25347
  • Cowek
    A TimeTrial nem unalmas körözgetés szerintem, mert nem a hotlapról szól. Pályától függően 6-8 hibátlan kör (incident nélküli) átlagidejét számolja ki, és szerintem ez alapján sorol be szerverre. Szóval nem a leggyorsabb kör számít, hanem a 8 összefüggő leggyorsabb kör...
    A TimeTrial sokkal inkább a gyakorlás egy kiváló formája, és a tudás felmérése.
    A Practice-től behalnék én is...
  • Alexease
    Gyonyoru;)
  • tilus
    Skip Barber - Jefferson - 54.569

http://blip.tv/file/1223070/
  • petesilver
    Köszi! Akkor ok! Tudjátok: lehet számolgatni mi mennyibe kerül, DE az ÉLMÉNY megfizethetetlen! :D Alig várom, hogy végre kipróbáljam. Van valamilyen bestlap ranking amúgy, ahol csodálni lehet az űridőket? Achim Trens nevével találkozott valaki? Amúgy teljesen cool, hogy a fél nr2003-as mezőny itt van már szinte!
  • lac coo
    Az jó bizony ! ;)
  • Toya
    Tökéletes
  • petesilver
    MasterCard jó fizetéshez? Név meg kártyaszám dombornyomásos. Nem értek ilyenekhez, rFactort is Sanzik vette nekem anno :) aztán neki fizettem forintban :)
  • tilus
    The goal of the Solstice is to get out of the Solstice :)
  • Solt
    Háááát mentem egy versenyt Lime Rock-on! Ezért a 20 körért megérte megvenni! 2. helyről indultam, sikeresen lerajtoltam az elsőt és végig vezetve nyertem meg úgy, hogy a 5. helyezettől hátra mindenki kapott legalább egy kört, de az utolsó kapásból 3-at! :)) Nagyon korrekt volt mindenki, ahogy utolértem őket, egyből lementek az ideális ívről... szuper volt...

Viszont úgy elfáradtam idegileg ez alatt a 20 kör alatt, hogy szó szerint megváltás volt a kockás zászló!! :D
  • lac coo
    Hát, sok választásom nekem sem lesz ! :)

..Senki ne legyen a hátad mögött!... :)
  • kigyi
    Ahogy mondod stratégiai játék ugyanúgy mint az életben!
    Nem azokat emelik ki a sorból (rookie kategóriából) akik össze vissza törik magukat, hanem azokat akik tudtak figyelni arra amit csinálnak. Legyen az az úton maradás, vagy egy baleset elkerülése, esetlegesen egy baleset megelőzése, vagy csak maga az észrevétel, hogy ebből baleset lesz és lassítasz, mert látod és miután elszáguldott melletted te mész tovább ő meg a roncstelepre.....
    Erről szól az élet is a kis kategóriákban életben maradni és akkor talán lehetőséget kapsz a nagyobb kategórákban való szereplésre is.
    Én így látom és nem mondom, hogy tetszik, de miért ne ha így van megcsinálva ennek felelek meg.
  • symbol
    nem legyél már ennyire "hülye"... mond egy jobbat okostojás...
  • lac coo
    Ez amúgy stratégiai játék ? :DD

A gumik itt kopnak egyáltalán ? Melegedni érzésre mintha melegednének, legalábbis első kőrben elég viccesek még ...
  • kigyi
    Tudom én is ott versenyzem :) Ill. 2 nappal ezelőttig ott versenyeztem most már rookie, de eggyl magasabb szinten :)
    Oválon még mindig a simában megyek 1 nap alatt több mint 1-el nőtt az SR-em. Szal a módszer jó tesztelve 2x is :)
    A road-on már olyanokkal megyek, hogy csak na sokszor 2200-2300-as field van egy versenyre összeszórva ami azért elég komoly :)
  • lac coo
    Komolyan azt fogom ... Ha valaki lőtávolban van, laza fék azt had menjen .. .De ez így akkor is lol :))) Főként ha erre később rájön a sok kamikaze is ....
    Dehogy milyen most a rookie liga: mai napig kb 50 % -os volt a top5 -öm (ma a sok balhé miatt lecsökkent, meg kiléptem a versenyekből ..)
    Úgy voltam a versenyek felében első 5-ben, hogy szinte mindegyiken volt resetem ... Akkor képzeld el milyen emberek mennek ott :)))
  • kigyi
    Már leírtam menj olyan tempót ami mindig stabil versenyzést tesz lehetővé és figyel nagyon az utat, ha valaki erőszakos és bebújik engedd el. Ha gyorsabb nálad úgy is elszakad rögtön ha balfék akkor meg a pálya szélén végzi. Musz ezt csinálni különben az SR-ed nem lesz jobb soha. És ezzel a technikával kb 60% az esélyed, hogy top5-ben végzel és nem lesz koccod ha mégis hát előfordul néha de nem annyiszor mint eddig.
    Aztán 4-5 ilyen futam után már olyanokkal kerülsz össze akikkel lehet versenyezni is nyugodtan. Ha meg meglesz a 3.0 akkor 3.5-re lépsz egyből és jöhetsz az advanced ligába :) Nyugodtan kell versenyezni ez a lényeg. Minden helyzetben figyelni kell arra, hogy mi van a pályán...
  • lac coo
    És hogy kerüljek össze jobbakkal, vagy kerüljek feljebb ha a falon végzem 10-ből 9-szer ??? :)))
  • kigyi
    De a rendszer számolja és az alapján rakja össze az ellenfelekkel. És ez itt a lényeg, hogy erősebb és talán emiatt értelmesebb ellenfelekkel kerüljön össze.
  • Alexease
    O meg Rookie, elvileg nincs iRatingja;) Legalabbis ami lathato. Hogy mit szamol "belul", az mas kerdes;)
  • lac coo
    Ma laza kis 2 tizedet buktam :(((( Tök jó, ennél egy publik rFactor szerver is normálisabb !

Pedig én nem fogok TT-zni, a sok hülye miatt, inkább lejár az egy hónap azt csá .... Gyanítom egy hónap múlva durván vissza fog esni az előfizetők száma ....

Mondjuk az legalább elég egyértelmű, ha mindkét autó menetirányba halad versenytempóban , ütközésnél a hátsó a hibás, ez az esetek 90 %-ban így is van ... És kemény contact után mi a faszért számol még falat , füvet mindent ???

Most nagyon fölba..ott, ez a szánalmas rendszer ...
  • kigyi
    Azért ennyire nem vészes a helyzet.
    Az elején ne akarj nyerni mindig, de ügyelj arra, hogy top5-be mindig bekerülj ezt még lassú és óvatos autókázással is el lehet érni.
    Így nő az iRating-ed és egyre jobbakkal versenyezhetsz majd az SR-t szard le az elején, de komolyan!!
    Ha magas lesz az Iratinged akkor normálisabbakkal hoz össze a szerver és ott már mehetsz SR-re is meg mindenre. Ez egy bevállt taktika. :)
    Idegeskedni meg fogsz is még sokáig, hiszen az ember akkor ideges valamiért ha fontos neki.....
    Van nekem is olyan, hogy ideges vagyok és majd szét verném ami előttem van, de nem teszem.
    Ez általában azért van, mert valaki marha volt és csökken az SR :)))) Viszont nincs mit gondolkodni ezen egy idő múlva megnyugszok és olyat meccselek a következő futamomon, hogy nem bír lefagyni a mosoly a számról loool. Ma olyat meccseltem valakivel, hogy megköszönte a verseny végén. Igaz megkoccolt kicsit az uccsó körben, de nem győzött elnézést kérni utána. Na ezekért érdemes játszani és ahogy feljebb kerülök egyre többször élem át ami az esetleges győzelemmel körítve csodálatos érzés. A Rookie-t túl kell élni és ezt vedd szó szerint sztem a D kategórával is hasonló lesz a helyzet ebből a mezőnyből okulva, de vannak olyan sorozatok mint az advanced series a soltice-ból, hogy egyszerűen gyönyörű amit ott csinálnak az élmenők. Centikre autózik mögöttem és mindegy mit teszek nem kell félnem, hogy belémdurrant, mert érti a dolgát és tiszta versenyt akar. És ha egyszer elkap a gőzös akkor egyre értelmesebb és erősebb ellenfelekkel kerülsz össze :)
  • Alexease
    Ha csak 1-3 szazad hianyzik a valtashoz, nem erdemes versennyel kockaztatni;) 1 TimeTrial-on ossze lehet szedni 1-1 szazadot. Vagy Qual. Vagy ahogy Juan mondta, ilyenkor a versenyen hatul maradni, menni 10 kort kenyelmesen, azzal mar meg is van az a 1-3 szazad;)

Hulyen hangzik, de amig a rendszer a masik egyertelmu hibaja miatt, tolunk is ugyanugy levonja a pontot, sajnos ez van;)

Es azert szivas, mert ha osszejon 2-3 komolyabb levonas, az ember lecsuszik egy szintet, egyszeruen nem tud normalisan versenyezni azokban a kategoriakban amiben szeretne (esetleg megvette, fizetett erte;D). Es visszafele is 0.5-ot lep buntetesnek, nem csak felfele:) vagyis 5 tizedet kell osszeversenyezni, hogy az ember ismet feljebb autozhasson. Es ha az also kategoria toros-zuzos, akkor nagy szivas.

Sajnos, igazabol otletem sincs, hogy lehetne ezt az utkozes vizsgalatot korrekttul megoldani, hogy ne legyen benne anomalia:/
  • lac coo
    Hát ha szaros pontokért kell unalmasan körözgetnem egyedül, és ezért még egy halom pénzt is kiadok, az kurvajó ....Ha ez ilyen marad, kell a halálnak ....
    Vagy találják ki normálisan az SR rendszert... Futkossak feljelentgetni minden verseny után, hogy , ugyan engem ne szopassatok azért, mert valaki fékezés nélkül belém rongyol !
  • symbol
    te csináltál hülyeséget, én ilyenkor szépen megyek egy TT-t aztán kész...
    nemrég megnéztem mi van ha 3,99-re visszaesek, levitte kapásból 3,45-re asszem. nah most meg már ismét 4,57 az SRem, szal kéretik nem rinyálni, mert felesleges, én is szívtam közben eleget, mégis javult egy egészet egész rövid idő alatt. :) hajrá :)
  • lac coo
    Akor ezt a "real" autószim-et meg lehet ba..ni ! :)
  • lac coo
    Mai utolsó verseny: 2 lejartoltoltam, utána az első néhány körben valaki hátulról annyira lemaradt , hogy beleszaladtam ahogy pörgött pályán, autó eleje meggyűrve de jól ment...
    Vért izzadok a pálya felét nem látom a motoháztetőtöl de tartom a másodi khelyet... Parszt üldöz hátulról , valameddig bírja, majd kanyarban oldalról belém száll, persze én a falon kötök ki, ő megy tovább.. Reset, a boxból kijövet (!!!) valaki aki szintén a boxban volt hátulról telibe ver :))))) Megy az incidens, és mert átcsúsztam avonalom, még fekete zászlót is kapok :))))

Szal ez lett a második helyemből ! Amit tegnap összeszedtem , mindne versenyen összetörve azt ma tuti elveszítem ....

Rakás szar ez az SR, aki ismer , tudja hogy inkább leparkolok akkor sem kockáztatok meg semmi balhét, erre még én szívok a sok barom miatt ...
  • Tomo15
  • JuanG
    hmmm, gondolatolvasó vagyok...ráadásul előre
  • Tomo15
    Szemét dolog ez az SR. egyrészt valóban jó, mert kevésbé kamikazék az emberek (nekem mégis sikerült kifogom most belőlük az utolsó 5 versenyemen 1-1-et). Viszont ritka idegesítő, ha már csak pl. 2 század hiányzik a skippyzéshez (3.98). Ezzel nem is lenne baj, csak nem tudtom már 2 napja(!) megszerezni azt a 2 századot, mert mindig kilök valami vadparaszt. Komolyan inkább elengedem legközelebb az egész mezőnyt, azt végigmegyek szép nyugisan. Annyira felidegelt mint kevés más, pedig pont az ellenkezője miatt vettem.
  • JuanG
    akkor rajtnál maradj le és menj a többiek után kicsit késve, ha lezúzzák egymást előrébb kerülsz, ha nem, a lényeg hogy végigmenj!
  • Alexease
    Menj egy Oval - Legends Cup - South Boston-t;) Nagyon fun;) Tudom, hogy nem erdekel teged az Oval, de azert egyszer probald ki;) Non-stop action, es ha zuzas is van, ugy sem erint a csokkeno SR-ed ovalban:D
  • tomi555
    Találtam a neten egy videót, Skip Barber - -Going faster a címe, kb 1.5 óra. Még nem néztem végig de van benne 1-2 jó tipp.
  • Solt
    Nyugi én is szívok! :))) Illetve saját magam szívatom, mert én a lökdösődéshez vagyok hozzászokva, és így rendre én fejezem be a balhékat a legmagasabb incidens számmal! :)))) Türelem... át kell erre állni agyilag is...
  • lac coo
    Már nyugtatókon élek ....
  • Alexease
    Az idomero csak nehany kor, nem lehet feloraig autokazni rajta. Neha erdemes futni egyet, talan osszejon egy extra kor. Ha egyszer sikerul kicsit elorebb lenni, vegigerni hibanelkul, ha elered a 2.99 SR-t, akkor gyorsan felpakol 3.59-re;) Ott mar advanced, tisztabb versenyek.

Sajnos az utolso nagy meghivozas es a free reg. ota, eleg sok a zuzas. Sok embert latok a listakban extra minimum SR-rel;)

A Rookie let a tulelese, a tanulase es a tapasztalatszerzese;)
  • tilus
    Ha nem qualizol jót, nem indulsz előröl, nehéz az első 5be kerülni, ha nem kerülsz a top5be akkor egyre gyengébekkel tesz össze, és ott a baleset esélye is egyre nagyobb.

Akkor tudsz könnyen előrejutni, ha a top100ban van az időd, és be is érsz a futamokon a top5be, ebben az esetben gyorsan a legjobbak ellen tudsz menni tisztább futamokat.

• lac coo
    Alig van időm, meló után tolni, franc akar időmérőzni .....
    Valahogy csak össze szedem a 3 SR-t, talán feljebb jobb a helyzet, helyezés nem izgat de legalább végigérjek :)
  • JuanG
    menj sok qual-t, próbálj meg egy jó időt elérni, és akkor esélyed lesz rá, hogy vagy előlről rajtolsz, vagy hátrábbról de akkor valszeg normálisabbak lesznek előtted...persze az nem egyértelmű hogy aki gyors az normális is :)))
  • lac coo
    Hát én már ott tartok, hogy letörlöm a picsába az egészet :))))
    Legutóbb olyan ideges lettem már, ki léptem, persze rögtön levont egy csomó SR-t :((( Kiraknak, a fövün nekicsúszok a korlátnak, próbálok beevickélni a rajtvonalhoz, de a keresztbeb álló kerék miatt eldobom magam, totálkár... Léptem is ki a francba :P
  • kigyi
    Ezért gyere advanced-el!
    Ugyan éppen most törtek össze egy versenyen, de ez van megesik néha. Figyelhettem volna jobban is és akkor nem történik meg ez.
    Viszont átlagban a versenyek nagyon jók és tiszták.