5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• CyrSyS
    Windows XP Professional with SP3 HUN
  • NEXUS6
    Milyen Win verzió van fenn?
    Az XP alatt teljesen instabil volt a játék nálam is, szokásos MAF (memory allocation failure) üzenetek, amit soha nem tudtzam igazából megoldani. Viszont Vista alatt atomstabil. Leszámítva az ilyen patch + mod inkompatibilitásokat.
  • CyrSyS
    A fenébe! HELP kéne!

Közölték velem hogy a ROM 2.71 csak 3.19-es BTS patch-el megy. Ez eddig tiszta. El is indul a játék. Játszok játszok és fogja magát és kilép a játékból visszadobva az asztalra. Ez akkor történik megfigyelésem szerint mikor rákatt hogy új kör és az új kör kezdetével bejönne a TOP lista ki hányadik helyen áll. Mitől lehet ez? Gépem konfigja aláírásomban ott van, NVidia drivert is frissítettem ahogy a civfanatics oldalon írták de ez sem segített :( HELP HELP! TIPP...
  • Csokis
    Bocs, hogy itt teszem fel a kérdésem, de a Civilization Chronicles-hez mellékelt kártyajátékról nincs valakinek magyar leírása/fordítása? Szeretnék vele játszani, de sajnos nem értem. Lehet privátban is. Előre is köszi!
  • Samuel9
    Velem is ez volt. Aztán letöröltem a bts-od és a patchet. Feltettem a 3.17-et, aztán a 3.19-et, és igy működik.
  • NEXUS6
    Úgy értem, azt akartam kipróbálni, hogy 3.19 alatt működik a 2.60;)))

Csak belezavarodtam na!
  • NEXUS6
    Szerintem a 2.71-es csak a 3.19-cel megy, a 2.60 meg a 3.17-tel.

Érdekes nálam most nem fagy a 3.19 + 2.71 páros. Tegnap felraktam mindkettőt, mert a 3.17 + 2.60 esetében egyszercsak végtelen ciklusba esett a játékom. Nem fagyott le csak nem akart vége lenni a kőr kiszámolásának.

Csak azt próbáltam, hogy 3.17 alatt működik-e a 2.60, de az azonnali fagyás volt még betöltéskor. Valszeg fordítva is az van. Szerintem elég sok különbség lehet a program két verziója között, valszeg ha el is indul, tartok tőle, valahol le fog fagyni.
  • CyrSyS
    Sziasztok! ROM 2.71-el lenne gondom. A civfanatics oldalán azt írják hogy 3.19 BTS patch-hez van. Hallottam hogy ezzel a patchel sok gond van hát lehet belefutottam. Elkezdtem egy pályát játszottam vele egy ideig épp a Matematikát fejlesztem mikor kattintok hogy következő kör és fogja magát és kilép a játékból! A rom 2.71 fut a 3.17-es patch-el is ? Mert ha igen akkor újrateszem a játékot simán a 3.17-es patchel.

Előre is köszi a választ!
  • Samuel9
    Azóta már rájöttem, hogy a patch volt a gond. Feltettem a patchet, ment is egy darabig, aztán kiirtam, hogy az alkalmazs hibát észlelt, ezért leáll vagy ilyesmit. Azóta el sem indul a játék. Most megpróbálom a korábbi patchel egy korábbi ROMmal. Hátha működni fog.
  • NEXUS6
    Melyik patch van fenn a gépeden?
  • Samuel9
    Helló!

Tudnátok segiteni? Letöltöttem a ROM modot. Betettem a modokhoz, de amikor be akarom tölteni, akkor mindig azt irja ki, hogy a játék hibát észlelt, ezért leáll. Mit kell vele csinálni, hogy betöltse rendesen?
  • lee56
  • LSSAHPAUL
    Nem tettem még fel az új peccset :)
  • NEXUS6
    Én monnyuk tetem egy próbát az új patch-csel amíg szét nem fagyott teljesen a játék. Sok fejlődést nem láttam. A RoM modban sokkal több volt ilyen szempontból.
  • lee56
    És te már használod az új patch-t? látszik valami látványos AI fejlődés ezekszerint? Vagy tényleg csak te fejlődtél vissza? :D
  • LSSAHPAUL
    3 nappal ezelőtt játszottam egy haverral multit, 6 gépet tettünk be, rómaival voltam, hamar lett vasam és kb 12 pretoriánt legyártottam és nekimentem a töröknek.. szépen foglaltam a városokat, aztán egy nagy városnál megtörtént a "stalingradi fordulat" :P Ide oda állt a város, végül sok egységet vesztettem, asszem 2 db ot tudtam kimenekíteni.. innentől kezdve a gép szép lassan minden városát visszafogalta, majd már saját területem harcoltam.. Végül már csak a fővárosom maradt, amiben 5 great general is bevolt "nyomva" és 2 körönként szartam ki a pertoriánokat.. de kb 5 óra játék után azt is elvesztettem.. :p teljesen visszafejlődtem ebben a játékban :(
  • NEXUS6
    Na idáig tartott a tudomány!;)

Igazából én sem tudom őket használni. Nem nagyon volt olyan éles helyzet, hogy valamelyiknek is hasznát vettem. És ahogy látom a modderek sem veszik komolyan ezt a dolgot, mert pl berakták az ügyvéd egységet, amivel ki lehet írtani a városból a cégeket. Csak amikor használod egy hatalmas istencsapás, gyakorlatilag viharfelhő tűnik fel a város fölött, és valami szerencsétlenség biztos történik.;D

Hasonlóan mostohán van kezelve szerintem, mint a civic-ek, amikből semmi esetre sem szabad aszerint választani, mert jó a nevük. Az egyik modnál pl, mindíg megmaradtam a legalapabb civic-ek némelyikénél. Talán 1X vagy 2X változtattam államformát.
  • Carmang
    Bírom az okítást, jöhet még ilyen :)
    Mondjuk a Corporation értelmét elmagyaráznád? Civilopedia alapján sem értem. Elárasztják a városaim ezek a szemét külföldi befektetők :) oszt 12-15 aranyat vesznek el körönként, a +kalapács, és tudomány viszont szerintem nem elégséges ennek az ellensúlyozására.
  • NEXUS6
    Régebben én is eléggé defenzív voltam, szinte csak mint a SimCity-ben fejlesztgettem. Kifejezetten zavart, ha más megtámadott és nem tudtam azt csinálni, amit akarok. Ez olyan Monarch szintig talán megy is. Viszont fölötte olyan pofátlanul csal a gép, hogy képtelenség utolérni csak jól sikerült fejlesztéssel. Mostanra kifejezetten parazita jellegű játékot csinálok, ami mondjuk nem olyan elegáns, de jól esik baxtatni az AI-t, mert ma is volt olyan, hogy olyan 99,2% eséllyel támadtam valakit erre elhullok. Kapja be!
    Amúgy érdemes totálisan kiirtani az ellenfeleket, mert akkor megszűnnek a nemzetiségi gondok, kevesebb elégedetlen ember lesz a városodban, meg az esetleges barátai sem fognak állandóan téged macerálni.

A mai nap nagy tanulsága is az volt, hogy lelkiismereti gondok nélkül rá kell támadni az ellenfél akár a miénknél nagyobb seregére is, mert ha nem is irtod ki teljesen csak jelentősen legyengíted, akkor megpróbálja kimenteni a maradékot. Sérült egységekkel nem nagyon szeret az AI várost támadni. Ezt ki lehet használni.
    Eddig a városokat próbáltam felturbózni, úgy hogy a védelem kitartson addig, amíg esetleg az én a benti gyengébb seregemmel kiirtom, vagy túl nagy veszteséget okozok. De ez nem mindig jön be, 15 ostromgép ellen semmilyen városfal nem véd, és a városból sokszor nem tudsz elmenekülni végső esetben, ráadásul a megcélzott várost az utolsó leheletéig támadja, ha elkezdte, még ha nagyok is a veszteségei. De nem azok, mert a támadó előnyben van a collateral damage miatt.

Aztán, ha a gép 20-30 egységből álló seregét, akár több nekifutásra kirtod, akkor már ugye nem nagyon fog hipp-hopp új sereget elővarázsolni utána már csak végig kell gyalogolni a birodalmán és a városonkénti pár védőt elintézni.

Mivel a gép általában egyenletesen fejleszt, rá lehet gyúrni gyorsan 1 generációval fejlettebb egységekre, csak arra kell vigyázni, hogy ahogy foglalod el a birodalmát nehogy ő is kifejlessze ugyan azt. Ekkor egy darabig az extra előléptetések még kitartanak, de általában nem lehet nagyon megcsinálni, hogy háborúzik az ember, meg a fejlesztést is rendesen csinálja.(Hacsak nem nálad van 4 vallás központja is!;)))

Na mára tényleg abbahagyom az Okoskázást!;)
  • Carmang
    Kimerítő válasz, köszi :)
    Érdekes megfontolás ez az egy városos dolog... Én úgy szoktam, hogy új városokat hozok létre amíg van szabad hely a környéken. Ez 4, 5, esetleg 6 város. Aztán ha valaki megtámad, akkor védekezem, vagy ha van erőforrásom rá, akkor foglalok el tőle várost. De alapvetően defenzív módon játszom
    Ezek szerint mindenféleképp be kell támadnom valakit, hogy mielőbb összejöjjön a 10+ város.
  • NEXUS6
    De röviden válaszolva, normál pályán is olyan 10 városnál kevesebb nagyjából biztos bukás.

Ha egyedül vagy egy nagyobb szigeten/kontinensen, akkor ha isz. 1000-re nem tudsz egy 10-15 városból álló birodalmat kiizzadni, és a közelben sincs senki, akivel lehetne csereberélni, akkor nem sok mindent lehet tenni közepes nehézségi szint felett.
  • NEXUS6
    Általában mindíg legalább egyel több városom, és legalább egyel több lakosom van, mint a másodiknak, és akkor tutti a nyerés!

De a viccet félretéve és elővéve a tréfát, mostanában úgy játszom, hogy saját alapítású városaim szinte nincsenek is.
    A fővárost turbózom a maximumig. Először ráfexem a vallásra, minden vallást kifejlesztek, amit csak tudok, ez később pénzbevételt is fog jelenteni, de a kultúrát, meg a great persont is felnyomja, főleg hogy 3-4-5 vallás szent városa van egyben!

Minél előbb felépítem az Oraclet, mert az ad egy szabad felfedezést, ami mindig az Alphabet nálam. Jó pár kör eltelik, amíg a többiek is kifejlesztik, de addig csak én tudok tuományt cserélni a többiekkel, ha ügyesen csinálja az ember ez sokáig biztosítja, hogy te legyél a legfejlettebb.
    Nem árt ha a fővárosod a tengerparton van, mert akkor egy világító-toronnyal, a Húsvétszigeteki szobrokkal, meg a Colossus-sal kimeríthetetlen erőforrásod van, és még workert se nagyon kell építeni.

Amikor megvan a bronz, meg a vas, addigra a többiek is a közelembe érnek, de ha más nem van a környéken 1-2 barbár város, amin el lehet indulni. Mivel nem építek settler-t a város ilyenkor egyedül van ugyan, de hatalmas, és naggyon dúrva termelést mutat. Nem csinálok mást csak nyomatok valami erősebb egységet és sorra foglalom el a mellettem levő birodalom városait. Ha jól csinálom isz. 1000-re az enyém a legnagyobb birodalom, ami kb 2X akkora, mint az utánam következő. Ha nem, akkor azt is elfoglalom!;)))
  • Carmang
    Helló.
    Ti egy nyertes játékot hány várossal, és kb mekkora lakossággal szoktatok befejezni? Normál méretű, "kontinensek" mapon.
  • NEXUS6
    Most a RoM-ot tolom, ami asszem a legjobban fejlesztett ilyen mod, elég jónak találom. Sajnos 2 magos 3 GHz-es proci kell neki, meg sok RAM. De asszem közben ki is adták már a 3.19-es verzióját is.

Elég jól kiegyensúlyozott egységek vannak benne. Pl az alapjátékkal is ha a rómaiakkal voltál, felépítettél egy kolosszust, ami minden vizes mezőn extra aranyat ad, meg gyorsan megvolt a vaskohászat a légiósokhoz, akkor pont jó ütemben tudtad kinyirni az ellenfeleket, mert már az egész kontinenst betelepítették. Csak sorra el kellett foglalni a városokat. Gyak isz 1000-re már meg is volt nyerve a játék.

A roM-nál lejebb vették a légiósok támadóerejét, és bejött egy csomó újabb erősebb egység is (pl a lovasíjászok is erősebbek). Folyamatosan kűzdeni igazi élvezet, mert az előny csak időleges. Ráadásul van olyan opció is, csak mazohistáknak, hogy a technológia folyamatosan szivárog át. Vagy is bármennyire vagy a többiek elött, azok folyamatosan kapják ajándékba a technológiát, és nem kell hozzá kémkedniük sem. Ami végül is jogos, mert pl a jelenlegi világban is bármelyik elmaradott afrikai ország dönthet úgy, hogy nekiáll AK-kat gyártani, vagy hekkercsapatot szervez, hogy informatikai hadviselést folytasson és ehhez nem kellenek Dzsémszbondok;)))
  • lee56
    Habár nem próbáltam túl sok modot, nekem is tetszett a bőség az elején, de aztán a bugok, a belassulás, a kressh-ek, a balansz hiánya az új egységeknél, az ai bénázásai, picit elvették a kedvem :)
  • NEXUS6
    Hát inkább vissza is raktam a 3.17-et, a RoM mod pl. az újjal el sem indult! A régivel csont nélkül megy.

A modok általában tényleg rontanak a stabilitáson, de annyi új dolog van bennük az alaphoz képest, hogy én már nem is tudnék azzal jáccani.
  • lee56
    a modok többsége amúgyis ront a játék stabilitásán (úgy vettem észre), de majd megoldják, kijön új verzió a modból és jobb lesz, mod nélkül meg remélem nem lesz gond..
  • NEXUS6
    Moddal.
    Csak éppen ez a mod az utolsó win telepítés óta szinte eccer sem fagyott!!! Most meg kész vége. Van egy mentésem és nem tudok tovább menni, mert amikor elérek 1870-be lefagy és kész.
  • lee56
    hmm moddal, vagy anélkül? én most készülnék feltenni épp, ne ilyesztgessetek :)
  • NEXUS6
    De mint állat úgy fagy, szerintem most fogom visszarakni a 3.17-et.
  • zoleee20
    Sziasztok!

Nektek a 3.19-es peccsel nem fagy le néha a játék? Nekem a klasszikus szöveget írja ki, hogy a civ4....exe hibát észlelt, ezért leáll, a kellemetlenségért elnézését kérjük stb.
    A 3.17-es peccsel sosem volt ilyen hiba...
  • Kabcsi
    Sziasztok! Újraindítottam a Civ4 fórumot. Letölthetők a magyarosítások, a legújabb magyar civilizáció. Megkezdődtek a modok magyarosításai is, elsőként a Rhye's mod lett magyarra fordítva... Hamarosan jön a többi. A fórum elérhetősége:
    Civilizáció Fórum
  • ChuckYeager
    Amúgy szerintetek a "beépített" Next War használja az új patch javításait,tehát kompatibilisek?!
  • lee56
    Bizony van egy "pár" fix benne Aki nem multizik nagyon, annak meg főleg jó :)
  • uwu
    Jó kis peccs az, csak visszajött egy régi bug is.
    Nem lehet betölteni a multiplayer-es játékokat, nem lesz több hosszújáték haverokkal, mert azt általában nem sikerül lenyomni első nekifutásra.
    Marad a quick speed, meg a public.
  • NEXUS6
    A civfanatics.com-on van egy pár abból is.
    Amúgy először nekem se jött be a NWA grafikája, aztán megszoktam, most már az eredetit nem tudom elviselni.

Letöltöttem az új pecset (3.19) a RoM mod kabásból lefagy, meg az NWA is fagyogat rendesen!
  • ChuckYeager
    Köszi.Megnéztem.Hát elég csúnya,lehet inkább maradok az alap beépített Next War-nál.Az jó!!Még ha nincs is annyi lehetőség benne(amit a gép úgysem használ)
    Tud valaki egy grafikai mod-ot ami csak a grafot tuningolja,de az egészet?!
  • NEXUS6
    A BtS mods könyvtárába kell kicsomagolni, a játékban az advanced menüpont alatt választható a mod betöltése. A betöltés után simán kezdhetsz új játékot.

Amúgy most nyomtam egy játékot, sajnos elég sok bug van benne, talán ebben a watered verzióban javították, bár annyira nem rontották a játékélményt.
  • ChuckYeager
    Hali.
    Én is letöltötem a Next War Advanced v003 Water modot.
    De hogy kell elindítani,telepíteni???
    És megéri vele játszani.Vagy jobb az alap Next War??
  • NEXUS6
    A magam részéről továbbra is maradok a Next war advanced-nál. Marhára kiegyensúlyozatlan, de a legnehezebb szinteken így is kellően frusztráló.:D
    De legalább van esély a nyerésre!

Ennél is összevissza keverték a civic-eket, pl a leggyorsabb fejlődést biztosítónál egyszerűen nem tudsz pénzért, vagy a lakosság beáldozásával megvásárolni cuccokat!
    Érdekes.

Szal legalább nyerésre állok. Egy combosabb atomháborúval most állítottam le az utánam jövő nemzetet, mert kiba módon fejlesztett, amit egy 3X akkora birodalommal sem tudtam utolérni. Most a vazallusom és mínusz 90 pont körül van a teccési indexem nála, de legalább kicsit lelassítottam a gyereket.:)))