25347
  • Alexease
    Ha a kovetkezo valtaskor maradnak a lemorzsolodasi aranyok, akkor:
    Class B: 472
    Class A: 150
  • Alexease
    Class-valtos, letszam tablazat, bar sok ertelme nincs, de annak aki szeret szamolgatni;)
    Kepkent, hogy ne essen szet;)
  • Cowek

• symbol
    jaja, egy részét vágom a dolgoknak. :) a külső iven tényleg lehet menni, csak szerintem jobb hely belül tolni :D
    lekörözötteknek még utána kell nézni mi hogy van. :) szerencsére jól ki van irva mindig hova álljak :D
    nah mindegy, a járgány nagyon pöpec és a gép is elég jól bírja a cuccot :)
    annyira nem lassult be. mondjuk eléggé "a határon van", a proci meg szerintem a 65-70 fokot nyaldossa közben. játék után nagyon pörgött a venti már...

nah kössze a leirást :)
  • Cowek
    1. azért maradnak a lekörözöttek ,mert ha baleset van el szokták engedni őket, ezzel visszakapják a körhátárnyukat. Azt nem tudom Lucky Dog szabály van e a programban, ami a legjobb lekörözöttet visszaengedi a mezőny végére.
    A külső ív is tud gyorsabb lenni mint a belső csak szélárnyékkal lehet megoldani. Nagy oválokon szinte csak a draft számít. Vagyis szövetkezni kell kicsit az ellenfelekkel mert együtt gyorsabbak az autók mind külön (Lásd Draft). Az is megoldás lehet ha lekörözöttel, esetleg többel mész együtt ha elég gyorsak hozzá. Ez már taktika, és néha elég összetett tud lenni :-)
    Néha pitelés után ha egyedül mész és 1-2 mp-el van mögötted valakim érdemes bevárni mert együtt gyorsabbak lesztek és lehet nyomulni.
    Furcsa dolog ez az ellenfelekkel való szövetség, de van egy hangulata...
    Sajnos azt nem tudom mennyire erős a draft a játékban :-S

2. Szerintem ha valakinek lost contorllja van már elég hogy bejöjjön, bár NR2003-ban ha utolsóként dobtad el, és senki sem volt a közeledbe, nem jött be. Esetleg még műszaki hiba miatt is benyomhatják, ha valaki hirtelen lassulni kezd.

És ami nagyon fontos... a hosszabb vonat mindig a gyorsabb :-) Elöl szélárnyék van, hátul a vákuumörvény nem tud kialakulni... persze ha vannak mögötted.

Remélem pontos voltam... ha nem úgyis kijavítanak a többiek :-)
  • symbol
    tegnap toltam még egy futamot, valami másfél órás lett majdnem :D
    sikerült 7 incidenssel befejezni. ez már valami. :)
    az SR nem változott semmit. B-sen és A-san nagyon kemény lesz a cucc :D mármint feljutni lesz egyre nehezebb :)

a verseny jó volt, bár voltak hülyék. utolsó SC után ketten megelőztek (így 4. lettem), aztán két körrel a vége előtt, vagy az utolsóban, nemtom már... összeütköztek. mákomra le tudtam reagálni időben. nah nembaj, tetszenek ezek a hosszabb futamok.

jah és pár kérdés:
    (nem vagyok tisztában a stock car versenyek szabályaival teljesen. vagyis az értelmével.)
    1. lekörözöttek felsorakoznak az elsők mellé a belső ívre. elindul a futam. a lekörözöttek nem lassulnak be számottevően, sokszor körökön keresztül ott maradnak benn, miközben mi a külső íven szopjuk a f*szt :)
    és néha emiatt, a belső iven el tudnak menni mellettem velem versenyben levők.
    nem értem ennek mi értelme, értem én, hogy a körhátrányuk igy megmarad vagy mi, de nemtudom.
    2. SC néha nem láttam miért jön be, azaz mért van sárga zászló. gondolom egy kis koccanásért nem hozzák be, vagy igen? mindig csak valami baleset, törmelék, etc után nem? nagyon sok a SC periódus a második versenyen 20 kör biztos volt...
  • Cowek
    Tegnap nyertem én is egyet, szóval nagyot nem hibáztál
  • symbol
    jah a link :D
    itt
  • symbol
    nah nemsoká válaszolok akik nekem írtak viszont, addig is itt egy futam.
    időmérőre nem gyúrtam rá, s-c-s setup letöltve.
    első "invalid, pitted, contact, lost control"-t egy tömegbalesetbe hajtottam bele, nem lehetett mit tenni.
    a második invalid-os cuccomat szintén valaki másnak köszönhettem...
    elnézést kért persze, de volt egy "but" is benne, amit persze nem vágtam. lényegtelen.
    kb 6-8 incidensben benne voltam. néha falat koccoltam, de egyszer sem okoztam nagy galibát. és mégis -0,2 SR.
    a verseny kb 1/5-e SC mögött volt...
    hát mit ne mondjak . oké. klassz vezetni, az élmény is nagy, a kiállás is, a rendszer is működik, de szóval még sokmindenben kell mindenkinek fejlődnie :)
    én pl megpróbálom kerülni a rázós szitukat, nem megyek be 3.nak ha kétséges és ilyesmi. ettől független is lehetek tökös. :)

meglátjuk. ha sokszor lesz még ilyen futam, nem tudok mit tenni, tolok pár legends versenyt, mert silverezni akarok, az annyira nem is vészes "talán" :D

aztán ha egyik semakkor marad a road :)
  • petesilver
    Bocsánat, mindig keverlek kettőtöket. Talán azért mert egy csapatban voltatok anno, és festésetek is hasonló volt. Vagy nem így volt, de így emlékszem, vagyis ugyan ott tartok :D
  • petesilver
    Nekem oválon tegnap ez lett a vesztem:) untam, hogy egy lekörözött rámesik bementekor minden kanyarnál, hát elengedtem. Utána csak szívtam, mert nagy sebességgel ráesett a kanyarra, és szarul gyorsított ki. Aztán amikor biztonságos pittyputty volt elötte, ami mellett belső íven gázelvétel nélkül lehetett volna elmenni, abba meg belefékezett, telibe is vertem, verseny vége. Persze ezt is úgy csinálta, hogy utolsó pillanatban kivülről ívrerántotta, ott meg fék :( asse mindig jó, mert sok olyan van, aki ráesik a kanyarokra, de utána borzalom mit művel. Érdekes módon ugyan ez a tipus mindig erölteti a lehetetlen helyzetes előzéseket ezzel a beesek a kanyarba, oszt lesz valami. El szoktam én is engedni inkább, mert kurva idegesítő, és 100% hogy vagy nekem jön, vagy én rontok mert idegesít, ha elengedem ez az érték csökken, de sajna így is közel marad a maximumhoz:(
  • lac coo
    De volt olyan is, hogy olyan szinten egyedül voltam a pályát, körülöttem senki, hogy pár unalmas kör után lelassítottam, és magam elé engedtem két embert, hogy majd megpróbáljam utolérni-leelőzni őket :)))
    Gondolom ezek sem tesznek jót az IRatingnek ... Vagy ha nagyon nincs kedvem valakit hosszú körökön át magam mögött tartani, védekezni simán elengedem. Nekem ez csak játék, úgy próbálom intézni, hogy élvezzem, a legkevésbé érdekelnek a statisztikák és hogy azok esetleg romlanak !
    Ilyen hülyék is vannak itt, látod.... :DDDD
  • lac coo
    Éppen olyan jókat versenyzek hátul mint te elől ! ;)
    Ha elől lennék ott élvezném ... aztán az IRating meg nagyon nemérdekel, nem lesz nekem attól jobb ! :)))
    Én offline is mindig leghátulról indultam, bár tudtam, hogy alig-alig leszek első ! :P
  • Cowek
    Az a merevítőrúd ott a sisak előtt fél méterrel elég kemény
  • Alexease
    Nekem se garazsom se Opelem, en itt szeretek vezetni:)
  • symbol
    jó, bár még mindig nem értem, hol a versenyszellem... :)
    ezt nekem nem tudja senki megmagyarázni. minden csak duma :)
    szeretek énis csak vezetni. arra ott az opel... meg etc. a garázsban.
    versenyezni online. kell. szvsz :)

ui: persze tudom, ismerem az érveid, időhiányt, meg etc.etc. el is fogadom, de még mindig nem értem :D
  • lac coo
    Nekem erről a rokiról, mindig valami nyomorék , szánalmas ember jut eszembe, már bocsánat ..! :D
  • Alexease
    Eddig Rookie volt, nem volt iRating-je;) Sot, szerintem nem is erdekli;) Engem se;)
  • lac coo
    Nekem az nem baj, javítja a királyságfaktorom ! :))))) ( Amit amúgy nagy ívben letojok ! :))))
  • symbol
    nah azért azt hittem erre a szintre már eljutott mindenki :D
  • viziloitato
    Igen, az mutatja, hogy ki mekkora király. Az a baj, hogy abból a 76-ból, kb 50 lehet az aktív, a maradék, csak megnézte, hogy mi is ez az iRacing.
  • lac coo
    Na most mi is pontosan az az IRating? Az méri mekkora király vagyok ?
    Mert meglepődtem, hogy 76 magyarból 24. vagyok ...Mondjuk lesz ez még rosszabb is ! :))))
  • Alexease
    Hogy kell "megelozni" egyszerre 6-7 autot:)
  • Cowek
    Ne vegyük el Giovannitól :-) Ő nyert ;-)
  • lac coo
    Én nem tudok trükköket :))
    De az új pedál tényleg tuti,ennyi a javulás, eddig Lime-on a 3-as táblánál fékeztem célegyenes végén most majdnem a kettesnél és megállok blokkolás nélkül .... Igaz ezt a kis gyorsulást elveszi a 900 fok :))))
  • Alexease
    Az iR es az rF kozott az a nagy kulonbseg, hogy:
    - az iR-ben kiprobalod az autot, megtanulod vezetni, kihasznalod a trukkoket
    - az rF-ben kiprobalod az autot es kihasznalod a trukkoket

• lac coo
    Skippy tényleg nagyon jó, főleg az új gumikkal, csak béna vagyok hozzá ! :)))
    Majd egyszer rászánom magam és gyakorlok vele kicsit, végül is a Pontiac-kal is úgy kezdtem, hogy kizártnak tartottam, hogy én azzal végig érek egy versenyen... ISI játéktól azért nehezebb sokkal ....
  • mkn
    hm... tényleg ez lehet. Mondjuk 2.95-ből elég gyorsan lehet 3.5 körülit csinálni, szóval lehet még jobb is így.
  • Alexease
    4.35-bol 1-et vonnak le, amibol 3.35 lesz, lehet hogy 3.49 a valtas, igy visszapakolja 2.95-re;)
  • mkn
    Egy kis + infóval tudok szolgálni a class váltással kapcsolatban:
    Már jó ideje nem vagyok iR előfizető (legalábbis a saját nevemmel), mert arra csak 1 hónapot fizettem. Mentem jó pár versenyt skippy-vel annó és annak ellenére, hogy jelenleg nem vagyok aktív tag, megkaptam a R4.85-re a D3.85-öt!

Mostanában a "gtr-masters demo játékos"-át szoktam használni, újabban sajnos már csak én ( mondjuk nekem is kevés időm jut rá). Az viszont D4.35-ről C2.95-re esett vissza. Tudja esetleg valaki, hogy mi indokolja a különbséget?
  • Alexease
    Ja, a Skippy a legjobb;) Elvezetes vezetni, lenyegtelen, hogy az ember hol vegez vele. Hasonlo auto kellene, hasonlo gumikkal, csak 3000-esbe:))
  • petesilver
    :D Cowek is írta, hogy nyert, mentem nézni az eredményt skippiben. DE Lime-on nyert szolival :) Semmit nem jelent a Class a lehetőségeken kívül :) Én asszondom, élvezetse a skippi, de nem könnyű vele hatékonyan gyorsan menni. Nagyon elverik az embert az Alienek! :)
  • lac coo
    Látom az új C classosok törik magukat rendesen a nagyobb autókban, tele van a Pontiac roki velük :)))))
  • petesilver
    Menj szolival, azzal tornázhatsz iratinget, vagy itt még 1 versenyt.
  • sajoati
    és a -55 úgy, hogy a verseny 2. leggyorsabbja voltam (az 1. és a 3. nálam 300-al nagyobb iRating-ű) , még az átlagsebességem is 3. volt.

//panaszkodás OFF
  • sajoati
    Bah... mentem egy skippy versenyt, előtte qualt, persze alig voltak kvalizósok, ezért pole, egyébként 9-es rajtszám, 10-es mezőnyben...

Első kör, 1. helyen szaladok a balos lejtőből -- amibe úgy "beesünk" (turn 6) -- gyorsítok ki, 3-asból fel 4-esbe, paff.. nem gyorsul.

Engine failure. Előtte mentem practice-t, kvalit, soha semmi.

A vicc az egészben, hogy reset-re meggyógyul a kocsi, és simán körhátrányban folytathatom. És persze -55 iR a végén, mert ilyen béna vagyok, hogy csak 8.-ként zárom.

(Csak azért bosszankodom, mert egyébként nem sok helyen lesz alkalmam feljebb tornászni az iR-emet, de most tudtam gyakorolni kicsit...)
  • pasztor
    D licensszel mehetsz truckkal (4.0 SR felett)
  • DTap
    Ugyértettem, hogy nem jó, hogy én aki csak elvétve mentem Roadon (csak az ovál gyözelmek emelték ott is a pontjaimat) és csak Div 8-9-ben voltam, (csak kiváncsiságból köröztem, mert a köridök nagyon nem érdekeltek) mégis C-s lettem, oválon meg Div1-el nem "sikerült" szintet váltanom. Most már tudom, csak annyi kellett volna, hogy Late Modellel megyek 4 versenyt teljesen mindegy hányadik helyen.
  • Alexease
    Az tulzas hogy jo, de az alapotlet nem rossz:)))))

Aki az iRacing-et valasztja a masik tucat szim melett (most hogy melyik milyen, azt hagyjuk:P), raadasul kepes tobb tizezret kifizetni erte, az valszeg nem az NFS-bol csoppent bele;) Vagyis, legalabb lenne olyan lehetoseg, hogy ha valaki megveszi a szukseges autot/palyat, meg van a megfelelo SR-je (+4.99), lefutotta a kotelezo versenyeket (mondjuk min. 3-at, hibanelkul, eredmenyesen) akkor indulhat ott ahol akar. Pl. ha valakinek a CTS kell, akkor fusson 3-3 versenyt a Legends-szel es a Late Model-lel, aztan mar mehet is;) Lehetne kulon, bajnoksagon kivuli Rotary sorozat: mindennap mas-mas palya:)

Persze, lehetne mondani, hogy a jelenlegi rendszer jo, mert amire eljut odaig megszerzi a megfelelo versenytapasztalatot... de nem, mert ha nem tetszik neki a Legends/Late, akkor befizet 1 honapra (szezonvaltas), megy veluk 4-4 TimeTrial-t, aztan majd fel ev mulva visszanez;)

Penzben nem buknak, mert igyis-ugyis meg kell venni mindent. A bajnoksag sem sinyli meg, mert akinek nem tetszik valami, ugy sem megy rajta (lasd Laccoo, aki 1 auto 1 palya kombot hasznalt 3 honapig:D). Ha meg tetszik - pl. azonnal a CTS, azzal meg ugyis nyomni fogja a rendes sorozatban.

De igazabol mindegy, az iRacing (mint ceg) latszik hogy csokonyos, vagy tudnak valamit, es hosszutavra terveznek:) Lehet, hogy ez meg mindig a bejaratos, "beta" fazis;)))))))
  • Alexease
    Inkabb olyan valakit kerdezz, aki ert is hozza:) Nekem tetszik, de az egy dolog;)