25347
  • DTap
    De akkor ne tegy be Pistikét, akit 17X körözünk le 40 kör alatt. 5000 ember ellenére mégis örülni kell ha van 2 szerverre való ember egy futamra. És akkor van köztük 3 olyan akinek érvényes köre sincs.
  • symbol
    nem, nem találhatták volna ki jobban.
    vagy mond, hogy. ennél jobb nincs. 5000-en vagyunk, ugyan hogy oldhatnák meg hogy ne legyen néha csiki csuki? a rendszer tök jó, hasonló képességűek egy csoportba. ezt okésnak tartod nem? oké. akkor ezeket a futamokat hogy pontoznád? úgy ahogy ők teszik nem? vagy te szerinted legyen ugyan olyan értéke ha pistike egy talicska tempójával nyer egy futamot, amiért kap 80 pontot, mig te aki megszakadsz a győzelemért szintén kapj 80 pontot. aham :) nem kötözködni akarok. de noszensz. jó a rendszer(!), nem látok hibát benne.

ebben meg nincs szerencse. teljesiteni kell. és előrébb jutsz. a magad szintjén mindig hozd a maxot, akkr nő általában az iR-ed, amivel keményebb mezőnybe kerülsz, és ha ott is jó vagy kemény pontokat kapsz érte. remek karriermód.
  • symbol
    jah, holnaptól keményen csak meló, kell a zsé a H váltóra meg a többi cuccra :D a szimulátorok fejlődnek vagy ez vagy amaz, de fejlődnek, nem lesz kidobott pénz :)

amúgy igazad van én is jártam már úgy. hibás avi, virtualDub-bal kellett kifejtenem belőle ami megmaradt jól. :) hátha összejön megint :) sok sikert :)
  • DTap
    Fogalmazzunk ugy a rendszerbe logikusan be van épitve a szerencse mint tényezö. Amig nincs vége a versenynek és nem derül ki, hogy milyen volt a mezöny nem tudod, hogy elöre vagy hátra mész az összetettben. Ezt jobban is kitalálhatták volna, de mindegy.
  • Alexease
    Olyankor lefagy, hibazik, nem vesz fel stb.:)

Nagyon belelendultel az irasba, lassan nyithatsz egy sajat topicot is:)))))))
  • symbol
    alex: lol :D de ilyenkor nem értem. :) alt+tab és kész nem? :)
    elinditja az ember aztán vissza és felveszi :)
  • symbol
    igen, ezt elfelejtettem. sajnos annak is ára van :) igazad van :) bár szeirntem jobban jár az ember ha kinéz magának két három autót aztán kész :) persze lehet cserélgetni is szezononként :) de ez tök szubjektiv és értem :)

F1-ben meg tényleg nincs olyan, dehát nah, előny is azért hogy van, majd jön B, A meg a Pro liga, ott tuti keményebb lesz. addig meg ennek is megvan az előnye. előbb a futamon eldobtam az első kanyarban, aztán szépen küzdöttem fel magam a jobb helyekért többszörös körhátrányban. :)
    reális? nem :) majd az lesz. :)
  • lac coo
  • symbol
    a versenyért kapsz irating pontot. ez frankó. de ennek semmi köze a bajnoksághoz. :) a bajnokságban nem az iRatingod, hanem a pontjaid számitanak :) hogy kerülhettél hátrébb. hm. gyenge mezőnybe kerültél. mig a mögötted lévő pár pilóta a magasabb irating-ükkel valószinűleg keményebb mezőnybe került, és mákjára jól is szerepeltek ott, azért a keményebb futamért pedig nyilván több pontot kapnak. pl előttem is vannak gyengébb iRating-gel a bajnokságban pontszámilag, de mivel fejlődtem sokat, erősebb mezőnyben szerzek egy második helyet, tegyük fel 116 pont. az előttem lévő, aki a bajnokságban egy futamot sem hagyott ki, mig én igen (ezért is lehetek mögötte), szóval ő megy egy futamot a gyengus iRatingjével szerez egy gyengébb mezőnyben egy győzelmet, amiért járhat 103 pont. hiába győzött. és 116-ot szereztem.

az iRatinged ilyen helyezéseknél meg tuti nőt, nem értem a problémád. a rendszer logikus,jól felépitett. :)
  • sajoati
    én arra szavaztam, hogy 0 reset lehessen. ha meg már mindenképpen van, akkor ne azonnal kerüljön vissza, hanem jó kis 5 perces delayyel (amíg bevontatják), mint az nr2k3-ban.

• Alexease
    Vegre meg volt minden ido "pontosan" a palyan, megkonnyebbultem, nyomom a gombot, hogy felvegyem... es nem inditottam Fraps-ot:)

Nem baj, most mar egyszerubb lesz, lesz amilyen lesz;)
  • viziloitato
    Csak ugye jelentkezők nincsenek a futamokra, és kárbaveszik a gyakorlásom, amit persze később majd tudok azért használni, ha újra lesz futam a pályán. A Radicallal csak gyakorolni tudok, mert ugye azzal még nincs bajnokság, de megyek azzal is.
  • DTap
    Tényleg nem akarom már a fórumot ezzel terhelni, csak a pontosság kedvéért: A versenyért kapsz iRating pontot az összetettben vonhatnak le. 2 gyözelem 1 második hely 0 kontakt és hátrébb vagyok (pontban is) mint elötte. Tul gyenge a mezöny ez lenne a baj? Nemértem miért?
  • DTap
    Igen és tegyük hozzá, hogy az F1-ben meg nincs olyan (mint ami volt az iRacingben), hogy 40-körös versenyen 5X boxba megy másik kocsiért mert 3 körönként fejreáll és igy 17X kellett lekörözni a futam során. Mondjuk a Kimi-Hamilton-Rosberg esetben még belefért volna, hogy visszafuthatnak tartalék kocsikért, izgalmas is lett volna az biztos.
  • viziloitato
    A heti egy max két versenyt értsd úgy, hogy én mindennel menni akarok, nem csak egy autóval. 8 autó 7 nap...
  • symbol
    ebben a sebességfüggő pontozásban nem vagyok biztos. abban igen, ahogy irtad, nem mindegy ki ellen mész. Ha tegyük fel 2300 iR-ed van, akkor erősebb ellenfeleket kapsz, és több pontod lesz ey top 3ban, mintha 1800-as lennél és nyernél egy 1900-as erősségű mezőnyben.
    szóval ez jó.
    én az utóbbi hetekben nem tapasztaltam hogy tempófüggő a pontozás.
    sablon alapján kapjuk a pontokat szerintem. tartottak már fel, hibáztam is, csináltam több levágást is (fekete zászló kis lassitás) mégis ugyanúgy kaptam a helyzésemért a pontot mint amikor hibátlanul bevittem a kocsit, akár szarabb átlaggal is.

mellesleg a lekörözöttek mindenkinek problémát jelentenek néha. Szóval ez nem olyan, hogy csak téged érint, a bajnokságban ezzel is mindenkinek meg kell küzdenie.
  • Alexease
    Igen, de amikor Hammilton szetutotte Kimit a boxban, Kimit nem buntettek meg, pedig az iRacing szerint Ot is ugyanolyan buntetes illetne:)))))))
  • Toya
    Én akkor megyek amikor kedvem van és azzal amivel kedvem van (mondjuk ez általában road futamokat jelent). A héten talán a második vagy harmadik futamomat futom majd most :)
    De persze van amikor többet sikerül mennem...
  • DTap
    A versenybalesetekkel semmi gondom nincs, vannak és lesznek is, a FIRST is jól irja, hogy a "kiélezett verseny velejárója". Az nem tetszik, hogyha már a példáknál tartunk: A Nascarban lassabban teljesitette a gyöztes a távot, mert sok volt a lekörözött, emiatt levonnak töle a bajnokságban pontokat, vagy ha közepesen gyors volt, akkor nem kap pontot. Ez életszerütlen, ma mentem 3 versenyt 2 gyözelem 1 második hely 0 baleset (120 körön keresztül) végeredmény: -2 pont az összetettben. Ha nem megyek amugy is visszaesek, ha megyek igy is. Ez a gáz. Nem mindegy mikor ki ellen mész. Volt már 310 pontom is mentem és "igyjártam" (most van 287).
  • symbol
    "Ez ami nem tetszik, mert nem te tehetsz a másik hibáiról."
    nah igen. de ilyen az élet is. idén hamilton belement a boxban kimi-be. kimi ütötte ki monacoban sutilt. a nascarban is folyamatosan sz*patják egymást. verseny. erőől szól. hibákról. :) ha mindenki tökéletesen menne akkor elég gáz lenne a szitu. mindenki az apró kis hibákból él meg, ezért vagy néha jobb vagy rosszabb. :) mellesleg az meg hogy bénáznak lekörözöttek, kilöknek etc. én is tettem már meg, de nem lekörözöttként. van ez igy. sry. lenyelem. lenyeli, legközelebb vigyázok jobban. de versenybaleset általában. nem pofázok többet. idő, és több induló (aminek árt a "mindenki" heti egy koncepció, mert mindenki máskor nyomná ugye azt az egyet.) és máris jobb futamok lesznek.
  • symbol
    "A heti egynél sincs semmi ami garantálja, hogy kikkel mész. "
    ennyi. Előbb levezettem miért jobb mindenkinek ha többször indul egy héten, logikus, ésszerű, következetes volt szerintem. nem lehet belekötni. :) nem vagizok' itt, csak kifejtem a véleményem. :)
  • symbol
    Ha felismeri, ha nem a két gigába belefér a 20 perc és kész!!!
    ezt már elmondtad. kicsit aggressziv vagy. nem kell felkiáltójelezni, nem vagyok hülye. 2GB-ba annyi fér, emlékeim szerint ezt nem cáfoltam. A téma az, hogy Többel többet lehet-e kihozni. Erre mondtam, hogy te nem irtad be a /3GB-ot, és lehet ezért nem volt különbség amikor beraktad. Cáfolni, bizonyitani... egyiket sem tetted.

Innentől én hanyagolom a témát, majd utánajárok ha lesz időm. Ha tutira jutottam megirom.
  • DTap
    Értem amit mondasz. Félre ne értsd, nem magyarázkodás akar lenni, de az igazsághoz tartozik, hogy csak az utolsó 30 versenyt nézd, mivel idöközben volt egy PC cserém (iRacing miatt), hogy mivel játszottam eddig le sem merem irni, maradjunk annyiban 4,5 éves gép volt (még az NR03-hoz jó volt anno), de fair módon játszottam azzal is. Sajnos az új géppel is voltak gondok az elsö idöben (újraidnulás stb) gyakorlatilag újra kellett kezdenem "mindent" 2 hónap után. A régivel Roadon rajtnál alig volt kétszámjegyü az FPS-em, most annak a többszöröse stabilan megvan. Ezt a négyhetes Legends bajnokságot gondoltam, hogy "komolyan" veszem (az ovált szeretem és ottvannak emberek), csak ugy kiváncsiságból, hogy mire lesz elég. Voltam a 15. hely környékén az összetettben, de azt láttam mennek a többiek is mivel állandóan változik a tabella.
    Nem egy versenyen összekerültem TOP10-es emberekkel (nem is volt semmi gond), de egyszer kerülsz be olyan versenyre, hogy 15X kell lekörözni valakit máris hiába nyersz. Ez ami nem tetszik, mert nem te tehetsz a másik hibáiról. A heti egynél sincs semmi ami garantálja, hogy kikkel mész.
  • symbol
    értem én a koncepciót. :) ne félts :) de nem értitek. meccselni kell. ti kevés futamot futva lehet kb ott lesztek a bajnokságban mint én, de most ha nem is rólam lenne szó, mindenki fejlődne a több versennyel. én érzem magamon hogy minden versennyel egyre jobb leszek az adott héten. és ez látszik is. és közben szórakozok is. Huttura lehet ellenpéldát is hozni. sokat is. Ott van Luke, ő is csak D-s és mégis mennyi futamon indult már :)

Ti tőlem úgy mentek ahogy akartok, értem én hogy egy jó futammal verhetitek az én szar, majd jobb futamomat, de én közben többet, sokkal többet tanulok és szórakozok. és a jó futamaim száma, aránya közben nő, igy átlagban még lehet jobb is lehetek. jah, hogy ez időigényes? az :)
    de ráérek esténként szerencsére általában.

mellesleg, az hogy én játszom nem csak nekem jó. mert szeretek játszani. jobb a többi iRacernek is :) mert többen leszünk, szorosabb lesz a mezőny, és olyanokat kapsz akikkel egy szinten vagy. Magyarán minnél több ember indul annál valószinűbb hogy nem kapsz ki bénákat. Mért? mert akkor iRating alapján faszán össze tudja válogatni az embereket. Ha mindenki heti egy versenyt tolna szétosztanánk egész hétre átlagolnánk, akkor versenyenként jó ha 10-15 ember jelentkezne, és ugye ezek közel sem biztos hogy azonos képességüek, ergo lehet nyakadba kapsz egy csigalassú akárkit, és a rendszer nem tud mit csinálni, ennyien jelentkeztek, összekerültél vele.

Ehhez mi kell? hogy ne heti egy futamot tolj. :)

szóval valamit valamiért. ha jót akarsz játszani, akkor, ha teheted told többször. Volt már hogy mákból első futamon jó helyen végeztem és nem lett volna értelme még egyet menni. De ki nem szarta le? szórakozni akarok versenyezni, kihivni, nyerni, vesziteni. Erről szól. :) Szarabbul jártam, de időkben sokat javultam azon a héten, tehát szerintem hossztávon megérte.

Egyébként fél óra egy futam nem hiszem, hogy valakinek egy este nincs ennyi szabadideje. vagy ha igen, akkor sajnálom érte :)
  • viziloitato
    Gondolj bele, aki csak egy, vagy két versenyt tud menni egy héten, az mekkora hátrányban lenne hozzád képest, de így neki is megadják az esélyt, és ez roppant fontos szerintem. Te meg mész ilyen-olyan versenyt és hol jó irányba mozdul el az átlagod, hol rossz irányba. Ha mész két hihetetlen jó futamot, és utána jön 10 rossz, akkor rosszabbul jársz, mintha az első után abbahagyod.
  • viziloitato
    Indultál 81 futamon, és van 445 pontod. Én indultam 26 futamon, és van 295 pontom. Valamivel több, mint 3x annyi versenyen indultál, jobb vagy, mint én, de nem igazán jön ki a számok alapján. Az első indult 23 futamon, és van neki 1145 pontja, majdnem a felét nyerte. Tehát, ha nyersz egy futamon, eszedbe ne jusson még1x indulni, ha érdekel a pontverseny, mert csak rontod az átlagod, kivéve, ha mindig nyersz, de olyat még Huttu sem tud. Ha felismeri, ha nem a két gigába belefér a 20 perc és kész!!!
  • symbol
    hát heti egynek nem látom értelmét ahogy irtam de te tudod :)
    mellesleg, igen, vannak gáz arcok, de a legtöbb atomkorrekt, idővel javulni fog. skippiben pedig ritkán találkozok barmokkal. :) ssőőőt, nem is emléxem mikor volt utoljára, hogy más hibájából volt annyi a versenyemnek.
  • symbol
    ez rendben, de mindenhol azt irják, hogy kell az a három karakter hozzá. lehet amiatt nem éreztél különbséget. érted a problémám, felismeri, de nem kezeli. :)

ezt a kevés verseny egy héten dolgot különben nem támogatom :) mármint én napi többet tolok ahogy esik. mért? mert igy fejlödök. futamon többet fejlődik az ember mindehogy, mintha csak gyakorolnál üres pályán. az eredményeim? ha heti egy futamot mennék elérnék egy közepes eredményt általában elsőre aztán csá. igy meg? sikerélmények. miért? mert bár elcsesztem az első pár futamom, amiken hibáztam, azután a futamon szerzett tapasztalattal, kiegyensúlyozott tempóval, az utolsó pár futamon 100 pont körül de inkább felett szereztem végig. ehhez pedig kell a több futam.

kinek ajánlott a kevés futam? Huttunak meg azoknak akik egyből tudják azt a szintet hozni. én küzdök harcolok. Tilus sem hiába megy olyan sokat, ahogy Toya is :)

heti egy futam szerintem kevés. engem egy futam nem tudna szórakoztatni annyira igy minden nap elvagyok. játék és szimulátor is egyben :)
  • DTap
    3 hónap alatt 80 versenyt mentem, nem célom a napi 50, de ha kitesznek valahogy "muszály" javitani. Az nem tetszik, hogy hiába nyersz büntet a pontrendszer, méghozzá a "utólag", mert ha tudnám, hogy kikkel indulok elsem indulnék. Én is ezt fogom tenni ezután a bajnokság után heti egy (jó pénzért).
  • viziloitato
    Én egy ideje csak 1 max 2 versenyen indulok per autó. Megvan minden, így van választék, az már más, hogy nem mindig tudok futamon indulni, mert nincs elég jelentkező. Gyaksi vasárnap, hétfő, kedd, aztán hajrá. Vannak katasztrofális futamaim, összetörnek, vagy én bénázok, de sztem max 2 verseny bőven elég egy héten per autó. Hiába mész 50 versenyt egy héten! Elég, ha megnézed, hogy pl Huttu megy hetente 1 versenyt (igaz Ő nem igazán hibázik), vagy lehet, hogy egyet sem, és mégis az első, a mögötte levő embernek meg van 10x annyi futama, és nem tudja megelőzni a táblázaton. Indulj minden autóval, amit csak megvettél, és nagyon rövid lesz az a 7 nap, és még szórakoztató is lesz, mert mindegyik más. Van amikor nem tudok hétköznap futamon indulni, és akkor szombaton kell megmutatnom, hogy óránként teljesen más autóba ülve megy ez nekem.
  • DTap
    Hát rájöttem valamire, hiába nyeri az ember a versenyeket. Az is számit, hogy milyen gyorsan teljesited a távot. Azaz ismét hála egy jóképességü embernek (40 kör alatt 17-et kapott, ki-be járt a pitbe "másik kocsiért") a teljes mezöny lassabb volt. Vasárnap óta csak elsö és második voltam mégis 14 helyet mentem vissza az összetettben.
    Nagyon nem jó ez igy szerintem. Tegnapi versenyen túlzás nélkül mondom, 15X pördült vagy ment falnak elöttem kocsi, többet fékeztem mint amennyi gázt nyomtam. Fél évre befizettem, de mégsem érzem érzem azt, hogy szórakoztatna úgy a dolog ahogy szeretném. "Menj keveset és legyen szerencséd!" igy látom a dolgot. Meglehet elkezdem Alex hobbiját üzni, keresek egy jó videot oszt autozok.
  • viziloitato
    A 4GB-ra hármat írt ki.
  • symbol
    OFF jah, igaz, sőt a microsoft nyomatja is ezerrel, volt hogy főnök hozott laptopot és csak vista-s driver volt hozzá. megértem azért a microsoftot. szerintem sem olyan rossz már az a rendszer, az XPnek is kellett idő mig igazán jó lett.

viziloitato: tuti memóriafüggő a dolog. azért árulj el valamit, ha te nem gépelted be azt a /3 Gb-ot, de az XP-d jelezte a 3 GB ramot vagy mennyit, akkor kezeli is? mert lehet kiirja, hogy annyi van benne, de nem kezeli, küld rá adatokat. nem cimzi meg vagy mifene.

egyébként valami fileban tuti megvan adva max mennyit mentsen le, ezen lehet tuti állitani, szóval tökmindegy, kell a minnél több ram biztos vagyok benne.

atesz: jah, ne is mond. bevallom én is, hogy ha a forza 3 illetve a GT5 az én fantáziám is megmozgatta. mért? gyönyörű látvány, türhető hangok, mesés hangulat. és a fizika is meglepően ehető, megfelelő kihivással tud szórakoztatni, nem egy NFS. és én is csak az iRacing miatt kezdtem bele az egész pc fejlesztésbe, bár az elején vártam az új Simbin-es "GTR3"-at újdonságokkal, de "nem jött".

A Mac engem is vonz, stabilabb gyorsabb. Mért? mert a hardver majdnem fix nálluk, van mire irni. Viszont emiatt kötöttebb is a dolog, nem választhatsz, barkácsolgathatsz 200 gyártótól kütyüket hozzá. Szvsz a microsoft is hozná a szintet manapság, ha nem lenne 2.000.000 féle konfig.OFF :)
  • Alexease
    Basszus, pedig most akartam venni 1TB-ot:/ :)))))))))
  • viziloitato
    20 percet ment, lehet 1TB ramod is
  • Alexease
    Nalam 4GByte RAM-nal sem marad meg;) Az eleje ugyanugy hianyzik. Persze, ez fugg a palya hosszatol, a versenyzok letszamatol, a verseny hosszatol stb.
  • kigyi
    A 64bit már nem annyira vészes mint amennyire gondoljátok. Én már elég régóta használok ilyen oprendszert. 2003 Server x64 edition és az xp x64-et is nyúztam egy darabig most Vista x64 van fenn és semmi probléma... Mindegy megy aminek mennie kell és csont nélkül kezeli a 4GB memcsit vagy akár többet. Driver tökéletes minden cucchoz és manapság már alap, hogy a gyártóknál van x64-re is driver mindenhez.
  • Mnemomic
    Hát igen. Az az igazság, hogy ha nem jön ki az iRacing már lehet nincs is pc-m :) Laptopban mindenesetre Macbook-ra hajtok ez az asztali meg megmarad az iRacingre, meg belenézek egy-két játékba.
  • symbol
    OFF én meg leszedtem az új STCC demo-t. és katasztrófális. totál max grafikán max esőben szép, de úgy gondolom az iRacing is odaba*szna neki ha lenne, hangok elmennek, sőt egész jók, bár ezek GT cuccok, az iRacing is kb ilyen lenne. egál. fizika. hát nemtom, kevés. főleg az FBB miatt, ahogy irod, nagyon gyengus. Hihetetlen mi folyik a Simbinnél. XBox360-ra gyúrnak, jön a sok pénz, új grafikus motor de csak a másik platformra. mi meg itt szopunk, mert komolyan annyira szar ránézni a műszerfalra igy 2008 végefelé... vááá
    meg nemtom mit fognak ezek után kiadni. félévente egy új játék, majd semmi újdonság. motec használható egyátalán ezekhez? a legdurvább az, hogy már PR szöveg sem megy a team-től, hogy jobb, fejletebb AI, vagy valami lényeges újdonság. ehelyett megcsinálják azt viszonylag kis felbontáson (pályák, járgányok) amit a moderek megtesznek igazi fanatikusok lévén magas felbontáson, szépen, sokkal jobban és teljesen ingyen. Simbin, egy fillért nem adnék a játékodért, márt csak az üzletpolitikád miatt sem. inkább az pénzkidobás mint az iRacing.

azért érdekes, anno a Microporse milyen menő volt már. sajnos ők is a Simnin féle elvet követték GP2 mindent ütött, GP3 ugyanaz majdnem, csak plusz eső, mégjobb AI, ez is valami, a GP4 katasztrófa viszont.
    kár értük, ők is semmi újdonság, merészség, és be is halt a projekt. Simbin-re nem tom mikor súlyt le a mennykő, de ahogy olvasom, olyanok is panaszkodnak a fejlesztőkre, akik még az ő játékukkal tolják. ez mindent elmond róluk.
  • Mnemomic
    ISI-ről jut eszembe, gondoltam hotlapozok a Race07-tel a GTRMasters-re mivel lehet nyerni vele egy anyós ülésen megtett autózást, Seat Leonnal. Igaz a GTR2 bajnokságban mentem a Race07-tel szinte semmit -ez az egy amit megbántam, hogy megvettem- de nagyon nem éreztem az autót. Eddig is tudtam, hogy az ffb nulla benne de most ledöbbentett :) Plussz talán ez miatt, meg a fizika miatt nem éreztem az autó súlyát. Biztos vissza tudnék szokni rá de inkább nem :)