25347
  • petesilver
    Ezeken a kis szar oválokon, ahol a Legends-el lehet menni /mindig gyűlöltem az ilyeneket :( / bár fosok mint a galamb a mezőnytől, azért visszajött az a feeling, amiért annyira szerettem az NR2003-at. Folyton F3-al megyek, és mindig meglepődöm, milyen hamar vége van a versenyeknek! :D HNR-es warmup volt csak 1 óra! :D
  • lac coo
  • pasztor
    Kösz!

Majdnem összejött a latemodel 3. div is, de ott sajna túl sokat hagytam ki, meg volt egy pár rosszabb hetem. Na majd a truckban! :)
  • viziloitato
    http://members.iracing.com/iforum/forum.jspa?forumID=53 itt is megnézheted az eredményeket picit bővebben. Én az SK Modified-al, és az Advanced Legends-el 2. lettem a csoportomban a szezon végére.
  • petesilver
    itt Érdekes infora akadtam. Nem tudom, hogy az én beállításaimmal nyílik-e meg, de ha nem: jobb oldalt silverado mellett van egy Reigning Champs táblázat, ott divizió 4-ben, Road-on Skip Barber Race Series Bajnok: István Pásztor, Season III- ben !!!! Gratula!
  • petesilver
    Kipróbáltam a szolit is, sokkal kezelhetőbb, kezesebb lett! A motorupdate érdekes lett, Lowe's-ban célvonaltól fék visszavált motorfék durván 2 új hatást vált ki: 1. lelassít, bevesz balos kettesben, és bedöglik vagy a motor-vagy a váltó, mert elkezd lassan vánszorogni, váltani lehet de irtó tetű lesz az autó! 2. Teljesen behal az autó a balos kanyarba érkezve se váltó, se motor! :D DE a kanyargós részen is meg lehet zakkantani, háromból kettőbe hirtelen, és kész is, utána csak vánszorog! COOL!
  • petesilver
    Azt azért megemlíteném, hogy van már jó pár név, akikkel soxor összefutottam, azok most is a jobbak közt voltak biztonságos autózással oválon is ! Szval idővel ha sikerül fejlődnöm, elvileg jobbak-tisztábbak lesznek a versenyeim :)
  • petesilver
    Izé, fogalmazok világosabban: A Hungarian NASCAR Racers első sorban oválpályás versenyekre épült, később a MOD-ok segítségével mentünk Road pályákon is, de most csak az oval-ra gondoltam. Amúgy nem kell nekem ítélkezni, meg lehet nézni, hogy a HNR-es tagok milyen teljesítményt mutatnak fel az iRacingen belül, világszínvonalat képviselnek a jobbik fajtából ! Alex is sokkal előrébb lenne bárhol, ha érdekelné komolyabban a helyezés ! De nem a fényezés a célom, összességében nagyon jók a magyarok, és ez büszkeséggel tölt el! Én csak azt bátorkodtam megjegyezni, hogy van mit profitálni a ligás korszakból, annak ellenére, hogy én ott a lekörözés közbeni elengedés művészetét gyakoroltam csak.
  • tilus
    Persze..más, de nem tisztább, legalábbis anno a MOG volt ilyen jellegű mint az iracing azok ellen akikkel én össze szoktam kerülni.
    Itt is kialakultak az ellenfelek/riválisok, de azt valóban nem mindíg tudni, hogy kitől kell félni :)
  • Alexease
    Eleg nehez osszehasonlitani egy free szervert, allandoan valtozo emberekkel, egy evekig mukodo, fix tagokbol allo ligaval. Mindkettonek megvan az elonye es hatranya.

Azert amikor az iR-ben elottem van 1 lekorozott es 2 koronbeluli akiket tamadhatnek/megelozhetnek, azt azert ketszer is meggondolom, hogy hogyan es mikor;) Mig egy ligaban mindharom autoban tudod ki "ul", kitol mire szamithatsz, mivel probalkozhatsz, hogy fog ragalni stb.
  • tilus
    pl. utolsó Solstice bajnokságban 5 futamomból mind az ötöt sikerült befejezni, 91 kör, 3 győzelem, 2 pole, 5 incidens, ebből 1 se volt contact, mind offtrack volt.
  • tilus
    Mellesleg eddig a skippi annyira nehéz volt..sokszor dobtam el saját hibámból, a rookiek közé jártam SRt gyüjteni, hogy ne essek 4.0 alá. Ha előröl indulsz és van elég IRed, hogy ne gagyi mezőnybe tegyen akkor ott sincs semmi gond..időt kell adni a rendszernek, hogy "fel" szelektáljon a tapasztaltabbak közé.
  • tilus
    7 versenyből ne itélj!
    13. hét eleve más történet, majd ha skippivel mész, akkor szóld le a szinvonalat, ott NAGYON komoly emberek vannak, nagyon komoly időkkel és nagyon tiszta futamokkal. Egy két extrém kivételtől eltekintve ahol belefutottam egy balesetbe, nem volt senki aki összetört volna 30-40 futamból, ezt számomra egyik liga se tudta eddig hozni.
  • petesilver
    Egyébként hálát adok a HNR futamoknak, és itt azért versenyeken látni, milyen magas színvonalat képviselt. Rengeteg kivédés a HNR-es rutin/tapasztalatnak köszönhető. Klassz lenne egyszer egy "ligás" futam iRacingel!
  • petesilver
    Háát, 7 versenyem van, de ebből csak kettőn értem teljesen végig, 7 versenyen van 204 köröm. Lehet szombaton még végigmegyek akkor 2X teljesen.
  • symbol
    hú :D megnyugtattál :) meg kössze, ezt nem tudtam ilyen pontosan :)
    ez igy logikus meg minden, istenkirály :)
  • tilus
    Adott kategória autói közül, vagy a felettivel kell 4 futamot menni, és 3.0 felett lenni, ezek a kivánalmak a felsőbb licensz megszerzéséhez.

Lefelé is lehet versenyezni, tehát pl. C licenszel mehetsz rookie futamot, de kell 4 futam C autóval vagy B autóval, hogy a B licensz meglegyen, magában a 3.0 nem elég.
  • tilus
    Bocsi, rosszul mondtam, azt hittem ő is Cre gyúrt :)
  • symbol
    szerintem ez nem igaz. vagy franc tudja.
    én pl roadon egy futamot sem mentem a mazdával csak a skippivel.
    te azt mondod, hogy neki a követtkező kategóriás kocsikkal kellett volna mennie. logikus is lenne, de szerintem ez igy hamis. tökmindegy mivel mész, ha az SR-ed rendben és megvan a 4 vagy valamennyi futamod akkor továbbmehetsz.
    ha nem igaz amit irok, akkor én is szo*tam ezerrel, mert akkor maradok roadon D-s. :)
  • petesilver
    De nekem olyan nincsen, csak Legends :(
  • tilus
    csak ha mentél 4 futam/time trialt a late modelel vagy silver crownal
  • petesilver
    Nem kísértem az istent, most versenyeztem is, megint ötödik lettem. Egy lekörözött friss gumikon erőlködött, külső íven maradtam, szépen elengedtem. Megyek fal mellett, erre megcsúszik a kijárati pontnál, ahol egyenesbe kéne szedni, és felkent falra, felröpültem, pörögtem, és leamortizáltam fejtetővel a fél mezőnyt. Ennek ellenére beértem ötödiknek, és adott 0,51 SR-T!!!!!!!!!!!!!! 3 fölött vagyok, többet el nem indulok a héten! Ugye így átmegyek már Class D-be?
  • lac coo
    Pontiac kicsit gyorsult, de nekem jobban tetszett a korábbi, ideges hátuljával ...Most jobban tapad kanyarban nem olyan alulkormányzott és nem dobja k ia farát olyan nagyon gázelvételre .
  • petesilver
    Jah, az amcsik beszóltak, hogy Legends ovál versenyek kellenének Európába, mert gáz amit európaiak művelnek :D
  • petesilver
    Ahh, végre sikerült végigérnem egy Legends versenyen! Háát, talán soha nem féltem ennyire! Féltávnál nagyjából elfogytak a nehéz esetek, utána még versenyeztem is, végül megúsztam 0 incidensel ötödikként! De nagyon féltem!
  • symbol
    nah azé ne legyél vicces :D
    mint az életben random elmehet, de számít hogy bánsz vele, "valószínűségszámítás" :D

link
    alex, ezt talán ki lehetne tenni fent :)
    ha van időd, vagy gondolod :)
  • Alexease
    Az NR-ben a valtomeghibasodas olyan random-szeru volt, legalabbis neha/sokszor erdekesen jott elo. Nekem nem volt vele gondom, de eleg sokan szivtak vele (lasd GTP versenyek, a vegere jo ha a sebessegfokozatok fele megmaradt:D).

Hogy itt most hogy szamolja, az passz;) Elvileg figyeli a motort, vagyis szamit a hasznalata, de hogy a vegeneljarva az elettartamanak kisorsolja vagy tenyeken alapszik a halala, azt mar nem tudom;)

Az uj naptart egyelore a forumban talalod, a bejelenteseknel.
  • csige791
    Most akkor ezek a motor elgyengülések random jönnek vagy ha az ember durván bánik a verdával ? Hol találom meg a köv bajnokság naptárát ?
  • Alexease
    En is mentem egy Radical-t kivancsisagbol;)
    21-en indultunk, 17-nek startoltam. Fun-race, vagyis mar az elso kanyarban megtoltak, korbeforgattak, es ezt megkoronazva, oldalrol felboritottak, guritottak:)))))))
    Reset;)
    Vegig csak korozgetes, semmi tortenes. 10-en fejeztuk be, 5. lettem;) Hogy balesetek voltak vagy motormeghibasodasok, azt nem tudom.
    Amugy atlag es qual idoben en voltam a mezonyben a leglassabb, az elsotol koronkent 8 (nyolc:P) masodpercet kaptam:DDD
  • symbol
    OFF
    88-volt az alapátlag FPS milwaukee-n. (belépés után megvártam mig felmegy az fps 160-170re. nyomtam egy f11-et, majd azonnal kocsiba ültem és körözgettem simán 3 percig.)
    felraktam új nvidia drivert. +1 FPS
    tuningoltam annyit, hogy kb lett az egészből +10 FPS (csak vga tuning. proci marad 3.2-ön. 720/1030-on stabil, efölött fagyogatott, de még ki lehet talán hegyezni)
    most levettem a "több árnyék"-ot. minden mást bennhagytam ami benn volt (nem minden persze). most tehát ott tartok, hogy 88-ról felugrottam 98-ra (740 és 1050-es őrajelnél, ezt visszavettem a fentire, de a végeredmény az, hogy;) majd most 107 FPS lett úgy, hogy kevesebb árnyék ugye, de a látvány igy sem romlik számottevően.

mit ne mondjak... :) gépigényes a cucc. ha beleveszem, hogy mennyien fogunk majd néha mászkálin a pályán, jön majd a team a boxba grafikaként.. etc...etc. hát ha rendbejön a forint lehet elkel majd a 4870 (esetleg 4850x2) + 8400. nem nem vagyok grafika buzi, de tutu szaggatós lesz nálam néha, lebutitva meg néhol tök pixeles, vonalas lesz az meg nálam ront erősen az élményen :D ON

Toya: megértelek. skippy azért volt jó, kiegyensúlyozott, mert majd végig padlógázas ringatózás volt. a többi nem erre van kitalálva. talán majd a lotus jah, de szerintem azért az is tapadósabb lesz a skippinél.
    meg azt még sokkal nehezebb lesz vezetni. szal ott meg ezen bukik az olyasfajta küzdelem. :)
    bár szerintem radicallal gyilkos futamok lesznek naponta (a remélhetőleg sok jelentkező miatt is.) :)
  • Toya
    Nem tudom, annyira nem követtem más ténykedését.
    Nekem nem tetszik a kocsi. Még mindig úgy gondolom, hogy a Skippy a legélvezetesebb autó és egyetlen reményem hogy hasonlót kapjak a régi F1-es autó.
    Sem a Mazda, sem a Radical nem jön be nekem, hiányzik belőle az az öröm , kiegyensúlyozott küzdelem, ami a Skippyben megvan.
  • symbol
    két kérdés:
    a sok motorhiba miatt értetek be kevesen célba, vagy mert estek-keltek?
    szerintem mondjuk jó kis meccsek lesznek vele. teccik a járgány :)
    jobban mint a mazda. a véletlenszerű meghibásodás kell is, de azért ne legyen olyan gyakran. kb mint az életben.
    most igy jártál, máskor örülni fogsz csendben más szerencsétlenségének. ez sajnos/nem sajnos az autósport velejárója. :)
    persze tudom, tudod, mit magyarázok, de azért én örülök annak, ha néha kinyiffan a kocsi. (akár különösebb ok és előjel nélkül is.) :)
  • Toya
    Na most kipróbáltam a felújított iRacinget. A Radical nekem alapból sem jön be, de úgy vettem észre ezzel nem csak én vagyok így. A versenyen 14-en indultunk és összesen hárman értünk célba.
    A kocsit nem hajtottam, nem pörgettem, a motor ennek ellenére egyszer sikeresen megállt.

Már a NR2003-ban is utáltam ezt a szerencse faktor dolgot és a random érkező meghibásodásokat, itt sem lesz a kedvencem.
  • symbol
    kösz, kösz :)
    most próbálom tuningolni a VGA-m még kicsit. és úgy néz ki sikerrel. eddig 10 átlag FPS-t nyertem, úgy hogy az e2180 3,2-ön van, tovább nem nagyon akarom húzni, mert valszeg itt már vga limites az iracing is. (aztán lehet nem, de mivel a vga-t húzva nő a sebességem ezt veszem ki az egészből.)
    de mindegy, javul a szitu, és még nem kellett "levennem" semmit :)
  • tilus
    Csak ezt nem mindenki tudja..legutóbb a 13. héten csak fun volt! És most bárkivel összekerülhetsz akivel egyébként a futam besorolások miatt esetleg nem, vagy nem szokott legendsel menni.
  • Alexease
    A Legends-en most is szamolja az SR-t, annak ellenere ilyen:)
  • tilus
    Renato, én nem éreztem különbséget, ellenőrizd a grafikai beállitásokat, AA-t és AF-et, árnyékokat, vsyncet, minden verziót próbálj ki. Nekem most is 100+ FPS! És nálam csak egy [email protected] van. Ennél nemigen kell több proci ez alá.
  • tilus
    Én mondtam, hogy igenis szükséges az SR rendszer, ez az eredménye ha nincs...crash fest :) Majd jövő héten rendben lesz megint!
  • Alexease
    Sok jateknal szinkronban van a kepfrissites es a jatekmenet (kontroller, fizika stb.). Igy minnel tobbet szamol, annal jobb (hiaba mar nem latod a kulonbseget, pl. FPS lovoldozos vagy gagyi autos). Sokszor a konzol atiratoknal/komboknal is gond volt, mert azokon neha/altalaban/mindig fix fps-re allitjak be a jatekot, ami PC mar nem biztos hogy mukodik:) A komolyabb jatekoknal, szimeknel a fizikat kulon szamolja, friss frissitesekkel (altalaban 250-500 Hz). Hiaba szaggat a jatek, mint megjelenites, a fizikat akkor is jol szamolja - elvileg:)
  • petesilver
    Háát, ha a szoliversenyek idegesítőek, akkor az ovál legends-ek szánalmasan borzasztók! Ennyi tekergő, másiknak menő embert esküszöm nem láttam még! Visszasírom az HNR Ligát, amit itt egyesek művelnek! Arrggggh! :D