. De aztan, lehet hogy nincs is osszefugges;)

Nem lenne gond, jo ez igy, igazabol 8-10 verseny alatt kenyelmesen feljebb lehet lepni 2 egeszet, legalabbis D-ben (2.5-4.5). A problema akkor van, ha az embert onhibajan kivul zuzzak, vagy keptelen kikerulni a roncsokat;(
  • Cowek
    Igen, a vágások miatt nagyon szigorú... pontosabban annak visszaszorítása miatt. Az SR számítása függ a megtett kanyarok és az incidentek számától. Más TT-n, qualon, warmupon és versenyen is. Sporting Code tartalmazza táblázatban ezt is.
    A tapasztalatom az hogy 0,12-nél többet nem lehet összevadászni egy futamon 0 incidenttel sem. De lehet hogy az UFO-k erre rá tudnak cáfolni...
  • Alexease
    Volt korabban egy olyan elmelet, hogy 10 koronkent 3 szazad plusz versenyen;) De nem foglalkoztam vele.
  • Alexease
    Sose tudtam meg pontosan;) Rookie-ban eleg jol adogatta a pontokat, de D-ben mar nem annyira bokezu;) Bar lehet hogy globalisan valtoztattak rajta. Nekem most 0.1-et adott a versenyre, hiba nelkuli volt, 33 kor.

Levonasnal szamit a hiba milyensege, sulyozva vannak (Sporting Code:P).
  • lac coo
    SR- nél mire mennyi pontot ad vagy von le?
    Mondjuk az idegesítő, hogy ha kanyarkijáratnál kicsit megcsípem a fű szélét, már jajgat, hogy elhagytam a pályát :)))
  • Alexease
    Az az 5 eves net-kodjuk, szerintem tobbet er mint egy tucat masik jatek;) Lehet hogy ipari szabvany lesz:)
  • Alexease
    Tessek, Neked Skip Barber video, belulrol, hatulrol (en vagyok a hatulrol erkezo narancs-piros), az elozo versenybol 2 kor valahonnan a kozepebol (Jefferson). Talan majd azt is javitjak, ha mar nem lehet menteni, hogy legalabb a teljes versenyt vissza lehessen nezni:) Igy nem tudtam mar fel venni a balesetet, nem fert bele;)

Amugy az ember (akinek az autojaban van a kamera) foleg a csuszkalos, csusztatos tipusu volt, olyan GPL-es, de jol ment. En inkabb a biztonsagos iventartos stilust vallasztottam:) Jol elvoltunk:D

Mar csak a Skippy miatt is erdemes lenne, ha felhizlalnad az SR-ed (bar meg is kellene venni:D), mert az egyik legelvezetesebb auto;) Ha a Pontiac tetszik, akkor ez x4 :)

iRacing - Skip Barber - Jefferson - Race - 2 lap (AVI, H264, 18MByte)
  • lac coo
    Ja, már látom, előtte volt még kieső :DDD
  • pasztor
    Olvasd el a cikket, ne csak a részcímeket.

Természetes, hogy sok kódrészt átvesznek, idiótaság lenne meglévö, még jó kódot kidobni, újraírni (pl. az ö 5 éves netcode-juk jobb mint bármi a piacon). A Microsoft sem írt mindent újra '85 óta. Akkor most 23 éves szoftvert adnak el? Persze, hogy nem.
  • Alexease
    A masodik kor vegen kiesett;) Ha nehez vegig elemezni, akkor egyszeruen csak szamold meg a szines csikok vegeit, fentrol_lefele/jobbrol_balra:) A jobbrol_balra az elsodleges;)
  • pasztor
    Így kell ezt, hagyni, hogy a sok örült egymást nyírja ki.
  • lac coo
    Ja, hogy egyedül vagyok csaj ? :DDDD
  • lac coo
    És 8-as versenyző hogyan is lett végül is 9. ? :D
  • Alexease
    Franko;)
    Bugos az eredmeny, a lista is ossze-vissza van;) Majd hetfotol megpiszkaljak:)
    Nem volt nehez megtalaljalak, mivel jelezted a legnagyobb kulonbseget kozted es a kartyatulajdonos kozott;) Es mint olyan csak 1 van a Magyarok kozott, igy beletrafaltam:D
  • kigyi
    Hmm én meg 2 napja azon szenvedek, hogy úgy nézzen ki, de még csak nem is hasonlított :) Köszi :)
  • Alexease
    Mivel az egyik DirectX dinamikus DLL-t modositja, igy mindenhez jo, ami a DX9 platform reszt hasznalja:) De van DX8-hoz is;) Pl. NR-hez, LFS-hez;)
  • Alexease
    Szerintem, errol ne nyissunk vitat;) Sok ertelme nincs, sose tudjuk meg, raadasul tokmindegy, ha valamit akarnak, ugy is megcsinaljak valahogy;)

Az engine, meg ha NR is egy nagyobb reszt (allitolag csak a multibody fizikai reszt es az online kodott vettek at - meg persze a script es keretrendszer reszt stb.:P), mar akkor is mindent tud, amire szukseg van. Az NR-ben volt replay, mentes, spotter, idojaras (nem dinamikus esovel, erre a fel oras versenyre jo a statikus is:DDD), zaszlok, uzemanyag, pit es mechanikai serulesek (legalabbis viz, olaj, a valto neha erdekes volt:D).

Ezeket ugy is meg tudjak csinalni, vagyis nem hatraltat semmi;)
  • lac coo
    Ez mindenhez jó ? :)))
  • Alexease
    Az nem video efekt, az olyan a jatekban is;) Barkacs HDR plugin, lehet allitgatni bloom-ot, motionblurt, szineket, kontrasztot stb.

Csak be kell masolni az iRacing gyokerebe: http://alexisease.extra.hu/files/iRacing_HDR.zip

SHIFT-F12-vel tudod ki-bekapcsolni.
  • GPx8
    Pedig nagyon úgy néz ki, hogy: de. :)
  • lac coo
    Én bejelöltelek :)
    Legutolsó lap graph- omon nincs meg a csíkom , az valami bug ?
    Amúgy te hogy találtál meg? :P
  • Alexease
    Szerintem, sehonnan;) Legalabbis nekem egyszer sem jelzet. Bar lehet, hogy engem senki nem is jelolt be;)
  • Alexease
    Meg volt a verseny, megusztam;) Bar trukkozni kellett:)
    terszmeszetesen, az 1. korben, abban a kanyarban amire szamitotam, az elso 5-6 benne volt a buliban (8-nak indultam), volt egy kupac auto a palya kozepen, volt aki repult is;) 3-an ott is "maradtak":) Mar a kanyar elott joval keszultem arra a fordulora, probaltam a mogottem levot kicsit visszatartani, lassitani, hogy legyen helyem kilassitani, kikerulni majd a lehetseges balesetet, ne szaguldjon belem;)

Utana mar nem volt semmi extra, 32 koron keresztul autoztam a 3. helyezett mogott, altalaban 3-6 tizedre;) Neha kicsit bosszantottam, de nem terveztem elozni:) 2x hibazot egy kicsit, ahol megelozhettem volna, de tamadni jobban szeretek mint vedekezni, igy hagytam hagy menjen;P A vege elott 3 korrel meg az 1. helyezett is megadta magat, igy 3. lettem;)
    Lap Graph;)
  • lac coo
    Valaki bejelöl ismerősnek azt honnan tudom meg?
  • Alexease
    Mindent hozza lehet foltozni, csak nem mindegy milyen aron es szukseg van-e ra;)
  • lac coo
    Biztos van olyan dolog amit bár szertnének, de nem lehet már hozzáfoltozni ...
  • lac coo
    Ja, vágom már .Hátratol az úton mint társasban a bábut, vissza a startmezőre :)))
  • pasztor
    nem.
  • GPx8
    Most akkor jól értem, hogy a iRacing fejlesztését behatárolja a több mint 5 éves NR-kód???
  • kigyi
    Amúgy ti milyen szűrőt használtok a videók készítésénél? Mert minden ami világos (pl az ég meg az autókon a csillogó részek) olyan fényesek.
  • kigyi
    Nem logikátlan a dolog csak figyeld meg jobban mi is történt:
    Körözgetsz a pályán és eldobod a vasat hmmm. Ha resetelsz nem kapsz büntit!!!!!! Csupán mivel még nem fejezted be a körödet így annak a körnek az elejére tesz be amin éppen voltál. Így ha a pálya végén töröd össze és te vagy mondjuk a 2. akkor 1 kör hátrányban leszel, mert az első amire kijössz a boxból már áthalad a célvonalon és a box előtt... Míg neked be kell fejezned majd az a kört amiben voltál vagyis körbe kell menned egyszer. Nagyon egyszerű ha meggyűröd és nem a rajtnál van közvetlenül, valamint még tudsz menni vele 30-nál gyorsabban :) akkor érdemes befejezni a kört és miután áthaladsz a célvonalon állj meg a pit kijáratnél (ne a pályán!!!) és ott reset így kört nem veszítesz csak néhány másodpercet...
  • Alexease
    A grafikonon Te vagy a 3. a startnal, a sarga vonal (a nevet szandekosan levagtam:P). A 3. helyrol indulsz, a 8. repuloirajtot vesz (LOL:D), a 2. kor kozepen crash, O kiesik/kilep, te reset, pit, mivel messze voltal 1 kor hatrany, a 2. helyezett ele josz be, aki meg ugy nez ki az 1. kor elejen torte ossze magat, igy lett mogotted a 9.;) Mivel a versenyben a 14. es a 18. korben is hibaztak elotted es valszeg reset (piros es zold csik), igy Ok is moged kerultek. Es maris 5. vagy:P

• lac coo