25347
  • NIBI
    Ha már akkora energiát öltél bele, akkor jelentkezel a következő futamra... Hiszen majdnem óránkét vannak versenyek... Véletlenek a profiknál is vannak, néha ők is kilökdösik egymást!
  • Alexease
    Miert erdekes, hogy hianyolom?! Mindigis a szimulatorosabb fele hajlottam.

Biztos vagy benne, hogy lasabb lennek?
  • symbol
    hát nemtom. radical-t még nem próbáltam, de azért érdekes alex hiányolja ezeket a dolgokat, de gond hála ha valaki hajtja az autókat. :)
    ha nem lenne ennyire kezes a kocsi, még inkább rángatni kellene etc, vagyis nem kellene, de néha szükséges lenne :) azaz pl te még lassabb lennél a stilusod miatt. :)

meg azért nézzünk pl egy forma 1-es kocsit. egy járgány a mezőny vége felé, lehet totál gáz, nincs egyensúly, nincs semmi, kapkodnod kell mint az állat a tempóhoz, mig pl egy ferrari kezesbárány. mégis mindkettő f1-es kocsi. szerintem jó ez igy egyenlőre, én a program hiányosságait inkább hiányolom :)
  • lac coo
    Nekem nagyon hiányzik a dolog .... Olyan döglöttek az autók :(((
  • Alexease
    Jo, de ebbol a szempontbol mindegyik vicces;) A 2-300 LE-s autok allohelyzetben lefulladnak es szep nyugodtan startolnak:) Jo azert megnyikkan, vagy forog 1-2-ot a kerek;) Vagy elforditot kormanynal esetleg tenyleg porog:)

Azert a Barber is trefas, nem tudom, hogy az igazi hogyan startol, de az adatai alapjan le lehetne egetni rola a gumit (500kg, 150LE, 4.5 sec 100 km/h).

Legalabb offline-ban ki lehetne szedni. Onlineban OK, fo a biztonsag;) bar azert vicces, ha mar motorsport szimulacio;P
  • lac coo
    Na radicalt kettesben kanyarközépen padlóra rúgom, nehogymár ne forogjon meg ?! :))))
    Hát itt nem forog meg, csak komoly trükközés után :)))) Ez milyen már ???
  • Alexease
    A SilverCrow eleg izom, ott mar nem tudtak visszavenni teljesen;) A pitben tudtak trukkozni, ott hatsokerekre all a extra tapadas miatt:))))))
  • Alexease
    Megloknek, megcsuszol, korbefordulsz, falnak mesz. Ilyenkor, ha csak a falnakmenest szamolja, az OK lenne, de mar az is a meglokesnek a kovetkezmenye, ami negyede lenne a kapott buntetesnek;)

A hatulrol belemenesnel figyelhetne a padlofekezest is (bar az sem tokeletes megoldas), hogy ha az utkozes elott volt padlofek X ideig, akkor nem szamol vagy legalabbis kevesebbet.

Amugy, lehet hogy az egesz meg csak beta (eleve sok fontos dolog hianyzik meg a programbol), talan tovabbfejlesztik...
  • lac coo
    Van ebben olyan autó amit erőből meg lehet pörgetni kanyarból kifelé ? :))))
    Nekem még a híresen harapós Radicallal is komoly erőfeszítésembe tellik, hogy megforgassam :))))
  • kigyi
    Nem halmozza a büntetést ezt nem tudom honnan vettétek, de hibás elmélet.
    Egyszerűen csak annyit teszk, ha lecsúszol a pályáról mert mondjuk 0x cotact-al, de kilöknek akkor a pálya elhagyásért kapsz 1 pontot 0x-1x aztán ha loss controll akkor kapsz 2 pontot, de ugye mivel az előzőből következik így 1x-2x lesz tehát csak 2 pontod lesz eddig. Ha még a falnak is nekicsaódsz akkor 2x-3x lesz tehát eddig összesen 3 pontot kaptál nem 6-ot!! és ha a falas ütközésből visszacsapódsz a pályára vagy pályán kívül neked mennek akkor ugye az 4x contact és így 3x-4x lesz belőle és nem 10 hanem 4 pontot kapsz csak az esetért. Mindig a legnagyobb gondot számolja csak fel a gép egy eseménysorozatban.
  • Alexease
    Van ertelme az ovasnak, ha valoban olyan az eset: szandekos lokesek, feltartasok cikazzassal (nem benezett, buta, figyelmetlen feltartas), szembeforgalom (:D), durva chat.

De a kisebb balesetekert, meg ha egy versenyen rendszeres is, hat nem tudom. Bar 1-1 ilyen is tonkre tesz egy versenyt, a halmozott buntetesek miatt:)

Aki megovja, annak elonye nem lesz a dologbol, nem kap vissza SR-t, pontot, helyezest. Kiveve az elso bekezdest, mert ott van ertelme, meg ha nem is kozvetlen:)

Akit megbuntetnek, max elesik 1-2 versenytol, de ha napi 10-et fut, es meg az iR bajnoksag sem erdekli, le sem szarja;)
  • symbol
    valóban ha nagy baromállat volt többször is, akkor óvni kell. versenybalesetek vannak, de a rendszet továbbra sem szar. ilyet noszensz állitani. óvni azért van értelme, mert ha egyszer összekerültél vele iR alapján akkor lehet a következő is össze fogsz vele, és ha már figyelmeztette a support, akkor szépen tisztán fog ő is versenyezni, odafigyelve. óvni nem nagy cucc, én még nem akadtam össze nagyon állat, barommal, és bár vannak rossz versenyeim, le tudom nyelni. szándékosan még nem tették tönkre a versenyem :)
  • Alexease
    Ha heti 1 futam lenne, veresen komolyan, akkor talan lenne ertelme ovni. De amikor az emberek napi 5-15 versenyt futnak, hat nem tudom;) Ez azert megis csak "jatek", ki a reteknek van kedve irogatni, felnyomni, rajzolni, videot kesziteni?!:)

Jo az SR, szukseges, azzal nincs gondom, meg tetszik is! De legalabb amit az elobb irtam, a halmozott reszeket atgondolhatnak;)
  • Alexease
    Nagy szivas az teny, ahogy olvasom, mar a sokadik olyan, hogy aki nem hibazik, vegig szopja a versenyt. Nekem is csak olyan balaeseteim voltak, amihez semmi zokom nem volt;)

Programbol az oldalso utkozes vizsagalat, pontosabban, hogy ki a hibas, az lehetettlen. Meg utolag megnezve, elbiralva is vitatargya;)

Amit talan meg lehetne csinalni, bar az sem egyertelmu, hogy aki hatulrol utkozik, az kapja a hiba pontot;) Vagy legalabb, egy utkozes utan ne halmozza mar a palyaelhagyast, megporgest es object utkozest;)

Ha valakibe most belemennek hatulrol, kitoljak a kanyarban, akkor: kap az utkozesert, a palyaelhagyasert, a megporgesert, a object contactert, elbukja a versenyt, megcsappan az SR-je, es csokken az iR-je;DDDDDDDD

Felemelo erzes lehet, foleg ha valaki rengeteg idot es energiat olt bele, hogy jo helyrol, jo versenyt futhasson
  • tilus
    Nem mindenki volt ott 13. héten mikor nem számítottak a balesetek.
    Anélkül, hogy bővebben szitkozódnék, maradjunk annyiban, hogy az embereknek kellenek a szigorú szabályok és a rendszer nagyszerüen müködik.
  • tilus
    Nincs ennél jobb rendszer, nem büntet csak számolja a baleseteket, ennyire egyszerű, ez miért nem igazságos?
    Ha úgy érzed, hogy valaki extra hülye volt, vagy szándékos akkor meg kell óvni, akár többször is..
    A szabályok másoknak is ugyanazok, nekik is csak számol..ők is találkoznak barmokkal, igyekezni kell elkerülni.
  • petesilver
    borzasztó, hogy a balesetet kivizsgálás helyett úgy oldották meg, hogy mindenkit büntet. Viszont alapból tuti nem tudná a program, kinek a hibájából volt. DE tényleg fortelem ez a rendszer így!
  • Pukkandur
    Igazad van, hanyagoljuk a warezt! Keresőt, torrentet mindenki ismeri, nem kell a reklám! Semmi szükség a több száz honnan lehet letölteni, meg miért nem indul kérdésekre.
  • DTap
    ...rajt után 10 kör alatt...
  • DTap
    Na ma reggelig álltam a legend cupban a 22. helyen. Az emlegetett "x. verseny" eset megint bejött. Poleban vagyok futok egy 17.9-et Warm Up-on, teljes nyugalommal várom a versenyt. Emberem a felvezetö kör alatt kivülröl nekemjön, kocsi sérül, rajt 10 alatt 2x ugyanaz az olasz emberke lekörözöttként kétszer nekemjön. Vicc az egész. 14 incidentem lett kb -124pont, amiröl egyröl sem tehettem, de sikeresen elrontották a bajnokságomat. Ilyenkor gondolkozok el rajta kell ez nekem?
  • Pukkandur
    Csak tesztelésre való. Az eddigi szimulátorokat mindig kiprópáltam vásárlás előtt. Megnézem az összes autót és pályát és utána potenciális vevő vagyok az adott szimulátorra mert tetszik. Iracingből nincs multi warez (csak offline), nem is kell! Online meg kell fizetni, ezzel ismerjük el a fejlesztők munkáját és támogatjuk Őket, hogy minőségi szoftvert adjanak a kezünk alá. Ezt a sok "árkád" okoska nem érti, de nem is kell. A minőségi szoftverért soha nem sajnáltam a pénzt. Sajnos kevesen vagyunk így ezzel, ezért van ilyen kevés igazán jó szimulátor. Ez pedig az!!!!
  • lac coo
    Barber barbár :DDD
  • Alexease
    A hozzaszolast korrektnek tartom, en is azt szorgalmaznam, hogy ha lejar a szerver elofizetes, offline lehessen hasznalni egyedul (termeszetesen az online bejelentkezes szukseges lenne!).

De...:) A warezt szerintem hanyagoljuk, ha masert nem is, nehogy idetalaljon nehany verpistike;) THX!
  • GPx8
    Hát nekem pont jó lenne, mert nem sokára lemegy az előfizetésem és most nem hosszabítom meg, mert max. hetente 1-2 órát tudom nyomni. Offline-ban szívesen gyakorolnék... Egyébként lehetővé kéne tenni az offline használatot, ha valaki már pénzt adott érte, így lenne korrekt.
  • lac coo
    Amúgy ki ez-mi ez a Huttu ?
    Valami Star Wars hősnek gondolnám.... :DD
  • lac coo
    Már Iracing_-ből van warez ?! És az mire jó ? :)))))
  • DTap
    Nem mindenki, én például a legends ovált favorizálom.
  • Pukkandur
    úgyesry
  • Pukkandur
    Üdv,
    Tesztelgetem az "illegális másolatom". Szigorúan csak tesztelésnek néztem meg. Nagyon tetszik, tehát mostmár biztos, hogy előfizetek minimum egy hónapra. Mert úgye ez csak online nyújthat igazi élményt, erre van kitalálva. A megvásárolt verziónál a lime rock-ot solstice-szal nyomjátok a legtöbben?
  • csige791
    hogy lehete reset cart nyomni ?
  • RedRiot
    Ha már szóba jött, itt egy Huttu interjú:
    interview with Greger Huttu
    Régi, de hátha valaki még nem látta
  • tilus
    Nem csak a Hutturól szól, ő mindig az extrém példa. Legalább százan megyünk 03-as időt.
  • sajoati
    valoban tobb oldalrol is megkozelitheto a dolog, egyreszt nyilvan tehetseg is kell, masreszt viszont tenyleg visszataszito, ha "kiskapukat" hasznalva gyorsul valaki, amelyek pl. adodhatnak tokeletlen fizikai engine-bol.

egyebkent szerintem rookie szoltiszba tehetnenek tobb palyat, mert eleg idegesito, hogy advancedben alig vannak, emitt meg mar mindenki kivulrol fujja lime-ot.
    (tegnap 12-es futamon a fel mezony 1:03-as idovel kvalizott, a masik fele meg 1:04-essel.)
  • Alexease
    Hutturol felesleges volt ennyit irni, volt egy csomo smile: "Amugy lattam Huttu egyik Mazdas videojat, es nem tetszett;))))) Amugy profi...;P" :)
  • tilus
    Nagyon jó megvétózhatatlan példa.
    Padlógázos oválon mitől gyorsabb mint te meg én?
    Egész egyszerűen finomabban kezeli az autót és nem utolsó sorban jobban be tudja állítani azt.
    Te az ellenkezőjét állítod ha jól értem.
  • tilus
    ui.: én is láttam Huttu sok videoját, tetszik mert elépesztően smooth, nem tetszik mert lehetetlennek tünik, nem tetszik mert túl gyors :)

• tilus
    Netes visszajátszáson teljesen mást látsz!

Korrekt végeredmény? Real? Nem értelek..Huttu nem csúszkál, nem vált agressíven vissza, gázfröccsöt ad mindenhol, minimálisan ellenkormányoz, ennél szebben nem lehet menni, ráadásul hibátlanul megy.

Volt hozzá jópárszor szerencsém, hidd el nem a gyakorláson múlik.
    A felkészülés fontos, de ha egy pályát és az autót már ismer, akkor bármikor tudja ezt tartósan, és nem a gumi, fék, váltó motor meghibásodás fogja közelebb hozni a mezőnyt, az csak nekünk lesz rossz. Mi óvatosabbak leszünk Ő akkor is hibátlanul fog menni.

Szem - kéz koordináció az egész, tehetség.

Anno Sumira azt mondták autógyilkos módon vezet, egyszerre nyomja a gázt és a féket, aztán kiderült, hogy alatta áll meg a legritkábban az autó és kanyaronként 0.1-el gyorsabb CSAK amiatt, hogy ezt tanulta meg gokartban, meg azt hogy betapad az eleje a hátulját pedíg majd megoldom valahogy.

Azóta mindenhol azt tanítják, hogy nem csak egyenesben lehet fékezni és ne legyen átmenet a gáz és fék között..hmm :)

Aki gyorsabb az egyensúlyban tudja tartani az autót extrém körülmények között is, bármi áron, ettől gyorsabb mint az aki csak vasárnap megy a piacra. Gyakorlás? Persze..valamilyen szinten igaz, de én próbáltam anno 2 hétig 1 futamra gyúrni Kiss Norbi ellen. 0.1-re voltam, ami kb fél másodpercel gyorsabb mint amennyire lenni szoktam. Egyszer rontottam pár tizedet, oda lett a szélárnyék és onnantól esélyem se volt.

Kétlem, hogy a tizedét gyakorolta annak amit én.

Egyszer gokartban elvertem..alaposan.
    Ott maradt egész nap gyakorolni és végül megverte az időmet, de nekem volt 3 év gyakorlatom, ő akkor ült ilyenben először.

Igazi autóban is lehet shift lockal elfordulni, vagy hátratolt fékegyensúlyal fékezni (gokarton pl. csak hátul van fék, megszoktam, azóta is alkalmazom itt is), driftelni vagy 4 kerékkel csúsztatni, egyszerre gázt és féket adni, kuplung nélkül felváltani, esetleg padlógázon felváltani..egy vagy néhány kör erejéig mindenképp kibírja a technika, de pl sok autóban van flat shift, 400eft az elektronika hozzá, ha a kategóriában engedélyezve van akkor nem lehet akadály.

Tehetség és szem kéz koordináció az egész, nekünk sokat kell gyakorolni, hogy a közelébe érjünk! Ez van, de ez nem lehet kifogás.
  • Alexease
    Ez nem visszajatszas "hiba":) Nezd meg, hallgatsd meg a valto, motor, gumi, kormany kezelest;)

De errol szol pontosan, minnel gyorsabban, barmi aron;) De minnel "real-ebb", annal korrektebb a vegeredmeny.

Nalam van egy korlat, amit nem tudok es nem is akarok atlepni;) Es nyugi, nem erdekel hogy lassabb vagyok, sem a helyezes, csak a vezetes es a verseny erdekel;) Ha tudnek gyorsabban menni mas vezetessel, akkor sem mennek ugy;P Ez mar legyen az en bajom;)

Amugy minden tiszteletem azoknak, akik raaldoznak felmillio kort, hogy elerjek a szintet. Sajnos nem az en vilagom, de az nem azt jelenti, hog nem ismerem el.

Amugy lattam Huttu egyik Mazdas videojat, es nem tetszett;))))) Amugy profi...;P
  • petesilver
    Szerintem a pitlimit még nascar engineből maradt :) ott volt sebesség+kiírta, hogy pl. 2500rpm in 3. nah tesztelgettem ezt a rutint, itt is 2500/3500 rpm a pitlimit fokozatokban szinte. Na abban pl esküszöm a fordulatszámot nézte, nem a sebességet. ha a fordszám stimmelt sebességfokozattal, egy kukkot nem szólt 1-2 mph-ért! :)
  • symbol
    nem szerintem nem érted, értitek. ő online visszajátszást nézett meg valószinűleg. másé nagyon darabos, nem ponfos a viszajátszás. a tied az.
    másoknak is az a saját gépükön. ennyi.

amúgy játék, szimulátor akármi alex, ne mond nekem hogy az élet nem erről szól, mindenhol addig nyomják amig ki nem tapossák a belüket. a motor be van limitálva valamire, meg etc, de ennyi, attól ugyanúgy maxon nyomatják mint itt az alienek.

itt egy gyorsköröm. nem egy űridő, de büszke vagyok rá :) most itt mit hajtok szét? semmit. padlógázzal megyek ott ahol az életben is padlógázzal kellene menni.
    link

nem misztifikálom túl, tudom hogy csak szimulátor, de nem értem miért érthetetlen és használhatatlan. Ezek szerintem nem érted Huttu-t?
    Ez verseny, ahol a tizedekért keményen meg kell dolgozni. Itt pár emberke inkább kocsikázgatna ahogy olvasom a fórumot. Szép dolog ez is valljuk be, de azért nah, nem kockás, nem szthajtás. ennyi van a gépben. azt ki kell tudni autózni.

az, hogy meghibásodás nincs még, hát ejnye, majd lesz.attól független verseny a verseny a feltételek adottak mindenkinek, és elvileg mindenki a jobb pozicióért menne. mert ugye ezt hivják versenynek.

nem, nem akarok én okoskodni, de szóval az életben is addig gyűrik a járgányt amig lehet. Itt is addig gyűri az ember amig lehet. Nem értem mi a probléma ezzel :)

Nem beszólásnak, de nyilván vannak itt lassabbak is, most nem tudom tényleg nem akartok a határon autózni (pedig nincs annál szebb, mint amikor betapad és nyomod mint a cövek) vagy csak egyfajta "kifogás", hogy miért nem mentek gyorsabban. (nem, nem beszólni akarok, csak néha egy-két embernél ez jön le) plusz alex, tudom neked (is) kevés az időd... :/

szerintem meg mindenki nyomja ahogy a csövön kifér. Ettől független tiszteletem azoknak akik H váltóval nyomják, nekem az még nincs DFP-vel tologatok fel-le.

következő fizuból meg sportülés lesz eldöntöttem. :)