Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bronx South
Mindenesetre én még bízom abban hogy a net túl tágas már ahhoz hogy csak úgy lehessen cenzúrázni, lehet hogy van kínának pénze egy mindenre kiterjedõ tûzfal üzemeltetéséhez, de máshol meg nyakig a válságban a világ.

Mondjuk ez a helyzet mindaddig fent fog állni, amíg az internet ilyen USA-centrikus: abban a pillanatban, amint pl. a PayPal mellett megjelenik egy komolyabb online fizetési rendszer, amellyel az amerikai cégekre vonatkozó korlátozások kikerülhetõk, azonnal másképp állnának a helyzethez.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Nekem azzal vannak problémáim, ahogy a szabályaikat közvetett módon megpróbálják rákényszeríteni a világ többi részére például a keresõkbõl kivétellel, vagy az online fizetések blokkolásával.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Bronx South
De remélem tudod hogy ez mihez vezet. Ez csak a fedõstory, azt is eltudom képzelni hogy a kiadók csak a bábuk szerepét szolgálják, hogy az ilyen törvényeket lehessen mire hivatkoztatni. De ki a francot érdekel pár idióta jogvédõ ha meg lehet lovagolni a hullámokat, és totálisan lehet cenzurázni a netet aminek a vége az hogy csak azt látod majd amit fentrõl láttatni akarnak veled. Ki hiszi el hogy ez a mûsor az illegális tartalmak korlátozására megy ki ?? LOL

immovable
Link

Azért nem semmi, hogy, hogy zavarja a net anonimitása, és szabadsága a hatalmasságokat. (épp üzleti köröket)
arty
azért nem tanultunk róluk, mert a piramisosok kiirtották õket, még mielõtt bárki is megtanult volna írni, hogy lejegyezze létezésüket 😊

esetleg a busmanok és más törzsi formák jó példák rá, de szvsz életképtelenek, ha nem "rezervátumban" élnek

szóval nagyon szép dolog, hogy ha rendõrséget, katonaságot alkotunk, akkor az nekünk rossz, de ha meg nem alkotunk, akkor pláne végünk...

Forza.

Akkor kell kezdeni aggódni, amikor az NGM/Szíjjártó azt fogja nyilatkozni, hogy nem fogják megszüntetni. Merthogy akkor tutira megszûnik.

Persze.

Ez a holografikus társadalom úgy tûnik, ugyanabból a hibából indul ki, amibõl a kommunizmus is, azaz hogy egyenlõség teremthetõ az emberek közt, melybe azok bele is nyugodnak. Az egyes közösségek eltérõ erõforrásokkal eltérõ mértékben rendelkeznek, így az önellátás utópia. De már ott hibádzik az elmélet, hogy az egyenlõség az egyes emberek közt sem teremthetõ meg, mert különbözõ képességekkel születünk, különbözõek a hozzáállásunk és a céljank.

Én nem tudok neked konkrét példát adni. De már gondoltam rá, hogy végig kellene nézni azokat a társadalmi rendszereket, melyekrõl valamilyen okból semmit se tudok, mert nem divat õket emlegetni (rómaiakról bezzeg tanultunk). Biztos lesz közöttük olyan amelyik hasonlít arra ami holografikus-ként lett most meghatározva. Lehet hogy jó támpont az is, hogy milyen népeket irtott ki a nyugat (vagy annak "szövetségesei" - mert Kína is szövetséges).

szám szerint több (lesz), de ne felejtsék el, hogy egy évvel ezelõtt tízet megszüntettünk

Nem kicsit szakadt el a valóságtól...

immovable
Persze. Õserdei kis törzsek aki még mindig bunkóval bírják rá az arát a szexre. 😄
Inkább úgy mondanám, hogy mostanában különösen nem jön össze. Az EU hosszabb távon csak úgy maradhat meg, ha az integráció sokkal magasabb fokára lép, melybe bizony pl. olyan is beletartozik, mint az adózás egységes szabályozása, vagy épp a tagállamok gazdálkodásának kontrollja, hogy például a tagállamok igenis beledumálhassanak egy társuk költségvetésébe, ha az elkezd ész nélkül költekezni, ha már nekik kell kivakarni a sz*rból költekezni próbálót (lásd német -> görög).

immovable
Link. Azért nem semmi, hogy volt 4 évük a felkészülésre, láttak közben kirobbanni egy világgazdasági válságot, az arra adott válaszokat, azok hatásait és még így is csak adhoc intézkedések, kapkodás, fejetlenség, tanácstalanság van. Csak adóprésben gondolkoznak. Ja nem. Van nemzeti lobogóba csomagolt lószar.
Pluskast
Van rá példa is? Mármint a holografikus rendszerre kérdezem.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ezt se a vita kedvéért idézem:

Alapvetõen csak két stabil társadalmi forma létezik! Stabil alatt a szó fizikában használt jelentését értem, tehát azt, hogy nem "billen ki", vagyis fenntartható hosszú távon.
Az egyik a piramis alakú, a centralizált diktatúra. Ebben egy kézben van a hatalom, és mindenki más rabszolga. Mert félreértés ne essék, ezek a multimilliárdos bankárok ugyan sokkal jobb életszínvonalon élnek, mint te, de egyetlen önálló döntésük nincs. A piramis rendszerben mindenki eggyel feljebbrõl kapja az utasításokat. Kilépni nem lehet! Felfelé persze lehet lépkedni, ha elég ügyes és erkölcstelen vagy hozzá, de akkor is csak egy rabszolga maradsz, max neked is több rabszolgád lesz.
A másik alternatíva, a piramis struktúrával szemben, az a spektrum másik vége, azt úgy hívják, hogy Holografikus társadalom. Onnan kapta a nevét, hogy a hologramnak az az érdekes tulajdonsága van, hogy minden részletében benne van az egész. Minden kis szelet tartalmazza az egész képet.
A holografikus rendszerben nincsen központi hatalom, hanem az egészen kicsi közösségek is önellátóak, saját magukat fenntartják, és meghozzák a magukra vonatkozó döntéseket. Az összes kicsi rendszerben megvan minden tudás, ami a nagy rendszerben is megvan.

<#bohoc>

Pluskast
Mostanában valahogy az sem akar összejönni😊

Az EU-ban nem is a kultúrákat kell egyesíteni, hanem a politikai akaratot és a gazdasági célokat.

Nem vitáztam veled. Leírtam az álláspontomat, te meg leírtad hogy nem értesz vele egyet, mert a középkor ígymegúgy. Én meg válaszként visszaírtam, hogy sajnálom, de ezzel most nem állok le vitázni, mert ez szerintem sztereotípia, és ehhez most nincs kedvem.

Bronx South
Ha kitörne egy 3ik vh, elsõsorban a szlovákok lennének azok akik közvetlen minket kínálnának meg kihasználva az alkalmat, és ez legyen a válasz a kérdésedre, mármint hogy milyen irányból.

Továbbá hülye kérdés volt, nem tudom hogy észrevetted-e hogy jelenleg elsõsorban a nagyhatalmak közt van feszültség. Nato tagság, ENSZ és társai pedig ide vagy oda, az EU tag országok se tudtak igazán összekovácsolódni, mindenkinek más más érdeke van, más kultúrákat nem is lehet egyesíteni, pedig az EU egyik mellékes de mégis fontos úgymond háttér célja ez lenne. Eddig nem nagyon teljesült szerencsére.

bár érez fantáziát a magyar mezõgazdaságban, de szerinte ennek kiaknázásához sürgõsen liberalizálni kell az agrárterületekkel való kereskedelmet, be kell engedni a külföldi szakértõket, technológiákat sõt a külföldi munkaerõt, akár parasztokat is,
<...>
A legrosszabb megoldás szerinte az, ha most az államok elkezdenek külön utakat járni, protekcionista politikát követni, és megpróbálják visszaszorítani a piacokat. Mert noha a piac távolról sem tökéletes, de a történelem bizonyítja, hogy végsõ soron mindig a felerõsített államhatalom követi el a legsúlyosabb, az elõbb kereskedelmi, majd valóságos háborúkhoz is vezetõ hibákat.

Üdv a vadliberális globális karvalytõkések klubjában! <#eplus2>

arty
Merrõl vársz támadást?

Forza.

Bronx South
Szóval semleges vagy, értem.

Egyik idióta, a másik idiótát nem tudom de lehet hogy keverem a Merkellel.

"Nincs alátámasztva semmivel" - Akkor olvasd el mégegyszer.

"csak én nem hiszem el." - Majd mikor fedezékbe kell vonulni, remélem akkor majd elhiszed.

arty
Eddig nem az jött le, hogy te a nem/de/nem/de vitákat preferálod, ezekszerint mégis.

Nem.

Forza.

immovable
Am nem vagyok baloldali. (lehet nem is nekem szántad ezt a részt persze)gumiban viktor királyunk uralkodása elõtt a "meddig lehet elmenni" topikban ugyan ezt kapta tõlem a gyurcsány féle bagázs is, de az a topik kihalt már

Ki az a két "idióta" és mikor, kik?

Mert vicces az a tömény "rettegés" ami cikkbõl sugárzik. Nincs alátámasztva semmivel, csak konteó, nwo, találgatás. Ami persze nem baj, csak én nem hiszem el. Ennyi. Merkel meg semmi extrát nem mondott, válságok könnyen háborúba torkollnak..
Nem tudok angolul, a gugli fordítóra meg nem hagyatkozom inkább, majd délután utánanézek valami magyar verziónak.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Elnézést, EurópaI Tanács.

Könyörgöm... Az Európa Tanácsnak mi köze a Biztonsági Tanácshoz? Mondom, hogy 54255-ös hozzászólás, ott a link a Biztonsági Tanács 2011-es határozataihoz.

Nézd, te abból indulsz, ki amibõl csak akarsz. Ha én leírom, hogy nincs szükség azokra az intézményrendszerekre, melyektõl való függés fogságban tart minket, akkor te ijesztgethetsz azzal, hogy de ez rossz nekünk, mert ezzel visszatér a szörnyû középkor. Én meg ha nem baj, nem állok le veled vitázni. Ennyi.

Pluskast
Háború elõbb vagy utóbb biztosan lesz. Azt már most látni, hogy ez a gazdasági modell tarthatatlan. Ott van pl. Olaszország. 1900 milliárd eurós az államadóssága! Elég ha csak õk bedõlnek és bukik velük az egész Eu. Utána meg isten tudja milyen politikai irányvonalak kezdõdnek...

arty
Mit lehet olyan kijelentésre írni, hogy "Nincs szükség rendõrségre, egészségügyre, stb civilizációs vívmányra"?

Írjam azt, hogy igazad van?
És haljunk bele egy lábtörésbe?

Forza.

Bronx South
Nem értem... van itt egy baloldali csoportosulás többségben ami bizonyos emberekbõl áll. Ez a csoport kézzel lábbal hadonászik, de a nagy hadonászásban néha saját magát veri szájba. ezt a linket most miért kellett ? És mi van a két idiótával akit korábban úgymond elneveztetek idiótának ?

(4) Az (1) bekezdéstõl eltérve, a IV. mellékletben felsorolt tagállami, hatáskörrel rendelkezõ hatóságok engedélyezhetik a közös katonai listán szereplõ árukhoz és technológiához, vagy a belsõ elnyomás céljából felhasználható felszerelésekhez kapcsolódó technikai segítségnyújtást, finanszírozást vagy pénzügyi támogatást Líbiában személyek, szervezetek vagy szervek számára, amennyiben a hatáskörrel rendelkezõ hatóság úgy véli, hogy ennek engedélyezésére szükség van Líbiában a polgárok vagy támadás veszélye alatt álló polgárok lakta területek védelméhez, feltéve, hogy az érintett tagállam arról elõzetesen értesítette az Egyesült Nemzetek fõtitkárát.

Ez az?

És a lázadók nem gyilkoltak/nak civileket? Vízvezetéket bombázni vajon engedélyezett az itt megfogalmazottak szerint? Az al-Kaida már nem is maga az ördög?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

arty
Leírtam: 5%-os hiány -> vágjunk mindenen 5%-ot.

A többit "megoldja" a világgazdaság.

Forza.

Volt olyan jó, mint #54266!

Bronx South
Van rá esély, bár az usa amúgy is fészkelõdik annyit és alattomos módon keveri a szart hogy elõbb fog kitörni egy 3ik vh, mindenesetre ez inkább csak ilyesztegetés, valakiknek még fontos az az euró azt be vannak szarva.

Pluskast
Ezt olvastam. Nos.. igen x aktákban valóban jól nézne ki. Á la Da Vinci kód😊

arty
Terelõgép.

(na, milyen volt?)

Forza.

immovable
Az semmi. Ennél már durvább a helyzet. Link. - az x-aktákban persze. 😄

arty
aztakurvaélet 😞

Forza.

Pluskast

Bronx South
lol

Bronx South
És mihez van kedved ? Adóságban ülve tárgyalni az ország helyzetét egy fórumon ? A múltba meg miért is megyünk, mennénk ? Nem azért ahogy te beállítanád hogyha ezt a kérdést megválaszolatlanul hagyom, nem azért mert nem azonosultunk a rendszerrel, hanem azért mert le van építve az ország gazdasága, nincsen alternatíva amire lehet támaszkodni, nincs bevételi forrás. De kérdem én hogy a rahedli hitel kielégítõ bevételi forrás ? Vagy úgy is mindegy mert majd a paraszt kifizeti nem ?

Pluskast
Azon nem is, csak Garfield még nem tudja mi vár rá😊

Szerintem is! <#vigyor2>

"de ez még mindig jobb a semminél"

Hát persze. :-)

immovable
LOL
Könyörgöm, 54255-ben ott a link a 2011-es határozatokról.

Ne aggódj, nem kezdem újra. :-)