5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Sanko
    tudtok arról, hogy milyen lessz a magyar kiadás? kis füzetecske a leírással magyarázatokkal....technika térkép stb....
  • haxoror
    Eddig azt hittem hogy az egész játszható világ annyi amennyi a jobb alsó minimappon látszik de most kiderült hogy valójában sokkal nagyobb :)

Legalább is remélem hogy nem a minimapra van mindenki zsúfolva és a többi terület is játszható
  • haxoror
    Köszi

Nem a térképet fedte fel, a többi népet vagy kontinenst nem látom és a fog of war is megmaradt, hanem stonehenge után a scrollal nem csak madártávlatba tudok "kitávolodni" hanem az űrbe, az egész Föld egy éjfekete gömb de körülötte megjelentek a csillagok, csak a saját területeim világosak.
  • Guriga
    Sziasztok!

Ma megvettem Bécsben a CIV4-et... Ezek szerint nem kellett november 4ig várni...
  • Hmuda
    A városokat nég mező távolságra érdemes, mert akkor mindegyik kihasználja a maximális területet (város a középpont és a felhasznált területek mindig maximum két mezőre vannak onnan, de ezt láthatod is, ha behozod a város részletes adatait, mert a felhasználható területek világosak).

Személy szerint a farm/cottage/mine dolgokat mindig rábízom az automata workerekre, ők jobban értenek hozzá. :-)

Más: az a Stonehenge dolog bug lehet. Tudtom szerint csak az Apollo Program fedi fel a térképet.
  • haxoror
    Jaja arra gondoltam köszi, arra próbálok rájönni hogy milyen távolságra optimális a következő városokat építeni.
    Ja és farmból és cottage(?)ból mi a jó arány?

Más.
    Huge terranon megépítettem stonehenget és onnantól az EGÉSZ BOLYGÓT LÁTOM!
    Lehet hogy már rajtam kívül mindenki tudta hogy az egész bolygót meg lehet hódítani de én csak most jöttem rá és örülök ezerrel! :)

El is kezdem az iceage scenariót ehehhe
  • Hmuda
    Ha kultúra szintre gondolsz akkor 5 a max. Ha eléri az ötöt, akkor Legendary lesz a titulusa és beleszámít a Culure victoryba.
  • haxoror
    WOW

A város mérettől függ a terület amire lehet körülötte építeni?
    (sry a hülye kérdésekért de még csak most ismerkedem a gémmel)
  • robotnyk
    27nél tartok, még kb 60 kör van epicből
  • haxoror
    Mi a legmagasabb szint amire egy város fejleszthető?
  • Madmartigen
    Szerintem könnyű felismerni, akkora az arca hogy kilóg a fórumból... Bár az ilyenekre a legjobb ellenszer, le kell szarni...
  • Hmuda
    Legközelebb használd légyszi a "Válasz" lehetőséget. Ez kinek akart menni?
  • Madmartigen
    az értelmesebbje + a bunkó parasztok jól mondom? kiváncsi vagyok php-hez, programozáshoz mennyit konyítassz picim.. egyébként a problémát megoldódott
  • Hmuda
    Elvileg készül a magyarítás, de ekkora játéknál nem lepne meg ha jövő októberre készülne csak el.
  • LSSAHPAUL
    Sziasztok!
    Ős cives vagyok , évekkel ezelőtt megfogadtam ha megjelenik a 4 akkor megveszem mert nagyon sokat játszottam az 1,2,3. részekkel, annak idején csak a civ-1 miatt vettem számitógépet (commodorra nem csnálták meg) .
    Szóval várható hogy lesz magyar nyelven a játék ? mert akkor várok még picit..
  • joe69
    szinvak vagy mi, nem latod a pirosat
  • Lacc
    De nem tudjuk mi se
  • BYpsilon
    holnap delutan szivesen beszalnek, erdekelne multiba
    max addig leeresztem a tuzfalat
  • Verseghy
    Ha mentek játszani nekem föltétlen szóljatok, én temetöbe se megyek:)
  • Thanatos
    hát akkor ötletem sincs miért nem ment :/
  • Hmuda
    Gondolom holnap délelőtt mindenki temetőbe megy, szóval délután el lehetne kezdeni egy quick menetet, megnézni hogy mi az ábra és megbeszélni egy epic mecs lehetőségét (még szerencse hogy lehet menteni a multis játékot is).
  • Lacc
    Nekem is routerem van, mégis tudtam hostolni. Igaz én se játszottam sokáig, csak kipróbálás szinten ment a dolog. Hmuda már tényleg kellene tolni egy menetet :)
  • BYpsilon
    hat nem tom mi lehet a baja mert WoW-zni gond nelkul tudok

ez viszont annyi kapcsolatot nyitott, hogy IP Spoofing-gal letiltott minden nemu net forgalmat

majd masodik alkalommal, mar a jatek inditasakor a tuzfal komponens managere letiltotta, hogy valami modositotta a memoriat

szoval erdekes
  • Hmuda
    A kultúra mellé még extra segítség a békés területfoglaláshoz. Kicsit bele kell mélyedni és rájönni a nyitjára.
  • Attiska
    Hmuda,

De akkor mi értelme van hétféle vallásnak?
  • Verseghy
    Beléptem egy fasza multi szerverre, be is tudtam csatlakozni a játék menetébe, erre amikor mennék támadni hát nem kibasz a deskpotra?! Miért csinálja ezt?
  • Hmuda
    Akkor a tűzfalbeállításaiddal lesz gond, mert nekem is van tűzfalam és mindennemű probléma nélkül képes kezelni a multit.
  • BYpsilon
    probaltam, fellepni net-re de tuzfal allergias lett a civ4-re
  • Hmuda
    Igen. Mindegyik ugyanazt a hatást éri el az adott városban ahol az a vallás jelen van, tehát ha egy városban jelen van monjduk mind a keresztény és mind a taoista vallás akkor mindegy, hogy melyiket választod állami vallásnak, ugyanazokat a bónuszokat kapod érte.
  • Attiska
    Hmuda,

Azt hogy érted, hogy mindegyik vallás tökugyanazt éri el? Tök mindegy, hogy pl. a keresztény, vagy a buddhista vallást választom?
  • Verseghy
    Be tudtam lépni erre a 'virus a jelszó'ra de nemtudtam becsatlakozni a játékba. Nem a gép nemtudott, hanem én, nemtudtam mi hol van, elörök kellett volna ott lennem.
    Hát érted, örülök hogy végre gamélünk erre restartol a gép magátol, új poénja a civ4nek, hogy csak ugy kidob a deskpotra. Nagyon felbaszta az agyam..
    Hogy lehet azt megoldani, hogy ki kivel van? egyaltalán van ilyen? Ez hogy megy?
  • Hmuda
    Vannak államformák, a vallás csak egy kis apróság, mivel midnegyik vallás tökugyanazt éri el. Az államformát a civic-eknél tudod összerakni magadnak (sokkal de sokkal jobb mint a régi kötött rendszer).
  • Hmuda
    Hát ez a mai este nem éppen a multié volt. :-)

Kellene egy normális szervert létrehozni képes emberke.
  • Attiska
    Belenéztem gyorsan a játékba, jónak néz ki. Amit elsőre furcsálltam, az államformák (monarchia meg a társai) helyét átvette a vallás? Kerestem a különböző államformák leírását, de nem találtam a 'pedia-ban.
  • Thanatos
    hát ugytünik mgése szereti routert, sorry srácok :(
  • Verseghy
    Én fent vagyok
  • Hmuda
    Nem gond. Szerintem akkor msot mindenki menjen fel a lobbyba és ott majd megbeszéljük a maradékot.
  • Hmuda
    Na jó akkor majd megpróbálok én csinálni, de nem biztos, hogy a tűzfal miatt engedni fogja.
  • Verseghy
    Nekem nincs gamespy-om. Az baj?
  • Verseghy
    Tölem is