25347
  • petesilver
    Olyan gyönyörűt előztem egyenes végén belső íven nagy csata után, hogy igazán sajnáltam, hogy nem lehet elmenteni a replayt, vagy csak én nem tudtam :(
  • kigyi
    Miről beszélsz? Nálam mutat mindent. Van fordulatszám mérő és más is a replayben.
  • Alexease
    De van ott meg 1-2 kanyar, ami derekszog de megis tempos;)
  • lac coo
    Abban egy rossz dolog van : Pontiacból semmit nem látni a lejtős sikánból :DDDD
  • petesilver
    jesszus! :)
  • Alexease
    Kicsit reszletesebben is irhatnal, ez nem chat, es meg gondolatolvaso sem vagyok.:) Pl. kikapcsoltal minden tuzfalat, virusirtot, nem 0.0-as az SR-ed, nem hackelted az iR forumot, site-ot es programot, stb.
  • lac coo
    Jövő héten Laguna Seca lesz .
  • lac coo
    OK, köszi ! :)
  • Alexease
    Hetente 1 sorozatban csak 1 palya van. De van osszesen 12 sorozat;) Bar Rookie-bol csak 10 elerheto.
  • Alexease
    Nincs mar toroltem a forrast;) De a visszajatszasban nem is mutat semmit:(
    Mindjart megyek egyet realtime-recorddal;DDDDD
  • petesilver
    Kérdés: hetente mehetsz csak új pályán egy autóval bajnokin, vagy csak valami véletlen beállítás folytán adja nekem mindig Limerock-ot?
  • sombre
    fel tudok menni a szerverre de aztán kidob.
  • lac coo
    Nincs meg ez a video úgy, hogy látszik benne a fordulatszám mérő, sebesség ,fokozat is ? Nem is tudom hirtelen, hogy ezek működnek-e a replay-ben ....
    De hasznomra válna a video ! ;)
  • Alexease
    En csak egyszer lattam eddig, az is multheten hetvegen volt;) Ugyanigy;)
  • lac coo
    A stat táblázatok gyakran bugosak? Össze-vissza írja most is az eredményemet ....
  • Alexease
    Mit jelent pontosan, hogy nem tudsz felmenni egyik szerverre sem? Korabban mukodott rendesen? A TEST sem megy vagy csak a "ratingos" futamok (Practice, Race, Qual, TimeTrial)? Uj tuzfal, virusirto es azok friss update-jei?
  • sombre
    sziasztok

mi lehet annak az oka hogy nem bírok felmenni egyik szerverre se?előre is köszi!
  • lac coo
    Nem kell azokat keresni, van belőle elég itt a zúzdában :)))
    De sűrgősen kéne kék zászló a játékba , az tény, sokszor magam is rendesen megkűzdök egy-egy lekörözöttel :))))
    Amúgy meg megjárt az első hely, mert negyedi khelyről lerajtoltam mindenkit, csak az első kanyar után a leendő első és második egyszerűen két oldalról szendvicsbe fogott :))))
    Az külön "élvezet" volt, hogy erősen ballrahúzó kormánnyal mentem végig :))
  • petesilver
    Grat! A győzelmet nem kell megmagyarázni! :) Megyek akkor, hátha megcsípem a lámát! :)
  • lac coo
    Heh.. Nyertem egy versenyt :))
    Igaz ehez kellett egy faszláma, aki nemhogy lekőrözni nem hagyta magát, de még ki is ütötte a leadert :)))
  • petesilver
    jelenlegi drágaszágom:) :
  • petesilver
    mész lefelé a jobbos kanyarba. Bal oldalt az aszfalt textura világosfolt, sötét folt, világos folt. én arr álltam be, hogy bal első kerék második világos folthoz ér, ott visszaengedem a gázt picit kb 80%-ra, kormányjobbra, behúzom autó kerékvetőig, kerékvetőnél padlógáz. Jó ütemben nem is sodródik, kilépési pontnál, ahol balos kerékvető vége, így 94-96 mph szokott lenni. Ha valamit elütemezek benne, padlógáz marad, max balra kell picit ellenkormányozni.
  • kigyi
    Az rendben van, de nekem vagy kicsit fog vagy satutik... Szal nem olyan előnyös az a rossz fék. Sok féktáv és kanyar megy el emiatt.
  • lac coo
    Igen, én sem értem miért nem fért ez bele a játékba ( főleg az NFS-rajt mellé, ami tényleg a nevetséges kategoria ...), hisz nagyon-nagyon sok embernek van 270 fokos kormánya , és teljesen elfogadott, senki nem gondol arra hogy ez segítség ....

Pl Lime Ropck utolsó kanyarját mindeg elrontom, muszály fékeznem mert ott eléggé el kell tekernem a kormányt , majdnem negyedig, de a kerék elfordulás 70 %-a az utolsó 1 cm-ben történik, lehetelen eltalálnom az ívet :))))
    Biztos van akit ez nem zavar , engem piszkosul :D
  • NIBI
    Ehhez a progihoz előnyös a rossz fék. Legalább nehezebben satuzod le! Én éles szitukban GTR 2-esre veszem a figurát, és tövig nyomom... Jajj de szépen füstölök akkor. :D
  • kigyi
    Röhögni fogsz ha majd eleget gyakoroltál akkor ez megfordul. Az lesz, hogy ha lassan mész és megcsúszik nem lszel biztos a dolgodban, de majd amikor határon tolod reflexből lekezeled a dolgot. Érdekes, hogy amikor kezdtem én is ezt gondoltam és ahogy mentem kicsit megúszott és eldobtam. Most meg megyek és látom a kerékvető szélére esek ki és kicsit úszik a hátulja, de gázelvétel nélkül szinte ki sem mozdul az autó az egyensúlyából és megyek is tovább szinte ugyanazon az íven. Nagyon furcsa dolog számomra is, hogy néha élesebb kanyarokban (esetleg helyzetekben) oldalirányba csúsztatom az autót a kanyar bejárati ívén és nem, hogy korrigálnék hanem érzem meddig csúszik és tolom neki a gázt, hogy kijöjjön az ív lol.
    Sajnos hátrányban vagyok a többiekhez képest, mert rossz a fékpedálom (nincs benne rugó mert eltört és labda sincs...). Nem egyszerű ezzel a tudattal menni még jó, hogy a többiek ezt nem tudják :d:d nem mernének előttem eutózni centikre mint eddig. Mégis próbálok biztonságos féktávokat venni csak akkor van gond ha fékezünk majd lelép az elöl haladó a fékről nekem megfelelő a sebességem a kanyar bevételéhez, de ő még belefékez na ilyenkor csattanunk, de ez ellen nem tudok mit tenni nekem nem fog annyira a fékem.. :(
  • lac coo
    Ha menni akar a hátulja adj gázt, a fék maradhat közben ... Kb ennyi :)))
  • petesilver
    nekem pl hiányzik a wheel ratio, az nr2003 ban is volt. Stílushoz lehet igazítani.
  • petesilver
    Bár nekem mindennel bajom van, mert nem megy, de ezzel a szoli csónakkal az a bajom, hogy nem érzem hol fogható még a korrekció sokszor. Szóval sokszor megúszik, és vagy keveset, vagy sokat korigálok a fontos pillanatokban, a lényegtelenekben meg csodálkozom néha, mit védek ki. Elöl a súly, hátul a hajtás, és ha néha megindul, már kezelhetetlen. A megindulást kéne kontrollálni, de néha kevés néha sok, eredmény ugyanaz: megy keresztbe. Olyan csónak feelingje van. pl egyenesbe szedni óvatosan se sikerül néha, elcsúszik a segge, jön a hinta egyenesben, eddig 5 a rekord a balra-jobbra hintából, aztán fal.Ezzel az a gondom, hogy közép szinten úgyahogy érzem, de biztonsággal megküldeni nem tudom, mert határon már nem érzem hova kell rakni, hogyan fogható :(
  • Alexease
    Ahoz 900 fokos kormany kell, a Solstic-kel sajnos nem tudsz mit kezdeni, az eleve multiturn. Kiveve, ha lenne kormanyszog allitas a garage-ban, gondolva a 180-270 fokos kormanyosokra, de hat nincs...
    Azert ez ellentmondasos kicsit, ezt nem tesznek bele, mert real es nincs segitseg, de egyeb mas meg hianyzik vagy egyszerusitett:(

Alapbol kint van a kijelzo, ha nem csukod be az overlay reszt;) En ketszer vettem fel a videot a replay-bol (ki-bekapcsolva), es az editorban kimaszkoltam, eltoltam azt a reszt;)
  • lac coo
    Én ennél jóval lassúbb vagyok, kormány nagyon gáz, engem nagyon zavar , hogy dúrván nem lineáris .... Az input kijelzőt hogyan lehet replay-be kirakni ?
  • RedRiot
    Végre sikerült rendesen végigfutnom egy versenyt. Incident free, és második lettem. A második helyről indultam, de az első körben visszacsúsztam két pozíciót. Előlem ketten kicsúsztak, a 14-15. kör tájékán elkezdtem idegesíteni az élen haladó amerikai srácot. Sajnos nem hibázott, én viszont kezdtem túlontúl vérszemet kapni, és inkább visszavettem egy kicsit. Mondtam magamnak hogy jó a második hely is, és baromi ciki még egy "off track" vagy netalán "lost controll". Jó volt, és egy 1:04:8-as idővel enyém lett a leggyorsabb kör is. Ez még mindig squash laszti nélkül, így már elérhetőnek tűnik az 1:04.5 alatti tartomány. :)

Próbálok kicsit higgadtabban versenyezni. Mivel még nem tudok félórán át maximális szinten koncentrálni, nem tudok zsinórban 20 hotlapot csinálni, próbálom az energiámat beosztani, és időzíteni a leggyorsabb köreimet. Rájöttem, hogy jobb érzés vkit üldözni, és várni hogy hibázzon, mint a fordítottja. Mikor az első helyezett kicsúszott, a vezetést "megöröklő" versenyző kicsit zavarba jött a lehetőségtől, és volt egy két apró hibája. Aztán egy a boxutcából kihajtó autó zavarta meg. Lehet hogy ezeket a lehetőségeket kihasználhattam volna, de nagyon nem akartam ütközni/kicsúszni. Jó kis szim ez! :)
  • Alexease
    Nekem is az 1:05 kozepe az atlag, de az barmeddig tarthato, biztonsagos ido. Azalatt mar kicsit necces:) Egyszer probaltam pillangoval es ket pedallal, kicsit gyilkolva, de azert meg "ovatosan" (es persze Test-en:P), ugy 2 masodpercet javultam es sikerult bemenni 1:04 ala. Az 1:03 es azalatti idok messze vannak, nem is eroltetem, annyira mar nem erdekel;) Inkabb elvezem a vezetest, megyek "normalis" idoket (magamhoz kepest), es maradok hatul (ha olyan a mezony akkor kozepen:D).

Most vettem fel mutatoba, egy "sietosebb" 1:04:05, hozzam kepest elfogadhato vezetesi stilusban, H-Pattern, 3 pedal, kuplung, gumi kimeles stb. A "pedal-bars"-okat feltettem pluszba a videora, hogy lehessen latni, meg sok helyen rinyalok, ovatoskodom, fel gazzal kanyarodok;))))

Letoltos: iRacing_Pontiac-Solstice_Lime-Rock (AVI, H264, 12MByte)

• NIBI
    Hát az első beszúrásod túl agresszív, az a te hibád volt.
    A többi már egyértelműen a másiké.
  • petesilver
    Jah, ha csak bátorság kérdése, akkor lesz nekem is 1:03! olyan bátor leszek, hogy ihaj! :D hajnalban mentem egy második versenyt is, nagyon korrekt társaság volt megint, még versenyeztem is! Kétszer eldobtam, mindkétszer rosszul csináltam, célegyenesre fordító kanyar végén és első kanyarnál értem utól megelőzendő emberkét, picit elvettem a gázból, és már el is pörögtem :( ezt még gyakorolnom kell Lime-on. De nagyon buli beérni a többieket, hozni rajtuk 10mp-ket felzárkózás gyanánt! :)
  • Alexease
    Elvileg arra talaltak ki, vagyis mukodnie kellene. nem ismerem, probald ki. Ha nem mukodik, ugy sem tortenik semmi;)
  • Vagtazo
    egy gyors kérdés, van Otp-s Net kártyám azzal meg tudom venni a játékot? meg az LFS-t?
  • kigyi
    Éppen ezért kapott vérszemet az ellenfelem, mert nem válaszoltam neki az incidens után (én nem vagyok polip) és a verseny után amiket írogatott azért nem álltam szóba vele. De már ott írta, hogy jelenteni fogja az esetet na ezen felbuzdulva vettem videót és még úgysem válaszoltam neki, hogy csak nyugodtan jelentse a balek xD
  • tilus
    Nim halál komolyan veszi a dolgát, és ha kell eltiltást is osztogat, de ahoz visszaesőnek kell lenni, vagy nagyon durvát kell alkotni. RSC forumon ujásgiró kapott már végleges eltiltást szövegelés miatt. Tényleg komolyan veszik, hogy kiszűrjék azt aki nem való komoly emberek közé.
    Ehez viszont óvni kell. Én fenntartom, hogy csak szándékos vagy nagyon durva esetet óvok meg, amikor az elkövető még félvállról is veszi a dolog, akkor feltétlenül megy az óvás.
    Skip Barber futamokon ilyen még nem volt. Egyenlőre úgy fest működik a rendszer, persze Rookieban bármi előfordulhat.

• kigyi
    Nehogy azt hidd.
    Mivel egy ideig nem mentem semmivel (több mint fél évig, sőt...) így aztán amikor beültem a sotice volánja mögé hát nekem is 1:05 volt a legjobb és nem értettem a többieket. Aztán mentem pár versenyt és beficcent az 1:04 és egy idő után bátrabban mentem és meglett az 1:03

Amúgy érdemes "replay"-t menteni a neccesebb eseményekről ha van rá lehetőség. A tegnapi eset után a versenybíró külön megköszönte a replay-t és nagyra értékelte a dolgot, hogy a komolyabb esetek megvannak a másik szemszögéből is.
    Így aztán No Penalty lett a vége. Viszont aki felnyomott intést kapott. Indoklásul két dolog miatt, ha valahova befér az autó orra ív tartásával akkor az az ív azé aki beszúrt. A másik pedig éppen ebből következett, tehát az indokolatlan feljelentés és sportszerűtlen magatartás miatt (a szöveg amit beírsz verseny közben az megmarad nekik szal ő írogatott rendesen :)