25347
  • csige791
    Nah! ha nem jön közbe semmi jövőhét péntekre elkészül a FIRS magyarra forditássa.
  • GPx8
    Alap 20 dolláros "csomaggal" nem lehet versenyezni? Mert ha bemegyek a Race menüpontba, akkor csak olyan autót és pályát kínál fel, amit külön kéne megvenni... Még nem akarok konkrétan versenyezni, csak érdekel.
  • pasztor

Kár, hogy nincs "Ne etesd a trollt" szmájli.
  • Alexease
    Laaam, a szamitogep meg az idougrast is konnyeden veszi, vissza is leptunk 1,5 orat;) Remelem celzasnak eleg is volt?:)
  • Toya
    Most tényleg két napja az a téma itt, hogy a szkeptikusokat próbáljátok meggyőzni arról, hogy vegyék meg a programot?
    LOL!
    Aki szerint nem ér semmit a laser scan, a Safety Rating, hülyeség az hogy minden futamot úgy raknak össze, hogy verseny legyen benne, az hogy a hibákat kegyetlenül büntetik, az eseteket bejelentések alapján kivizsgálják az NE VEGYE MEG!

Én meg megyek inkább vissza versenyezni :D
  • pasztor
    Bizony. Ki sem kell menni ehhez külföldre:
    Kiss Norbi.
  • RedRiot
    " Ez nem játék, ez egy online SPORT, aminek bizony saját vezetö testülete, szabályzata van. Maga a szim az csak az ESZKÖZE ennek a sportnak nem a célja"

Mindannyian hallottunk már olyan versenyzőkről, akik szimekkel kezdték a pályafutásukat. Van egy olyan érzésem, hogy az iRacing minden eddigi programtól több tehetség számára lesz előszoba az igazi versenypályák felé. Nem tudom, hogy egy ilyen szoftver segítségével milyen szinten lehet a versenyzé tudományát elsajátítani, de az alapokat mindenképpen meg lehet tanulni szerintem.

Ha vki egy ilyen összetettségű szimmel jó eredményeket ér el, akkor az azt jelenti, hogy képes felismerni bizonyos szituációkat a pályán, és gyorsan a megfelelő reakcióval válaszolni ezekre. Jobban felismerheti az előzési lehetőségeket, és van rutinja abban, hogyan kell egy pályát megtanulni, egy kört "összerakni". Lehet hogy magát az autó tökéletes kontrollját csak az igazi pályán, igazi autóval lehet elsajátítani, de szvsz egy ilyen szimmel is sokat tanulhat magáról a versenyzésről az ember.
  • Cowek
    Hagyd Pisti, szerintem már kezdi kapizsgálni miről van szó. Egyszerűen csak infót szeretne :-)
  • pasztor
    Ugyanmár.

Bejössz ide, indirekt mindenkit lehülyézel mert kiadott több tízezer forintot egy "játékra" csak mert élethü pályák, fizika meg autók vannak benne, egy bonyolult és kemény szabályrendszerrel, aztán még te sértödsz be, ha valaki visszaszól? Hát sajna ilyen az élet.

Egyébként te és még sokan mások is kevernek itt még valamit, de nagyon. Ez nem játék, ez egy online SPORT, aminek bizony saját vezetö testülete, szabályzata van. Maga a szim az csak az ESZKÖZE ennek a sportnak nem a célja. A legfelsö - PRO - osztályban már valós szponzorokkal fogják nyomni a legjobbak, oda SR ÉS top irating kell majd nem lehet SR alapján bejutni. Szerintem onnan várják majd a nagy pénzeket a befektetök (mint minden sportban), nem a lelkes amatöröktöl (A - Rookie licensz).

Nem kell, hogy tetszen ez a rendszer, én sem mennék el mondjuk focistának, de ha nem tetszik, akkor elég lesz egyszer is leírni, különben bökni kezdi a csöröm a megállás nélküli ócsárlás. Ha nem akarsz rá befizetni, ne tedd, de ne akard már megmagyarázni nekem, hogy nekem sem kellett volna.

Csak hogy érezd, mennyire jó a dolog:
    Én kétszer ennyit is kiadnék érte, azután, hogy 2 hónapja tolom. Minden autó egy külön csemege, minden pálya "titkokat" rejt, mert nem csak a nyomvonal, hanem az egyenetlenségei is fontosak egy gyors körhöz.

Jópár ligában versenyeztem eddig, SEHOL nem voltak ilyen tiszták a versenyek mint itt.
  • Alexease
    Kint van. Majd osszeutok valamit;)
  • Toya
    Alex kérlek rakd már majd ki ezt a linket is a banner alá: http://iracingcentral.com/

Apropó nem akarsz egy kicsit vadítóbb bannert készíteni :P?
  • RedRiot
    Böngészgetem a hivatalos fórumot (munka helyett :) és úgy dereng, hogy nem is a rookie Solstice-szal mentem tegnap hanem a normállal, ami már setupolható. A setupon kívül van vmi különbség a rookie verzió és a normál között?
  • GPx8
    Igen, csak a kasztni olyan mint a régi Ford hotrodoké.
  • Alexease
    Tenyleg:)))))
    Bar abban nem is Ford motor van elvileg hanem Yamaha (2x1300cc).
  • GPx8
    Nekem nem más tellik drága versenyautóra...
    =
    Nekem nem tellik más drága versenyautóra... :)))
  • GPx8
    A Ford. :)
    Legends Ford Coupe. Nekem nem más tellik drága versenyautóra... :)))
  • Alexease
    Fordot?!:) Az melyik?:)
  • GPx8
    Kipróbáltam a Fordot is...
    Na, kezedem érteni miről beszéltek...
  • Cowek
    Ott tényleg :-)
    Egyébként azt vettem észre, hogy egy magasabb kerékvetőre rámegyek úgy hogy annak a belső peremének nekiverem a kereket, simán elüti a felfüggesztést... a dőlésszöget, és az összetartást is ha ügyes az ember
  • GPx8
    Sima autóval megyek, nem Rookie, ott lehet setupolni.
  • Cowek
    Rookie-n nem tudsz még setupolni, szóval szokjad csak :-)
  • GPx8
    Na, csak kipróbáltam én is... :)
    Első érzésre 1:1 -ben GPL/NR2003...
    Mit javasoltok, melyik pályával kezdjem (Lime Rocks)?
    Pontiac Solstice autóhoz tud valaki setupot adni, vagy lehet valahonnan letölteni? Vagy mit állítsak be rajta?
  • Cowek
    Kisebb koccoknál néha kiírja hogy contact, csak 0-és szorzóval amiért nem is büntet.
  • RedRiot
    Dettó ugyanígy törtek a gépek nekem is tegnap, és ha jól emléxem nekem sem írt ki car contactot.
  • kigyi
    Még egy kis törésmodell szemléltetés :) Csak a teljesség kedvéért.
    Azért komoly nyoma marad a verdán minden koccanásnak.

Itt találjátok
  • Mnemomic
    Nekem A skippy sérült múltkor a rajt után. A program érdekes módon nem írt ki semmit még a 0 pontos car contactot sem. Viszont a szélárnyékban elég rosszul viselkedett, ÉREZNI lehetett, hogy sérült az első szárny. A verseny után megnéztem kívülről az autót és tényleg ez volt a helyzett. Hihetetlen mennyire jól le volt szimulálva a dolog.
  • RedRiot
    "mindenki irgalmatlanul vigyáz a másikra, mert ez előrejutások kulcsa az SR fentartása, és az autók is ropi módjára törnek."

A tegnapi rövid próbám alatt mindkettőt tapasztaltam. Nem volt elsőkanyar crash és 11 indulóból asszem kilencen értünk célba. Ha figyelembe vesszük hogy ez a lehető legrookiebb mezőnyben volt, akkor ez jó eredmény. Lehetett látni az autók mozgásán, hogy kerülik az emberek a balhét. Jó volt.

A kocsik amúgy tényleg könnyen törnek: épp hogy hozzáértem az előttem haladó Pontiachoz, meggyűrődött a motorháztetőm neki meg a hátsó lököse: pedig épphogy csak érintettem, annyira, ami egy túraautó versenyen vagy bármilyen nem nyitott kerekű versenyen elvileg belefér. Megéri óvatosnak lenni.
  • darkhmz
    Szerintem ENBSeries
  • Mnemomic
    Köszi a lehetőséget de ha így meg tudtam volna venni akkor érdekelne. Egy picit örülök is neki, mert úgyis akartam maradni a Skippynél, majd a bajnokság végén akarok csak váltani a Mazdára, mert tetszik a Skippy meg még lehet vele tanulni ezt-azt :)-nem mellesleg így a program élevezete is hosszabb távú lesz :)
  • tilus
    Lesznek ott is, ez ne legyen gond. Van már sok magyar is (40+) velük is rendszeresen összefuthatsz.
    Én eddig mindnkinek azt mondtam, hogy 20$-t megér egy hónap próbaüzem.
    Egyébként se lehetne demo alapján megitélni, idő kell a rendszernek, és ha kicsit is tetszik ki kell próbálni a Skippyt is.
    Negatívuma, hogy van egy halom hiányzó feature, de szerencsére ez egy állandó WIP, ha megunod, és visszajössz 1 év mulva, amit megvettél akkor is rendelkezésedre fog állni és lehet, hogy az egész sokkal jobb addigra.
  • Pitti
    Vannak itt a fórumon olyanok, akiket 10 éve "ismerek", olvasom őket. Olyanok is akikkel versenyeztem, a véleményük sokat ér.
  • tilus
    Sajnos nem, csak aki tegnapig 1évre fizetett elő kapja a bonus kreditet.
    Mazdával érdemes várni még, bár hozzád hasonló alienek mennek vele, de nicsenek még elegen, és az autó se teljesen kiforrott még.
    Én megvettem, írj privátba és ha gondolod kipróbálhatod.
    Nem arról van szó, hogy rossz a cucc, csak akkor lesz az igazi ha elegen leszünk C-ben.

• Pitti
    Nah ilyen hsz-eket vártam... nem sok volt eddig belőle...
  • Cowek
    Itt a liga óránként vagy 2 óránként indít futamokat, tudástól és szinttől függő létszámmal és erősséggel. Én sajnos már 3 hete nem indultam egyéb elfoglaltságok miatt, de ahogy lesz időm tudok menni mert szerver mindig van.
    Régen nekem is idegen volt mindenki, de mára már személyesen is ismerjük egymást páran :-) A barátaim közül nem sokakat érdekel a szimezés, viszont a szimesek közül lettek barátaim :) Így is fel lehet fogni :-)
  • Mnemomic
    Hi!

Ha én most 3 hónap óta vagyok előfizető-havonta újítom meg a előfizetést- akkor holnap én is kapok 15 dollárt? Jó lenne beruháznék a Mazdára :)
  • tilus
    Akkor viszont ez elgondolkodtadó, mert itt az idiáták eleve nincsenek, mindenki a saját nevén megy, ha szándékos szabálytalanságot látsz akkor meg kell óvni, egyébként pedig mindenki irgalmatlanul vigyáz a másikra, mert ez előrejutások kulcsa az SR fentartása, és az autók is ropi módjára törnek.

Másrészről, a nap bármelyik szakában leülhetsz, semmilyen naptárhoz nem kell igazodni, tuti lesz egy futam amin lesznek ellenfeleid függetlenül attól, hogy sokat vagy keveset készültél a héten.

• Pitti
    Valóban az idióták miatt nem megyek "idegenekkel" versenyezni. Sajnos ligához nincs időm.
  • Cowek
    Jó csak vicceltem a repülőszimmel :-)

Az igazi szimek meg szerintem olyanok hogy nem lehet leírni, mert érezni lehet csak a valósághoz képest.
    Mindenképpen javaslom a kipróbálását ha teheted, én fórum alapján nem tudnék dönteni, mert a leg agyamentebb játékokról áradoznak a legjobban, de ez csak az én véleményem :-)
  • GPx8
    Alex! A Te videóidban szép, korszerű a grafika, viszont néztem pár iRacing videót a youtubeon, ott meg úgy néz ki 1:1 -ben mint az NR2003, ami már a maga idejében sem volt csúcs... Most akkor neked van valami extra géped, vagy a többiekek nem tudják beállítani, vagy mi?
  • Pitti
    Nem ide tartozik, de repülőgépszimezek is idestova 10 éve.

Nem azért írtam ide mert szimulátort keresek (lehet, hogy félreérthető volt) egyszerűen csak érdekel az iracing és az eddigi hsz-ekből még nem igazán meggyőző. De szerintem hanyagoljuk, maradok passzív topicolvasó.