5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
uwu #5143 Az a mod egy szopatás.
Van olyan benen, hogy stabilitás amire nagyon nehéz figyelni.
Én nehezebb fokozaton kezdtem mint az alap Egyiptommal, és képtelenség megcsinálni a küldetést. Nem egyszerűen nehéz, hanem matematikailag is lehetetlen.
Normál fokozaton meg lehet nyerni, de a lázadások miatt előbb utóbb ott is széthullik a birodalom. Nem lehet sok területed, úgyis elveszik magától. Ha nem valami rtózatos durva barbár inváziótól, akkor jön a járvány, ha azt is túléled, a városok csak úgy átállnak az ellenséghez.
Szóval nem arra van, hogy győzzél, csak játszani lehet vele:D -
A Beyond the Sworddel játsszom, a Rhye's and Fall moddal. Meg tudom valahogy előzni a forradalmat, mert nagyon frusztráló, hogy a világ legerősebb biropdalmából (25+ város) egy kis városállam lesz megint. Valami Civics például? -
van persze, az iconok között megtalálod -
fritzy0313 #5140 bocsi a hülye kérdésért, de még csak most ismerkedem a játékkal. szóval mikor kifejlesztem a vasutat és már tudok vasutat építeni, akkor van olyan lehetőség hogy "vasút oda" és akkor a munkás megépíti a vasútkapcsolatot? vagy mind egyes parcellára nekünk kell a vasutat megépíteni? :s előre is köszi a választ!! -
Mikike94 #5139 Hello. Nem akarja fel telepíteni a Magyar módot nekem. -
hello
Van egy ilyen map BTS -hez : 2009
valaki akar neten játszani??(vmikor:D)
(észak korea, izrael mint választható ország
)
-
Én Next War Advanceddel nyomom.
Az egységek kb azok, mint a RoM-ban. De nem mondanám, hogy nem használja az AI őket. Sőt simán fejleszti a városokat is. Győzök kapaszkodni, mert az egyik szomszédom elfúj a kultúrájával.
Sajnos tényleg kiegyensúlyozatlanabb a modolt játék, még nincs isz. 1000 de mások már infantry-val nyomulnak.
Szal néha könnyebb, néha nehezebb, szélsőségesebb, de szerintem érdekesebb mint az alap játék. Még ha tele vannak buggal, akkor is. -
uwu #5136 A rise of mankind mod is hasonlóan túltápolt volt, ott meg a városokat lehetett nagyon tuningolni. A 74-es népességű város még javában növekedett mikor vége lett a játéknak. -
uwu #5135 Ja és volt benne zsoldos katoina is. Rohadt drága, de halhatatlan.
A sok fosztogatás miatt ilyesmire is telt. -
uwu #5134 Ezekben a modokban mindíg túltápolják az ilyesmit.
Olyan extrák vannak amiket az AI nem használ ki, mert kombinálni kell a dolgokat, és ráspecializálódni valamire.
A total realism modban volt hasonló. Berserker promóval bármit meg lehetettt ölni. Egyiptomiakkal játszottam, elkezdtem fosni a harciszekeret, 2 berszerker promó alapból 60% támadás bónusz volt, a 3. az első csata után meglett (+90%), és így tovább. A warlordról nem is beszélve, akkorát támadott a harciszekérrel mint egy gránátos(30+30+30+25+25%). Legyalultam a térképet már az ókorban, csak végig kellett rajta menni. -
Kezdtem egy újat, és elég jól alakultak a dolgok. Először is a környéken mindenki az én vallásomat vette át. Szal pénzzel gondom egy szálse. Aztán mire lenyomtam nagy nehezen az első civet mellettem, amit Budica vezetett (jól kűzdött a csaj!) épp meglett a keresztes lovag. Sajna a két legerősebb nemzet már rég ilyenekkel dolgozik, viszont a mellettem levő hiába ismerte a puskaport nem voltak lovai!
Hihetetlen erősek ezek a keresztesek, pláne, hogy a fővárosomban 3 kör alatt kész van, meg 4 promót kapnak rögtön, ja és még egy 15%-os is rajtuk van rögtön kezdésként. Egy 140%-os várost kicsit meggyengítek, és már támadhatnak is be, a muskétások szinte meg sem kottyannak, ráadásul a collateral damage miatt úgy legyengülnek, hogy szinte maguktól pusztulnak. -
Most nagy katyvasz amivel jáccok. Mod, meg minden nép bármilyen leadert választhat. Olyan leaderek meg népek vannak, amikről életemben nem hallottam, ráadásul még meg is kavarva.:)))
Általában könnyebb is, mint a sima modolatlan játék, de nem gondoltam volna, hogy a "diétás" szinten így összeszedi magát a gép.
Az elején Stonehange-el, meg Oracle-vel indítok a városban, addig jóformán még egységeket sem gyártok. Az Oracle extra technolgiát ad, azzal kiválasztom az Alphabet-et, szal technológia kereskedésem előbb van mint a többieknek. Szépen elcserélek mindent mindenkivel, gyorsan valami vallást is kifejlesztek, ami aztán pénzt is biztosít rendesen. Aztán jöhetnek a komolyabb cuccosok, mármint a fegyverkezés. Rányomulok a vaskohászatra, meg minnél előbb kifejlesztem a katapultot. Darálok be minden várost, amit csak találok a környezetemben. Semmi egyéb technológiával, és csodával nem nagyon törődök, csak beállítom a gépnek, hogy fejlessze a lovagokat/keresztes lovagokat. Mire a légiósok/maceman-ek kifulladnak, általában meg is vannak. Egy-egy ellenfelet lenyelek egészben, így nincs gond a nemzetiségekkel sem, bármennyire könyörög a vezető a végén, hogy ő inkább vazallus lenne, faxt!
Mire jönne a puskapor, már rég nekem van a legtöbb városom, meg a rengeteg harc miatt eszméletlen bika egységeim is vannak. Akkor már csak fejlesztés van, max ha nagyon emberkedik valaki, azt lecsendesítem. Olyan isz. 1000-ig szoktam terjeszkedni, utána már csak kultúrára, meg fejlődésre gyúrok. A játék gyak a középkor közepe táján meg van nyerve.
Na most ez nem fog bejönni.:D -
uwu #5131 A warlordot csinálni sokkal jobban megéri single playerben, mint berakni a városba.
Ha mondjuk pretorian-ra rakod megeszi a longbowment is, és ingyen upgradelhető.
Mikor a perzsákkal játszottam, immortalokra raktam. A játék végére lett 15 db, de addigra cavalry lett belőlük ingyen. A protectiv rifleman-t simán kiszedték a városból.
Deity-n cyrus nagyon jó leader (imp, chm). Gyorsan kapga a great generalt, és promózni is könnyebb az egységeket. -
Tudom, hogy gáz van, de ezzel most nem vigasztaltatok;)
Csak poénból kűzdök vele még egy kicsit, kíváncsi vagyok mennyire fog alázni.
Amúgy minimális visszatöltögetéssel most kinyírtam az ellenfelem (ő a harmadik legnagyobb civ fő seregét), már csak szórványos tevékenységre képes, nekem meg most kezd rendesen beindulni az egységeim legyártása, vagy 3. tábornokot ültetem be a fővárosba, szal gyártás után 3 előléptetés megvan.
Minden esetre rövidesen neki kell mennem a legerősebb civnek is, mert marhára el fog húzni. Rengeteg városa van!
Valami barbár hordát át kell nyomatnom a kontinensre, hogy lerombolja a városai egy részét! -
Mekkora baj lehet ha deityn az AI technologiát ad ingyen :D :D
Amúgy meg a multizásra is ugyanaz igaz mint a deityre ha az ellenfeled egy Uwu :) -
uwu #5128 Én azt vettem észre, hogy deity-n, ha nyerésre állsz nem haverkodik veled senki.
Ha kedvező a viszony, az már rossz jel.
Egyébként szerintem felesleges ilyen fokozaton a játék. Rengeteget kell visszatölteni a csaló AI ellensúlyozására, emberkínzás az már, nem játék. Visszatöltögetéssel bármi lehetséges, persze vannak kedvező beállítások, amikkel könnyebb: no vasall state, no tech trade, no barbarians, kevés ellenfél, kis térkép.
De multizni sokkal jobb mint ilyesmivel szivatni magadat. -
lee56 #5127 Azért megesik az ilyen, engem is volt hogy támogatott egy-egy fejlettebb gép, de tényleg elég ritka esemény :) És úgy vettem észre vezető személyiség függő is (németek, indiaiak volt hogy segítettek), na meg elég sokmindennnek össze kell jönnie, nem árt jóban lenni sok+++ al :) Persze ez se mindig elég, Alexxal, Juliusszal vagy Isabellával lehetsz akármilyen jóban, ha úgy tartja kedve megtámad simán, azok szemetek :D Tokugawával meg még nem emlékszem hogy bármilyen játszmában is semlegesnél jobb viszonyom lett volna, japánok.. :) -
Én is totál kivoltam, pláne Diety szinten!:DDD
Már vagy 2X nyomatott ingyen technológiát ajándékba, majdnem automatikusan kanszeleztem, mert asztem, hogy ő akar tőlem valamit!
Az a gáz, hogy az első civ nem kicsit húzott el, a fél világ ,már a vazallusa, szal ez egy xopás! Nagy kihívás lesz életben maradni is. A győzelem nagyjából kizárt, főleg, hogy egy csomó megynyerési módot kikapcsoltam, mert utáltam ha túl gyorsan befelyeztem a játékot, mert a fél világ már a zenyim!:))) -
Civilization Chronicles: 7990 Ft
Beyond the Sword: 990 Ft
Én ezeket vettem, totál megérte:) -
bts cd galaxisban 1000 pénz :D mekkora vicc már, én meg 6ér vagy 7ér vettem anno :D -
Nem fogsz mégegy ilyen gépet találni aki pozitivan áll hozzád :D szal mentsd el a mentett álásodat mert lehet még szükséged lesz rá -
Elkezdtem egy új játékot a hétvégén legnehezebb fokozaton.
Tök jó volt, egy kisebb kontinensen csak egy másik nép volt mellettem. Gondoltam, semmi gond, őt lenyomom, a többiekkel meg majd kereskedek technológiát tengeri úton, mert épp áttudok menni hajókkal a szomszédos nagyobb kontinenshez.
Gondoltam.
Most van olyan isz 200, kb 8. újrakezdés után most van először olyan szitu, hogy le tudtam nyomni a másik csákó egyesített seregét, kb még 1000 év mire elfoglalom a teljes birodalmát. Talán. A többiekhez képest már most le vagyok maradva mint borravaló.
1-2 dologra viszont már rájöttem, hogy hol rontottam el.
Pl. a húsvétszigeteki szoborcsodát már az elején fel kellett volna húzni, mert az a vizes mezőkön is ad egy-egy pajzsot.
Sajna bármilyen jó haverok voltunk, a szomszéddal ha a relatív katonai erőm leesett egy szint alá azonnal betámadott, így aztán erőn felül kellett fegyverkeznem.
De volt egy civ, ami folyamatosan támogatott technológiával, úgy nyertem 20 köröket a fejlesztésnél, hogy ihaj, ha ez nincs most kb sehol se lennék.
De az is lehet, hogy mégis csak újra kéne kezdenem?:( -
Elég macerás kezelni őket. Én is azt szoktam csinálni amúgy, ha elég erős vagyok, akkor nekimegyek egy országnak és addig ütöm, amíg teljesen be nem kebelezem, mert akkor megszűnnek az adott ország nemzetiségei is.
Na most ez a vassal state rendszer nagyban megnehezíti a dolgot.
Volt úgy hogy már csak egyetlen szigetecskén maradt egy városa, amit nem is láttam jó darabig, de a nálam levő városok meg folyamatosan azon ríttak, hogy szeretnének az anyaországhoz csatlakozni, pedig olyan boldogság meg prosperálás volt, hogy ihaj.
"Mert, mit adtak nekünk a rómaiak, ugye!?"
-
lee56 #5120 ...hmm Na ezért játszok vassal state nélküli meccseket, amióta én is így jártam egyszer régen. Eléggé hamar behódol a gép, kicsit elcseszték sztem, volt hogy egy várost elvesztett egy erősebb gép ellen, 3 körig nem tartott a "war" és vassal-ja lett, a játék végén már szinte minden másik AI is a "szövetségese" lett :) -
mzprox #5119 na jó, valami technikai probléma van, de itt a link:link -
mzprox #5118 hmmm kép lemaradt:
-
mzprox #5117 Itt egy kép a legutóbbi OOC próbálkozásomból-sajnos egy civ megnyerte kultúrával egy másik kontinensen így nem sokat tehettem, (egyébként emperor, no tech trade)
A város csak 21-es méretű, de 1830 research, 186 spy pont és 356 great person pont körönként :)
-
donatus13 #5116 Remélem gőz erővel dolgoznak a CIV 5 ön :D 3 nál is így volt kijött az összes egyben és utána nem sokára a 4. -
Jó kis csomag -
Nem éppen ostromoltam a fővárosukat, csak elfogyott a lépéslehetőségem. Ekkor megtámadta a rohadt osztrák őket és elfoglalt egy 1-es várost. Erre kapituláltak és nekik lett a vazallus államuk, nem nekem. Bár még csak kezdő vagyok, úgyis rájövök mit miért érdemes csinálni. Ez tipikusan az a játék, ahol a sokadik játéknál is tanulsz újat.
Meg kell jegyeznem, hogy a Civ4-et 3-szor töltöttem le és egyszer sem sikerült belemélyednem, mert nem értettem dolgokat. Most negyedszerre megvettem a Chronicles-t, meg a BtS-öt és most nagyon bejön. 4-szer kellett nekifutnom. Valahogy mindig is éreztem, hogy bejönne, hát most üt:) -
Nem kötöttél véletlenül tűzszünetet és azt használták ki gyorsan?
Ha minden kötél szakad visszatöltés, vagy esetleg kultúrával agyonnyomni, a maradék városokat.
A vazallus államok nem nagyon termelnek kultúrát szerencsére. -
Na jól megszívtam.
Háborúba mentem az Inkák ellen, de a legjobb barátomat a Holy Roman Empire-t is megkértem, hogy segítsen. Leigáztam 2 városukat, de a sógorok nem akartak segíteni. Már éppen a fővárost ostromoltam amikor a szövetségesek megtámadtam egy 1-es Inka várost amire ezek a szerencsétlenek kapituláltak és Vassal state-je lettek a Holy Roman Empire-nek. Nem tudom folytatni a háborút, mert akkor hadat üzenek a barátoknak is. Ilyenkor mit szoktatok csinálni? -
Thanatos #5111 jól -
# Beyond the Sword includes some material from the previous Warlords expansion pack, specifically the core game features, but not the Warlords scenarios.[20]
Magyarán a Warlords játékmechanikai dolgai és személyek stb... benne vannak a BtS-ben is, csak a Mapok os Scenariok azok nem. Ez viszonylag elégnek tűnik így...
Jól mondom? -
lee56 #5109 Elvileg mennie kéne, csak az alap civ kell a BTS-nek tudtommal, ha a warlordsot nem rakod fel, max kimarad pár custom map vagy scenario. -
Sziasztok!
Meg akarom venni a Civilization Chronicles-t, és az lenne a kérdésem, hogy a Beyond the Sword kiegészítőt ha megveszem mellé még, akkor az működni fog-e az alapjátékkal, vagy kell a Warlords is. Sajnos a Warlodrs-ot nem találom sehol, csak a Chronicles-t meg a BtS-t.
Kösziii -
uwu #5107 Általában igen, azért klikkeltem rá reflexből.
De itt most nincs hal, se rák, se semmi... búza van, kukorica, meg rizs. -
lee56 #5106 Hmm én úgy tudtam a sushis adja a több kaja bónuszt, bár mondjuk attól függ miből mennyi kajád van éppen, de szép városka, grat :) -
uwu #5105 Az OCC mapokon is 30-35 szokott lenni a max.
Ez most azért lett ekkora, mert merchantokat farmoltam, ami +1 kaját is ad, ha belerakod a városba, ezt a végtelenségig lehet csinálni, csak nyomni kell a köröket. Egyébként meg el van cseszve, mert véletlenül sushi corporationt csibáltam creal mills helyett, úgy még nagyobb lehetne, de már nem érdekelt, mert akkorra már a gépeket is lenyomtam. -
És mi értelme farmot csinálni a város hatókörén kívül? Vagy van vmi mod, amivel nagyobb területre lehet kirakni az embereket egy városból?