25347
  • tilus
    Azt irod, hogy kizárólag haverokkal versenyzel, de miért alakult ez így ki?
    Mert az idegenek idegenekként is viselkednek, barmok, idióták, szándékosan szembejönnek, összetörnek. Pont ezért alakultak az első ligák, SZIGORÚ szabályokkal.
    Ezt úgy képzeld el mint egy hatalmas ligát, ahol nem a hét adott órájában KELL leülnöd versenyezni, hanem akármikor mehetsz. A szabályok szigoruak, de versenybírót nem lehet beültetni minden futamra, mert rengeteg van belőlük. Ezért van a SR rendszer. És ezért van az óvás és versenybíró, hogy a szándékos eseteket, és nem ide való embereket eliminálja. A licenszel kategorizálás pedig azért, hogy a kezdőknek is legyen lehetőségük versenyezni, fejlődni..és hidd el van hova, mindíg lesz valaki akivel versenyezhetsz vagy jobb nálad, ha csak nem Gregger Huttunak hívnak.

A fenti csodálatos rendszerből adódóan 1-2 óránként jobb szinvonalu futamok alakulhatnak ki mint egy ligában hetente 1x, és ha mégis bekövetkezik a baleset, akkor 1 óra mulva újra próbálhatod.

Ezért fizetsz 10-20$-t havonta mint előfizetési díj.

Az már csak hab a tortán, hogy a sok hiány feature mellett bitangul jó a fizika, valós autók és pályák vannak melyet a már lassan lejáratot lézeres technikával csináltak és nem pista bácsi rajzolta 3d stúduóban egy fénykép alapján.. Ezért fizetsz 15$-t autónként (3 hónaponta veszel új autót, ilyen a rendszer), és 15-25$-t pályánként, természetesen mindenből számos kedvezmény lejöhet.

Drága? Játékhoz képest AZ.
    Megéri? Ha azt nézem mennyit versenyeztem mondjuk Race-val akkor igen (1 futamot se) De akkor is megéri ha azt nézem mennyi éles futamot mentem GTL-ben (34-et, 2 bajnokság), mert itt már most 150 futam felett vagyok 2 hónap alatt!

• Pitti
    Aha, látom személyeskedünk, ügyes volt a következtetésed ami alapján levontad a képességeim.. gratula.
    Bár a stílusod lekezelő és unszimpatikus, örültem, hogy leírtad a pozitív tapasztalatodat, mert eltaláltad... nekem az is kell.
  • Cowek
    Akkor keress repülőgép simet :-)
    Komolyra fordítva, ez a sim mindenben a valóságra közelit rá. Akkor van értelme beszélni róla már mentél hasonló autós játékokkal és kipróbálod.
  • Pitti
    Valóban nincs fogalmam róla, mivel nem láttam. De napok óta nem olvasok mást mint incidenst meg noob-ozást. Írjatok, több pozitív véleményt tapasztalatot, és akkor nem fogok hülyeségeket képzelni a programról...ennyi.
  • Pitti
    Félreértettél! Nem azt keresem ahol a legtökéletesebben van modellezve a valós pálya, hanem ahol a valós fizika van a legtökéletesebben modellezve. Baromira nem érdekel, hogy hol van az a bukkanó, meg milyen a kanyar, hanem, hogy azon a bukkanón úgy viselkedjen az autó ahogy a valóságban tenné.
  • Panther
    A kolléga gondolom nem szorul rá, de ez gyerekes dolog, amit művelsz, így 25 felett. Kifejtette a véleményét, nem gúnyolódni kell, hanem vagy elfogadni, vagy nem, de minden esetben tiszteletben tartani.

Én 2003 óta szimezek, mindent kipróbáltam ebben a szegmensben és mindegyik fizikai motornak megvannak a hátrányai és persze az előnyei is. Az iRacing is a Papyrus által kifejlesztett motorra épül a lá Nascar Racing 2003, persze, hogy jó a fizikája. A gumitapadás/megcsúszás érzését jobbnak tartják, mint az ISI motoros programoknál, egyébként meg azt gondolom, hogy a mai szimulátor szegény piacon mindkettőnek megvan a maga létjogosultsága.

• tilus
    Pontosan erről van szó.
    Aki nem próbálta még kikerülni lime rock utolsó kanyarjában a bukkanót 30 körön át annak félek hiába magyarázzuk mennyivel hitelesebbek, életszagubbak ezek a pályák.

Az egy dolog, hogy az adott pályán milyenek a körülmények, de azt a természet alakította olyanná nem tilke tervezte úgy hogy megsúlyedjen az aszfalt :)

Én is mentem tegnap 1 kört Nords-on ISI enginnel. Ez eddig a legnagyobb kihívásnak számított, most pedig mintha valaki kisimította volna a pályát.
  • pasztor
    Well, a valós életben sem ismersz mindenkit a pályán, söt.

Nekem eddig egy anyázós versenyem volt, és mentem eddig 30-at kb. Persze ide föleg akkor ír be valaki, ha gond volt, nem áradozik senki, de ha már ez kell neked:

Nekem a legutóbbi 5 versenyem nem hogy gondom nem volt, de találtam pár új cimborát, akikkel nagyot vívtunk teljesen tisztán, ismeretlenül is. Persze ez csak azért lehetséges, mert mivel kb. egyforma gyorsak vagyunk, majdnem mindig egy futamba kerülünk.

Megmondom én, szerintem mi a bajod:
    - Nem mered összemérni magad a világ legjobb pilótáival, kiderülne, hogy nem csak a pénz miatt nem lehetnél profi autóversenyzö, hanem a tehetség is hiányzik (ugye egy ligában csak 2-3 igazán gyors van, és ök sem biztos, hogy világklasszisok; itt meg bármilyen jó idöt mész, mindig ott van Greger Huttu, John Prather, Brad Davies, Derek Wood neve a tied felett, meg az üridök, amiket mennek).

Nekem élmény látni, hogy mit megy Dale Earnhardt Jr. vagy AJ Allmendinger ugyanazon a pályán, ugyanazokkal a feltételekkel, mint én. És ök nem rinyálnak, hogy "de hát én profi vagyok, miért kapok csak rookie licenszet, meg én csak általam ismert és elismert emberekkel versenyzek".

• Cowek
    1. semmit sem tudsz a programról... nincsenek benne nickek
    2. 20 versenyzőből 15 be szokta fejezni a versenyeket a kiesők vagy szakadnak, vagy eldobják véletlen, és ha baleset van akkor sincsen gond belőle. Azért mert itt felemlítettek 1-2 szélsőséges esetet az óvások miatt, az egy dolog, én 50 futamon nem tapasztaltam ilyet.
    De nyugodtan beszélhetsz hülyeségeket arról amiről fogalmad sincsen :-))
  • Cowek
    Nem az a lényeg hogy a valóságban fogok-e menni a pályán, hanem a hitelessége...
    "Feltéve, hogy az autó valóban úgy fog viselkedni azon a centire pontos bukkanón mint a valóságban." - ez a cél, erről szól a szimulátor.
    Furcsán ellentmondasz magadnak abban amit írtál, mert a mondandód elején azt a szimet keresed még ami a legjobban tükrözi a valóságot, aztán a végére már nem érdekel hogy van-e gödör vagy nincsen... A valóság egyik legfontosabb része a pálya szerintem. Arról nem is beszélve hogy egy gödör teljesen megváltoztathatja a fékutat a kanyarsebességet, és a kigyorsítást is. Arra gondolok hogy ha gödörbe fékezek beblokkolhat a kerék, kanyarban külsőbb ívre dobhatja, kigyorsításnál kitörhet az autó. De ha simezel ezeket Te már pontosan ismered szerintem :-)
  • Pitti
    A GTR Evo-t még nem láttam. A Grid pedig arcade szórakozásnak elmegy, nagyon jó a grafikája oszt ennyi. LFS, rFactor, esetleg még néhány Simbin, ISI cucc.
  • pasztor
    vakk, ugyanazt írtam mint te. :)
  • pasztor
    A pontiac szervós, az is le van modellezve, ezért nem érzel mindent.

Próbáld ki a Legends-et egy road pályán (van hozzá szet).
  • Pitti
    A másik a tiszta versenyeket garantáló "büntetési rendszer" ...hát hogy is mondjam ennek ellenére folyamatosan incidensekről van szó, szándékos balesetről, óvásról feljelentésről...stb.

Én csak és kizárólag úgy versenyzek online, ha az összes résztvevőt vagy személyesen, vagy fórumról ismerem. Igazán élvezetes adrenalin-növelő futamokat csak így tudok elképzelni. Tudom ki van előttem ki van mögöttem, ismerem a képességeit stílusát, de már az is elég, ha pl innen a fórumról ismerem, mert évek óta olvasom a hozzászólásait. Majd futam végén jó hangulatban megbeszéljük az eseményeket... az egyik legjobb kikapcsolódás.
    Amikor összejön 20 ember 18 országból mindenféle csiricsáré nickekkel, nagy valószínűséggel anyázás a vége akármilyen pontrendszer van. Itt az élő bizonyíték.
  • csige791
    Ja én nem a laser scan miatt vettem meg egy évre, miután kipróbáltam egy hónapra, sőt innen szerintem senkisem azért vette meg mert laser scan, hanem legtöbbünk talán a skipi miatt.
  • csige791
    Hát sok sikert akkor a GTR evo-hoz, ott van esős pálya , máshogy tapad a verda az ideális íven, van demo, és még olcsóbb is. :) De tudom ajánlani a Race Driver Grid-et is igaz kézifékel jobban veszek be egy kanyart mint normalisan de legalább jó a grafika. Sőt hamarossan jön a codemasterstol az f1-es játék, remélem alig várod :)
  • Pitti
    Érdeklődve olvasom a fórumot már egy ideje, hátha képet kapok mi is ez. Mivel demo nincs, nem marad más mint az évek óta ismert és elismert forumozótársaim véleményei tapasztalatai. Mindig azokat a szimulátorokat kerestem amik a lehető legjobban modellezik a valóságot minden téren. Viszont ezt arra értem, hogy az autó és pálya közötti kapcsolat fizikája a lehető legjobban közelítsen a valósághoz, minden helyzetben. Erőátvitel, felfüggesztés, aerodinamika, tapadás, gumikopás, sorolhatnám. Változzon a tapadás a felgumizás, gumimelegedés, elhasználódás, függvényében, valamint más legyen az ideális íven. Legyen dinamikus időjárásváltozás, ami valóban közelítsen a valós vizes tapadáshoz az ideális íven és mellette.
    Viszont az egekig magasztalt laserscan segítségével modellezett pályán centire ott van-e a bukkanó baromira nem érdekel, meg az sem, hogy az előttem haladó autónak minden centimétere tökéletesen olyan mint az igazi. Laccoo-val teljesen egyetértek, ez parasztvakítás. Megkockáztatom, hogy az előfizetők 90%-a soha nem fog egyetlen kört sem megtenni egyik pályán sem a valóságban, hogy az egyenetlenségeket az iracing-el tanulják be. Feltéve, hogy az autó valóban úgy fog viselkedni azon a centire pontos bukkanón mint a valóságban.
  • RedRiot
    Kösz, előrehúzom az ülést akkor. :)
  • Cowek
    A beállításoknál a látószögön tudsz állítani. Ha előrébb ülsz kicsit, jobban látsz kifelé szerintem.
  • lac coo
    Nme rossz, majdnem utoléri CRC-t !
  • tilus
    Soltice fix setuppal megy, és itt a fejlécban megtalálsz minden fontos linket.
  • RedRiot
    1:48? Először a stabil 1:50-esek a cél. Apropó, setupokat honnan tudok letölteni?
  • tilus
    Ha nem tetszik a nézet akkor próbáld ki a soltice 57-es FOVal.
    Persze lehet próbálkozni minden mással, ez nekem bejött.

Laguna PB 1:48 :)

FF a servo és a hajós futómü miatt van, próbáld ki az Advanced Legends autót lime rockon, van hozzá road setup, azt töltsd be elötte, de az első széttartás vedd összetartásba. Ez segít uton maradni :)

Na ez aztán meg fog dolgoztatni egy időre :)

• Alexease
    Nem lehet.
  • Alexease
    A Pontiac-ban a tobbihe zkepest szinte nincs is FFB :) Majd a Skip Barber, az a tuti;P
  • GPx8
    Ha lejár az előfizetés, akkor vajon "offline"-ban sem lehet tovább használni? (Gyakorlás céljából).
  • RedRiot
    Túl vagyok egy-két versenyen, nagyon tetszik. Az FFB-t kicsit feljebb nyomtam, de azért nem petéztem le az effektektől eddig. Kíváncsi vagyok a keményebb futóművű kocsikra, mert a Pontiac utcai futóművével a rázóköveket is alig érezni, nemhogy az apró egyenetlenségeket. Vagy lehet hogy a kormányon kéne még vmit állítani? A kocsit ettől függetlenül nagyon természetes érzés vezetni, tetszik.

Laguna Seca futamok voltak, az időmérőkön a legjobb időm 1:51:944 lett. Hát, van még hová fejlődni, mert a pole 1:50 alatt volt mindkét futamon. A pályacsúcsot nem is mertem megnézni... :) Az második futamon a hatodik helyről indultam, pár kanyar után feljöttem ötödiknek. Aztán kicsit elszámítottam magam, és lecsúsztam a pályáról. :(

Elég nagy részt kitakar a műszerfal és a bukócsövek, és az előttem menőhöz is elég közel voltam -> ő is zavarta a kilátásomat, a fékezési pontokat annyira még nem érzékeltem és meg is volt a baj. Az eddigi szimekben valahogy jobban "keresztül tudtam nézni" az előttem haladón, itt vhogy nem jött össze. Sebaj, megszokom majd idővel. Az első nap után pozitív a véleményem az iracingról összességében.
  • pointer4
    Legalább time-trialba csináltad ? :D
  • Alexease
    Hirtelen most ezt tudtam csinalni mutatoba;)
    Majd keresek normalis helyet, ahol nem felborul, hanem csak aprokat ugrat, elemelkedik, ahol van ertelme kilassitani, kozeliteni;)

iRacing - Solstice - Bukdacsolas :)
  • lac coo
    Megvan, de rühellem a Nascar autókat :))))
  • Alexease
    Visszaesik az utra;) Probald ki az NR2003-at, ha mar meg van;) Hiresen jo az engine-nek a felfuggesztes, utkozes es egyeb fizikaja. rendes gravitaciot szamol, mozog a felfuggesztes, vagyis kirugja magat, log ha a levegoben van, es ha leesik besulyed, visszapattan stb.;) Majd csinalok extra lassitott borulast, felfuggesztesmozgast stb.;D
  • lac coo
    Ahonnan te az 54. mp-nél lévőt :)))

Amúgy ez az engine mit tud ha elhagyja az autó az utat és levegőben van ?
  • Cowek
    Ezt honnan állapítottad meg :-))
    Nagyon jó lett Alex!
    54 mp-nél (az avi-ban) van egy szép egyforma döccenő :-)
    Máshol is látszik, de ez itt pont nagyon jól elkaptad a közös tempót :-)
  • lac coo
    Maga a pálya tényleg durván pontos, az apróbb domborzat már nem annyira, persze ennél minek jobb :)))
  • Alexease
    Itt YouTube-on, ha megint legyilkolja az Extra;)
  • lac coo

• Alexease
    iRacing vs Real video;)

Sajnos az osszehasonlitas kicsit fake, mert hirtelen nem talaltam megfelelo real videot;) Nem volt Summit Point vs. Solstice, es a kameranezet sem egyezik;) Raadasul a real videoban az auto lassabb (okatoval megy), igy a szimben ~70%-os gazpedalallassal mentem vegig;D Nehany kor alatt sikerult eltalalnom ugy ahogy:DDD

iRacing vs Real - Solstice - SummitPoint (AVI, DivX, 15MByte)

• Cowek
  • Alexease
    Szerintem, a tobbi technikai infor, beszelgetest a palyaepitos topic-ba folytassuk, ez is OFF es senkit nem erdekel (rajtunk kivul):)
  • Solt
    Egy gyors cigi a négyesen...