25347
-
#5092 Én csak annyit változtatnék a pontozáson, hogy minimum 4 futam kelljen a listára kerüléshez, és akkor az egyfutamosok nem tarolnának...
Gio:
a 2 pole 2 győzelmed egy 1289, és egy 1518-as mezőnyben arattad, akik előtted vannak azok meg 2000 feletti mezőnyökben mentek hasonlóan. Ezért értékesebb ott a győzelem. Ha nyersz még 1-2-t 2000-környéki futamokban mehetsz, és ott sokkal többet ér már egy jó helyezés. Persze a mezőny is elég jól nyomja ott már... -
#5091 Az a baj, hogy hosszú távon hozzászokik az ember, ahhoz, hogy ha hibázik, az nem baj, mert a következő futamon majd javítani fog. Emiatt lehet az emberben egy kis lazaság, ami miatt könnyebben hibázik, persze a hiba a lazaság nélkül is bekövetkezhet, de nem olyan könnyen. -
#5090 őő, én értelek ám, meg minden, de arra amit te csinálsz ott lesz a world cup :) a sok versenyzéssel szerintem többet tanul az ember a kezdetekben biztos, aztán meg a sok-sok versenykörbe fektetett idő, és tapasztalatot lehet majd hasznositani később a felsőbb kategóriák bajnokságaiban, amikor majd csak tényleg max heti 1 vagy két futam fér bele. :) -
#5089 Hát még a sok versenyzés hogy sarkall ... ! :P -
#5088 Igen, én mindig megpróbálok, majd indulni minden bajnokságban akárhány is legyen :). TT bajnokság van játékon belül! Én inkább azt akarom megtanulni, hogy egy futam, de az mindig elég legyen a jó eredményhez. A TT megtanít, hogy több kört tudj megtenni hiba nélkül, ami ugye versenyen nem árt, igaz ott azért van forgalom is, de akkor is sarkal a biztonságos, és gyors vezetés megtanulására. -
#5087 Az,az .. Magas stabbal tényleg alig lehet elvenni a gázt.
Pontiac után ezért olyan idegen nekem, mert ott meg pont el kell venni, hogy beleáljon a kanyarbemenetbe ! :))))
Persze ezért is vagyok rossz pilóta :)))) -
#5086 mondjuk ennek sem látom semmi értelmét, ha majd 30 bajnokság lesz, akkor is mindegyikkel tolni akarod? én inkább a magasabb színvonalra mennék. :)
de te tudod. TT-t sem kötelező menni, szerintem értelme sincs. a valóságban sincs TT.. nem tudom ide minek kell. biztos a szimulátoros múlt, és elvárások. :)
mellesleg igazad van, de. akkor is legalább pár ponttal kellene jutalmazni azokat akiknek ilyen kiemelkedő az eredményük folyamatosan. nem sok pontról van szó, de azért legyen valamennyi.
nah tök mindegy, lejárt és unalmas téma, engem anyira nem is izgat. én annyi futamot megyek amennyit tudok akarok, aztán az eredmények lesznek olyanok amilyenek. mindig csak az adott futam adott kanyarja érdekel. :) -
#5085 Kipróbáltam Huttu skippi setupját infineon-on. Hát az első álleesés a guminyomás volt! Tapad is az autó rendesen, maxon van a hátsó stabilizátor, hát mit mondjak, az autó tapad, de olyan túlkormányzott, hogy dombnak felfelé hármasban szokásos gázelvétellel keresztbe keigyenesítettem a kanyart! Viszont kis megszokás után eltoltam végre négyesben a kanyargós részt majdnem padlógázon. A setup trükkje, hogy szinte alig szabad felengedni a gázt, különben keresztbeáll, viszont ha képes valaki megszokni, piszokgyors! -
#5084 Ez persze igaz, de így még igazságtalanabb ! :)))
No, mindegy, ez engem úgysem érint ....:P
Sőt a link alapján végképp nem értem: jóval gyengébb ellenfeleket győzött le a versenyen mégis rohadt sok pontot kapott ! Nekem ez a rendszer tényleg magas ! :))))Egy versenyen kikapni néhány gyengébb ellenfélt, nyerni nehogy már nagyobb teljesítmény legyen mint 10-ből 9 győzelem ! :)
Link ... -
#5083 Az, akinek csak egy vagy két futamra van ideje egy héten, az óriási hátrányban lenne, az olyanokkal szemben akik, sokat tudnak menni. Ezért ez a megoldás a legjobb szerintem. Így mindenkinek van esélye elől lenni a pontversenyben. Most mondhatjátok, hogy egy, vagy két futam az nagyon kevés egy héten, de próbáljátok ki milyen az, amikor mindennel indultok egy héten. Éphogy elég a hét nap rá. Mire megcsináljátok a qualt, TT-t, és az egy vagy két futamot addig simán eltelik az egy hét. Így, most 10 bajnokságban indulok majd, nemtom lesz-e rá időm. Gondolom nagyon kevés embernek van meg minden, de azért ki lehet számolni mennyi időbe van ez így. -
#5082 Én 2 futamommal, két pole-al, 2 futamgyőzelemmel 100%-osan 33-ik vagyok :) Kinek kell elöl lenni? -
#5081 Ez nekem akkor is csacsiság, ez minden csak nem verseny ! :))) Szerintem egyértelmüen a másodiknak kéne elöl lenni ! Az rendben hogy statisztikailag számolja, van aki erre izgul ...
De még a teljesítmény ok, végülis matematikailag így van.. .De mi a csudára van neki több pontja ??? -
#5080 Az első helyen lévő 100%-os teljesítményével az első, míg a második csak 90%-os. Asszem elég egyértelmű kinek kell elől lennie. Én ezért megyek csak egy futamot egy héten egy autóval, bár én ritkán győzök. -
#5079 Hát bakker, dögöljek meg, ezt sem fogom többet nézni, inkább csak élvezem a futamokat :) -
#5078 A class talán annyira nem is számít, c-ig bárki eljuthat lazán, így semmit nem jelent.... De nem mindegy, hogy 1-ből 1 győzelem vagy 10-ből 9 !!! :))) ez így elég szamárság ! -
#5077 tök mindegy, hogy C-s vagy mi vagy. iRating számit... -
#5076 Én is ezen agyalok, hogy ez így nem teljesen oké. Én mint D-s vertem a D-seket...Ő, mint C-s verte a D-seket, azaz az elméletileg nála gyengébbeket, mégis sokkal több pontot kapott... -
#5075 a pontrendszer jó. logikus. egy bibi van vele.
ha valakinek nincs ideje több versenyt futni egy héten az oké, elfogadható, de én is plusz pontokkal jutalmaznám azt, aki mittomén' folyamatosan jól teljesít és adott esetben nem egy potyagyőzelemből akar megélni.
azaz pl azon amit belinkeltél, a 2 helyezettnek szisztéma szerint adnék pár plusz pontot, mert atom konstans. egyszer nyerni még akár könnyű feladat is lehet, viszont 10-ből 9szer... az már nem semmi. :)
de tuti ezen is lesz majd valami javítás. -
#5074 Nekem elég fura ez a pontrendszer( nem mintha érdekelne most először néztem rá .) !Hogy a fenébe lehet valaki első egy futammal és egy győzelemmel ???? A linken szerintem tuti jobbat teljesít a második helyezett !Link ...
Ahogy Alex írta az előbb ,hogy átlagot von, éppen írni akartam, hogy az jár jól aki elsőre nyerni tud és ott abbahagyja ! :)))) -
#5073 nah jó ez a CTS. :)
bár kicsit azért szigorú...
link
class B-re 2.70-re s hibátlan futamra kapott a srác 0,17-et, mig én egy 4x-es hibára (semmi más nem volt) kaptam 3.2-re, 0,06-ot.
ez még jó is lenne, de értitek, jön egy gáz futam, összetörnek 3x tegyük fel. utána mehetek még 4 majdnem hibátlan futamot, hogy ott legyek ahol előtte. nah nembaj.
könnyű dolgom van viszonylag amúgy. ésszel kell menni, aztán ennyi.
lesz ami lesz. meg ugye ez padlógázas pálya. gumit sem eszi.
most még havai van, nő az iRating, aztán majd jön pár sima pálya, és nekem lőttek... majd megpróbálok finoman vezetni fékezni, kigyorsítani..., biztos az a kulcs. :)
remélem menni fog, és nem esek vissza a legaljába.
egyébként szerintem a legtisztább futamok A, Pro(tom nem leszek ott :D) kategóriában lesz.
aki addig eljut, akárhogyis az, gondolom tudja ésszel kezelni a szitukat etc.
Silverről egy ideig lemondhatok viszont... Az SR-t talán a szezon végére fel tudom vinni 4-esre :D
Radical szintén, bár lehet benézek holnap egy road futamra, hagy dagadjon az SR :) -
#5072 thx. -
#5071 C 4,59 -
#5070 Valaki megnézné, hogy én C-s lettem-e Roadon? Tuti mondjuk csak jó lenne tudni biztosra :) Most nem fizettem elő nem enged be. -azért leglább a stat-ot engedhetné nézegetni... -
#5069 En most a Mazdat piszkaltam. Itt mar 45 perc a verseny, raadasul most hosszu es gyors a palya (Road America). Ennyit meg nem mentem egyhuzamban vele - eddig nem tetszett, igaz, most sem a kedvencem:) -, gondoltam letesztelem egy versenytavon. Mennyit szamit az uzemanyag, mennyit kopig a gumi, kezelhetoseg, rongalodas stb.
Meg delelott gondolkodtam, hogy ha nagyon kopik a gumi vagy sokat szamit a benya, es mivel eleve lassu vagyok, talan trukkozni kellene: feltavig tankolok, ott startvonal utan megall, reset, aztan uzsgyi tovab:))))) Talan 10 sec veszeteseg, de ha nagyon kezelhetettlen, esetleg megeri:P
De a tesztbol kiderult, hogy semmi ertelme:) A 37 literbol 25 liter fogyott, a gumi meg 90% felett volt a vegere. Vegig biztonsaggal, hibanelkul, kenyelmesen, de azert versenyszeru tempoban mentem. Az elejen es a vegen is ugyanannyit tudtam futni (hasonlo stilusban). Kicsit megnyomva, gyorsabb valtassal, rovidebb fektavval -1 sec. Ures tankkal meg -1 sec;)
Persze a toppok 3-4 masodperccel mennek jobbat, atlagban is 2-3-al;) De a kozepmezony - a mi engem erdekel - az teljesen hasonlo. Ennel sokkal rosszabbra szamitottam;)
Az hogy milyen a versenyben, az passz, foleg hogy ennyire egyforma koroket lehet menni vegig, szinte nulla valtozassal. Nagyon egyutt lehet a mezony, es mivel brutalisak a fektavok, valszeg mindenhol ki is fekeznek, sok lehet a koccanas, kilokes, zuzas;) Majd kiderul;P -
#5068 ÍJJJJJJ! Célegyenes végén óvatosan váltottam, mögöttem volt egy lekörözött. Ő azonban véresen komolyan vette a versenyt, és nem is vettem észre, hogy útban vagyok neki.Az egészet onnan tudtam meg, hogy valami bazinagy fékcsikorgás, a tükörben iszonyatgyorsan elsuhan valami, ezzel egyidőben csatthang, az autó segge megremeg, majd bazinagy csatthang, ahogy a srác nyílegyenesen továbbszáguldva beleáll a betonba :( sajnáltam szegényt :( -
#5067 15. és 16. köröm ugyanaz, 1:05:092 volt, ennél lassabban menni már kín! Lassan mentem, csak eluntam, bámészkodtam :D -
#5066 Jó az, csak nem vagy valami higgadt versenyző ! :)))
Nem kell minden áron előzni, el kell fogadni , hogy ez ilyen autó:még ha sokkal lasabb is az előtted lévő akkor sem lehet megelőzni könnyen ...Vagy mindenáron megakarod és bebukod! :)))
Én egy resettel, rajtnál kalamajka volt, és a lassan járj tovább érsz tempommal második lettem ... -
#5065 Hát ezt odaadtuk mindketten... Sebaj :-)
De azért kemény hogy 8 incident -0,13 C licenccel...
Persze nem kell hibázni :-) -
#5064 oksa. np :) nem gond ha kérdezel, nekem sincs néha időm/erőm utánajárni ennek/annak. :) hajrá aztán kész :) -
Toya #5063 Na mentem egy CTS versenyt. A szokásos Nascaros dejavu érzés. Rengeteg sárga, sokaknak fogalmuk sincs arról, hogy a külső íven vonatozás legalább olyan gyors mintha az első mögött menne.
A többség képtelen megfogni a belső íven az autót és folyamatosan felcsúszik a külsőre, emberkedő lekörözött versenyzők.
Több mint 1 órás verseny volt, pedig az 50 kört simán le lehetett volna zavarni 40 perc alatt is.
Komolyan gondolkodtam rajta, hogy kilépek de maradtam és a 4.hely meglett.
Sokan elunták és inkább kiléptek. -
#5062 Visszajött a jókedvem! :D Most vettem észre, hogy class D lettem oválon is! Nem értem hogyan, de már az vagyok! Juhhéj! :D -
#5061 Bocsi, de nem vagyok fanatikus. Heti pár futamot nyomok amikor időm engedi. És akkor nem azzal töltöm, hogy hol is írják, hogy mennyit kapok futamonként :P Komolyabban csak azóta érdekelnek a pontok, mióta D classos lettem :) -
#5060 Kurvára untam, már lassan mentem, csak beérjek. Erre elszállt előttem egy srác, és amíg azt néztem, elfelejtettem kanyarodni rendesen. Aztán lekörözöttként elém került, addig bóklászott lassan elöttem persze a pálya leggyorsabb részén, amíg megpörgött az autó. Aztáűn dühböl megküldtem az autót, ée bedöglött a váltó. Rég bafta fel az agyam az iRacing ennyire. Valami nem stimmel ezzel az új szolival, olyan iszonyat lomha lett. Végig az volt az érzésem, mint ha lassított felvétel lenne, már az időmérőn is ugyanez volt a bajom. Szépen eldobtam unalmamban a tuti első helyet :D Bazirossz volt elöl körözgetni :( -
#5059 komolyan mondom, nem beszólás, de azért ilyeneket már vágni kéne...
valaki azért kap egy futamgyőzelemért 175 pontot, mert nagyon erős mezőnyben nyert. Te azért kapsz 125 pontot, mert gyengében nyertél. ha sokszor nyersz feljebb kerülsz (irating) és te is mehetsz 150-200 pontokért. atom logikus minden, gondolkozni, szabályzatot átolvasni...
pláne ha már magyar is van ugye. -
#5058 Passz;) Valszeg szamit az iR is. -
#5057 Ok, akkor már csak azt mond meg, hogy lehet 135 pontot gyűjteni? :) Én akinek a leggyorsabb köre volt, pole-ból indultam, és megnyertem, fele annyit kaptam, mint aki most az élen van... -
#5056 Ha osszeadna a pontokat, akkor azt dijazna, hogy ki tud a legtobb versenyen elindulni;) Ha meg a legnagyobbat szamolna, akkor mindenki addig probalkozna, amig a legjobb nem lesz;) -
#5055 A versenyeken elert pontokat atlagolja, nem osszeadja;) -
#5054 Na frissült. Csak nem értem hogy számolja a bajnoki pontokat. Első győzelmem 81 pont, második 95 pont és 88 ponttal vagyok a 33-ik helyen. Hogy van ez? Mert aki az első, az meg az egyetlen futamán szerzett 135 pontot, és azzal első. NEKEM EZ KÍNAI ÉS LOGIKÁTLAN!!! -
#5053 Kérdésem lenne. Ismét sikerűlt nyernem, így azon a pályán 100%-os vagyok, de a Seanson standings nem frissűl. Még mindíg azt mutatja, hogy 1 futamom volt. A most gyüjtött pontjaimmal így most a jelenlegi tabellát nézve, messze elsőnek kéne lennem...