Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak kérdezem, melyik jobb megoldás az EU szempontjából?

1. A Görögöket hagyják had népszavazzanak, borítékolható végeredmény kikerülnek az eurozónából, magukra maradnak...

2. Megmentik õket, amivel még egy darabig kihúzzák, viszont a többi ország (olasz, spanyol, ír, portugál) pedig elkezd gondolkodni, hogy a "láblógató helótákat" mi mentjük meg akik szinte ugyanúgy bajban vagyunk, majd elkezdik követelni hogy az õ adósságukak a felét is tessék elengedni. Teljesen jogosan teszem hozzá.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Neked is szívbõl ajánlom:
Occam borotvája

Egy lépéssel közelebb a világ megértéshez.

Pluskast
Nem a méret számít, hanem a bizalom. Ha egy euro fizetõeszközzel rendelkezõ ország bukik, akkor megrendül az euróba vetett piaci bizalom, ergo a befektetõk az eurót nem tartják biztonságos valutának (dominó effektus). Nem hiába létezik az a szabály, hogy ahhoz, hogy egy eu-s ország belépjen az euro zónába, ahhoz bizonyos gazdasági feltételeknek meg kell felelniük. Görögország már a kezdet kezdetén nem felelt meg, csak ugye a gazdasági mutatókat meghamisították.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Trade
Micsoda dolog az hogy egy ilyen kis méretû ország mint Görögo. fogja bebuktatni az Eut.Nem hiszem el hogy egy ilyen kisméretû befolyással rendelkezõ ország csõdje fogja megingatni a nagy Eu-t.
Ez is csak egy mondvacsinált ügy amire majd rá lehet fogni mikzben valakik már sütögetik a a pecsenyéjüket az Euró veszteségbõl(ugye nem kell mondanom hogy ilyen és ehhez hasonló ügyletekbõl szedte meg magát Soros)

Pluskast
Kíváncsi lennék, hogy ez a f*** kalap akkor is ezt mondja majd, ha eléri a 65 éves kort....

Márpedig nagyon valószínû, hogy el fogják utasítani.

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Danny1987
Megkopszatják a nápolyi pizzások a politikusokat

"A megszokott ár majdnem harmincszorosát számolják fel a politikusoknak a nápolyi pizzériákban: az éttermek így kívánják éreztetni a gazdasági válságot a jól fizetett szenátorokkal és képviselõkkel."

arty
mindegy meddig várnak, sose csak a konkrét hibások fognak szívni 😊 sõt, õk fognak legkevésbé, hiszen vszeg már most van tartalékuk valami offshore számlán....

---

ManoNegra: szerintem mindenképpen befognak, de ha elutasítják a segítséget, akkor azonnal - viszont õk azt hiszik, hogy azzal nyernek kis idõt, hiszen nem lesz EU-s megszoritócsomag aznap 😊

Forza.

Pluskast
Egyébként ha már a görögökrõl van szó😊

Az EU új kezdeményezése: 500 euróért fogadj örökbe görögöt!
Ezért a pénzért ÖN helyett megcsinálja mindazt, amire nincs ideje!
- délig alszik;
- újságot olvas;
- kávézgat;
- beszélget a politikáról és sportról;
- délután szundikál;
- bárokba és éttermekbe jár;
- táncol;
ÉS ÖNNEK VÉGRE LESZ ANNYI IDEJE, HOGY NYUGODTAN REGGELTÕL ESTIG DOLGOZZON!

Nem akkor fognak becsõdölni azonnal ha elutasítják a segítséget?

Pluskast
Nézd. Szerintem a görögök becsõdölnek. Az, hogy ez kinek köszönhetõ? Az ország vezetõinek mindenkép. Azért azt még a mi magyar politikusaink sem merik megtenni, hogy hamis gazdasági adatokat küldenek az eu-nak. A görögök most megisszák a felelõtlen gazdasági politikájuk levét. Szerintem ezen változtatni nem fognak tudni, és ahogy te is írtad az átlagember pontosan azért fog nemmel szavazni a csomagra mert azt mondja, hogy ma még ne.

arty
tegnap 20, ma 30, vagy holnap 50ezer? melyik jobb?

a görögök majd szavaznak és azt mondják "szarni rá, csak ma még ne" ...

Forza.

polluxware
is mi van ha ez az egész tudatos?

emlékszik még valaki arra amikor 2006ban nem viki lett a sirály? emlékszik még valki arra ,hogy milyen morcos pofival távozott miközben a szemrehányást kapott 1+1emberes nép elkezdett óbégatni?

mi van ha direkt ilyen félnótásokat nevezett ki, akikkel ügyesen shortolt már egyet majd megprószál megpattanni

senkinek nem fura hogy miért nem voltak ezek itthon okt. 23-án?

és nem csak viki...

sztem most kezdik felmérni mikor kell szaladni

immovable
orbánt csak a hatalom érdekli. Ehhez a nyugdíjasok a kulcs. Ennyi. (minden politikus ezt csinálja/csinálta, nem is jutunk 5-rõl a 6-ra)
Nem véletlen, hogy mi is ott tartunk ahol...

A "mainstream médiában" egy percnyi Heim Péterre/Bokrosra jut két óra DrábikCsáthBogárRónaMatolcsy féle voodoo közgazdaságtan.

szóval: anyám vagy a lányom? :/

Azt hiszem ennél sokkal egyszerûbb a kérdés: évtizedes agónia, folyamatosan döglõdõ/erodálódó gazdaság, a mostani aktívaknak idõskori nyomor és a legsötétebb balkáni viszonyok az unokáknak. Ezzel szemben áll egy ~20%-os nyugdíjtömeg csökkenés.

Ezzel persze még nem oldódik meg az összes problémánk. Az adórendszer, a közigazgatás, az oktatás és a közösségi közlekedés reorganizációja kezdetben mind igen költséges mulatság.

Orbán Viktor tündöklése és bukása

immovable
Ó, majd mindjárt megjelenik kedvenc házitrollunk és felvilágosít, hogy ezt csak a mainstream média adja a szádba és ez csak a cionista, karvaj-tõke által keltett hisztéria és válság, melynek célja az új világrend bebetonozása Mulder és Scully igyekezete ellenére.<#gonosz1>
Pluskast
Valószínüleg nem, de ez a 30 ezer ember hova fog elhelyezkedni? Kétlem, hogy 1 éven belül újra lesz munkájuk. Azon kívûl meg az amúgy is padlón lévõ gazdaságnak sem tesz valami túl jót ez a 30 ezer munkanélküli, plussz még a hozzá csapodó több ezer (tízezer?) újabb ember akik elveszítik az állásukat a 120 milliárdos segélynek köszönhetõen. Egyébkén minden gazdasági szagértõ azt mondja, hogy ez a segélycsomag sem fogja kihúzni a szarból a görögöket, mert 2020-ra képtelenek lesznek visszafizetni. Az az érzésem, hogy ezzel csak adtak egy pofont a szarnak.

A görög gazdaság saját erõbõl még a magyar életszínvonalat sem tudná kitermelni(az import nagyságrendileg azonos a magyarral viszont az export csak az itthoni negyede!!!). Ennek fényében azért több, mint érdekes a helóták valósághoz való (v)iszonya.

Milyen is az államcsõd?

Azonnali, 60-70 százalékos infláció, tömeges munkanélküliség, a megtakarítások elértéktelenedése, a középosztály megszûnte – ez lehet egy valutaválsággal kezdõdõ államcsõd hatása. A kilábalás pedig nemcsak lassú, de kétséges is. Az FN Argentína és Izland példáját vizsgálta. Magyarországon nincs ekkora vész, végsõ esetben az EU-ban bízhatunk.

A jóléti drogozás öl, butít és nyomorba dönt...

arty
vajon 1 év mulva, az akkori drachmában kapott fizuja ér majd annyit, mint mondjuk ma egy 60%-al csökkentett, EUR-os?

Forza.

Narxis
Itt sincsenek üres éttermek, a meki pl. mindig tele van. 😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Danny1987
Danny1987

Pluskast
Lehet, bár azért pont ma olvastam, hogy ez a 120 milliárd eurós segélycsomag igen drága lesz. 30 ezer embert kell elbocsájtaniuk a közszférából egy éven belül úgy, hogy közben a fizetésüket 60%-al csökkenteni kell. Ez csak 1 kitétel. Szóval az ország vezetõi helyében én is megkérdõjelezném, hogy valóban kell ez? Persze más kérdés, hogy a felelõtlen kormányzati költekezés és nemtörõdömség következtében jutottak idáig.

immovable
Nem baj, majd a király kézrátétellel meggyógyítja a hazát.
Pluskast

arty
magyarország következõ 12 hónapja...

nem merném ráhúzni, hogy pesszimista 😞

Forza.

arty
kritikáért kirúgják

„Nem állapot Tardon, hogy van egy háziorvosa, aki köztiszteletben álló személyiség, szakmailag magas kvalitású, de a falu életét, a képviselõ-testület munkáját minden alap nélkül kritizálja, bírálja.”

Forza.

Régi Hofi poén, még viktorunk elsõ uralkodásának idejébõl, de még mindig jó! 😊
A másik, amit szintén Hofi mondott:
"Mi a különbség orbán viktor és Isten között? - Isten nem akar orbán viktor lenni!"
pedobear
Obama meghívja a mi Viktorunkat. Mutatja neki az országot, egy galériába is elviszi.

Az egyik kép elõtt megáll Viktor és kifakad:
-Ah! Egy magyar puli!
-Nem Mr.Orbán! Ez egy amerikai staffordshire-terrier.

Következõ kép elõtt.
-Ah! Ezt már megismerem! Ez egy magyar szürke marha!
-Nem! Ez egy amerikai Longhorn szarvasmarha.

Megáll a Viktor és felkiált:
-De ezt már csak felismerem! Ez egy magyar cigány portréja!
-Téved Mr.Orbán! Ez egy belga tükör!

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Ez mehetne Bronx South-nak, de akkor meg az lesz a baj, hogy megint megy a zorbánozás. <#eplus2>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

arty
kösz az infot 😊
nekem csak B C van, de ha nagyon nagy gáz lenne itthon, leraknám buszra és uzsgyi. jó tudni 😊

multhéten kollegákkal eléggé kibolrultunk, 18 éves korunk óta melozunk, az ország top-20% adózói vagyunk, 65 éves korunkra 47 évnyi meló után viktor szerint-miatt nem érdemlünk majd szinte semmit... és az alkotmánybíróság tartja a pofáját, nincs aki "felszólaljon", hogy héló, ez így nem teljesen okés. hogy talán az én javaimat nem kéne odaadni a devizahiteleseknek, a nyugdijasoknak, a lézerblokkolósoknak, haveroknak, MINDENKINEK.

luzernek néznek, mert luzerek is vagyunk :/

Forza.

Orbán újabb öngólja

Szerintem ez a vikike elhagyta a kavintonját valahol... 😄
Hegi90
"inkább nézzenek csicskának külföldön, mint komplett idiótának a saját hazámban."

true

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hosszú idõ után végre olyan csige hozzászólás(ok), amikkel maximálisan egyet értek.
Az angliai munkavállalás tényleg olyan, amilyennek leírja. A buszokról nem tudok nyilatkozni, de infós-sales-es vonalról igen. Sajnos London magasan a legdrágább, de pl. dél-nyugaton sokkal barátibb árakért van minden: lakás, kocsi, kaja, ruha, stb.
Persze, mindig is érezni fogod, hogy csak egy bevándorló vagy, de inkább nézzenek csicskának külföldön, mint komplett idiótának a saját hazámban.
Pdig egyszerû.

A politikai elit - kormányerõk, ellenzék - gyávák meghozni a szükséges, nagyon durva megszorító intézkedéseket. Kibújásképp népszavazással oldják meg a dolgot tudva, hogy az istendadta nép az "Akarsz-e szarabbul élni, mint eddig?" kérdésre nem fog igennel válaszolni. A politikusok ártatlan tekintettel széttárják a kezüket, hogy õk becsszóra akarták a megszorításokat, de a Zemberek akarata fontosabb. Az EU most megmutathatná, hogy igazán tökös, azzal, hogy kirakja a görögöket a schengeni megállapodásból, aztán drachmázzanak úgy, ahogy akarnak, plusz csináljanak a 330 milliárdos adósságukkal, amit akarnak: legrosszabb esetben majd megkérdezik a népet, hogyan fizessék vissza ezt az irdatlan adósságot.

U.i.: A magyar valósággal bármilyen párhuzam pusztán a véletlen mûve lehet.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

banok
Ezt a lépését a görög kormánynak nem is értem...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

banok
Biztos, hogy megy Thaiföldre? 😊 Én nem mennék a helyébe bár állítólag a turisztikailag fontos helyek nem állnak a vízben.

banok
Ez nagyon Kertész Ákosos volt. Van dízpolgárságod?

Hegi90
Erre voltam kíváncsi, köszi 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

csige791
Hát a minimálbér valami 5.75/óra és elvileg abból is meglehet éldegélni valahogy. Itt a legnagyobb probléma az ingatlan árak meg az albérlet árak. Ha ketten dolgozunk a feleségemmel akkor kitudunk venni egy családi házat de akkor az életszínvonal nagyon átlagos, ezért szinte mindenki szobát bérel, így viszont sok marad, lehet gyûjteni is zsetont, plusz az ember egy darab hobbijához megtudja venni a legjobb minõségû cuccokat és még nyaralni is tud, ami vendégmunkásoknál ugye a hazajárást jelenti, bár szlovákiai kollégám most megy másodszor Thaiföldre nyaralni egy hónapra, plusz havonta 1x haza is jár.

A lényeg, hogy itt bõven marad az emberek zsebében zseton miután kifizették a számláikat, ezért ha este kimegyek az utcára az éttermek nem üresen tátonganak stb...

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Hegi90
És amúgy ez a fizetés nagyjából mire elég kint? Már ha nem zavar a kérdés...

csige791
Otthon is volt buszos jogsim de csak teherautót vezettem, itt kint kezdtem buszozni. De 8 évet levezettem nulla balesettel. A magyar jogsit csak át kell "váltani" angolra. 40 font+orvosi vizsgálat.

fizetés: jelenleg 11.8/óra egy év után 12 valamennyi /óra lesz. Hétvége 15 font környéke, a legjobb a hétvégi túlóra, az 18/óra.
Buszos munkarend mindig szar, van hogy 4 kor kelsz de van hogy éjfélkor végzel, persze ha 4 kor kezdesz akkor már végzel kb délben.

veszélyes? Hát nem tudom, tegnap volt a buszomon egy tömegverekedés. elõbb két nigger esett egymásnak, de két fehér megpróbálta szétválasztani õket, veszélyesnek nem mondanám, hanem inkább "nem unalmas" kategória 😊
Hozzám nem igen tudnak bejutni, kívülrõl csak speckó kulccsal lehet kinyitni a kabin ajtót, szóval ha nem lövik át akkor nem nagyon lehet gondom. Ilyenkor nyugodtnak kell maradni, nyomni a Code Red-et aztán jönnek a rendõrök ha nem válaszolsz a visszahívásra. Meg van a buszokba Assault alarm, benyomod és bekapcsol a riaszató, ha van a közleben valami rendõr akkor odajön.

De általában a bûnösök menekülnek, mert tudják, hogy ha a buszon balhéznak nem felfüggesztett lesz a vége.

"Assaults:
Our Staff and passangers have the rights to work or travel without fear of attack. We will always press for the strongest penalities against those who assault."

A tegnapi kölök is azonnal elmenekült aki balhézott. Code Red cancelled 😊

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Narxis
Igen, de te országokról beszélsz, mi régóta egy nagyobb ország csicskái vagyunk ez köztudott. Egyszer Oroszországé, egyszer az Egyesült Államok, talán most már Kínáé is.

Én a benne élõ emberekrõl beszélek, az, hogy te jobb körülmények között dolgozol az nem az itteni magyarok hibája.

Azon elgondolkoztál miért folyamatos a buszvezetõknél a munkaerõhiány? 😄 Mert még ebben a pocsék gazdasági helyzetben sem szeretnek az angolok ilyen munkát végezni. De elõbb-utóbb rákényszerülnek, íreknél is egyre többen mennek kamionsofõrnek, pedig ott az az egyik legalja meló. Ha még a bérükbõl is engednek(mondjuk egy hosszan tartó válság esetén) akkor jajj a vendégmunkásoknak. Mert hidd el, hogy inkább angolokat fognak felvenni mint külföldieket. De hangsúlyozom, ez csak akkor ha ugyanannyiért elvállalják a melót mint te.

arty
itthon csináltál elõtte buszos jogsit? és azt ott elfogadták?
gyakorlatod is volt? sok?

(hogyhogy munkaerõ hiány van?? relative nem fizet jol? szar a munkarend? veszélyes? vagy miért?)

Forza.

csige791
Hát ha anglia amerika csicskája akkor a magyarok a csicskák csicskái. 😊 ...De szar ezt kimondani 😞

Lehet, hogy az angolok szemében csicska vagyok, sõt biztos, hogy az vagyok, de még így is ezerszer jobb körülmények között élek és dolgozom mint amilyenben valaha dolgoztam otthon, mondjuk úgy, hogy nekem ez így bejött, ami ugyan nem mondható el minden próbálkozóról, de hát ilyen a versenyszféra.
Szerencsére olyan munkakörben dolgozom amiben folyamatos a munkaerõ hiány.

Bronx South
"Az angolok az amerikaiak csicskája" Ez így nem biztos hogy helyes, fõleg hogy Anglia az egyik legjelentõsebb a pénzpiacon, az összes irányító fejes cionista kg ott van Londonban, és ha már abból indulok ki hogy Izrael csicskája az USA, akkor a te kijelentésed max fordítva igaz.

Narxis
De szép, hogy így együtt emlegeted az angolokat az amerikaikkal. Az angolok az amerikaiak csicskája, de igazából nem akarok ebbe az irányba elmenni mert lényegtelen. Te mondhatod, hogy mennyire ugyanolyan körülmények között dolgozol, az angolok szemében te egy kelet-európai bevándorló leszel mindig is és a kuli munkát végeztetik veled. Azzal is azonosítanak, tehát onnan te itt ne csicskázz senkit, mert egyszerûen nincs igazad.