61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
remark #55900 A kétharmad bármikor megváltoztatja. -
remark #55899 Merthogy ilyen büntetőjogi kategória jelenleg nem létezik, az is biztos.
Komolyan nem vagyok képes felfogni hogy mit nem lehet azon érteni, hogy ha Magyarországon előáll a kellő akarat, akkor Orbánékat (vagy akármelyik másik magyar embert) felelősségre lehet vonni. Európát viszont nem tudod felelősségre vonni, akármit is csinálsz, hiába akarja Magyarország 100%-a, akkor se lesz semmi belőle.
És mivel nem értem hogy ezen mi nem érthető, így a további vitának se látom értelmét. -
Ronny #55898 Már a III. Gyurcsány kormány címet sem érdemlik ki... -
#55897 Olajipari mérnök, 2,4 milliós kezdőbérrel -
Ironman2 #55896 Alkotmánybíróság vagy az Európai Bíróság elmeszeli és kártérítésre kötelezi a magyar államot, viszont a központi kasszában ehhez nincs elég pénz, akkor 2012-től nekünk, adófizetőknek kell állnunk a cechet. -
#55895 Igaz. A király már levelet is küldött nekik. :) -
#55894 "Mi lesz jövőre?"
Nyugdíjemelés.
A ciklus közepén vagyunk.
El lehet képzelni mi lesz majd a választáskor:( -
ManoNegra #55893 Ha az elmúlt huszat írtad volna... -
#55892 valóban ugy látom, hogy a magyar képtelen megoldani a saját helyzetét. és az elmult 60 év engem igazol :P -
#55891 kétharmados törvényt ugyan ki tud majd megváltoztatni? -
#55890 jah, csak ők vszeg nem stadionokban fektettetik a pénzónket, ami jó -
#55889 Az eredeti éves terv dupláján a deficit
Mi lett volna itt, ha nincs a kommunista időket megszégyenítő magánnyugdíj einstand. Mi lesz jövőre? -
#55888 Matolcsy-idézetekkel roadshow-zik a kormány - Az IMF-hitel valójában egy védőháló, amire csak a növekedés biztosítása miatt van szükség, 2010-ben viszont el kellett küldeni őket, hogy ne legyenek megszorítások. A kormánytagok megkapták Matolcsy kulcskifejezéseit, amelyekkel meg kell győzniük az embereket.
Minek? Az orbánista fidesz droidok bármit megesznek amit a főnök szarik, nem kell nekik magyarázni. A többi úgy is látja, hogy hazugság az egész. -
#55887 [URL=http://vastagbor.blog.hu/2011/11/22/koszonjuk_hogy_csak_keveset_kell_fizetnunk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_23&utm_campaign=index]Ha ezt annak idején az MSZP csinálja, a HírTV végtelenítve adta volna Pelczné Gáll Ildikó "A Gyurcsány-kormány megöli a meg sem született gyerekek ezreit" című beszédét, abban biztos vagyok.
De a szociknál csak felmerült a bölcsődei térítési díj bevezetése, végül nem lépték meg.
Szemben a Fidesszel.
Persze tőlük jó a bölcsődék fizetőssé tétele, még véletlenül sincs szó nemzethalálról, a családok újabb bőrének lenyúzásáról, az embertelen, pénzközpontú nyugat majmolásáról, vagy bármi hasonlóról.
Elvégre ez a gyorsnaszád.[/URL] -
#55886 Így szabták összevissza a jövő évi adózást
Azoknak sem lesz könnyű betartani jövőre az adószabályokat, akik szeretnék: a januártól életbe lépő törvényt még az utolsó pillanatokban is több mint száz módosítóval változtatták, a végleges szabályokat még a vezető adótanácsadó cégek is nehezen dolgozzák fel néhány hét alatt.
A kiszámítható gazdaságpolitika. -
#55885 Az olaszoknak rendesen kijár, Genova után itt a következő. -
#55884 Kínaiaké lehet a Budapest Airport
Nem tudom mennyi jelentősége van, mert már egy amúgy is külföldi kézben lévő részvénycsomagot vennének a kínaiak. -
Ironman2 #55883 Miért,lesz más lehetőség? -
#55882 Meg kell szavazni 2014-ben is. :) -
Garfield #55881 Tényleg? Mi alapján? Merthogy ilyen büntetőjogi kategória jelenleg nem létezik, az is biztos. Kollektíve csúnyát gondolunk az anyjukról?
Tudod, ahogy bizonygatod ezt, olyan, mint a manyupos lenyúlás kapcsán az agitprop által hangoztatott szabad választási lehetőség: elvi szinten megvan, csak az a cudar valóság mutat mást. -
remark #55880 Magyarország saját hatáskörben dönthet bárhogy Orbánt illetően most vagy 10 év múlva akár. (Nem akarok tippeket adni.) "Európát" viszont nem tudom hogy szándékozod kiosztani akármilyen formában is.
A felelősségrevonás pedig nem azt jelenti, hogy a kenyér amit tavaly jogtalanul megevett, az egy valamilyen döntés hatására újra az asztalon terem érintetlenül. Nem. Amit megevett és eltankolt, annak annyi. Ezt akartad hallani? -
Garfield #55879 Összehasonlítás a FIDESZ-szel: Légyszi mutasd meg, hogy milyen formában lehet majd felelősségre vonni Orbánt vagy Matolcsyt azért, ha a kormányt elmeszelik az unorthodox gazdaságpolitikája eredményeképp, és az az országnak ezer - de legalábbis párszáz - milliárdba fog kerülni? Tessék? Hogy mi? Nem kell rájuk szavazni 2014-ben? Köszi. Mostmár minden sokkal jobb. -
#55878 Azt hiszem tá már megint a saját értékrendednek megfelelően akarod eldönteni hogy mi nem, és mi való ebbe a topikba. Akkor milyen kényszerítőről írsz most ? Ja hogy tiltva vagyok a te gépeden... akkor megmarad költői kérdésnek. -
remark #55877 Tehát ilyen szerződésekkel operál Európa. Össze lehet hasonlítani a fidesszel. -
Garfield #55876 Gazdasági világválságos topikban válaszolok, mert úgy érzem, hogy megint rá akarod kényszeríteni a témádat erre a topikra. -
remark #55875 EURO: stabilizál-e az ESM „mentőcsomag”?
Az Alap minden nemzeti jogrendszertől független. (1. cikk, 27. cikk) Maga az Alap és munkatársai jogilag érinthetetlenek (30. cikk) és minden fajta társasági- és jövedelmi adótól mentesek (31. cikk) és sehol senki által nem foghatóak perbe, mivel az egész világon nincs számukra illetékes bíróság…
(...) Az euro-tagországok ezzel a szerződéssel Merkel és Sárközy vezénylete alatt abban állapodtak meg, hogy ez a demokratikus úton ellenőrizhetetlen, jogilag immun és a polgárok által nem felülvizsgálható EU-hivatalnokok korlátlanul lenyúlhassák a nemzeti államháztartásokat.
Amíg az egyik irányba nézünk (Fidesz vagy épp IMF hitel) addig lenyúlják az egész országot egyben. Régi taktika. -
remark #55874 Azzal amit leírtam. Belenéztem az eredeti tervezetbe, amiben ott van hogy senki sehol nem kezdeményezhet eljárást az ESM ellen. Ha úgy döntenek pl. hogy Magyarország fizet, akkor Magyarország fizet. Kész. Nincs apelláta. Ehhez képest mi azzal ijesztgetjük egymást, hogy elveszik a betéteinket. (Miközben a bankcsődök és az infláció miatt már egyébként is folyamatos a fosztogatás, de azt már megszoktuk, így az nem fáj.) -
Garfield #55873 És pontosan mely részével is van problémád? -
remark #55872 A kínai nagy tűzfal mintájára...
Ártatlan áldozatai is lesznek az amerikai kalóztörvénynek
...képmutató lépés lenne az Egyesült Államoktól az internetszűrés bevezetése, hiszen az Obama-kormány többször elmarasztalta az internetet cenzúrázó rezsimeket... -
remark #55871 A felelősségre vonásról volt szó. Ha a fidesz olyan törvényeket hozott, amelyek lehetetlenné teszik a felelősségre vonást, akkor ezeket a törvényeket vissza lehet csinálni, ha megvan erre az akarat.
Példa: ESM. -
Garfield #55870 A példákat arra értsd, amiket állítólag vissza lehet csinálni. -
Garfield #55869 Pl. manyup-pénzek, telekom- és bankadó, végtörlesztés...
Egyébként ezekre a szerződésekre tudnál konkrét példát mondani? -
remark #55868 Nem hiszem hogy általános az ma Magyarországon amit látszólag te képviselsz, ami nem más mint hogy még a gondolatát is elutasítjuk annak, hogy egy magyar ember valamit meg tud oldani.
Erről eszembe jutott egy Pap Gábor előadás, gondoltam visszakeresem, hogy miről is volt szó, erre ezt találtam a Pap Gáboros jegyzeteimben:
Amikor 2 verzióval ismertetnek meg, és a egyiket tiltják és köpködik, és az ember látja, hogy amit engednek, az rossz, akkor a tiltás feloldása után automatikusan követelni fogja a másik verziót.
Fidesz vs. IMF téma neked is beugrik erről? Vagy a mostani Fidesz vs. Egyesült Európai Államok téma?
A fenti gondolat egyébként a kommunizmus vs. kapitalizmusra vonatkozik.
Na de végül megtaláltam azt is amit kerestem:
A hősének, majd a históriás ének szép lassan kihal. Tehát a férfi főhősű, társadalmi kérdéseket megfogalmazó műfaj visszaszorul.
Magyarul annak még a gondolati formája is kivész a társadalomból - már a Középkor végétől -, hogy egy magyar férfi valamit jól, helyesen és erkölcsösen tudna megvalósítani. Az egyetlen ami marad - az Újkorban -, az a betyárballada.
Na de mitõl lehet egy betyár (egy rabló) hõs? Attól lesz hõs, hogy egy bizonyos korban már csak õ képviselte a magyar erényeket. Vannak bizonyos analóg vonásai annak a kornak és a jelen kornak. Honnan szerzi a betyár azt, amit elrabol? Kinél van a vagyon abban a korban és a mostani korban? A magyarnál, vagy a nem magyarnál? A betyár ember volt, emberi magatartásformát képviselt. Az elfogott rablók vezére a bíróságról kimenet még visszafordult és azt mondta: jól nézzenek meg, nehogy ártatlanok szenvedjenek miattam.
Még a betyár is tisztességesebb mint korunk "hősei", etalonjai, vezetői. Na de ez az egész valahol elkezdődött. Nem? -
remark #55867 Európa olyan szerződésekkel dolgozik, ahol ki van kötve, hogy sehol se lehet jogorvoslattal élni. Amit viszont a fidesz csinált, azt vissza lehet csinálni, ha lesz aki azt akarja. -
remark #55866 "legyen tervagzdálkodás"
Ha Brüsszel és az IMF fogja eldönteni hogy mikor mire mennyit költhetünk, az lesz a tervgazdálkodás. -
#55865 ha követted a fidesz munkásságát, akkor tudhatnád, hogy az már megszűnt :( -
remark #55864 Azt írta, hogy az esély szűnik meg. És ezzel nagyon pontosan fogalmazott. -
Garfield #55863 [URL=http://hircsarda.blog.hu/2011/11/21/tevedesbol_kerte_a_kormany_az_imf_segitseget]A félreértés szerencsére hamar tisztázódott, Orbán viccesen úgy kommentálta az ügyet, hogy legközelebb inkább a "szúrnám" kifejezést fogja használni, kivéve, ha Hende Csabának akar üzenni, mert még a végén lerohanjuk Suriname-ot.[/URL] -
ManoNegra #55862 Igaz, ennél is kevesebb lehetőség lesz. :D -
#55861 "felelősségre vonás esélye szűnik meg."
ezt hogyérted?
talán jelenleg te látsz felelősségrevonást?