25347
  • petesilver
    Mekkora kib@szás momora ez a patch! Sikerült használhatóra kalibrálnom a kormányt, most indultam oválon, erre kalibrálással indított! Bakker mire belőttem talán olyanra mint régen, már ment a futam! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! És nem tudom, milyenre állítottam anno! :(
  • symbol
    OFF nah ez a téma azért még érdekel. az agyam több jelet tud feldolgozni mint amennyit a szemem érzékel ad le, tehát a különbség számítana. más kérdés, hogy a monitor frissítése 60 hz, és ergo nem szabadna érzésre különbségnek lennie 60 és 150 között. nah majd este meglátom. viszont a témához hozzá is lehet szólni érdekel a véleményetek.

pl. azért szerintem a nagy lövöldözős világbajnokok tuti nem veszik le az FPS limitert 60-ra, hanem nyomják minél többel. mért? vagy ez csak CRT-nál volt ahol a Hz szám több is lehetett mint 120? passz. :)
  • symbol
    egyébként le merem fogadni optimalizálatlan a cucc. és tök mindegy, gépfüggő. irhat ki nekem 70-90 FPS-t ha egyszerűen sz*r és szaggat, nem érzem annyinak (és most nem arról a megakadásról beszélek)
    ami külön vicc, hogy nr03 motor, és azóta nem tudták optimalizálni vagy mi? :)
  • symbol
    vágom ezt a monirot frissités (Hz) témát.
    Ettől független tök mindegy mennyit ir ki a program a sarokban, ha egyszerűen kevés az a 77 FPS. mert az.
    nem olyan megakadásról beszélek mint pár pályán, hogy "pár képkocka beragad" megakad aztán megy tovább simán. Az egész pályán kevés az FPS 70-100 között van, és érzem hogy nem megy szépen.

Tuti van valami magyarázat arra, hogy miért érzékeljük a monitor frissítésétől sokkal nagyobb FPS-t is. Rémlik valami... Lehet hülyeség nemtom. Este letesztelem azt is hogy milyen az amikor limitálom az FPS-t 60ra. és milyen amikor nem. Tuti lesz különbség.

Mellesleg, azért ne már, hogy mindegy legyen hogy 60 FPS vagy 200. Mert akkor aztán totál hülyeség jobb gépbe ruházni minden UT fannak etc...

petesilver: jaja, ez eszembe se jutott igy, de igazad van. tuti. ez a válság "jól jött nekik". bár hossztávon tuti visszaesik a bevétel ilyen árak mellett a potenciális vevők sem olyan "lelkesek".
  • Cowek
    Hát te érzed, de 60 felett nem tud a monitor megjeleníteni, és semmi különbség nincsen... a veszély inkább a megakadásokban lehet. Az teljesen kizökkent engem is.
  • petesilver
    off: tudjátok ebben az a legszebb, hogy kevés cég dolgozik tartalék nélkül. Ahogy megy fel az árfolyam, egyből felnyomják az árakat, de tuti hogy még jó áron került a raktárra a cucc. Dolgoztam számtech nagykerben, és termékmanager is voltam, hihettek nekem.
    On:
  • symbol
    hát nem tudom neked hogy megy, de iracingben a 60 az nálam már szaggatós. kevés sebességérzet, és érzem hogy "akad". nem akad persze, csak érted, "szaggat" :) nem elég az fps. ez nem a gp2, gp3 motorja, itt valamiért a 30-40 fps nálam teljesen játszhatatlan pláne oválon ahol gyakran centik vannak a kocsik között.
    nálam 90 felett kezdődik az ami teljesen játszható. akár verseny akár teszt. versenyen legrosszabb esetben se nagyon menjen 70-80 alá, bár ez kizárt, hogy ne történjen meg... silverado pl milwaukee-n a kanyarokban lemegy 70-80 FPS-re. A Radical pl sebringen simán hozza a 100+ FPS-t, teszten persze mindkettő.

a Silverado húzós nah. Egyedül a több árnyék van bekapcsolva extraként a játékban, lehet leveszem. felrakom az új nvidia drivert is. aztán este járgányt is meg iracinget is tesztelek. mennyire számit a proci és mennyire a VGA. hol a limit meg ilyenek. majd jövök egy szösszenettel az este.

OFF
    nézegettem a proci árakat. jó lenne egy 8400-as is, de nagyon drága lett minden. hiába irják, hogy naponta változtatnak az árakon az árfolyamtól függően. bullshit.. még mindig a 280-as EU árakkal számolnak szerintem... igaz, hogy ingadozik még a cucc, de azért a 255 az nem 280... no comment.
    asszem mindenféle vásárlással várni kell még 1-2 hónapot.ON
  • Cowek
    A 70-80 FPS a probléma egyébként, vagy hogy tömegben ez még lejjebb mehet? mert 30 felett nem igazán probléma, sőt a monitor is 60-at frissít általában mp-ként (LCD).
  • symbol
    jaja. én is hasonló véleményen vagyok :) bár nincs nagy összehasonlítási alapom, de az érzés, meg a vélemény ugyanaz nálam is. nagyon pöpec a cucc. :) de nagyon nehéz lesz :)

nah este még megpróbálok tuningolni. 3,4-re, vagy 3,6-ra durva lenne felhúzni a procit :D
    amúgy inkább a procit eszi ugye? mert ha majd sokan leszünk a pályán, akkor elég gáz lehet, lehet nem árt majd egy kis hardver frissítés...

eddig ami nagyon bejön és rágyúrós, az a radical, a silverado, meg a silver. a régiekkel ilyen vagy olyan okok miatt nem megyek (pl. kevés résztvevő, kevés, nem változatos pályák, rövid versenyek.) áááh, nagyon örülök a frissítésnek. :)
    rem a következőben lesz már replay, meg minimális telemetria, és szektoridő. és akkor nagy hiányosság nem is lesz meglesz végre a minimális "alapcsomag". :)
  • pasztor
    A mazda egyébként tapad mint az állat, teljesen máshogy kell vezetni, mint a skippert, sokkal gyorsabb, baromi könnyü vele "csak menni", a határon viszont mintha pengeélen mennél.
  • pasztor
    Nagyon jó a truck, de sokkal nehezebb vezetni mint NR2003-ban (ami mondjuk nem baj, ott kicsit túl jó volt a tapadás).

Lapos pályákon kanyarból kifelé nem nagyon lehet padlózni, de mondjuk Bristolban elég keményen lehet vele menni. Milwaukee-n meg Phoenix-en inkább hímestojás a gáz alá. :) (Pesze még csak default szetekkel mentem).

Lowe's nagyon élvezetes, épp körbe lehet menni padlón (a valóságban is így van), de gondolom draftban már sokkal nehezebb lesz vele jól menni.

Ami feltünö: a kasztni sokkal jobban billeg mint az NR2003-ban, sokkal lassabbak a terhelésváltások. A hang sztem nem annyira jó (ettöl még lehet élethübb), de a cockpit valami beszarás.

Összeségében simán jobb, érezhetöbb, mint az NR2003 mod, most már csak a draft (mennyire erös) kérdéses. :)
  • csige791
    Na, Pontiacal mentem, egyszer csak nem akart menni a verda, viszont nem tudom benzin-e vagy motor miatt. DE nem állt le teljesen csak mintha félgázon mentem volna, beléptem a pit-be és újra jó lett. Elé komolyakat váltottam vissza uh. valószínű motor, ráadásiul nem tudom hogy egyáltalán benzint lehet-e állítani vagy hogy kitud-e fogyni.
  • HaZso
    Emlékszem, ezen a pályán nyertem először HNR-ben, igaz egy kis szerencse is kellett hozzá, nem akármilyen mezőny volt az! Valahogy fura nekem ez a videó, hang, irányítás, kormány... majd kérek véleményeket a CTS-ről, csakis azután veszem meg :-)
  • lac coo
    Hát nekem továbbra sem sikerült megfőzni a motort, szerintem nem is lehet .... :((( No nem mintha jól esne verseny utolsó körében elfüstölni ! :)))) (rFactor GTL mod ....)
  • tilus
    ez sajnos igaz, de a radical megajó volt :)
  • Alexease
    Eleve az osszes hang eleg steril.
  • tilus
    hát igen változtattak pont ez a bajom, nem csak halkabb, de kevésbé van v8 láncfürész hangja ami annyira tetszett :)
  • Alexease
    Valtoztattak a hangjan is...
    Az automata kuplung megmaradt (mivel nincs meg lefulladas), de a feket valoban piszkaltak. Az mar csak felautomata:D Ha lassu gurulas utan all meg, akkor mar nem tolja ra a feket, csak a kuplungot. Igy mar egy fokkal jobban kiporognek allohelyzetbol is.
    Ha jol lattam, a F.Mazdan meg dolgoznak, hetvegen lesz meg egy patch.
  • tilus
    Csak én érzen úgy hogy a radical hangja gyengébb lett?
  • tilus
    Érdekesen változtak a dolgok. A radical már rendesen eszi a hátsó gumit is, megválzoztatták az autó braket, most tényleg kvázi kézifékként üzemel, amennyire benyomjuk, csak annyira fogja meg az autót.
    Motort 10mp volt kicsinálni..de tényleg hiányolom a füst effektet :(
  • symbol
    hehe ) jaja :)
    viszont azt észrevettem, hogy a silverado, bár szépen van kidolgozva, de eszi is a gépem rendesen :/
    egy egy kanyarban ha egymagam vagyok lemegy 70-80 fps-re is. :/
    grafikán nincs pedig kedvem butítani. :D asszem megnézem mit tud ez a gép maxon :)
  • Alexease
    Meggyogyult;)
  • symbol
    fene vinné el. most próbáltam ki a járgányt (most végeztem végre a melóval), egészen állat :D élményre mondom, majd semmi profi tapasztalatom az ilyen járgányokkal. :) tecc nagyon. :)

remélem az amcsik is hamar leszedik vagy nemtom :D tököm kivan, minek léptem ki :D
  • Alexease
    Ugy nez ki, az szerveruk nem birta a gyurodes: Internal Server Error:) Az Amcsik gondolom most ugrottak ra a cuccokra?:)
  • lac coo
    Igen, mintha ott is javítottak volna a gumin sokkal kezesebben csúszkál, nagyon jó ....Valamit a tapadás vesztés, visszanyerés környékén piszkálhattak, bár én ezekhez hülye vagyok :)))
  • Alexease
    Majd meglatjuk;) De ha nott a tapadas, akkor ahol eddig korbe drifteltek a kanyarokat, akkor most ott szukebben fognak korbe csuszni:D Bar nehany latott videok alapjan, ha ugy akarnak valtani, talan azt majd megsinylik;) Valamennyire most megfogja az autot a motorfek, es talan ha sok felporgetest is szamolja akor talan romlik is. Bar ahogy neztem - igy nehany kor alatt - kibirja lazan a versenyt;)
  • Alexease
    A Pontiac-ot probald ki, azzal X ezer kort mentel:) Mintha az is mas lenne egy kicsit, bar ott az idom nem valtozott (2-3 kor alatt, HPatter+kuplunggal, 1 labassal:P). Bar most hirtelen sokmindent teszteltem sok helyen:D De a CTS Phoenix-en kegyetlen jo:PPP Az hogy az elozohoz (NR) vagy az igazihoz kepest milyen, azt nem tudom, de tetszik:)
  • lac coo
    Nekem mindenképpen jobban tetszik így, bőven van mit gépészkedni így is de legalább nincs a "PCC" effekt, hogy lassan elindul és a jó isten sem állítja meg :))))
  • petesilver
    Nem biztos. Az ufolét eleme, hogy a rizikós részeket oldják meg hatékonyabban, ahol más már eldobná. Ha jobb lett a tapadás, stabilabban mennek majd a magamfajta lúzerek is, elvileg csökkenni kéne a különbségnek, bár az idők valszeg javulni fognak!
  • Toya
    Megvan, de megnézni még nem volt időm :)
  • Alexease
    Kiprobaltam VIR Grand East-en (az jo hosszu), es valoban kicsit mas. Mintha az oldaltartasa jobb lenne, olyan slickes:) Bemelegedve erezhetoen valtozik.
    De majd a profik megmondjak (HaZso, Toya, Prezsi ect.)

De koridoben is jobb. Bar nekem csak lama idom volt (~3:02:xx), de azt is kenyelmesen megdontottem.

Ha en ~2 masodpercel igy hirtelen jobb lettem, akkor milyen idok lesznek mar versenyen az "UFO-ktol"?!:)
  • Alexease
    Skip Barber - Phoenix Road - Test (AVI, H264, 1280x800, 22MByte)

Akit esetleg erdekel a palya...
  • petesilver
    Vagy bevetted a Fitipaldi kapszulát, és bevált! :D
  • lac coo
    Próbáld ki, te sokat mentél vele, neked sokkal jobban feltűnik ha valamit változtattak a gumin ...
  • Alexease
    Valszeg piszkaltak a gumikat es most mar az uzemanyagot is lehet allitani. Eddig nem tudom, mennyi volt a mennyisege default-ban, mennyire befolyasolta a sulyelosztast, de azt sem, hogy volt-e uzemanyagfogyas. Most elvileg szamolja...
  • lac coo
    Mutatók tényleg működnek, de én alig látom őket a rossz szememmel :)))))
    Jó lenne azoknak is külön blacbox ....Bár nem számít mit mutat, mert nem lehet elfüstöltetni semmit :)))Nekem legalábbis nem sikerült még most sem ...
  • lac coo
    Csak nálam van valami placebo hatás, vagy sokkal jobban fogható a Skip Barber ? :)))
    Eddig eléggé küzdöttem vele, most meg durván tudtam vele keresztbe menni ...
  • Alexease
    Chevrolet Silverado (CTS) - Phoenix - Test (AVI, H264, 1280x800, 14MByte)
  • Alexease
    Vigyazzon az, aki eddig orultmodjara valtott;))))
  • Alexease
    Ezert tettem be a videot (#4833), hogy milyen volt korabban:)
    Meg most sem tunik 100-asnak, de azert mar jobb;)

CTS-t teszteltem Phoenix-en, eleg jo;P vezetesielmenyre tetszik, nincs vele gond:) De majd a profik megmondjak:) A muszerek mukodnek (vizhofok, olajnyomas, olajhofok, uzemanyagnyomas, stb.), bar leegetni nem tudtam:) Az olaj felkuszik, de csak vilagit a lampa, a viz egy ideig megy, aztan megall.

Vegre bekerult (visszakerult az NR-bol:D) a realtime gumi hofok es nyomas tabla, a piteles es az alapallitasok. Es vegre ra lehet tenni gombokra;)

Tolok fel videot a CTS/PIR komborol...